امروزه صدها تکنیک مختلف برای آنالیز و بررسی وب سایت های اینترنتی معرفی شده است که هر کدام از این تکنیک ها و ابزارها قابلیت های مختلفی دارند. هر کدام از این ابزارها، تمرکز روی یک موضوع خاص داشته و تحلیل های مختلفی از سایت شما ارائه می دهند. اما ما در این مطلب قصد داریم تا به بررسی ابزارهای آنالیز سایت که ارتباط بیشتری با بحث سئو و دیجیتال مارکتینگ دارند، بپردازیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

تحلیل یا آنالیز سایت چیست؟

به کلیه مراحلی که طی آن یک وب سایت اینترنتی از تمام جهات (طراحی UI، طراحی UX، کدنویسی، رعایت استانداردهای سئو و…) بررسی می شود تا تمام نقاط ضعف و قوت آن شناسایی گردد، آنالیز یا تحلیل سایت گفته می شود.

یک وب سایت اینترنتی ممکن است با اینکه از نظر طراح، هیچ مشکلی نداشته باشد، در بخش آنالیز ده ها مشکل بزرگ و کوچک را شامل شود. به همین دلیل این مرحله، یک مرحله بسیار ضروری است که عدم توجه به آن می تواند یکی از عواملی باشد که منجر به کاهش بازخورد لازم می شود.

ابزار های آنالیز سایت

الگوریتم های جستجوی گوگل روز به روز پیچیده تر شده و تشخیص نحوه و روش کار آن ها دشوار تر شده است. حتی کارشناسان سئو با تجربه و حرفه ای نیز ممکن است در نحوه تشخیص آن ها دچار مشکل شوند. حال که دانستیم آنالیز سایت چیست و به چه معنی می باشد، باید بدانیم که برای این منظور ابزارهایی نیز طراحی شده اند که کار تحلیل را بسیار ساده می کنند.

از آنجا که موتور جستجوی گوگل یک موتور جستجوی هوشمند با قابلیت یادگیری است، در نتیجه هر روز بر دانش آن افزوده شده و الگوریتم های آن بهینه تر می شوند. حتی برخی از طراحان اولیه این موتور جستجو نیز اعتراف کرده اند که در برخی موارد حتی آن ها نیز نمی دانند که گوگل از چه ابزاری برای نمایش نتایج استفاده می کند!

نکته ای که همه کارشناسان سئو و سئو مارکتینگ روی آن اتفاق نظر دارند این است که الگوریتم های گوگل به سمتی حرکت می کنند که بیشترین ارتباط میان واژه های جست و جو شده توسط کاربر و نتایجی که گوگل نمایش می دهد وجود داشته باشد.

آنالیز سایت
آنالیز سایت یکی از اولین اقدامات مهم برای سئو کردن وب سایت های اینترنتی است.

بنابراین در اختیار داشتن ابزاری که بتواند به ما کمک کند تا بتوانیم سایت خود را از دید گوگل بررسی کنیم، می تواند کمک بزرگی در زمینه بررسی سئو سایت و آنالیز آن محسوب شود.

ابزار گوگل سرچ کنسول (وب مستر)

این ابزار یکی از قدرتمندترین ابزارهای آنالیز سایت است که گوگل به صورت رایگان در اختیار کاربران اینترنت قرار داده است. اکثر موتور های جست و جو برای آنالیز کردن سایت ها، ابزار هایی در اختیار مالکان سایت ها می گذارند. گوگل هم از این امر مستثنی نیست. “ابزار گوگل سرچ کنسول” ابزار رایگانی برای بررسی و آنالیز سایت می باشد.

اگر هدف ما از آنالیز سایت این باشد که چگونه گوگل سایت ما را می بیند قطعا بهترین ابزار برای این امر خود گوگل می باشد. بنابراین ابزار گوگل سرچ کنسول که در گذشته با نام “وب مستر” نیز شناخته می شد، ابزاری است که همه مالکان و کارشناسان سایت باید از آن برای آنالیز سایت خود استفاده کنند.

