در عصر جستجو، تنها دانستن سیگنال های رتبه بندی و میزان اهمیت آن ها کافی نیست، شما باید محیطی را که در آن سیگنال ها کار می کنند را نیز درک کنید. در این مقاله نوع سیگنال های رفتار کاربران و تاثیر این رفتار ها بر نتایج موتور جستجو، توضیح داده می شود.

رفتار کاربر از مواردی که استفاده نمی کند به موتور جستجو سیگنال می دهد!

قبل از اینکه به چگونگی تأثیر رفتار کاربر بر جستجو بپردازیم، بیایید اطمینان حاصل کنیم که همه ما درباره اینکه چه رفتارهایی تاثیری در نتیجه جستجو ندارد، کاملاً اطلاعات کافی داریم.

گوگل آنالیتیکس

استفاده یا عدم استفاده از Google Analytics در سایت شما، تاثیری در نتایج جستجو نخواهد داشت!

وقتی در مورد این سوال که آیا جریمه ای برای حذف Google Analytics در 28 ژوئن 2018 وجود دارد پرسیده شد، جان مولر پاسخ داد:

به طور واضح هیچ مجازاتی برای استفاده یا عدم استفاده از آموزش های گوگل آنالیتیکس در رابطه با جستجو وجود ندارد.

همه صاحبان وب سایت، وب مستر ها و متخصصین سئو از Google Analytics استفاده نمی کنند.

اگر گوگل از بستر تحلیلی خود برای تعیین معیار های موفقیت و عدم موفقیت سایت شما استفاده می کند، آن ها اساساً می توانند به صورت مقایسه ای از آن استفاده کنند.

معیار های کاربران شما (همانطور که توسط Google Analytics گزارش شده یا تشخیص داده شده است) به طور خاص برای شما یا علیه شما استفاده نمی شوند.

لایک، اشتراک گذاری و کامنت های رسانه های اجتماعی

این تصور که تعداد لایک ها، اشتراک گذاری ها، دنبال کنندگان و … در فیس بوک (یا توییتر، اینستاگرام یا هر بستر رسانه اجتماعی دیگر) در نتایج جستجو تاثیر دارد، توسط گوگل بارها رد شده است.

گوگل به وضوح اظهار داشته است که سیگنال های شبکه های اجتماعی به دلایل زیر چندان قابل اعتماد برای رتبه بندی نیستند:

  • بسیار آسان دستکاری می شوند.
  • غیرقابل اطمینان هستند، زیرا غیرممکن است که به طور مداوم تمام محتوا یا داده های موجود را از تمامی پلتفرم ها دریافت کنند.

مطالعه Hootsuite در سال 2018 روی توییتر در 90 صفحه محتوا به سه گروه تقسیم شده است:

  • بدون تبلیغات: گروه کنترل. هیچ توییت ارگانیک یا تبلیغی برای 30 مقاله فعال نشد.
  • تبلیغ ارگانیک: 30 مقاله از طریق توییت های ارگانیک تبلیغ شد.
  • پروموشن پرداخت شده: 30 مقاله باقی مانده، توییت های ارگانیک بودند که پس از آن تقویت شدند.

نتیجه این بود:

اهمیت رفتار کاربران بر موتور جستجو

گوگل گفته است كه از سیگنال های شبکه های اجتماعی به عنوان یك متریک استفاده نمی كند و این احتمالاً درست است. بنابراین چگونه می تواند شواهد فوق برعکس باشد؟

آنچه که مهم است این است که بیشترین تأثیرگذاری توییتر در رتبه بندی نیست، بلکه تقویت اهمیت موجودیت است.

در واقع هشتگ ها و کلمات کلیدی به یک موجودیت گره خورده اند و با صفحه ارجاع شده در توییت مرتبط می شوند. در این شرایط صرفاً شاهد آن هستیم که یک عامل تقویت کننده غیر وابسته منجر به بهبود رتبه بندی می شود.

چیزی که با همه مواردی که در توضیحات گوگل مشاهده می کنیم و از گوگل می شنویم، مطابقت دارد.

