در این مقاله می خواهیم به بررسی موضوع لینک هایی که کاربران در بخش کامنت های وبلاگ ایجاد می کنند بپردازیم؛ زیرا ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است. ما به شما کمک می کنیم تا بتوانید به سوالاتی که در ذهنتان ایجاد شده است، پاسخ دهید.
ممکن است شما سایتی داشته باشید که روزانه هزاران نظر و دیدگاه دریافت می کنید و نمی توانید همه آن ها را چک کنید. این نکته نیز وجود دارد که بسیاری از این نظر ها، اسپم باشند. مطمئناً افزونه های اسپم مانند افزونه Akismet وجود دارند، اما این افزونه همه چیز را نمی تواند بررسی کند.
اکنون، بیشتر نظرات وبلاگ حاوی ویژگی nofollow می باشند که به آن ها می گویند پیوند را دنبال نکنند یا امتیاز سئو را به آن URL هدایت نکنند.
اما هنوز، بسیاری از افراد هستند که از قسمت نظرات و پیشنهادات به عنوان مکانی برای لینک گذاشتن استفاده می کنند.
آیا لینک های پشتیبان در قسمت نظرات وبلاگ به رتبه بندی کمک می کنند؟ این سوالی است که “نیل پتل” یکی از متخصصین مطرح سئو به دنبال پاسخ آن است و در ادامه درباره آن می خوانیم.
قوانین آزمایش
اول از همه، برای این آزمایش، ما از “domain score” استفاده کردیم، که مشابه domain authority است.
اگر می خواهید از نمره دامنه یا domain score خود مطلع شوید، گزارش بک لینک در Ubersuggest به شما می گوید که نمره دامنه شما چگونه است.

