اگر می خواهید تجربه ایمن تری را برای کاربران خود ارائه دهید و به رتبه بندی گوگل خود، کمک کنید، یک راه برای انجام هر دو این ها وجود دارد که امنیت وب سایت خود را با HTTPS، تامین کنید. در این پست ما توضیح خواهیم داد که HTTPS چیست، چرا به آن احتیاج دارید و چگونه آن را دریافت کنید.

ارائه یک وب سایت امن، تجربه کاربری و رتبه بندی جستجو را به طور یکسان بهبود می بخشد. با HTTPS آشنا شوید و بدانید چگونه می تواند بازاریابی خود را سودمند کند.

پروتکل امنیتی انتقال ابرمتن (HTTPS)، یک نسخه امن از HTTP است که این پروتکل، پروتکلِ اصلی مورد استفاده برای ارسال داده بین مرورگر وب و وب سایت است. HTTPS به منظور افزایش امنیت انتقال داده ها، رمزگذاری شده است. این امر به ویژه هنگامی مهم است که کاربران داده های حساس را ارسال می کنند، مانند ورود به حساب بانکی، خدمات ایمیل یا ارائه دهنده خدمات بیمه درمانی.

HTTPS، چیست؟

تفاوت بین HTTP و HTTPS

HTTP مخفف HyperText Transfer Protocol است. این پروتکل، قوانین درون لایه برنامه را برای مرورگر های وب، جهت ارتباط با سرور های وب ارائه می دهد. این پایه ارتباطات برای اینترنت است.

درخواست های HTTP توسط مرورگر کاربر، ارسال می شود. وب سرور ها پاسخ HTTP را ارسال می کنند و صفحه وب را با استفاده از لینک های فرامتن بارگذاری می کنند. S در HTTPS، مخفف Secure است. HTTPS، امنیتِ ارتباط بین مرورگر های وب و وب سرور ها را امکان پذیر می کند.

HTTPS، چگونه امنیت ایجاد می کند؟

HTTPS، از طریق SSL یا TLS کار می کند. امنیت لایه انتقال (TLS)، حریم خصوصی و یکپارچگی داده ها را از طریق پروتکل های رمزگذاری در ارتباطات بین دو یا چند برنامه، فراهم می کند. هدف این پروتکل در لایه برنامه، جلوگیری از دستکاری در انتقالِ امنِ اطلاعات، است.

در حالی که اکثر وب سایت ها هنوز به امنیت سایت شما با HTTPS از طریق گواهی SSL اشاره می کنند، TLS نسخه مدرن SSL است که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین باید بدانید تست اصالت گواهی های SSL نیز نکته مهمی است که باید به آن توجه کرد.

چرا HTTPS اهمیت دارد؟

HTTPS، از انتقال محتوا به وب سایت، بدون اطلاع مالک جلوگیری می کند. بدون پروتکل HTTPS، یک بد افزار می تواند داخل وب سایت شما، تبلیغات آنلاین، آپلود کند و همچنین می تواند از ترافیک وب سایت شما به نفع خود استفاده کند.

بر اساس بایگانی HTTP، حدود 92 درصد از دسکتاپ ها و 91 درصد از درخواست های تلفن همراه، دارای آدرس های اینترنتی با HTTPS در پیشوند، است. W3Techs گزارش می دهد که 75.2 درصد از وب سایت ها از HTTPS استفاده می کنند. BuiltWith بیش از 155 میلیون گواهی SSL را در وب سایت های سراسر اینترنت، نصب کرده است.

این امر به دو دلیل خاص، برای بازاریابی نیز اهمیت دارد. اول، وقتی بازدیدکنندگان به یک وب سایت HTTP مراجعه می کنند، مرورگر هایی مانند “Google Chrome” در نوار آدرس، آدرس سایت را به عنوان “فاقد امنیت”، تشخیص و نشان می دهند. در مرورگر های تلفن همراه، سایت های ناامن با یک مثلث هشدار دهنده در کنار دامنه ظاهر می شوند.

همچنین در مورد اعتبار دامنه یا Domain Authority، بخوانید.

ثانیاً، HTTPS علاوه بر تامین امنیت، می تواند رتبه بندی شما را در نتایج جستجو نیز تحت تأثیر قرار دهد. در سال 2014، گوگل HTTPS را به عنوان بخشی از الگوریتم رتبه بندی صفحات وب، در نتایج موتور های جستجوی گوگل، اعلام کرد.

میزان امنیت HTTPS، چقدر است؟

میزان امنیت HTTPS، چقدر است؟

HTTPS به این معنی نیست که یک وب سایت 100 درصد، امن است یا از خطا جلوگیری می کند. HTTPS فقط ارتباطات بین دو سیستم، مانند رایانه کاربر را از طریق مرورگر وب و سرور وب ایمن می کند.

HTTPS امنیت قوی تری نسبت به HTTP ارائه می دهد، اما از کامپیوتر کاربر یا خود سرور وب، در برابر حمله هکر ها یا بدافزار ها محافظت نمی کند. به همین دلیل است که مدیران وب سایت، باید وب سایت خود را ایمن کنند و کاربران باید برای امنیت رایانه خود از آنتی ویروس، استفاده کنند.

نحوه دریافت HTTPS برای وب سایت خود

برای افزودن HTTPS به وب سایت خود و تامین امنیت آن، ممکن است به گواهی SSL نیاز داشته باشید. اما ابتدا، در اسناد ارائه دهنده میزبانیِ وب فعلی خود، در مورد نحوه فعال کردن یا اجرای HTTPS جستجو کنید. ممکن است قبلاً در برنامه میزبانی فعلی شما گنجانده شده باشد.

