انتقال یا مهاجرت وب سایت یکی از تغییرات اساسی سایت است که شما را در معرض یک تصمیم گیری پیچیده، برنامه ریزی منعطف و چالش ها تکنیکی می کند. اما نگران نباشید! ما اینجا هستیم تا قدم ب قدم شما را در انجام این کار راهنمایی کنیم.

بیایید از ابتدایی ترین گام شروع کنیم:

مهاجرت یا انتقال وب سایت چیست؟

انتقال وب سایت فرآیندی است که در آن وب تحت عمل تغییر تنظیمات و تکنولوژِی قرار می گیرد. آپدیت ساده سایت را مهاجرت وب سایت نمی نامیم، انتقال وب نیازمند تغییرات اساسی در سایت است، این تغییرات در پلتفرم، ساختار، محتوا، موقعیت یا طراحی یک سایت اتفاق می افتد.

درست است که انتقال سایت یکی از راه های حل مشکلات است، اما ریسک هایی هم به همراه دارد. برای مثال از دست دادن رنکینگ در موتور های جستجو یا از دست دادن بخشی از وب سایت.

مهاجرت یا انتقال سایت یکی از فرآیند های پیچیده تغییرات اساسی وب سایت است و باید حتما دلیل قابل توجهی برای انجام این کار داشته باشید.

دلایل انتقال سایت

موقعیت های مختلفی وجود دارد که باعث می شوند تا شما به عنوان دارنده یک سایت تصمیم به انجام چنین کاری بگیرید:

عوض کردن ساختار، سیستم راهبری سایت یا طراحی آن

ساختار و معماری سایت

تصمیم به بازسازی وب سایت نباید تنها از روی میل شخصی باشد. اگر احساس می کنید که تبدیل یا فروش در سایت شما به خاطر ظاهر سایت یا مسیری که مشتری برای ثبت خرید باید طی کند ضعیف هستند، ابتدا باید مشکلات طراحی و معماری سایت تان را مشخص کنید.

رفتن به یک framework یا CMS جدید

سیستم های مدیریت محتوا

داشتن یک پلتفرم قدیمی می تواند باعث ایجاد محدودیت برای شما و مشتریان تان شود، که نتیجه آن از دست دادن فروش است. انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) که مناسب شما باشد موضوع متفاوتی است؛ زیرا هر سایتی نیاز های اختصاصی خودش را دارد.

توجه کنید که منتقل شدن به یک تکنولوژی متفاوت تنها گزینه شما برای تغیرات اساسی وب سایت تان باشد و اگر راهی وجود دارد تا تنظیمات همین وب سایت تان را ارتقا دهید بهتر است ابتدا بر روی این گزینه تمرکز کنید.

اضافه کردن نسخه موبایلی

نمایش یک سایت در سه صفحه دکستاپ، موبایل و تبلت

با توجه به عصر ایندکس شدن موبایل و نسبت عظیم ترافیک موبایل به دسکتاپ، راهی وجود ندارد که به فکر بهینه سازی سیستم عامل های موبایل نباشید. ابتدا باید ترجیحات مخاطبین تان را بررسی کنید و با در نظر گرفتن یک بودجه مناسب نسخه موبایلی وب سایت تان را ایجاد کنید.

انتقال از HTTP به HTTPS

قفل بودن HTTPS و قفل نبودن HTTP

اجرای پروتکل HTTPS بر روی سایت تان تنها از نظر امنیتی مهم نیست. اگر یک سایت HTTPS ندارید، می تواند بر تجربه کاربری (UX) اثر منفی بگذارد زیرا بیشتر مرورگر ها اخطار عدم امنیت برای پیج را نشان می دهند.

برای اطلاعات بیشتر درمورد بهبود تجربه کاربری (UX) می توانید به این لینک مراجعه کنید.

هرچند نیاز نیست تمام سایت تان را به HTTPS تغییر دهید، می توانید با پیج هایی که اطلاعات کاربران را ذخیره می کنند شروع کنید.

انتقال به یک سرور جدید

دو آدمک در حال حمل یک جعبه

اگر از عملکرد سرور یا هاست تان راضی نیستید، امکان دارد تصمیم بگیرید که به هاست دیگری منتقل شوید. زمان بگذارید و مناسب ترین هاست را برای خودتان پیدا کنید؛ قطعا نمی خواهید که از چاله به درون چاه بیفتید.

عوض کردن نام دامنه

دو لپ تاپ که در حال نشان دادن نام قدیم و جدید یک دامنه هستند

ممکن است بخواهید نام دامنه خود را به منظور عوض کردن برندتان یا داشتن URL بهتر تغییر دهید. اما همانند دلایل دیگر انتقال سایت، تغییر نام دامنه یکی از تغییرات بزرگ اساسی سایت است که به سادگی نباید این کار را انجام دهید.

قبل از شروع انتقال سایت

قبل از اینکه تصمیم بگیرید تغییری در سایت خود ایجاد کنید بهتر است نگاهی به چک لیست زیر برای داشتن یک مهاجرت سایت (Web Migration) موفق داشته باشید تا تصمیم گیری راحت تر شود.

به خاطر داشته باشید که کلید یک انتقال راحت داشتن یک برنامه ریزی دقیق و آزمایش است.

قواعد ساده انتقال سایت:

  • به کاربران خود اطلاع دهید که در حال انتقال سایت هستید. حتی اگر تمام دستورالعمل ها را هم دنبال کنید ممکن است مشکلاتی در اجرای سایت به وجود آید به همین دلیل به کاربران اطلاع دهید تا در جریان این مشکلات باشند.
  • تمام سایت را به یک باره انتقال ندهید. ابتدا، نمونه ای از سایت جدید را آزمایش کنید، زمانی که مطمئن شدید همه چیز خوب کار می کند، سپس سایت خود را بخش بخش انتقال دهید.
  • در یک حرکت، انواع مختلف انتقال را اعمال نکنید. برای مثال، اگر می خواهید نام دامنه خود را عوض کنید و به یک هاست جدید منتقل شوید و همچنین سایت خود را دوباره طراحی کنید، پیشنهاد می کنیم در هر زمان تنها یک کار را انجام دهید.
  • در زمان های کم ترافیک سایت خود را انتقال دهید؛ سبب می شود تا کمتر دچار مشکل شوید یا اینکه کاربران تان با مشکل کمتری برخورد می کنند. به علاوه، کاهش بار سرور به گوگل بات (GoogleBot) کمک می کند تا وب سایت جدید شما را سریع تر کرال و ایندکس کند.
  • امیدوار بهترین ها باشید اما خود را برای بدترین ها آماده کنید. انتقال وب سایت یک تعهد جدی است که ممکن است مشکلات زیادی را در بر داشته باشد.
  • و دوباره به یاد داشته باشید، برنامه ریزی و آزمایش.