پایگاه داده شما احتمالا بر روی MySQL اجرا می شود. این پلتفرم محبوب مدیریت پایگاه داده 90٪ وب سایت ها را تأمین می کند، بنابراین میزبان سرور شما احتمالاً آن را برای شما نصب کرده است. اما همه میزبان ها به روز نگه داشتن آن را ادامه نمی دهند، بنابراین اغلب این شما هستید که باید نسخه MySQL خود را بررسی کنید و آن را به روز کنید. نرم افزار منسوخ شده در سرور شما هرگز خوب عمل نمی کند و همچنین می تواند مضر باشد. در این پست قصد داریم چگونگی آپدیت نسخه MySQL را بررسی کنیم و در صورت عدم بروزرسانی، نحوه آپدیت آن را بیاموزیم.
در این پست موضوعات زیر را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
چرا باید نسخه MySQL را آپدیت کنیم؟
سرویس دهی و بررسی عملکرد دستی سرور کار سرگرم کننده ای نیست، خصوصاً اگر با عملکرد داخلی سرور خود آشنایی چندانی ندارید. تا زمانی که سرور و پایگاه داده شما به خوبی کار می کنند، ممکن است نادیده گرفتن یک نرم افزار منسوخ شده وسوسه انگیز باشد. اما دلایل کاملاً خوبی وجود دارد که این ایده بدی است. داشتن نرم افزارهای قدیمی در سرور هرگز خوب نیست. حتی کوچک ترین حفره امنیتی شما می تواند فرصتی برای نفوذ مهاجمان باشد.
حتی ممکن است نتوانند با پایگاه داده شما کار خاصی انجام دهند. انواع اطلاعات مهم مانند پست های وردپرس و انواع مختلف دیتا های حساس در آنجا ذخیره می شود. شما نمی خواهید افراد ناخواسته بتواند آن را اصلاح کند.
علاوه بر این، نسخه جدید به معنای ویژگی های جدید و پیشرفت های کلی برای موارد موجود است. حتی اگر این ویژگی های اضافی برای شما تأثیری نداشته باشند، نسخه های جدید MySQL ایمن تر، بهینه تر و سریع تر هستند.
با هر بار آپدیت نسخه MySQL یکسری اشکال رفع می شود، اکستنشن هایی را نصب می کنید که در بهترین حالت ممکن است آزار دهنده باشند یا در بدترین حالت برای شما دردسر جدی ایجاد کنند. وقتی صحبت از هر نرم افزاری در وب سایت شما می شود، تقریباً بهتر است که آن ها را در آخرین نسخه نگه دارید.
کدام نسخه از MySQL بهتر است؟
این روز ها بسیاری از سرور ها هنوز با MySQL 5.7 (آخرین نسخه قبل از پرش به 8.0) در حال اجرا هستند، حتی اگر نسخه جدید تری وجود داشته باشد. چرا اینگونه است؟ کدام یک بهتر است، 5.7 یا 8.0؟
بیشتر افراد به دلیل اینکه یا از آخرین نسخه MySQL اطلاعاتی ندارند یا نمی خواهند برای به روزرسانی آن وقت بگذارند، آن را آپدیت نمی دهند. علاوه بر این، 5.7 منسوخ نشده است و تا سال 2023 باقی نخواهد ماند. اما در حالی که MySQL 5.7 هنوز پشتیبانی می شود، قطعاً تغییر به جدید ترین نسخه ارزش وقت شما را دارد.
تغییرات را می توان بلافاصله پس از فعال سازی مشاهده کرد و برای توسعه دهندگانی که می توانند از توابع جدید استفاده کنند، مزایای آن ها بیشتر از مواردی است که به سرعت ذکر می شود. برخی از ملاحظات مربوط به آپدیت و ناسازگاری وجود دارد که باید در مورد آن ها بدانید، اما برای اکثر سایت ها، مشکلی ایجاد نمی کنند.
تقریباً همیشه بهتر است که با آخرین نسخه پایدار MySQL همراه باشید. حتی به روزرسانی های جزئی ارزش دردسر را دارند، هر چند به روزرسانی خودکار داخلی احتمالاً از عهده کار هایی برای شما بر می آید. در مورد به روزرسانی های مهم، ارزش آن را دارد مگر اینکه با قسمت های مهم سرور شما ناسازگار باشد.
در حالی که وردپرس از نسخه های MySQL تا 5.6 پشتیبانی می کند، نسخه 8.0 کاملاً با آن کار می کند و از آنجا که 5.6 دیگر پشتیبانی نمی شود و مستعد ابتلا به اشکالات و خطرات امنیتی است، حداقل باید آن را به 5.7 بروزرسانی کنید.
