مهاجرت و در کل تغییرات وب سایت یکی از آن فرآیند های طاقت فرسایی است که می تواند در طولانی مدت به نفع سایت شما باشد، اما در این روند بسیاری از مشکلات مانند کاهش ترافیک ممکن است رخ دهد. تغییرات مسیر های نا مناسب، مشکلات موجود در فایل های robots.txt، مشکلات مربوط به نقشه سایت و حتی لینک های داخلی خراب، ناخواسته باعث می شود مهاجرت سایت شما باعث کاهش ترافیک جستجوی ارگانیک شود.

تشخیص اینکه چرا پس از مهاجرت سایت میزان بازدید شما کاهش قابل توجهی دارد، می تواند یک آزمون و خطا باشد. در ادامه دلایلی را ذکر می کنیم که شرح می دهد چرا تغییرات سایت موجب کاهش ترافیک و دیگر مشکلات می شود. به شما پیشنهاد می کنیم از اطلاعات ذکر شده در ادامه مطلب، چک لیستی تهیه کنید تا این دلایل متداول را که سایت ها پس از مهاجرت و تغییرات سایت با آن ها روبرو می شوند را دوباره بررسی کنید.

با اجرا کردن یک Crawler شروع به تولید لیست مشکلات متداول کنید

ابتدا اطمینان حاصل کنید که لیست کاملی از مشکلات موجود در سایت خود را در اختیار دارید تا بتوانید مشکلات پیش آمده را تأیید و اصلاح کنید. ScreamingFrog ابزاری ابتدایی برای اسکن سایت شما و دیدن همه موضوعات خاص صفحه شما است.

اسکن را در سایت خود انجام دهید تا ببینید چه مشکلی ظاهر می شود. اسکن برای سایت های بزرگ تر ممکن است مدتی طول بکشد، اما ارزش آن را دارد که این مشکلات را پیدا کنید:

  • تغییر مسیر ها (ریدایرکت ها)
  • لینک های خراب
  • محتوای تکراری (همپوشانی)
  • مشکلات متا دیتا Metadata
  • URL های مسدود شده txt

شاید شما هم مثل من باشید و ترجیح دهید بیشتر کارها را به صورت دستی انجام دهید اما این ابزار می تواند در زمان شما صرفه جویی کند. داده های اسکن خود را در دسترس نگه دارید، زیرا به شما امکان می دهد بسیاری از موارد زیر را به سرعت شناسایی کنید.

قبل از هرگونه انتقال یا طراحی مجدد و تغییرات مهم وب سایت، باید یک اسکن و بک آپ عمده از داده های خود انجام دهید تا با مشکلات بزرگی مانند کاهش ترافیک روبرو نشوید. با این کار داده هایی برای مقایسه در اختیار شما قرار می گیرد تا بتوانید آن ها را تغییر دهید.

قبل از طراحی مجدد حتماً نسخه کپی از HTML / CSS سایت خود را ذخیره کنید، بنابراین در صورت لزوم می توانید آن را دوباره مرور کنید.

11 دلیل شایع که سایت ها پس از مهاجرت و تغییرات، با کاهش ترافیک روبرو می شوند

انتقال سایت موجب کاهش ترافیک می شود

در ادامه بررسی کنید و ببینید آیا یکی از موارد زیر می تواند باعث کاهش و در کل خسارات ترافیکی شما بعد از تغییرات و مهاجرت سایت شما شود یا خیر.

1. تغییرات تگ Canonical

کدام صفحه در سایت شما بازدید یا رتبه بندی خود را از دست داده است؟ از این صفحات بازدید کنید و تگ های Canonical را تجزیه و تحلیل کنید تا ببینید آیا آن ها به گونه ای تغییر کرده اند که بر بازدید شما تأثیر بگذارد؟ چند مورد مشترک با تگ ها:

  • اشاره به صفحات غیر مرتبط
  • مسائل مربوط به برنامه نویسی
  • اشاره به URL های قدیمی که دیگر وجود ندارند

2. Robots.txt / محتوای ایندکس ناپذیر

فایل robots.txt یا صفحاتی که بازدید آن ها از بین رفته را باز کنید تا ببینید آیا صفحات هنوز قابل ایندکس هستند. ممکن است مساله ای در ایندکس سازی، باعث از دست دادن ترافیک شما باشد. گوگل ابزار آزمایش robots.txt مخصوص خود را دارد که به شما کمک می کند هر مشکلی را که در فایل خود دارید شناسایی و اصلاح کنید.

3. متا دیتا های از دست رفته

مهاجرت و یا تغییرات شما ممکن است باعث شده باشد که وب سایت شما متا دیتا های خود را در این روند از دست بدهد و موجب کاهش ترافیک شود. تگ های عنوان و توضیحات متا ممکن است به دلیل از دست رفتن یک ستون در انتقال پایگاه داده از بین بروند.