پس به این ترتیب برای درک بهتر موضوع می توان گفت که فعالیت شما در شبکه های اجتماعی، به طور مستقیم تاثیر گذار در رتبه بندی وب سایت شما نیست. اما همین فعالیت ها، باعث می شوند تا یک برند یا یک هشتگ و یا یک موضوع خاص، برای مدت زمانی محبوب شود و همین امر منجر به جستجوی بیشتر و نمایش بیشتر وب سایت شما گردد.

سیگنال های اهمیت رفتار کاربران بر نتایج موتور های جستجو

ما به آنچه کاربران سیگنال می دهند (یا حداقل برخی از جنبه های اصلی که بطور منظم در مورد آن ها می شنویم) پرداخته ایم، اکنون به نوع اهمیت سیگنال های رفتار کاربران که موتور های جستجو می توانند از آن ها استفاده کنند، بپردازیم.

1. کلیک و رفتار پس از کلیک

در حالی که گوگل به درستی اعلام کرده است که آن ها از Google Analytics برای جمع آوری سیگنال ها برای استفاده در رتبه بندی صفحه استفاده نمی کنند، به این معنی نیست که آن ها به هیچ وجه از سیگنال های پس از کلیک استفاده نمی کنند.

گوگل می داند:

  • کدام سایت ها در نتایج جستجو کلیک می خورند.
  • چه مدت کاربر قبل از بازگشت به گوگل در سایت مورد نظر بود.
  • کاربران بعدی چه کردند.

بنابراین اساساً ما چهار امکان اصلی داریم که گوگل می تواند از آن ها استفاده کند:

  1. یک جستجوگر بر روی سایت شما در نتایج جستجو کلیک می کند و به سرعت به موتور جستجو باز می گردد و روی لینک بعدی کلیک می کند. این یک نشانه واضح است که جستجوگر معتقد است کوئری درست است و نتیجه اشتباه است و یک سیگنال منفی برای صفحه به موتور جستجو ارسال می شود زیرا مربوط به آن کوئری است.
  2. یک جستجوگر بر روی سایت شما در نتایج جستجو کلیک می کند، برای مدت زمان زیادی می چرخد ​​و بعد به موتور جستجو باز می گردد و برای همان سؤال روی لینک بعدی کلیک می کند. این احتمالاً برای آن سؤال سیگنال مثبتی را به گوگل ارسال می کند و نشان می دهد که کاربر محتوای مورد علاقه خود را پیدا کرده و به دنبال اطلاعات یا گزینه های اضافی است.
  3. یک جستجوگر بر روی سایت شما در نتایج جستجو کلیک می کند و بعد از گذشت مدت طولانی یا کوتاه به موتور جستجو باز می گردد، پرس و جو خود را ویرایش می کند و دوباره جستجو می کند. این امر به موتور جستجو نشان می دهد که خود کاربر ممکن است درست جستجو نکرده باشد و سیگنال خوب یا بدی را برای سایت شما اعمال نکند.
  4. یک جستجوگر بر روی سایت شما در نتایج جستجو کلیک می کند و پس از مدت طولانی یا کوتاه مدت به موتور باز می گردد و پرس و جو خود را کاملاً تغییر می دهد. این نشان می دهد که آنچه را که می خواسته پیدا کرده و به کار دیگری می پردازد. این ارتباط مثبت با این سیگنال را نشان می دهد.

اگرچه این سیگنال ها به طور واضح به عوامل با اهمیت مانند نوع پرس و جو و الگو های رفتار کاربران بستگی دارند، اما به طور کلی این به عنوان نمونه ای از انواع سیگنال هایی است که از داده های کلیک شما جمع آوری شده و استفاده می شود.

ما می توانیم انتظار داشته باشیم که با پیشرفت سیستم های یادگیری ماشین، چیزهای بیشتری در این زمینه مشاهده خواهیم کرد.

تعجب نخواهیم کرد اگر این یک سیگنال اصلی برای رتبه بندی سایت ها شود، زیرا کمتر چیزی دیگری می تواند موفقیت یا عدم موفقیت در قرارگیری SERP را تأیید کند.

