بخواهید اعتراف کنید یا نه، تصمیماتی که می گیرید تحت تأثیر احساسات شما خواهد بود. در بازاریابی عاطفی، ما در مورد استفاده از عوامل روانشناختی برای جلب مشتری، کلیک، تبدیل، تعامل و …صحبت خواهیم کرد. ممکن است شنیده باشید که با استفاده از عوامل روانشناختی در همه افراد، می توانید فروش بیشتری داشته باشید.

استفاده از احساسات برای بیشتر مردم روشی جدید نیست. این کار از زمان ارسطو و شاید حتی قبل از آن انجام شده است. در حقیقت، این فیلسوف بزرگ یونانی، احساسات را یکی از سه تکنیک جذابیت و ترغیب مخاطب دانست.

بازاریابی عاطفی چیست و چرا بسیار موثر است؟

بازاریابی عاطفی

وقتی با مخاطب خود ارتباط عاطفی برقرار می کنید، هدایت او به سمت هدف تان بسیار آسان است. شما یک پیوند عاطفی، هر چند کوتاه و زودگذر، ایجاد کرده اید که می تواند حس اعتماد و اطمینان به مشتری بدهد و شما را به دیگران نیز معرفی کند.

البته این بدان معنا نیست که جایی برای تصمیم گیری منطقی وجود ندارد، در واقع بازاریابان از تئوری پردازش دوگانه در بازاریابی روانشناختی استفاده می کنند. این تئوری معتقد است که مغز افکار و تصمیمات را در دو سطح پردازش می کند.

سطح اول، سطح احساسات است که به سرعت توسط مغز درک و تفسیر می شود، بنابراین بازاریابی عاطفی بر قصد و تصمیم فرد برای خرید بیشتر از محصول و خدمات و محتوای شما تاثیر بیشتری خواهد داشت.

سطح دوم فرایند تفکر آگاهانه و آگاهانه تری است، جایی که ما تصمیمات را با دلیل و منطق مدیریت می کنیم. تصمیمات منطقی بسیار کندتر از تصمیات عاطفی عمل می کنند.

بازاریابی احساسی باعث ایجاد چه عواملی می شود؟

به یاد ماندنی تر می شوید

ظاهراً، احساسات و حافظه به نوعی با هم پیوند خورده اند. وقتی تأثیر عاطفی روی مخاطب خود بگذارید، نام تجاری و محتوای شما در قلب و ذهن آن ها می ماند.

محتوای شما بیشتر به اشتراک گذاشته می شود

مردم دوست دارند داستان ها یا چیزهایی را به اشتراک بگذارند که احساس خوب به آن ها منتقل کند.

تصمیم گیری در خرید را تحت تاثیر قرار می دهد

طبق یک مطالعه، 31٪ از تبلیغات احساسی در مقابل 16٪ تبلیغاتی که بر محتوای منطقی متمرکز بودند، موفق بودند. واضح است که احساسی به یک آگهی می تواند بر قصد خرید تأثیر بگذارد.

باعث وفاداری مشتری می شود

مطالعه دیگر نشان می دهد مشتریانی که رابطه عاطفی با یک برند تجاری دارند، 306٪ ارزش مادام العمر بالاتری دارند و احتمالاً شرکت را با نرخ 71٪ به دیگران معرفی می کنند. این به این معنی است که وقتی مشتریان با شما ارتباط احساسی برقرار می کنند، می تواند باعث وفاداری آن ها شود.

بازاریابی عاطفی از چه عواملی به عنوان ابزاری برای خرید محصول استفاده می کند؟

  • ترس: از بین همه احساسات انسانی، ترس یکی از احساسات ترسناک است. ترس از، از دست دادن فرصت یا رویارویی با ریسک در صورت عدم خرید، می تواند مشتری را به خرید وادار کند.
  • طمع: واقعیت این است که اکثر خریداران به دنبال رفع نیاز خود نیستند، بلکه طمع می ورزند.
  • آزردگی: گاهی اوقات رها شدن از حس گناه و آزردگی می تواند عامل خرید باشد.
  • عشق: باید آنچه که مشتریان به آن عشق می ورزند را شناسایی کرد.

نکاتی در مورد بازاریابی احساسی که باید بدانید!

درست مثل سایر استراتژی های بازاریابی، روش های عالی برای انجام بازاریابی احساسی وجود دارد.

مغز و قلب

مخاطبان خود را عمیق تر درک کنید

ما در اینجا در مورد ارتباط عاطفی صحبت می کنیم و تنها راهی که می توانید قلب مخاطبان خود را لمس کنید این است که آن ها را در سطح شخصی تری درک کنید. عمیق ترین ترس ها، شدیدترین خواسته ها و انگیزه های آن ها چیست؟

یک داستان بگویید

هنگامی که مخاطبان خود را در سطح شخصی و عاطفی شناختید، از این دانش برای ایجاد داستانی استفاده کنید که آن ها بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.

مردم عاشق شنیدن داستان هایی هستند که می توانند با آن ها همدلی کنند، از آن ها بیاموزند یا از آن ها الهام بگیرند. چیزی ارائه دهید که باعث شود مخاطبان از به اشتراک گذاشتن آن با همسالان خود احساس رضایت کنند.

به طراحی خلاقانه توجه کنید

یک واقعیت شناخته شده ای که وجود دارد این است که رنگ بر روی افراد تأثیر عاطفی می گذارد. به عنوان مثال، رنگ آبی اثر آرام بخشی دارد در حالی که قرمز می تواند باعث افزایش ضربان قلب شود. به عنوان یک بازاریاب، می توانید از قدرت رنگ برای جذابیت احساسی محتوای بازاریابی خود استفاده کنید.  

اما طراحی فقط مربوط به رنگ ها نیست بلکه می تواند با موسیقی نیز ارتباط داشته باشد. یک مطالعه در استرالیا نشان داد که موسیقی می تواند واکنش های احساسی شدیدی ایجاد کند که می تواند درک فرد از یک برند تجاری را تحت تأثیر قرار دهد.

اصیل باشید

باید هنگام استفاده از بازاریابی احساسی به عنوان استراتژی مراقب باشید. شما باید ارزش های اصلی برند خود را درک کرده و آن را با کمپین های خود همسو کنید. صداقت و اصالت شما مهم است زیرا مخاطب این را می فهمد.

مخاطب خود را احساس کنید

اگرچه بازاریابی احساسی ممکن است براساس حیله و تزویر باشد، اما استفاده از آن برای بازاریابان کار سختی نیست. به هر حال همه ما انسان هستیم و ذاتاً احساسات را احساس می کنیم.

بنابراین، دفعه بعدی که محتوایی ایجاد کردید، به این فکر کنید که چگونه می توانید احساسات خود را به کار ببرید تا بتوانید پیامی قدرتمندتر بسازید.

منبع: spiralytics