با استفاده از داده های اسکن ScreamingFrog خود، بررسی کنید که عنوان و توضیحات متای سایت شما هنوز دقیق و سالم است. اگر این داده ها را از دست داده اید، باید این متا های مهم را به سایت خود اضافه کنید. شاید بتوانید با استفاده از “site: URL.com” جستجوی سریع سایت خود را در گوگل انجام دهید تا به متا دیتا های قبل از انتقال نگاهی بیندازید.

یا از نسخه پشتیبانی که قبل از انتقال تهیه کرده بودید، استفاده کنید. در غیر این صورت باید عناوین و توضیحات متای حاوی کلمات کلیدی خود را به صورت دستی اضافه کنید. این کار بسته به اندازه سایت شما ممکن است زمان بر و تقریباً غیر ممکن باشد.

داده های از دست رفته در نتیجه انتقال سایت

4. از دست رفتن سرعت صفحه

اگر شما وب سایت خود را کاملا انتقال داده اید یا سرور ها را تغییر داده اید، ممکن است سرعت صفحه را از دست داده باشید. چند صفحه ای که بازدید خود را در آن ها از دست داده اید، حتماً بررسی کنید تا ببینید سرعت شما چگونه است. شاید لازم باشد:

  • بررسی کنید CDN شما بخشی از انتقال بوده و به درستی کار می کند.
  • مطمئن شوید که سیستم caching شما درست است و به درستی کار می کند.
  • برای پیدا کردن راه حل های ساده ای که می توانند سرعت سایت شما را افزایش دهند، PageSpeed Insights را بررسی کنید.

5. لینک های داخلی خود را بررسی کنید

لینک های داخلی یک روش عالی و طبیعی برای نگه داشتن افراد در سایت شما است و همچنین به موتور های جستجو کمک می کند تا از یک صفحه سایت شما به صفحه دیگری بروند.

اطمینان حاصل کنید که لینک های داخلی در پست های وبلاگ و صفحات شما به سایت فعلی شما لینک دارند، نه وب سایت قدیمی.

6. مشکلات دسترسی به محتوا

Google Search Console تمام صفحات ایندکس شده در سایت شما را لیست می کند. وارد آن شوید و به صفحه ایندکس قسمت Coverage بروید. روی خطای نشان داده شده کلیک کنید، محتوای آن معتبر با هشدار، معتبر یا حذف شده است.

در اینجا خواهید دید که آیا URL دارای مشکلی است یا خیر و می توانید ماوی خود را روی آن حرکت دهید و برای اطلاعات بیشتر بر روی Inspect URL کلیک کنید. در صفحه inspection، می توانید URL خود را به صورت زنده تست کنید و هرگونه مشکلاتی که ممکن است گوگل هنگام دسترسی به صفحه داشته باشد را شناسایی کنید.

7. تغییر مسیر های خراب

تاثیر لینک های خراب در تغییرات سایت و کاهش ترافیک

تغییر مسیر های سایت بخشی جدایی ناپذیر از هرگونه انتقال وب سایت است. اگر هنگام انتقال سایت خود برنامه ریدایرکت 301 در دست اجرا نبوده، پس از انتقال با مشکلات زیادی روبرو خواهید شد.

بازدید و ترافیک شما از دست خواهد رفت زیرا به موتور های جستجو گفته نمی شود که سایت شما به کجا مهاجرت کرده است و این تغییرات موجب کاهش رشد سایت شما خواهد شد. بازدید کنندگان نیز ممکن است در این روند گم شوند. مسائل ری دایرکت می تواند یک کابوس باشد. این موردی است که متخصصان سئو از آن وحشت دارند.

گزارش ها را در ScreamingFrog ایجاد کنید تا حلقه های تغییر مسیر یا زنجیره ای را که با مشکل روبرو هستند پیدا کنید. شما باید:

  • حلقه های زی دایرکت را پاک کنید.
  • برای اطمینان از دقیق بودن ری دایرکت، زنجیره های ری دایرکت را دنبال کنید.
  • بررسی کنید که URL های قدیمی به درستی به URL های جدید شما هدایت شده اند، لینک های صفحه ها را با استفاده از 301 مستقیم به روز کرده و در عوض به صفحه جدید لینک دهید.

یک لیست کامل از URL های قدیمی را در ScreamingFrog بارگذاری کنید، این URL ها را کرال کرده و گزارش را برای اطمینان از صحت URL مبدا و URL مقصد تجزیه و تحلیل کنید.

هم وضعیت نهایی و هم کد وضعیت نهایی را تأیید کنید. در حالی که این کار را انجام می دهید، مطمئن باشید که تمام صفحات قدیمی با استفاده از 301 تغییر مسیر داده اند نه 302، که دائمی نیستند.

