هر روز در مورد بازاریابی ویروسی یک ویدئوی ویروسی جدید یا محتوای دیگری که با سرعت نور پخش می شود، می شنویم. اما این دقیقا چیست؟ و چگونه ویروسی می شود؟ این به دلیل یک محصول ویروسی است یا تبلیغات ویروسی؟ یا این فقط شانس است که به طور تصادفی چیزی را به این اندازه مورد توجه قرار می دهد؟ در ادامه با ما همراه باشید.

بازاریابی ویروسی چیست؟

بازاریابی ویروسی نام خود را از توانایی اش در انتشار سریع و غیرقابل کنترل برخی پست ها و تبلیغات گرفته است. جادوی این تکنیک این است که محتوای ویروسی صرفاً به این دلیل به اشتراک گذاشته می شود که مردم مطالب را دوست دارند. درنهایت مشتریانی هستند که کمپین را از طریق پسندیدن، بازدید و یا اشتراک انجام می دهند.

با توجه به سرعت و سهولت اشتراک آن ها، شبکه های اجتماعی زیستگاه طبیعی و منبع این نوع بازاریابی هستند. گسترده ترین مثال در چند وقت اخیر فیلم های احساسی، شگفت آور، خنده دار یا منحصر به فرد در YouTube است که سپس در فیس بوک، توییتر و کانال های دیگر به اشتراک گذاشته می شود.

بازاریابی ویروسی چیست؟

در این حالت، بعد از راه اندازی یک کمپین، تبلیغ کننده کار دیگری ندارد و باید منتظر بماند و ببیند اوضاع چگونه پیش می رود! همه این ها عالی به نظر می رسد، درست است؟ خوب، مثل همه چیز برای این کار نیز مشکلاتی وجود دارد.
دستیابی به یک استراتژی تبلیغاتی برای ویروسی شدن بسیار دشوار است و کمتر از 1٪ قادر به دستیابی به وضعیت “ویروسی” هستند، ناگفته نماند که “عامل شانس” نیز با آن ارتباط زیادی دارد.

بنابراین مهم است که به یاد داشته باشید در این نوع کارزارها، قسمت عمده ای از کنترل به دست کاربران می افتد و این خطر وجود دارد که پیام به درستی تفسیر شود و یا به بازی تبدیل شود. از طرف دیگر، یک فعالیت ویروسی موفق می تواند معجزه هایی برای نتایج برند شما ایجاد کند.

بازاریابی ویروسی چگونه کار می کند؟

از نظر تئوری، انجام فعالیت بازاریابی ویروسی بسیار ساده است. شما یک ویدیو یا نوع دیگری از محتوا ایجاد می کنید که برای مخاطبان هدف شما جذاب باشد، آن را در اینترنت قرار دهید و تبلیغ کنید. در این قسمت تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که منتظر بمانید تا فیوز روشن شود و کاربران دیوانه وار شروع به اشتراک گذاری کنند.

در برخی موارد، این کار به طور تصادفی اتفاق می افتد. به عنوان مثال، هنگامی که ویدئویی توسط یک کاربر بارگذاری می شود، ناگهان محبوب می شود و شروع به پخش در سراسر اینترنت می کند. 

بازاریابی ویروسی چگونه کار می کند؟

اگر از تکنیک های بازاریابی پنهان استفاده می کنید، بسیار مهم است که مراقب باشید کاربر فریب را احساس نکند، زیرا این امر ممکن است باعث شود کمپین ویروسی علیه شما شروع به کار کند.

مهم نیست که چه استراتژی ای را انتخاب می کنید، به یاد داشته باشید که هرگز “به هرزنامه یا اسپم” تبدیل نشوید و هنگام به اشتراک گذاشتن محتوا از حد مجاز عبور نکنید. به جای اینکه پیام خود را بارها و بارها تکرار کنید، بهترین استراتژی یافتن مکان و زمان مناسب و اجازه دادن به “فیوز ویروسی” است.

چه مطالب یا محتوایی ویروسی می شوند؟

با بازاریابی ویروسی، ما مجبوریم این حقیقت را بپذیریم که هیچ کس نمی داند چه چیزی باعث ویروسی شدن چیزی می شود زیرا بیشتر آن به شانس برمی گردد. برای بسیاری سوال پیش می آید که چرا تبلیغات من ویروسی نمی شود؟ در ادامه ممکن است به برخی از سوال هایتان پاسخ داده شود:

1. پست های طولانی تر بیشتر به اشتراک گذاشته می شوند

پست های طولانی تر و گسترده تر در واقع موفقیت بیشتری دارند. مقالاتی بین 3000 تا 10،000 کلمه، نسبت به آن هایی که کلمات کمتری دارند در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شوند.

دلیل دیگر می تواند این باشد که پست های دقیق تر ارزش بیشتری دارند و می توانند بهتر به سوالات خواننده پاسخ دهند (عامل مهمی که باعث می شود چیزی ویروسی شود).