در غیر این صورت، باید بتوانید گواهی TLS/SSL را از میزبان وب فعلی خود خریداری کرده یا به یک برنامه میزبانی جدید که شامل TLS/SSL است ارتقا دهید. متناوبا، می توانید TLS/SSL را از شبکه های تحویل محتوا (CDN) مانند “Cloudflare” دریافت کنید یا TSL/SSL را از “Digicert” دریافت کنید.

نحوه تغییر HTTP به وب سایت های HTTPS

تغییر HTTP به وب سایت های HTTPS.

نحوه هدایت وب سایت خود از HTTP به HTTPS بستگی به سرور وب شما دارد. اگر گزینه ای برای تغییر یا اجرای HTTPS از کنترل پنل میزبانی خود ندارید، باید URL های خود را از HTTP به HTTPS تغییر مسیر داده یا بازنویسی کنید.

گوگل، همچنین در قسمت سئو پیشرفته “SEO Search Central”، مستندات مفصّلی، در مورد نحوه تغییر از HTTP به HTTPS ارائه می دهد. آن ها همچنین به اطلاعاتی درباره نحوه پیکربندی کنسول جستجوی گوگل، برای امنیت سایت HTTPS شما ارائه می دهند.

چگونه وب سایت خود را فراتر از SSL، ایمن کنیم؟

چندین روش وجود دارد که می توانید علاوه بر HTTPS، امنیت وب سایت خود را با آن تامین کنید. این نکته مهمی است، زیرا اینگونه، گوگل می تواند تشخیص دهد که آیا وب سایت شما هک شده یا به بدافزار آلوده شده است؟!

وقتی کاربر سعی می کند از آن ها دیدن کند، صفحات یا سایت هایی که مشکل امنیتی دارند، می توانند با برچسب هشدار، در نتایج جستجو یا صفحه هشدار بینابینی، در مرورگر ظاهر شوند. در صورت هک شدن سایت آن ها، گوگل به مدیران وب سایت، از طریق کنسول جستجوی گوگل و گزارش مسائل امنیتی، هشدار می دهد.

برای محافظت از وب سایت خود، با به روز رسانی رمز های عبور خود شروع کنید. هر سرویسی که برای وب سایت خود استفاده می کنید، مانند ثبت دامنه، میزبان وب، کنترل پنل، پنل مدیریت و…، می تواند به فرد اشتباه، دسترسی بیش از حد به وب سایت شما بدهد و وب سایت را آسیب پذیر کند.

اگر از رمز عبور یکسانی در چندین سرویس استفاده می کنید، بهتر است آن ها را تغییر دهید چرا که با حمله به یکی از این سرویس ها، ممکن است بقیه سرویس ها نیز در خطر حمله قرار بگیرند.

برای ذخیره گذرواژه های منحصر به فرد و ایمن خود، از استفاده از مرورگر خود اجتناب کنید و برنامه ایمن تری مانند “1Password” یا “LastPass” را انتخاب کنید.

در مرحله بعد، به سرویس میزبانی وب خود نگاه کنید. بسیاری از ارائه دهندگان، برنامه هایی با ویژگی های امنیتی ارتقا یافته، ارائه می دهند. به دنبال برنامه هایی باشید که شامل فایروال امنیتی، اسکن بدافزار، اسکن ویروس، محافظت از DDoS و پشتیبان گیری خودکار، باشد.

اگر نمی توانید از میزبان وب خود محافظت کنید، می توانید سرویس هایی مانند “Sucuri” را امتحان کنید. آن ها شامل اسکن های امنیتی پیشرفته، فایروال، نظارت بر لیست بلوک ها، پشتیبانی SSL و کاهش DDoS پیشرفته، می شوند.

برنامه های آن ها همچنین شامل پاکسازی وب سایت و حذف بدافزار در صورت آسیب به وب سایت شما می شود. کاربران وردپرس، می توانند افزونه جت پک “Jetpack” (سابقاً VaultPress)، را از Automattic امتحان کنند. برنامه های امنیتی آن ها شامل پشتیبان گیری، اسکن های امنیتی، نظارت بر خرابی و محافظت در برابر هرزنامه ها، است.

در نهایت، هر آنچه را که می خواهید به وب سایت خود اضافه کنید، مرور کنید. افزونه ها و برنامه های افزودنی می توانند برای وب سایت شما و کاربران شما آسیب پذیری ایجاد کنند. به دنبال نظرات کاربران باشید و فقط افزونه هایی را انتخاب کنید که نقش مهمی در بازاریابی یا فروش شما، ایفا می کنند.

“HTTPS Everywhere” یک برنامه افزودنی است که برای حفظ امنیت، در مرورگر های وب معروف از جمله Chrome، Firefox، Edge و Opera کار می کند. کاربران اندروید می توانند آن را روی فایرفاکس نصب کنند. متناوبا، HTTPS در مرورگر های Brave و Tor برای رایانه های رومیزی و دستگاه های تلفن همراه Android/iOS موجود است.

سخن پایانی

HTTPS، نقش مهمی در ارائه یک تجربه ایمن برای کاربران و یک سیگنال رتبه بندی مثبت در الگوریتم گوگل، دارد. با دریافت گواهی TSL/SSL از سرویس میزبانی وب، CDN یا هر ارائه دهنده دیگر، وب سایت خود را با HTTPS ایمن کنید.

منبع: searchenginejournal