Google Search Console ابزاری است که به ما کمک می کند تا علاوه بر اطلاع از آمار میزان بازدید و کلیک روی صفحات مختلف سایت، از خطاهای احتمالی مهم نیز آگاه شویم. اطلاع از نحوه بارگذاری سایت در موبایل نیز از طریق این ابزار وجود دارد. به طور کلی اگر به دنبال ابزاری هستید که همیشه از درستی سرور و صفحات سایت خود اطمینان داشته باشید، گوگل سرچ کنسول بهترین انتخاب می باشد.

آنالیز سایت
گوگل سرچ کنسول، یکی از بهترین ابزار های آنالیز سایت می باشد.

گوگل آنالیتیکس

قطعا گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یکی از مهمترین ابزارهای آنالیز سایت است که توسط خود گوگل و به صورت رایگان ارائه شده است. این ابزار به شما کمک می کند تا آمار دقیقی از نحوه عملکرد سایت خود داشته باشید.

در گوگل آنالیتیک شما می توانید به صورت دقیق و همراه با جزئیات، تمام ورودی و خروجی های سایت خود را مشاهده کنید. تعداد دقیق بازدیدهای صفحات مختلف، ساعت بیشترین بازدیدها با تعداد، آمار ورودی گوگل، آمار ورودی مستقیم، آمار ورودی از شبکه های اجتماعی، مقایسه آمارها در بازه های زمانی مختلف، آمار ورود با دستگاه های تلفن همراه و دسکتاپ، آمار برون رفت از سایت و صدها مورد دیگر، تنها بخشی از آماری است که این ابزار به شما ارائه می دهد.

در حقیقت می توان گفت که گوگل آنالیتیکس، یک پایگاه داده آماری دقیق از تمام عملکرد سایت شما خواهد بود که بدون توجه به آن، سایت شما نمی تواند عملکرد دقیقی از خود ارائه دهد.

گوگل آنالیتیک
ابزار گوگل آنالیتیک یک آمار دقیق از سایت شما است.

چک مای لینک

Check my link نیز یکی از ابزار های رایگان است که به صورت یک افزونه بر روی مرورگر گوگل کروم نصب می شود و به شما این امکان را می دهد که لینک های داخلی و خارجی سایت را کنترل کنید. سایت های بزرگی مانند ویکی پدیا نیز که روزانه ممکن است چند صد لینک داشته باشد به کمک این ابزار خیلی راحت می تواند لینک ها را بررسی کند و از سلامت آن ها اطمینان حاصل کند.

Check My Link ابزاری است که وب سایت محبوب Moz.com طراحی نموده است و آن را به عنوان ابزاری همه کاره برای گسترش و توسعه سایت های تجاری معرفی کرده است. به کمک این ابزار می توان ویژگی های سئو سایت را با دقت مورد برسی قرار داد و یک گزارش کامل از سایت خود داشته باشید.

آنالیز سایت
chick my link

ابزار وورنک

استفاده از این ابزار در 14 روز اول رایگان است و پس از آن کاربر برای استفاده از آن باید هزینه ای پرداخت کند. این ابزار یک ابزار آنالیز پر قدرت است که قابلیت های بهینه سازی سایت را به شما نمایش می دهد. این ابزار به بررسی قابلیت های ابتکاری موجود و نحوه عملکرد در شبکه های اجتماعی، قابلیت های اجرایی سایت و…. می پردازد.

آنالیز سایت
woorank

ابزار Ahref

یکی دیگر از مهمترین ابزاری که هر کارشناس سئویی از آن استفاده می کند، ابزار Ahref می باشد. این ابزار به شما کمک می کند تا وب سایت خود را از لحاظ سئو بررسی کرده و هر نقطه ای از سایتتان که از لحاظ سئو، ایراد داشته باشد، به شما معرفی می کند.

این ابزار به شما کمک می کند تا بک لینک هایی که به سایت شما وارد شده است را شناسایی کرده و حتی بک لینک های وب سایت های رقیب خود را نیز بررسی کنید و قدرت بک لینک آن ها را بسنجید.

ابزار Ahref
ابزار Ahref یک ابزار قوی برای سئوی سایت است.