در نتیجه اگر امکان آپدیت MySQL به نسخه 8.0 را دارید بهتر است به این نسخه آپدیت کنید در غیر این صورت به نسخه 5.7 آپدیت کنید.
نحوه بررسی نسخه MySQL
به روز بودن MySQL بسیار مهم است، اما قبل از آپدیت باید نسخه آن را بدانید. احتمالاً شما از آخرین نسخه استفاده می کنید و به هیچ وجه نیازی به انجام کاری ندارید. روش های مختلفی برای بررسی وجود دارد. در اینجا فقط تعداد انگشت شماری از آسان ترین موارد وجود دارند.
استفاده از خط فرمان برای بررسی نسخه MySQL
ساده ترین راه برای به بررسی نسخه MySQL، استفاده از یک کد ساده است که از طریق خط فرمان ارسال می شود. فقط چند ثانیه طول می کشد و بلافاصله به سوال شما پاسخ می دهد. دسترسی به خط فرمان سرور خود کار سختی نیست مگر اینکه از حداقل میزبانی استفاده کنید.
روش های مختلفی برای دسترسی به خط فرمان سرور شما وجود دارد. به عنوان مثال، میزبان وب شما ممکن است روشی را برای ارسال دستورات از طریق قسمت انتهایی پنل ارائه دهد، مانند cPanel. یا ممکن است بتوانید از Terminal یا Command Prompt داخلی برای اتصال به سرور خود استفاده کنید. ابزار هایی مانند PuTTY نیز برای کمک به شما در ورود وجود دارد و معمولاً برای کاربران ویندوز لازم است که با SSH متصل شوند.
در هر صورت، به برخی از اطلاعات ورود به سیستم SSH نیاز خواهید داشت. معمولاً می توانید آن ها را در داشبورد میزبانی وب خود پیدا کنید، یا می توانید از طریق ایمیل برای آن ها درخواست ارسال کنید. وقتی فهمیدید که چگونه می خواهید به خط فرمان سرور خود متصل شوید، این مراحل را دنبال کنید.
مرحله 1: ترمینال (Linux ، macOS) یا Command Prompt / PuTTY (Windows) را در رایانه خود راه اندازی کنید. در cPanel می توانید آن را در قسمت Advanced> Terminal پیدا کنید.
مرحله 2: مدارک SSH خود را برای اتصال و ورود به سرور ارائه دهید.
مرحله 3: دستور زیر را وارد کنید:
mysql -V
اگر MySQL Shell را نصب کرده باشید، می توانید از دستور ساده “mysql” برای نشان دادن اطلاعات نسخه خود استفاده کنید. در هر صورت، شماره نسخه باید بر روی صفحه نمایش دیده شود.
نسخه MySQL را با phpMyAdmin بررسی کنید
یک روش ساده دیگر برای بررسی نسخه MySQL شما وجود دارد و آن استفاده از phpMyAdmin است. این نرم افزار همچنین در همه سرور ها همه جا حاضر است و وجود دارد، بنابراین شما در یافتن نسخه MySQL خود تلاش خوبی می کنید.
با بررسی داشبورد میزبانی وب، اعتبار phpMyAdmin خود را پیدا کنید. حتی ممکن است یک لینک مستقیم برای ورود به آنجا وجود داشته باشد. اگر نمی توانید میزبان خود را پیدا کنید. پس از یافتن اعتبارنامه، وارد phpMyAdmin شوید. به محض ورود، یک باکس سرور پایگاه داده در سمت راست صفحه مشاهده خواهید کرد. در آنجا، در بخش نسخه نرم افزار، نسخه MySQL شما وجود دارد. به همین راحتی!
از طریق داشبورد وردپرس
آخرین راه آسان برای یافتن نسخه MySQL، از طریق داشبورد مدیریت وردپرس سایت است. برای انجام این کار، از داشبورد وردپرس خود بازدید کرده و به Tools> Site Health بروید. در اینجا، ابتدا به زبانه اطلاعات و سپس به بخش پایگاه داده در زیر بروید. می توانید نسخه MySQL فعلی سرور را که در اینجا در کنار برچسب نسخه سرور ذکر شده است، پیدا کنید.
نحوه آپدیت نسخه MySQL
اگر تشخیص داده اید MySQL شما قدیمی است، باید آن را در اسرع وقت اصلاح کنید. چندین روش برای به روزرسانی MySQL به جدید ترین نسخه ها وجود دارد. همه این ها بستگی به این دارد که از چه ابزار ها و سیستم عامل هایی استفاده می کنید.
