جستجوی صوتی با درگیر شدن بیشتر مردم با تلفن همراه بسیار افزایش پیدا کرده است. این نوع جستجو در عین حال که راحتی بسیاری را برای کاربران ایجاد کرده است، با تغییر روش جستجو، نحوه دریافت اطلاعات را نیز بسیار تحت تاثیر قرار داده است. در نهایت نحوه رفتار هر کاربر را در مقابل موتورهای جستجو نیز تغییر داده است. در این مطلب نکاتی را در مورد بهینه سازی برای جستجوی صوتی خواهید خواند.

سئو جستجو صوتی
جستجوی صوتی با درگیر شدن بیشتر مردم با تلفن همراه بسیار افزایش پیدا کرده است.

بر طبق آمارها 41 درصد افراد در هر روز حداقل یک جستجوی صوتی را انجام می دهند. آمار جستجوی صوتی انجام شده در گوگل از سال 2008، 35 برابر شده است. استفاده از موبایل نیز امروزه بسیار زیاد است و حدود 20 درصد از کل جستجوها در تلفن همراه، جستجوی صوتی است. این آمارها نشان دهنده این است که در سال های آینده شاهد بیشتر شدن جستجوی صوتی خواهیم بود، از این رو بهینه سازی جستجوی صوتی موضوع مهمی است.

همانگونه که در ابتدای استفاده گسترده از موبایل و جستجو با آن هیچ ذهنیتی در مورد جستجو با آن و نتایج ظاهر شده وجود نداشت، اکنون نیز که جستجوی صوتی رو به افزایش است تا مشخص شدن نحوه صحیح بهینه سازی ها راه زیادی باقی مانده است. اما به مرور زمان جستجوی تایپی جای خود را به جستجوی صوتی خواهد داد، بنابراین سازگاری با این امر اجتناب ناپذیر است.

روش بهینه سازی برای جستجوی صوتی

1- در نتایج جستجو، محتوا باید رتبه بالایی داشته باشد.

رتبه بالا در جستجو
در نتایج جستجو، محتوا باید رتبه بالایی داشته باشد.

گوگل نتایج جستجوی صوتی را در سه سایت رتبه بالا از لحاظ محتوا نمایش می دهد.

2- در قسمت snippet جستجو قرار داشته باشید.

snippet گوگل
در قسمت snippet جستجو قرار داشته باشید.

الگوریتم گوگل برای نتایج جستجو، از قبل این snippet را آماده کرده است و منطقی است که به دنبال نتایج جستجو صوتی خود در آن می گردد. آمار ها نشان می دهد از هر 10 نتیجه جستجو 4 مورد آن مستقیما از یک snippet برجسته تهیه می شود.

قسمت featured snippet یکی از ویژگی های جالب گوگل است که در آن بهترین پاسخ از نگاه گوگل قرار دارد. این پاسخ معمولا از سایت هایی با رتبه صفر انتخاب می شود؛ در نتیجه همه دوست دارند بدانند چگونه می توانند در این جایگاه قرار بگیرند.

شما هرچه درباره بهینه سازی جستجوی صوتی بیشتر بدانید، به شما کمک خواهد کرد تا بفهمید چه ویژگی هایی باعث قرار گرفتن در فهرست snippet گوگل می شود. اگر سایت شما در این قسمت قرار بگیرد هم به اعتبار برند شما افزوده می شود و هم رتبه سایت شما بالاتر خواهد رفت.

جستجوی صوتی
مردم معمولا در لپ تاپ و گوشی تلفن همراه به طرز متفاوتی جستجو می کنند.

مردم معمولا در لپ تاپ و گوشی تلفن همراه به طرز متفاوتی جستجو می کنند، که موتور جستجو نیز عملکردش را بر اساس این تفاوت تغییر می دهد. زمانی که فردی به صورت صوتی جستجو می کند، نحوه عملکرد متفاوت خواهد بود؛ که این موضوع در بهینه سازی سایت تاثیر گذار خواهد بود.

براساس آمار گوگل جستارهای صوتی 30 برابر بیشتر از جستارهای تایپی عمل می کنند؛ در نتیجه برای قرار گرفتن در نتایج جستجوی صوتی باید محتوای سایت را تغییر دهید و به گونه ای متفاوت بهینه نمایید.