8. لینک های خارجی گمشده

لینک های خارجی همچنان سیگنالی قدرتمند برای موتور های جستجو هستند. اگر سایتی عالی با لینک های ارگانیک زیاد ساخته اید، انتظار می رود رتبه های بالایی داشته باشید. پس از مهاجرت سایت، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که با دارندگان سایت تماس بگیرید تا از آن ها بخواهید لینک های خود را به سایت جدید شما به روز کنند.

اگر لینک های قدیمی آن ها خراب است یا به صفحه ای در سایت قدیمی شما می روند که بخشی از ری دایرکت شما نیست، این مسئله می تواند در رتبه بندی شما مشکل ایجاد کند. حتی ممکن است بخواهید این لینک های خراب را به صفحه مشابه یا همان سایت جدید خود هدایت کنید.

9. مسائل پلتفرم های نرم افزاری / میزبانی

مشکلات ترافیکی مربوط به سیستم های میزبانی

آیا شما دوبار در حال جابجایی سرور های خود هستید؟ تغییرات چیز خوبی است، اما همچنین می تواند باعث مشکلاتی شود که موجب کاهش ترافیک سایت شما می شود:

  • فایروال ها ربات های موتور جستجو را مسدود می کنند.
  • پلتفرم های نرم افزاری که از جاوا اسکریپت استفاده می کنند، کرال کردن را برای ربات ها دشوار تر می کند.
  • سرعت کم و عملکرد ضعیف
  • محدودیت های کشور

اگر مجدداً پلتفرم خود را تغییر داده و یا سرور های خود را تغییر می دهید، تمام صفحاتی را که بازدید شما در آن ها کاهش یافته است با دقت مرور کنید. من توصیه می کنم قبل از انتقال به سایت جدید خود، به این پلتفرم ها یا سرور ها یک درایو تست بدهید.

10. تصاویر

آیا سایت شما بازدید تصویر زیادی دارد؟ در این صورت ممکن است URL های تصویری شما در هنگام انتقال به درستی هدایت نشوند. بررسی کنید که URL های تصاویر شما:

  • به تصاویر مناسبی لینک می دهند.
  • به دامنه جدید شما لینک می دهند.

اگر CDN دارید، ممکن است بتوانید با تغییر سریع CDN، تصاویر خود را به سایت جدید خود تغییر مسیر دهید. در صورتی که از CNAME برای ایجاد URL های تصویری خود استفاده کرده اید، مطمئن شوید که CNAME به سایت و یا سرور جدید شما اشاره کرده است.

11. به روزرسانی های گوگل

همچنین ممکن است تغییرات سایت شما همزمان با به روزرسانی گوگل باشد. به روزرسانی های گوگل بیشتر از تغییر الگوریتم های جستجوی آن ها هستند، آن ها می توانند تیم شما را به دردسر بیاندازند.

گاهی اوقات این به روزرسانی ها نزدیک به مهاجرت سایت شما رخ می دهد و می تواند رتبه بندی سایت شما را دچار نوسان کند. بررسی کنید آیا گوگل به روزرسانی عمده ای انجام داده است یا خیر. مسائلی که شما و تیمتان با آن روبرو هستید ممکن است مربوط به مهاجرت سایت شما نباشد.

بازیابی و بازسازی آسیب های ترافیکی

بازسازی آسیب های ناشی از تغییرات سایت و کاهش ترافیک

جمع آوری و محک زدن داده ها قبل از وقوع مهاجرت وب سایت با پیگیری کلیه تغییرات قبل یا بعد از آن، امری حیاتی است. استفاده از Google Analytics Annotations برای پیگیری تغییرات مرتبط با سئو بهتر است. همچنین تشویق برنامه نویسان برای انجام تغییرات خود به روشی مشابه امر مفیدی است، بنابراین متخصصان سئو می توانند دوباره بازدید کنند و ببینند چه اتفاقی افتاده است که منجر به افت بازدید می شود.

اصلاح همه مشکلات سایت شما به زمان و حوصله نیاز دارد. اگر خوش شانس باشید، ممکن است در عرض چند دقیقه مقصر مسئول کاهش ترافیک سایت خود را پیدا کنید، اما سئو همیشه به یک رویکرد طولانی مدت نیاز دارد.

سایت خود را مرور کنید، این موارد را بررسی کرده و اصلاحات لازم را انجام دهید. هنگامی که از تغییرات خود راضی بودید، چند روز یا چند هفته صبر کنید تا ببینید آیا میزان بازدید شما به سطح قبل از مهاجرت بهبود می یابد یا خیر.

اگر میزان ترافیک شما هنوز کمتر از زمان قبل انتقال سایت شما است، به بررسی کار های خود در این لیست ادامه دهید و برای هرگونه مشکل آزار دهنده ای که به نظر می رسد نمی توانید آن را شناسایی کنید، به دنبال کمک باشید.

منبع: searchenginejournal.com