با رشد و تغییر وب سایت شما، ممکن است متوجه شوید که نام دامنه موجود دیگر متناسب با نیازهای شما نیست. اگرچه تغییر دامنه شما ساده است اما در صورت عدم دقت می تواند تأثیر منفی در سئو سایت شما داشته باشد.
سئو نقش مهمی در موفقیت وب سایت شما ایفا می کند، به خصوص در مورد بازدید و ترافیک آن.
خوشبختانه روش هایی برای تغییر نام دامنه شما بدون هیچ گونه اثر ماندگار وجود دارد. این بدان معنی است که می توانید تغییر را ایجاد کرده و همچنان در صفحات نتایج موتور جستجو (SERPs) رتبه بسیار بالایی را کسب کنید.
در این مقاله ما به طور خلاصه در مورد اهمیت سئو بحث خواهیم کرد و سپس نحوه جابجایی دامنه را بدون آسیب رساندن به رتبه سایت و تاثیر آن بر سئو توضیح خواهیم داد. بیایید شروع کنیم!
چرا سئو قوی مهم است؟
هر زمان که از موتور جستجو استفاده می کنید بر اساس میزان ارتباط هر صفحه با جستجوی شما گوگل به سرعت محتوای موجود را رتبه بندی می کند.
اگر چه در نهایت موقعیتی که وب سایت در آن قرار دارد در دست گوگل است، اما روش هایی برای افزایش شانس شما برای بازدید زیاد وجود دارد. این فرایند به عنوان بهینه سازی موتور جستجو (SEO) شناخته می شود.
سئو می تواند اشکال مختلفی به خود بگیرد، اگر چه معمولاً استفاده از کلمات کلیدی مربوطه بسیار تاثیر گذار است.
همچنین می توانید لینک هایی به محتوای خود در پست های وبلاگ و پروفایل رسانه های اجتماعی خود اضافه کنید.
صرف نظر از روش های خاصی که شما استفاده می کنید، مهم است که یک استراتژی سئو قوی بکار بگیرید.
به این دلیل است که سئو به تعیین بازدید سایت شما کمک می کند. بدون آن صفحات شما کمتر به جستجوگر های مربوطه نمایش داده می شوند.
مطالعه بیشتر …
این بدان معناست که محتوای شما به سادگی دیده نمی شود که این موضوع به نوبه خود می تواند به نرخ پایین تبدیل و ترافیک سایت منجر شود.
از طرف دیگر رتبه های بالا می تواند به هدایت مشتریان بالقوه به سمت سایت شما کمک کند.
به طور خلاصه انجام صحیح سئو می تواند روشی مقرون به صرفه برای تبلیغ مطالب شما باشد، یک عامل به ویژه مفید برای مشاغل کوچک و صاحبان وب سایت های کوچک.
البته مهم است که به یاد داشته باشید که رتبه بالا هرگز تضمین نمی شود. همچنین باید در نظر داشته باشید که اگر دقیق نباشید اقدامات خاص می توانند بر رتبه بندی شما تأثیر منفی بگذارد.
چگونه تغییر دامنه می تواند بر سئو تأثیر بگذارد؟
به عنوان مثال خرابی وب سایت می تواند تأثیر منفی بر جایگاه نتایج جستجو بگذارد. با این حال اکنون می خواهیم بر پیامدهای منفی احتمالی تغییر نام دامنه سایت شما تمرکز کنیم.
اگر چه ممکن است یک اتفاق معمولی نباشد، اما زمان مشخصی وجود دارد که می توانید نام دامنه خود را تغییر دهید.
این امر می تواند به این دلیل باشد که دامنه کاربر پسند یا مرتبط تری در دسترس واقع شده است، شما می خواهید دو سایت موجود را با هم ترکیب کنید، نام کسب و کار شما تغییر کرده است یا تمرکز سایت شما تغییر کرده است.
صرف نظر از دلیل آن، درک این نکته مهم است که حتی کوچکترین تغییرات می توانند در رتبه بندی سایت شما تأثیر بگذارد.