2. در محتوای خود حتما از فیلم و تصویر استفاده کنید

بازاریابی ویروسی بدون تصویر یا فیلم امکان پذیر نیست. به طور متوسط، پست های وبلاگ درصورتی که دارای تصویر باشند، از هر 100 بار 65 مورد به اشتراک گذاشته می شوند.

3. شبکه های اجتماعی مسئول ویروسی شدن پست هستند

اکثر افراد در انواع شبکه های اجتماعی عضو هستند. بنابراین خواهید دید که یک پست می تواند خیلی سریع از چند اشتراک به میلیون ها نفر برسد.

همچنین روش هایی برای افزایش احتمال وقوع این اتفاق وجود دارد. محتوایی که دارای تصاویر یا فیلم است با نرخ بالاتری به اشتراک گذاشته می شود، بنابراین استفاده از برنامه هایی مانند اینستاگرام و TikTok می تواند قابلیت دیده شدن شما را به صورت آنلاین بهبود ببخشد.

شبکه های اجتماعی مسئول ویروسی شدن پست

4. به محتوای خود موضع بخشید

موضع خنثی در یک پست توجه زیادی را به خود جلب نمی کند و کاربران آن را شایسته اشتراک نمی دانند.عواطف و احساسات را برانگیزید و بیشتر از احساسات مثبت مانند شادی یا طنز استفاده کنید.

5. اینفوگرافیک ها و فهرستواره بهترین هستند

اینفوگرافیک ها (تصاویری که ایده های اصلی یک پست را جمع بندی می کنند) و فهرستواره ها هر دو از میزان اشتراک گذاری بسیار بالاتری نسبت به پست های ویدیویی برخوردار هستند.

8- اینفلوئنسر ها بسیار تأثیر گذار هستند

اگر 5 اینفلوئنسر محتوای شما را به اشتراک بگذارند، 3 برابر در رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود. حتی اگر فقط 1 اینفلوئنسر محتوای شما را به اشتراک بگذارد، باز هم 30٪ افزایش “ویروسی” خواهید داشت.

9. محتوای خود را چندین بار در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

طول عمر ویروسی یک پست در شبکه های اجتماعی محدود است. اگر می دانید محتوای شما ممکن است باعث اشتراک های زیادی شود، آن را چندین بار ارسال کنید!

با این کار، زنجیره ای از رویدادها را دوباره راه اندازی می کنید و افراد جدید هر بار محتوای شما را می بینند. اما توجه کنید که در این کار زیاده روی نکنید.

بازاریابی ویروسی چه مزایایی دارد؟

  1. کم هزینه: مشخصه کمپین های ویروسی این است که کاربران قسمت قابل توجهی از کار را برای نام تجاری انجام می دهند که هزینه های توزیع را به شدت کاهش می دهد و خرید فضای تبلیغاتی یا رسانه ای ضروری نیست.
  2. پتانسیل دسترسی زیاد: یک فیلم ویروسی در اینترنت توانایی دسترسی به مخاطبان بین المللی زیادی را دارد. بدون اینکه مجبور شوید پولی سرمایه گذاری کنید یا تلاش اضافه ای انجام دهید. به همین دلیل، یک شرکت کوچک یا حتی یک شخص معمولی می تواند ویروسی شود. 
  3. تهاجمی نیست: در بازاریابی ویروسی، کاربر شبکه های اجتماعی کسی است که تصمیم به شرکت و اشتراک گذاری مطالب می گیرد، بنابراین احتمال تهاجمی بودن نام تجاری را کاهش می دهد. به همین دلیل، درکی از نام تجاری و تعامل در مقایسه با شکل های معمولی تبلیغات، به طور قابل توجهی بهتر است.
  4. به ساخت برند شما کمک می کند: اگر از نظر خلاقیت، محتوا را آنقدر باورنکردنی ایجاد می کنید که کاربران به آن علاقه مند می شوند و آن را به اشتراک می گذارند و با برند شما ارتباط شخصی برقرار می کنند. بدون شک در رابطه با برندسازی و آگاهی، ابزاری فوق العاده قدرتمند است.

معایب

  • در بازاریابی ویروسی انتشار پیام تبلیغاتی، ممکن است باعث رشد غیر قابل پیش بینی شود. همچنین ممکن است مخاطبان به پیام شما چیزی اضافه کرده و یا از آن کم کنند.
  • ممکن است درک دیگران از تبلیغات، دور از انتظار تبلیغ کننده باشد و برداشت اشتباه آن ممکن است نام تجاری شما را خدشه دار کند.
  • در بازاریابی ویروسی نمی توان بررسی کرد که دیگران چه محصولات یا خدماتی را انتخاب یا خریداری کرده اند.

امیدوارم این مطلب برایتان مفید باشد. موفق و پیروز باشید.

منبع: cyberclick