لازم به ذکر است که اگر اسکریپت متوجه شود که نصب شما از رده خارج است، نسخه های بعدی MySQL سعی در به روزرسانی خودکار دارند. ممکن است اصلاً نیازی به انجام کاری نباشد. اگر تشخیص داده اید MySQL قدیمی است و باید به صورت دستی آپدیت شود، این مراحل را دنبال کنید.
مانند بررسی نسخه MySQL خود با خط فرمان، برای دسترسی به ترمینال سرور خود باید اعتبار ورود به سیستم SSH را از میزبان وب خود دریافت کنید. و مطمئناً به آدرس IP سرور خود احتیاج دارید.
قبل از به روزرسانی MySQL، حتماً از پایگاه داده خود پشتیبان تهیه کنید.
این نسخه پشتیبان هم شامل پایگاه داده شما (یک فایل SQL) و هم کل سایت شما است، بنابراین اگر مشکلی پیش بیاید از امنیت بیشتری برخوردار خواهید بود.
با استفاده از سی پنل MySQL را آپدیت کنید
اگر میزبان شما cPanel را ارائه می دهد، احتمالاً ساده ترین راه برای آپدیت است زیرا می توانید از رابط ارائه شده استفاده کنید. اما از آنجا که cPanel به طور پیش فرض به MySQL 5.7 آپدیت می شود، ممکن است بخواهید یک نسخه دیگر هم آپدیت کنید.
از آنجا که cPanel به شما اجازه پایین آوردن نسخه را نمی دهد، قبل از ادامه باید از پایگاه داده خود پشتیبان تهیه کنید. بیشتر نصب های cPanel با WHM ارائه می شود که به شما امکان دسترسی عمیق تر به ریشه را می دهد.
- با مراجعه به “example-site.com:2087” یا “example-site.com/whm” به WHM وارد شوید. همچنین می توانید از میزبان وب خود نحوه دسترسی به WHM را بخواهید.
- به نرم افزار> MySQL Upgrade بروید یا “MySQL” را در نوار جستجو تایپ کنید. همچنین می توانید آن را در بخش SQL Services> MySQL / MariaDB Upgrade پیدا کنید.
- نسخه MySQL مورد نظر جهت آپدیت را انتخاب کرده و گزینه Next را کلیک کنید. اکنون مراحل به روزرسانی را دنبال کنید، و همه چیز برای شما مبه طور خودکار انجام می شود.
این روش تا حد زیادی ساده ترین راه برای آپدیت نسخه MySQL محسوب می شود، اما اگر میزبان شما cPanel یا WHM را ارائه نمی دهد، ممکن است لازم باشد این کار را به صورت دستی انجام دهید.
بهترین سرویس میزبانی وب را از ممتاز سرور بگیرید!
ممتاز سرور با ارائه بهترین خدمات همراه با قیمت های مقرون به صرفه آماده یاری رساندن به شما برای راه اندازی یک وب سایت مناسب با کسب و کارتان می باشد.
MySQL را در لینوکس / اوبونتو آپدیت کنید
توزیع های مختلفی در لینوکس وجود دارد، اما اوبونتو گسترده ترین توزیع است. این دستورالعمل ها باید برای هر سیستم عاملی که از تابع apt / apt-get برای نصب نرم افزار استفاده می کند، کار کنند. لینوکس به راحتی می تواند SSH را بدون نیاز به نرم افزار اضافی متصل کند. بنابراین، می توانید وارد سرور خود شوید.
مرحله 1: ترمینال را راه اندازی کنید. اعتبارات SSH خود را به دست آورید و از دستور ssh برای ورود به سیستم استفاده کنید.
مرحله 2: شما باید MySQL apt Repository را نصب کنید زیرا MySQL از قبل روی سرور شماست. لیست بسته خود را با دستور زیر آپدیت کنید:
sudo apt-get update
مرحله 3: اکنون MySQL را آپدیت کنید.
sudo apt-get upgrade mysql-server
اگر موارد بالا کار نمی کند، می توانید این دستور را نیز امتحان کنید:
sudo apt-get install mysql-server
اگر از 5.6 در حال آپدیت هستید، باید ابتدا به 5.7 آپدیت کنید، نه اینکه مستقیماً به 8.0 بروید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی ظرفیت سرور و هاستینگ در میزبانی به پست ما در این مورد مراجعه کنید.
