در این مقاله قصد داریم مفاهیم SEO را برای مبتدیان به طور کامل توضیح دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

مفاهیم SEO برای مبتدیان

برای دسترسی به سایت خود از طریق موتورهای جستجو، به یک وب سایت بهینه سازی شده یا وب سایتی که قوانین SEO در آن رعایت شده باشد نیاز دارید. برای بهینه سازی وب سایت، باید اصول بهینه سازی موتور جستجو را بدانید و این دقیقاً هدف این پست است که به شما عزیزان بگوییم که چگونه می توانید موتور های جست و جو را بهینه سازی کنید. در این مقاله، مفاهیم اساسی SEO را یاد خواهید گرفت، مهمترین فاکتورهای مورد نیاز برای SEO را می فهمید و لیستی از منابع را که می تواند در گسترش دانش شما در زمینه سئو، به شما کمک کند را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

سئو چیست؟

در این مقاله راجع به موارد زیر صحبت خواهیم کرد:

  • سئو چیست؟
  • ابزارهای وب مستر
  • عوامل موفقیت SEO
  • طراحی وب سایت، دوستانه SEO
  • کلمات کلیدی SEO و تحقیقات کلمات کلیدی
  • موتور های جست و جو چگونه کار می کنند؟
  • عوامل موثر در رتبه بندی موتور های جست و جو

سئو چیست؟

بیایید با تعریف خود SEO شروع کنیم.

هنگامی که می خواهیم در مورد بهینه سازی موتور جستجو صحبت کنیم، در واقع می خواهیم در مورد چه چیزی صحبت کنیم؟ SEO فرایند بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو است. هدف نهایی SEO این است که یک وب سایت را در موقعیت و جایگاه های برتر نتایج جستجوی ارگانیک موتور جستجو قرار دهد. به عبارت دیگر، با یک کلیدواژه مشخص یا یک سری کلیدواژه های خاص که در گوگل سرچ می شود، با داشتن SEO می توانید وب سایتتان را در نتایج اول گوگل، نمایش دهید.

چرا سئو برای وب سایت ضروری است؟

این یکی از مهمترین مفاهیم SEO برای مبتدیان میتواند باشد. وب سایت هایی که در رده های بالای نتایج ارگانیک قرار می گیرند (تبلیغات پولی نیز معمولا درنتایج بالا قرار دارند) و به ویژه در یکی از 5 جایگاه برتر گوگل هستند و بیشترین میزان ترافیک موتور جستجو را بدست می آورند. همچنین به عنوان ترافیک جستجوی ارگانیک شناخته می شود. این بدان معنی است که اگر می خواهید وب سایت شما در Google نشان داده شود، باید در SERPS (صفحات نتایج موتور جستجو) زیاد ظاهر شود.

کار سئو چگونه است؟

در ادامه مقاله مفاهیم SEO برای مبتدیان، برای بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو، باید مجموعه ای از قوانین را رعایت کرده و زیرساخت وب سایت خود را بر این اساس تنظیم کنید تا خزندگان موتور جستجو بدون هیچ مشکلی به وب سایت شما دسترسی پیدا کرده و نمایه سازی کنند. این عموماً به عنوان SEO فنی شناخته می شود.

اصول SEO: آشنایی با مفاهیم SEO برای مبتدیان

مرحله بعدی این است که مطالب شما با کلمه کلیدی انتخاب شده کاملا مرتبط باشد. این به عنوان SEO On-Page شناخته می شود.

سرانجام، برای داشتن وب سایتی با رتبه بالا در گوگل، داشتن منابع (پیوندها) از وب سایت های دیگر مهم است. پیوندهای موجود در سئو به عنوان “رأی اعتماد” عمل می کنند و می توانند به موقعیت رتبه های بالای وب سایت تأثیر مثبت بگذارند. در اصطلاحات سئو این به عنوان سئو خارج از صفحه یا off-page SEO. شناخته می شود.

موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟

اکنون که شما یک ایده کلی درباره SEO چیست و چگونه کار می کند در ذهن خود دارید، توصیه می کنیم برای یادگیری بیشتر در مورد نحوه کار موتورهای جستجو مطالب زیر را دنبال کنید.👇

آشنایی و دانستن مراحل مختلفی که موتورهای جستجو از زمان پیدا کردن وب سایت در اینترنت انجام می دهند تا جایی که نتایج حاصل از یک جستجوی خاص را نشان می دهند، می تواند به شما در درک نقشی که قوانین SEO در هر مرحله دارند تا وب سایت شما یک وب سایت بهینه باشد، کمک کند.