بیشتر جستجوهای صوتی به طور مثال در زمینه پرسش از “ساعات کار فروشگاه ها یا مراکز” و همچنین درباره “نزدیک ترین مراکز به من” است. جستجوی این گونه عبارات نتایج متفاوتی را به دنبال خواهد داشت و این یکی از نکاتی است که حتما باید در بهینه سازی صوتی مد نظر قرار گیرد.

آمار بالای جستجوی صوتی
براساس آمار گوگل جستارهای صوتی 30 برابر بیشتر از جستارهای تایپی عمل می کنند.

3- یک سوال و پاسخ آن را در محتوای خود قرار دهید.

اینگونه محتوا نیز در نتایج جستجوی صوتی گوگل دارای اهمیت زیادی است و از جمله قسمت هایی است که گوگل در ابتدای مسیر جستجو به بررسی آن می پردازد.

4- اعتبار صفحه خود را بالا ببرید.

از دیگر موارد مهم این است که صفحه شما دارای اعتبار بالایی باشد تا به راحتی در رتبه های بالای جستجوی کاربران نمایش داده شود.

بهینه سازی جستجو
برای بهینه سازی جستجوی صوتی روش های زیادی وجود دارد.

نکات مهم دیگر

علاوه بر همه این روش ها اگر بدانید در حوزه کاری شما جستجوی صوتی به چه صورتی انجام می شود به راحتی می توانید محتوای سایت خود را برای جستجوی صوتی بهینه نمایید. نکات مهم دیگری که باید حتما در بهینه سازی های خود در نظر داشته باشید عبارتند از:

نکات مهم در بهینه سازی جستجوی صوتی
باید متناسب با هدف جستجوی کاربر محتوای سایت خود را آماده نمایید.
  • ساده ترین و رایج ترین روشی را که مشتریان محصولات شما را جستجو می کنند پیدا کنید. شما باید به دنبال عباراتی باشید که برای مشتریان شما پرکاربرد و جذاب است و از آنها در محتوای خود استفاده کنید تا در نتایج جستجوی آنها نمایش داده شوید. بهترین کار در این روش این است که خودتان را جای مشتری بگذارید و ببینید از دید او ساده ترین روشی که می توان جستجو کرد کدام است و بعد بهترین محتوا را متناسب با نیاز او تولید کنید.
  • این روزها بیشتر مردم از تلفن همراه استفاده می کنند بنابراین اکثر جستجوهای صوتی از طریق تلفن همراه صورت می گیرد. باید سایت را به گونه ای طراحی کنید که با تلفن همراه سازگاری داشته باشد و سایز و وضوح آن متناسب با آن باشد. پس باید به این مورد توجه کنید و طراحی واکنش گرایی برای سایت خود در نظر بگیرید.
  • یکی دیگر از نکات مورد توجه این است که باید محتوای خود را متناسب با موضوع بومی سازی کنید. همچنین آدرس و دیگر اطلاعات همواره به روز رسانی شوند. اینها از مواردی است که برای کاربران جستجوی صوتی اهمیت بسیار بالایی دارد.
نکات بهینه سازی جستجوی صوتی
استفاده از کلمات کلیدی طولانی در این راه بسیار موثر خواهد بود.
  • از دیگر موارد مهم تولید محتوا به زبان عادی است، شما باید کلیدواژه ها و لغاتی را که کاربران در حرف های خودشان به کار می برند بشناسید تا بتوانید محتوایی متناسب و هماهنگ با این واژه ها تولید نمایید. با انجام این کار محتوای شما در رتبه های اول جستجوی کاربران قرار خواهد گرفت.
  • هنگام جستجوی صوتی کاربر دیگر به فکر کوتاه کردن عبارت جستجوی خود نخواهد بود، زیرا مانند تایپ کردن سختی ندارد؛ پس باید الگوی کلامی را که کاربران در جستجوی خود به کار می برند به خوبی بشناسید. با شناخت این الگو به این نتیجه می رسید که استفاده از کلمات کلیدی طولانی در این راه بسیار موثر خواهد بود.
  • اندازه فونت مورد استفاده نیز در این امر بسیار مهم است. کاربرانی که به صورت صوتی جستجو می کنند معمولا در شزایطی نیستند که بتوانند به راحتی مطالب را بخوانند؛ بنابراین لازم است با در نظر گرفتن اندازه فونت مناسب این کار را برای آن ها آسان کرد.