2. بررسی ها

هیچ بحثی درباره رفتار کاربر به عنوان یک سیگنال رتبه بندی بدون ذکر بررسی، کامل نخواهد بود. در حقیقت بررسی ها برجسته ترین سیگنال مربوط به جستجوی محلی هستند.

این یک نمونه بارز از گوگل است که مستقیماً از یک سیگنال رفتار کاربر استفاده می کند.

همچنین قوانینی وجود دارد که در مورد استفاده از موقعیت مکانی به عنوان سیگنال در مورد قابلیت اجرای کوئری های مختلف برای یک محصول یا خدمات و سپس شناسایی از طریق اندروید یا سایر سیستم هایی که به آنجا ختم شده اند، بحث می کنند و بدین ترتیب برآورده شدن هدف شما تأیید می شود.

استفاده از موقعیت مکانی به گوگل این سیگنال را می دهد که مخصوصا در هنگام نمایش محصولات و خدمات، وب سایت هایی را در رتبه بندی بهتر نمایش دهد که به موقعیت مکانی کاربر جستجوگر، نزدیک تر باشند.

البته فروشگاه هایی مثل آمازون یا علی بابا در اکثر اوقات در جایگاه های بالا نمایش داده می شوند. اما وقتی تمامی عوامل دیگر را یکسان در نظر بگیریم، کاربران به صورت عمده دوست دارند که محصولات یا خدمات مورد نیاز خود را از مکانی نزدیک به خودشان دریافت کنند.

3. Google Analytics

در بالا اشاره کرده ایم که گوگل گفته است که آن ها از Google Analytics به عنوان یک سیگنال رتبه بندی استفاده نمی کنند و این درست است. اما این بدان معنی نیست که آن ها از آن برای ایجاد سیگنال های رتبه بندی استفاده نمی کنند.

گوگل می تواند از Google Analytics استفاده کند تا بفهمد:

  • از وب سایت ها استفاده می شود.
  • یک سایت موفق در مقایسه با یک سایت ناموفق ساختار یافته است.
  • کاربران با وب سایت در تعامل هستند و سپس این درک را به عنوان سیگنال در سطح جهانی اعمال می کنند.

هدف از این سری ارائه بینش به رویکرد هایی است که موتور های جستجو برای جستجو و نحوه رتبه بندی صفحات به کار می برند، نه در مورد استراتژی های خاص.

در اینجا چیزی است که همیشه باید به خاطر بسپارید:

دلیل کاربر است.

اگر موتور جستجو بتواند بفهمد قصد کاربر چیست، احتمال این وجود دارد که توسط یک صفحه وب یا وب سایت خاصی نیاز او برآورده شود. آن ها مهمترین چیز را درک کرده اند.

ما دیدیم که چگونه یک موتور جستجو از رفتار یک بازدید کننده به عنوان یک سیگنال جستجو استفاده می کند، اما به وضوح این یک هدف نهایی است.

کاری که اکنون باید انجام دهیم این است که درک کنیم چگونه هر عملکرد کاربر می تواند اندازه گیری و وزن شود.

اگر این کار به روشی انجام شود که در سطح جهانی قابل اعمال باشد، تقریباً مطئنا به عنوان سیگنال در برخی از ظرفیت ها استفاده می شود.

برای این کار باید در نظر بگیرید:

  • چه فناوری هایی در حال اجرا هستند؟
  • محدودیت های آن چیست؟
  • چگونه سیگنال های ارائه شده آن ها می توانند جمع شوند؟
  • چه سیگنالی باشد یا نباشد؟

در میان این تلاش ها همیشه یک احتمال وجود دارد که اشتباه کنید.

ممکن است شما یک رفتار کاربران را در نظر گرفته و به آن اهمیت دهید که موتور جستجو از آن استفاده نمی کند و در این اشتباه شما روی ارسال سیگنال های مثبت کاربر و ایجاد تجربه ای که باعث تولید آن ها می شود متمرکز خواهید شد.