به طور خلاصه، موتورهای جستجو کار خود را در سه مرحله انجام می دهند: خزیدن، نمایه سازی و رتبه بندی.

مرحله 1: خزیدن

در طی این مرحله، ربات ها، موتورهای جستجوگر وب را به جستجوی صفحات جدید دعوت می کنند. وقتی وب سایت جدیدی پیدا می کنند، ابتدا آنها را به طور کامل از نظر بهینه بودن بررسی می کنند و اطلاعات بدست آمده را دسته بندی و فهرست می کنند. این اطلاعات در پرونده ای به نام robots.txt که در پوشه root یک وب سایت قرار دارد تعریف شده است.

خزیدن از صفحه اصلی شروع می شود و سپس آنها برای پیگیری صفحات بیشتر از هر پیوند (داخلی یا خارجی) پیروی می کنند. آنها همچنین می توانند از نقشه سایت استفاده کنند که یک فایل XML است و تمام صفحاتی را که باید توسط موتورهای جستجو خوانده شوند در آن ذکر شده است.

مرحله 2: نمایه سازی یا Indexing

در طی فرآیند نمایه سازی، موتورهای جستجو اطلاعات خاصی را از یک وب سایت (و از همه صفحات به صورت جداگانه) استخراج می کنند و آن را در فهرست خود ذخیره می کنند. آنها مواردی مانند: عنوان صفحه، توضیحات متا، نوع محتوا، کلمات کلیدی مرتبط، تعداد پیوندهای داخلی، تصاویر، فیلم ها و غیره را استخراج می کنند. درک این نکته مهم است که موتورهای جستجو محتوای صفحه را در فهرست خود ذخیره نمی کنند بلکه این اطلاعات فقط اطلاعات مورد نیاز برای فرایند رتبه بندی هستند. گوگل این روند را به عنوان یک فهرست کتابی بسیار بزرگ توصیف می کند.

مرحله 3: رتبه بندی

در این مرحله است که آنها تصمیم می گیرند که کدام صفحات را در نتایج جستجو برای یک جستجوی خاص و به چه ترتیبی نشان دهند. برای این فرآیند، آنها از تعدادی الگوریتم استفاده می کنند، که ترکیبی از یادگیری ماشین (RankBrain)، پردازش زبان طبیعی (Bert) و قوانین دستی است که توسط مهندسین رتبه بندی تعریف شده اند.

مفاهیم SEO برای مبتدیان

عوامل رتبه بندی موتورهای جستجو

همانطور که گفته شد، موتورهای جستجو طی فرایند رتبه بندی، بعضی از قوانین را در نظر می گیرند که تصمیم می گیرند کدام صفحات را در SERPS نشان دهند و به چه ترتیب این کار را انجام دهند. این قوانین در دنیای سئو به عنوان عوامل رتبه بندی موتور جستجو شناخته می شوند. به زبان ساده، این ها عواملی هستند که در موقعیت رتبه بندی یک وب سایت برای یک جستجو ظاهر می شوند. گوگل بارها ذکر کرده است که آن ها در طی این فرایند بیش از 255 قانون استفاده می کنند و این روش مخفی آنهاست. هیچ کس از موارد دقیق آن خبر ندارد اما مهندسان SEO در طول سال ها از طریق تجزیه و تحلیل و آزمایش فاکتورهای مهم SEO سعی کرده اند بعضی از آن ها را متوجه شوند.

مهمترین آنها:👇

  • کیفیت محتوا
  • شهرت وب سایت و نویسنده
  • سایر فاکتورهای جستجوگرها
  • تعداد و نوع پیوندهای دریافتی

کیفیت محتوا

این یکی از مهمترین مفاهیم SEO برای مبتدیان است. کیفیت محتوا اولین نکته مهم برای بهینه بودن سایت است. Google می خواهد کاربران خود را راضی نگه دارد و تمام تلاش خود را می کند تا وب سایت هایی به کاربران نشان دهند که نیاز آنها را برطرف می کنند. گوگل در این مورد بسیار خود را تقویت کرده است و محتوایی که برای کاربر مورد پسند نباشد، از نتایج اول حذف خواهد شد.

