الگوریتم رنک برین (rank brain) یکی از اجزای اصلی الگوریتم گوگل است که از یادگیری ماشین (machine learning ؛ توانایی ماشین برای خودآموزشی از روی داده ها) برای نمایش مناسب ترین نتایج در موتورهای جستجو استفاده می کند. جنبه یادگیری ماشین، الگوریتم رنک برین همان چیزی است که آن را از سایر به روز رسانی ها جدا می کند. برای آموزش الگوریتم رنک برین برای تولید نتایج جستجوی مفید گوگل ابتدا داده های خود را از منابع مختلف جمع آوری می کند و سپس با گذشت زمان خود را آموزش می دهد تا جستجو های مختلف را بر اساس رتبه بندی مناسب نمایش دهد.
الگوریتم رنک برین (rank brain) یکی از مهمترین الگوریتم های موتور جستجوی گوگل است که از فناوری یادگیری ماشین (Machine Learning) برای نمایش مناسب ترین نتایج به کاربران، استفاده می کند. یادگیری ماشین در الگوریتم رنک برین، دقیقا همان چیزی است که این الگوریتم را از سایر بروز رسانی های الگوریتم های گوگل جدا می سازد. در فاز آموزش، این الگوریتم ابتدا داده های خود را از منابع مختلف جمع آوری می کند و سپس با گذشت زمان، نتایج مفید تر و مناسب تری را برای کاربر نمایش می دهد تا در نهایت بتواند تمامی نتایج را به بهترین شکل ممکن، نمایش دهد.
برای درک مفهوم دقیق رنک برین می توانید خود را در جای گوگل قرار دهید که در جستجوی عبارتی مثل “مکان المپیک” عملکرد چگونه خواهد بود. زمانی که فردی این عبارت را جستجو می کند هدف واقعی اش از این جستجو چه می تواند باشد؟ آیا هدفش مطلع شدن از بازی های تابستانی و زمستانی است؟ یا منظورش رسیدن به اطلاعاتی از آخرین بازی المپیک است؟ یا اینکه در حال حاضر می خواهد مسیری پیدا کند و به این مکان برود؟ یا اینکه به دنبال اطلاعات تاریخی از این مکان است؟
حال فرض کنید با استفاده از محتوا یا تعداد لینک ها نتایج جستجو نشان داده شود و آخرین المپیک در روسیه برگزار شده باشد و حدود یک ماه پیش به پایان رسیده باشد، در این صورت مطالب مربوط به این موضوع میلیون ها بار لینک خورده است. اگر از یک الگوریتم ساده برای نمایش نتایج استفاده شود مطمئنا برای نتیجه جستجوی “مکان المپیک” نیز همین موضوع نمایش داده می شود، حتی اگر فرد به دنبال مکان المپیک بعدی باشد باز هم نتیجه دلخواه خود را از جستجو پیدا نخواهد کرد.
براساس الگوریتم رنک برین که بر اساس یادگیری ماشین آموزش دیده است نتایج جستجو متفاوت خواهد بود، زیرا بر اساس الگوها تشخیص می دهد که اکثر افرادی که به دنبال “مکان المپیک” هستند می خواهند بدانند که بازی های آینده در کجا برگزار می شود، بنابراین چنین الگوریتمی نیازهای جستجوی کاربران را می تواند تامین کند.
در جستجو برای چنین عبارتی برخی استثناها نیز وجود دارد، مثلا اگر فرد در همان شهر باشد امکان دارد برای او مسیرهای به سمت محل برگزاری بازی ها نمایش داده شود. یعنی مکانی که کاربر در آن جستجو می کند بر نتایج جستجوی آن تاثیر می گذارد.
آیا الگوریتم رنک برین روش سئو را تغییر می دهد؟ بسته به مهارت های شما در سئو، الگوریتم رنک برین ممکن است تغییراتی در تئوری ها و عملکردهای شما داشته باشد.
براساس روشهای مختلف رتبه بندی های متفاوتی نمایش داده می شود
اگر نتایج بر اساس روش های سنتی مانند تنوع لینک، عمق محتوا و تطابق با کلمات کلیدی نمایش داده شود، می توان بهینه بودن صفحه وب سایت را ارزیابی کرد. اما در الگوریتم رنک برین براساس نوع محتوایی که کاربر نیاز دارد نتایج نمایش داده می شوند. اگر به دنبال جستجوی موارد به روز مانند اتفاقات خاص باشید گوگل به کمک روش های سنتی نتایج دلخواه شما را به آسانی نمایش می دهد و نیازی به الگوریتم های پیشرفته وجود ندارد. اما در مواردی که شما به دنبال محتوای مد نظر خود در هر زمینه ای می گردید گوگل با استفاده از الگوریتم رنک برین سابقه سرچ شما در موارد مختلف را در نظر می گیرد و براساس آن نتایج دلخواه شما را نمایش می دهد.
ظاهر شدن در نتایج جستجوی الگوریتم رنک برین باعث ایجاد اعتبار برای سایت می شود
موتورهای جستجو و افراد در نتیجه جستجوهای خود به دنبال ایجاد شهرت و اعتبار برای وب سایت ها هستند. از مزیت های این اعتبار دهی رتبه بندی سایت ها بر اساس کلمات کلیدی مهم است. بر اساس اینکه برند شما نیاز دارد تا در زمینه به روز بودن، عمق محتوا و یا تنوع لینک ها شناخته شود، می توانید برای دامنه خود براساس عرضه خدمات شهرت ایجاد کنید.
انتخاب یک کلمه کلیدی و بهترین کلمه کلیدی
سئو مدرن نیز به این نکته توجه زیادی دارد و بر این اساس برای هر صفحه به جای آنکه کلمات کلیدی زیادی در نظر گرفته شود تنها یک یا دو کلمه کلیدی درنظر می گیرند که تا حد امکان به نحوه صحبت و جستجوی کاربران نزدیک باشد. برای سئو کاران این نکته عجیبی نیست اما برای دیگران اهمیت دارد توجه کنند که الگوریتم رنک برین نیز بر همین اساس به جستجوی نتایج و نمایش آنها به کاربران می پردازد.
الگوریتم رنک برین به عنوان بخشی از الگوریتم کلی Google Hummingbird عنوان شده است. در سال 2015 گوگل تنها در 15 درصد از جستجوها از این الگوریتم استفاده کرد، اما از سال 2016 این الگوریتم در بسیاری از جستجوها به کار گرفته شد.
دیدگاهی بنویسید