برای این آزمایش، من به تعدادی از افراد ایمیل هایی ارسال کردم تا 794 وب سایت در آن عضو شدند. پس از آن، من شرایط زیر را اعمال کردم:
سایت های فقط انگلیسی: رتبه بندی در بسیاری از موتورهای جستجوگر بین المللی Google، حتی بدون اینکه بخواهید لینک ایجاد کنید در سایت های انگلیسی زبان، آسان تر است. به این ترتیب من سایت هایی را که زبانی غیر انگلیسی داشتند را حذف نمودم.
سایت های دارای قدرت کم: من تمامی وب سایت هایی را که نمره دامنه بیشتر از 20 و یا بیش از 20 بک لینک داشتند را از لیست حذف کردم. دلیل این امر این است که وقتی یک سایت دارای اقتدار زیادی است، تمایل به گرفتن رتبه برای کلیدواژه های جدید در ان ها بیشتر است، حتی اگر هیچ لینک جدیدی در آن ها ایجاد نکنیم.
بدون زیر دامنه: تمامی وب سایت هایی را که زیر دامنه ای از یک وب سایت دیگر بودند، از آزمایش حذف کردم تا نتایج واقعی تر باشد.
پس از حذف سایت هایی که معیارهای فوق را رعایت نکرده اند، 314 سایت در اختیار ما قرار گرفت.
از بین این 314 سایت، بسیاری از آن ها به دلیل اینکه کارهای لازم را از طرف خود انجام ندادند (یعنی نوشتن یک پست وبلاگ)، کامل نشدند و از این آزمایش کنار رفتند. بنابراین در نهایت 183 سایت برایم باقی ماند.
بررسی نتایج آزمایش
ما این وب سایت ها را مجبور کردم یک پست وبلاگ 1800 تا 2000 کلمه ای را در مورد هر موضوعی که مربوط به سایت آنها می باشد بنویسند.
وب سایت ها 2 هفته فرصت داشتند تا محتوای خود را منتشر کنند و بعد از گذشت 30 روز، ما URL آنها را در Ubersuggest جستجو کردیم تا ببینم برای هر URL تعداد چند کلمه کلیدی، در 100 جایگاه برتر، 50 جایگاه برتر و 10 جایگاه برتر رتبه بندی شده است.
همانطور که در گذشته اشاره کردیم Ubersuggest دارای بانک اطلاعاتی بزرگی از کلمات کلیدی است. در حال حاضر ما در حال ردیابی 1/459/103/429، کلمه کلیدی هستیم.
در حال حاضر، اکثر این کلمات کلیدی به سختی جستجو می شوند اما تعدادی از آنها صدها یا هزاران جستجو، در هر ماه بدست می آورند. درصد بسیار کمی از کلمات کلیدی صدها هزار یا حتی میلیون ها جستجو در هر ماه دارند. به عبارت دیگر، اکثر کلمات کلیدی که افرادی به جستجوی آنها می پردازند عباراتی طولانی هستند.
ما یک ماه به ساخت پیوندها مشغول بودیم و بعد از آن 3 ماه صبر کردیم تا ببینیم چه اتفاقی در مورد رتبه بندی هر سایت افتاده است.
اما مسئله اینجاست: ما در همه سایت ها پیوند یکسانی ایجاد نکردیم به عبارتی اینگونه عمل کردیم که 183 سایت را به 4 گروه تقسیم کردیم (تقریباً 46 سایت در هر گروه).
4 گروهی که سایت ها را تقسیم کردیم:
- کنترل: ما هیچ پیوندی با این سایت ها ایجاد نکردیم، فقط می خواستیم ببینیم که با گذشت زمان و بدون تمرکز بر ایجاد لینک، چه اتفاقی در رده بندی آنها رخ داده است.
- لینک های کامنت وبلاگ با دامنه قدرتمند اما Nofollow: دراین گروه، ما 10 لینک را از طریق نظرات وبلاگ ایجاد کردیم. پیوندها به پست تازه نوشته شده اشاره دارند و از وبلاگ هایی که دارای امتیاز دامنه 50 یا بالاتر بوده اند لینک ایجاد شده است اما همه آنها دارای یک ویژگی nofollow هستند.
- لینک های کامنت وبلاگ با دامنه قدرتمند اما Dofollow: در این گروه، ما 5 لینک را از طریق نظرات وبلاگ ایجاد کردیم. و در این گروه لینک ها از وبلاگ هایی با نمره دامنه 40 یا بالاتر به صورت dofollow بودند.
- لینک کامنت وبلاگ با دامنه کم قدرت اما Dofollow: در این گروه، ما 10 لینک را از طریق نظرات وبلاگ ایجاد کردیم. هر پیوند به مقاله مورد نظر آدرس دهی شده است و از یک وبلاگ که حداقل دارای امتیاز دامنه 20 است ایجاد شده است اما این امتیاز دامنه بالاتر از 39 نیست.
از آنجا که پیوندها از طریق نظرات وبلاگ ساخته شده اند، کنترل anchor text بسیار سخت بود زیرا ما نمی خواستیم به عنوان اسپم شناخته شویم.
هر نظر در وبلاگ حداقل شامل 75 کلمه است و برای ما مهم است که نظر ارزشمندی را قرار دهیم و هدف اصلی فقط ایجاد پیوند نیست.
گروه کنترل
آیا برای رتبه بندی در Google واقعاً به پیوندها احتیاج دارید؟ خوب، نمودار زیر چیزهای زیادی به ما می گوید …

سبز: نمودار رتبه گوگل پس از 150 روز از انتشار مقاله
همانطور که با گذشت زمان مشاهده می کنید، به طور طبیعی رتبه بندی جستجو شما حتی اگر پیوندی را ایجاد نکنید، رشد خواهد کرد.
البته، اگر مطالب شما درست نوشته شده باشد و قوانین سئو آن پیج را رعایت کرده باشید، رتبه بالاتری نیز کسب خواهید کرد اما این بدان معنا نیست که بدون ایجاد لینک نمی توانید برای کلیدواژه های بیشتری، رتبه بگیرید.
لینک کامنت وبلاگ با دامنه قدرتمند اما Nofollow