MySQL را در macOS آپدیت کنید
در حالی که macOS با نسخه اختصاصی MySQL خود همراه است، نمی توانید آن را از طریق روش های معمول آپدیت کنید و به احتمال زیاد، سرور شما از یک نمونه جداگانه استفاده می کند. بسیاری از این مراحل شبیه به روزرسانی MySQL در لینوکس است. macOS به طور مشابه SSH را در سیستم عامل تعبیه کرده است، بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید اجرای دستورات است.
ما فرض خواهیم کرد که شما از Homebrew به عنوان مدیر بسته استفاده می کنید زیرا این ساده ترین راه برای نصب و به روزرسانی MySQL در Mac است. اگر از ابتدا برای نصب آن استفاده نکردید، نباید سعی کنید MySQL را با Homebrew آپدیت کنید.
مرحله 1: برنامه Terminal را اجرا کرده و با دستور ssh وارد سیستم شوید.
مرحله 2: این دستورات را با استفاده از Homebrew اجرا کنید.
brew update
brew install mysql
این دستور باید به طور خودکار 8.0 را نصب و نسخه های موجود را آپدیت کند.
آیا به مشکل برمی خورید؟ ابتدا سعی کنید نسخه فعلی MySQL را حذف کنید. از این دستورات استفاده کنید:
brew remove mysql
brew cleanup
سپس دوباره می توانید به روزرسانی را اجرا کرده و دستورات را دوباره نصب کنید.
مرحله 3: مطمئن شوید که سرور MySQL را دوباره به صورت دستی راه اندازی کرده اید:
mysql.server start
MySQL را در ویندوز آپدیت کنید
برخلاف Mac و Linux، ویندوز به طور پیش فرض نمی تواند از SSH استفاده کند. در عوض، باید یک سرویس گیرنده جداگانه نصب کنید و سپس می توانید به سرور خود متصل شوید.
مرحله 1: PuTTY را بارگیری کرده و روی سیستم خود نصب کنید. آن را راه اندازی کنید و اعتبار SSH خود را وارد کنید تا به سرور متصل شوید. 3306 شماره درگاه پیش فرض است. هشدار های امنیتی را نادیده بگیرید این ها طبیعی است.
مرحله 2: با فرض اینکه به ترمینال لینوکس متصل هستید، می توانید از دستورات موجود در بخش Linux / Ubuntu برای انجام آپدیت استفاده کنید.
همچنین می توانید از برنامه نصب MySQL برای بارگیری مستقیم MySQL بر روی سیستم استفاده کنید. این فرایند به طور کامل اتصال SSH را رد می کند.
سخن آخر
برای هر نرم افزاری، به روز نگه داشتن آن بسیار مهم است. با توجه به اینکه MySQL در وب سایت و پایگاه داده شما بسیار یکپارچه است، این موضوع حتی ضروری تر است. متأسفانه بسیاری از مدیران وب تصمیم می گیرند نسخه MySQL خود را به حال خود رها کنند و این به ضرر سرعت و امنیت وب سایت آن ها است.
خوشبختانه، بررسی نسخه MySQL و آپدیت آن تقریباً همیشه یک روند ساده است. اگرچه قطعاً باید از وب سایت و پایگاه داده خود برای موارد اضطراری پشتیبان تهیه کنید، اما به احتمال زیاد مشکلی نخواهید داشت. فقط با یک دستور کوچک در ترمینال سرور وب، پایگاه داده شما بهینه سازی شده و سریع تر از هر زمان دیگری انجام می شود. امیدواریم از این پست اطلاعات کافی دریافت کرده باشید.
سؤالات متداول
MySQL 8.0
آخرین نسخه MySQL، یعنی نسخه 8.0 بهترین نسخه است. اگر امکان آپدیت MySQL به نسخه 8.0 را دارید بهتر است به این نسخه آپدیت کنید در غیر این صورت به نسخه 5.7 آپدیت کنید.
چندین روش برای آپدیت MySQL به جدید ترین نسخه وجود دارد. همه این ها بستگی به این دارد که از چه ابزار ها و سیستم عامل هایی استفاده می کنید.
1. با مراجعه به “example-site.com:2087” یا “example-site.com/whm” به WHM وارد شوید. همچنین می توانید از میزبان وب خود نحوه دسترسی به WHM را بخواهید.
2. به نرم افزار> MySQL Upgrade بروید یا “MySQL” را در نوار جستجو تایپ کنید. همچنین می توانید آن را در بخش SQL Services> MySQL / MariaDB Upgrade پیدا کنید.
3. نسخه MySQL مورد نظر جهت آپدیت را انتخاب کرده و گزینه Next را کلیک کنید. اکنون مراحل به روزرسانی را دنبال کنید، و همه چیز به صورت خودکار انجام می شود.
دیدگاهی بنویسید