بازگشت هزینه تبلیغات یا ROAS، معیاری است که در دنیای تبلیغات برای مقایسه درآمد با هزینه های تبلیغات استفاده می شود. هدف از محاسبه سنجش میزان اثربخشی یک کمپین بازاریابی است.
نحوه محاسبه ROAS، آنچه این معادله می تواند به شما بگوید و محدودیت های این اندازه گیری را بیاموزید.
منظور از بازگشت هزینه تبلیغات یا ROAS چیست؟
بازدهی هزینه تبلیغات محاسبه ای است که مقرون به صرفه بودن تلاش های تبلیغاتی را اندازه گیری می کند. اینکار می تواند به مشاغل و سایر نهادها کمک کند تا بفهمند استراتژی تبلیغاتی آن ها ارزش دارد یا نه.
وقتی یک کسب و کار یک کمپین تبلیغاتی جدید را امتحان می کند، ممکن است ROAS را در آغاز کار، در اواسط و در انتها مقایسه کنند. این می تواند در تعیین اینکه آیا آن ها باید کمپین را تمدید کنند یا روش دیگری برای اطلاع رسانی را امتحان کنند، کمک می کند.
چگونه ROAS را محاسبه کنید؟
فرمول بازگشت هزینه تبلیغات ساده است. فقط باید درآمد خود را بر هزینه تبلیغات تقسیم کنید.
:max_bytes(150000):strip_icc():format(webp)/ROASFormula-88d088c899194ff3ad678f09079f04ad.jpg)
ROAS چگونه کار می کند؟
درک اینکه آیا نوع تبلیغات (مانند بیلبورد یا دیجیتال) برای فروش کار می کند برای کسب و کارها فوق العاده مهم است. دانستن ROAS به شرکت ها این امکان را می دهد که تعیین کنند آیا استراتژی های بازاریابی شان ارزش پول و تلاش زیادی را دارد. موفقیت یک تجارت می تواند به سودآوری ROAS بستگی داشته باشد (به ویژه در رابطه با راه اندازی محصول جدید).
شرکت ها باید بدانند (ترجیحاً با شروع تلاش جدید) آیا نوع خاصی از کمپین تبلیغاتی همانطور که پیش بینی شده است کار می کند. در غیر این صورت، باید سریعاً عقب نشینی کنند تا با تأثیرات یک کمپین ناموفق روبرو نشوند. مهم نیست که یک بنگاه اقتصادی برای تبلیغات خود چه بستری را انتخاب می کند، یک کمپین بد می تواند به سرعت خسارات سنگینی را وارد کند.
محاسبات ROAS می تواند گسترده یا خاص باشد. می توانید ROAS را برای کل هزینه تبلیغات خود محاسبه کنید و آن را با درآمد کل خود مقایسه کنید، یا می توانید هزینه و درآمد یک منطقه خاص را هدف قرار دهید. تعداد کمی خدمات رایگان و پولی بصورت آنلاین وجود دارد که می توانند به شرکت ها در پیگیری ROAS کمک کنند. این خدمات بسیار حیاتی هستند زیرا به شرکت ها اجازه می دهند تعداد و اهداف قابل دستیابی را تعیین کنند. به عنوان مثال، شرکت ها می توانند از Google Ads یا خدمات مشابه برای تعیین عملکرد یک کمپین تبلیغاتی خاص استفاده کنند.
وقتی ROAS در مناطق خاص به زیر سطح مشخصی می رسد، شرکت ها می توانند این کمپین ها را برای بهبود رقم هدف قرار دهند. به عنوان مثال، وب سایت هایی که از بنرهای تبلیغاتی استفاده می کنند معمولاً ROAS کمتری نسبت به میزان مورد نظر دارند و در نتیجه، ممکن است به جای آن نوع تبلیغات “پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)” یا “هزینه هر اقدام” را در نظر بگیرند. این می تواند حاشیه سود بیشتری برای ROAS ایجاد کند. از ROAS همچنین می توان برای ردیابی نرخ تبدیل استفاده کرد – هرچه نرخ تبدیل بالاتر باشد، ROAS نیز بالاتر است.

محدودیت های ROAS
اعتماد به معیارهای ROAS به تنهایی می تواند گمراه کننده باشد. ارزش ROAS برای یک شرکت به اهداف کمپین های تبلیغاتی، عوامل تبدیل و هزینه ای بستگی دارد. برخی از کمپین ها ممکن است ROAS بالایی داشته باشند اما شرکت همچنان می تواند ضرر کند زیرا محصولی که می فروشند با توجه به بودجه تبلیغات، هزینه تولید و ارسال آن بسیار زیاد است. این امر زمانی می تواند درست باشد که این هزینه ها با هزینه کلی تبلیغات ترکیب شود.
با این حال، لزوما به این معنی نیست که تلاش بازاریابی موفقیت آمیز نبوده. ROAS فقط با توجه به هزینه تبلیغات محاسبه می شود، بنابراین ممکن است فاکتورهای دیگری که در واقع به سود می رسند در نظر گرفته نشوند (مانند افزایش پیش بینی نشده هزینه حمل و نقل).
ROAS متوسط نیز ممکن است از یک محیط به رسانه دیگر متفاوت باشد. بدون مقایسه اولیه ارقام ROAS برای آن رسانه، ممکن است مقایسه ROAS در بین کمپین ها موثر نباشد.
ارزیابی همه اشکال تبلیغات به تنهایی به آسانی نیست. برخی از ابزارها به یک شرکت امکان می دهند تا تأثیر تبلیغات آنلاین یا ایمیل را خیلی راحت قضاوت کند، اما ردیابی همه رسانه ها به این راحتی نیست. به عنوان مثال، تعیین اینکه چند نفر یک محصول را به طور خاص خریداری کرده اند دشوار است زیرا آن ها در بزرگراه تابلوی تبلیغات مربوط به آن را دیده اند.
نکات کلیدی
- بازدهی هزینه تبلیغات یا ROAS فرمولی است که به شرکت ها کمک می کند موفقیت تبلیغات خود را تعیین کنند.
- ROAS با تقسیم درآمد بر اساس هزینه های تبلیغات محاسبه می شود.
- از آنجا که ROAS فقط درآمد را به خود اختصاص می دهد، ممکن است به شرکت ها در شناسایی سایر مسائل مربوط به محصولات مانند هزینه های بالای تولید یا حمل و نقل کمک نکند.
منبع: thebalancesmb
دیدگاهی بنویسید