سبز: نمودار رتبه گوگل پس از 150 روز از انتشار مقاله
همانطور که مشاهده می کنید، سایت های این گروه حتی با وجود اینکه پیوندها به صورت Nofollow بودند، نتایج بهتری نسبت به گروه کنترل داشتند.
البته به خاطر داشته باشید که می تواند متغیرهای زیادی همچون کیفیت بهتر مقاله، وجود داشته باشد که باعث این امر شده است. به هر حال، نتایج این گروه، نسبت به گروه اول بهتر بوده است، اما این تفاوت چندان بزرگ نیست.
لینک کامنت وبلاگ با دامنه قدرتمند اما Dofollow
گوگل پیشرفته است و آنها می توانند بدانند که آیا پیوند تولید شده در محتوا، توسط کاربر (مانند نظرات وبلاگ) ایجاد شده است یا خیر، بنابراین من فرض می کردم که حتی لینک های Dofollow نیز نباید تفاوت چندانی با گروه قبلی داشته باشند، زیرا این لینک ها به صورت UGC ایجاد شده اند.
اما، به طور شگفت انگیزی، سایت های این گروه بیشترین دستاوردها را کسب کرده اند.

سبز: نمودار رتبه گوگل پس از 150 روز از انتشار مقاله
همانطور که از نمودار بالا مشاهده می کنید، پیوندها از سایت هایی که قدرت بالاتری دارند، حتی اگر از طریق محتوای تولید شده توسط کاربر باشد، در رتبه بندی ها تاثیر زیادی دارد.
لینک کامنت وبلاگ با دامنه کم قدرت اما Dofollow
در این گروه آخر، ما توانستیم پیوندهای dofollow بیشتری ایجاد کنیم زیرا این گروه را سایت هایی تشکیل می داند که امتیاز دامنه پایین تری دارند.

سبز: نمودار رتبه گوگل پس از 150 روز از انتشار مقاله
همانطور که مشاهده می کنید، این گروه توانسته است نسبت به گروه دوم که لینک های Nofollow دریافت می کردند، بهتر عمل کند. اما نتوانسته به خوبی گروه سوم عمل نماید.
توجه داشته باشید که ما به جای 5 پیوند در این سایت ها 10 پیوند ایجاد کردیم، اما همانطور که مشخص است، کمیت به اندازه داشتن بک لینک از دامنه های قدرتمندتر تاثیر گذار نیست. این گروه تقریبا توانست رتبه بندی خود را 337٪ افزایش دهد درحالیکه در گروه سوم، ما حدود 828% افزایش جایگاه را شاهد بودیم.
نتیجه
چه کسی تصور می کند که ایجاد پیوندها از طریق نظرات وبلاگ هنوز هم می تواند کمک کننده باشد؟
اکنون، اگر می خواهید از این تاکتیک استفاده کنید، باید تمرکز خود را روی وبلاگ هایی بگذارید که از لینک های Dofollow برخوردار هستند.
اگر مطمئن نیستید که چگونه آنها را پیدا کنید، می توانید در گوگل عبارات زیر جستجو نمایید:
- “title=”CommentLuv Enabled”” KEYPHRASE: این ها وبلاگ هایی را نشان می دهد که CommentLuv را فعال کرده اند.
- “dofollow blogs”: بسیاری از وبلاگ ها را مشاهده می کنید که نشان می دهند که دارای لینک های dofollow هستند. برخی از آن ها به این شکل به نظر می رسند، اما باید هر سایت را دوبار بررسی کنید، حتی اگر وبلاگ نویسان ادعا می کنند که dofollow هستند.
- Followlist: در این فهرست وبلاگ هایی است که لینک dofollow دارند مشاهده می شود. هنگام ساختن پیوندها، روی نمرات دامنه بالاتر تمرکز کنید زیرا تأثیر بیشتری در رتبه بندی دارد.
ارسال پیوندهای اسپم فقط باعث حذف نظر شما خواهد شد.
در آخر اینکه، فقط به خاطر ایجاد پیوند، در هر وبلاگی لینک ایجاد نکنید. تمرکز خود را روی وبلاگ ها مرتبط قرار دهید. حتی اگر وبلاگ مد نظر شما از امتیاز دامنه بالایی برخوردار نیست، باز هم این کار را انجام دهید، چراکه یافته های بالا نشان می دهد که دریافت لینک Dofollow از وب سایت های با امتیاز دامنه پایین هم می توانند کمک کننده باشند.
دیدگاهی بنویسید