بنابراین، انتشار مطالبی که کاربران می خواهند آنها را بخوانند و با آنها درگیر شوند، یک موضوع اساسی سئو است. اگر در انجام این کار کوتاهی کرده اید، از نظر رتبه ها و نتایج بالا در گوگل نباید انتظار خاصی داشته باشید زیرا مهم ترین اصل را رعایت نکرده اید.

شهرت وب سایت و نویسنده

اینترنت یک بستر انتشار رایگان است. هر کس می تواند مقاله ای درباره هر موضوع منتشر کند و وانمود کند که پزشک یا متخصص در مورد یک موضوع خاص است. این ممکن است گاهی اوقات خطرناک باشد (به عنوان مثال هنگامی که مباحث مرتبط با سلامتی توسط فردی بی تجربه و بدون تخصص مطرح می شود) و این محتوا می تواند گمراه کننده باشد.

Google می خواهد از کاربران خود در برابر گرفتن اطلاعات گمراه کننده محافظت کند، بنابراین قوانین را در الگوریتم رتبه بندی خود گنجانیده است تا به افراد در شناسایی وب سایت ها و نویسندگانی که شهرت خوبی دارند کمک کند.

اصول SEO: آشنایی با مفاهیم SEO برای مبتدیان

در این باره گوگل مفهوم E-A-T را معرفی کرده است که عبارت است از: تخصص، اقتدار داشتن و قابلیت اطمینان. به زبان ساده، این بدان معنی است که گوگل در تلاش است وب سایتهایی را که اثبات شده دارای مجوز و تخصص در مورد یک موضوع اند و وب سایت هایی که مورد اعتماد کاربران اند، رتبه بندی کند.

به عنوان مثال، وقتی شما یک جستجوی مربوط به سلامتی را در Google جستجو می کنید، انتظار دارید مقاله ای را پیدا کنید که توسط یک پزشک باتجربه نوشته شده باشد و نه شخصی که علاقه مند به آن است. شما می خواهید مقاله ای را بر اساس واقعیت ها و تحقیقات بخوانید و تنها نظر نویسنده مهم نیست.

تعداد و نوع پیوندهای دریافتی

من در بالا ذکر کردم که لینک ها در SEO به عنوان “رأی اعتماد” یک وب سایت به وب سایت دیگر عمل می کنند. این مفهوم اساسی ای است که گوگل را به محبوب ترین موتور جستجو تبدیل کرده است.

بنیانگذاران Google این ایده را به دست آورده اند که وب سایت هایی که پیوندهای دریافتی از وب سایت های دیگر دارند از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و بنابراین، شایسته رتبه بالاتری در نتایج جستجو هستند.

به این مثال توجه کنید: وقتی برای یک مقاله دانشگاهی تحقیق می کنید و از شما خواسته می شود منابع خود را استناد کنید. مطالعاتی که تعداد بیشتری استناد به آن دارند، مهمتر از مطالعات با استناد به تعداد کمتر است. معمولا برای مبتدیان درک مفهوم لینک ها و بک لینک ها و اهمیت آن برای سئو، دشوار است.

سایر فاکتورهای جستجوگرها

  • علاوه بر پیوندها، عوامل دیگری نیز وجود دارند که برای رتبه بندی مهم هستند:
  • سرعت وب سایت، سرعت یک وب سایت به ویژه در موبایل.
  • موبایل فرندلی بودن وب سایت: این مطلب مهمی است که وب سایت شما همان گونه که در دسکتاپ دیده می شود، در موبایل نیز به همان خوانایی باشد.
  • امنیت وب سایت: وب سایتهای دارای ارتباطات امن (https) نسبت به وب سایتهایی که هیچ SSL روی آن ها نصب نشده ارجح است.
  • تجربه کاربر: وب سایتهایی که با استفاده از پنجره ها و بنرهای گسترده تجربه بدی را به کاربران ارائه می دهند، کمتر در نتایج جستجو دیده می شوند.
آشنایی با مفاهیم SEO برای مبتدیان

امیدوارم با خواندن مقاله مفاهیم SEO برای مبتدیان با موارد پایه ای سئو آشنا شده باشید. در صورت هرگونه سوال، می توانید با متخصصین ممتازسئو تماس حاصل نمایید.