یکی از دلایل اصلی این امر این است که هر لینکی که در سایت شما به محتوای تحت دامنه قبلی داده شده است دیگر کار نخواهد کرد.
موتور های جستجو نمی توانند لینک های “مرده” را دسته بندی کنند، به این معنی که نمی توان رتبه بندی کرد.
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم رتبه بندی پایین صفحه می تواند تأثیر منفی بر نرخ تبدیل شما و ترافیک سایت داشته باشد. خوشبختانه راه های حل این مشکل وجود دارد.
چگونه دامنه خود را بدون آسیب رساندن به سئو سایت تغییر دهیم؟ (در 3 مرحله)
اگر چه تغییر دامنه شما معمولاً منجر به افت موقتی در رتبه بندی جستجوی شما می شود، اما انجام چند مرحله ساده می تواند به شما در جلوگیری از آسیب طولانی مدت کمک کند. بیایید ببینیم چگونه این روند کار می کند.
زمان مورد نیاز: 10 دقیقه.
تغییر دامنه سایت بدون اثر گذاری منفی بر سئو
- مرحله اول: از سایت خود بکاپ گیری کنید.
اولین کاری که می خواهید انجام دهید گرفتن یک بکاپ کامل از وب سایت خود است. ابزار های زیادی برای این کار وجود دارد، اما استفاده از ابزاری که بکاپ گیری و انتقال را قادر می سازد روند را بسیار آسان می کند.
به همین دلیل افزونه Duplicator را توصیه می کنیم. پس از نصب و فعال کردن این ابزار، منوی Duplicator را در داشبورد وردپرس خود باز کنید. از آنجا گزینه Create New را برای تهیه نسخه پشتیبان انتخاب کنید:
این افزونه بکاپ گیری را آغاز می کند و برخی از تست های عملکرد عمومی را در طول مسیر اجرا می کند. اگر همه چیز خوب پیش رفت، می توانید بر روی دکمه Build کلیک کنید:
Duplicator سپس یک بسته “حاوی تهیه نسخه پشتیبان از سایت وردپرس” ایجاد می کند. پس از اتمام چند گزینه بارگیری را مشاهده خواهید کرد. برای ذخیره نسخه پشتیبان در سیستم خود گزینه “One-Click Download” را انتخاب کنید:
archive یک نسخه کامل از وب سایت شما است، آنچه لازم دارید که به یک نام دامنه دیگر منتقل کنید. archive و installer روند انتقال را به صورت خودکار اجرا خواهد کرد. - مرحله دوم: سایت خود را به دامنه جدید خود منتقل کنید.
قبل از ایجاد سوئیچ باید یک پایگاه داده برای نام دامنه جدید خود ایجاد کنید.
سپس باید فایل های Duplicator را که قبلاً دانلود کرده اید، به نام دامنه جدید خود آپلود کنید. برای انجام این کار ابتدا باید با استفاده از یک سرویس دهنده FTP به دامنه وصل شوید. اطمینان حاصل کنید که پوشه root خالی است و سپس فایل های archive و installer را در آن آپلود کنید.
پس از پایان آپلود هر دو فایل، آماده هستند تا اجرا شوند. یک برگه مرورگر جدید را باز کرده و آدرس زیر را وارد کنید (شما باید “yoursite.com” را با نام دامنه جدید خود جایگزین کنید):
http://yoursite.com/installer.php
این کار Duplicator را راه اندازی می کند. installer فایل archive را پیدا می کند و از شما می خواهد اطلاعاتی در مورد پایگاه داده موجود در مورد وردپرس خود وارد کنید. همچنین باید اطلاعات مربوط به بانک اطلاعات دامنه جدید خود را ارائه دهید.
افزونه Duplicator سپس نسخه پشتیبان از پایگاه داده وردپرس شما را از بایگانی موجود بر روی دامنه جدید منتقل می کند. پس از اتمام آن از شما خواسته می شود URL یا “مسیر” سایت را به روز کنید. افزونه باید این اطلاعات را بطور خودکار تشخیص دهد، اما اگر اینگونه نباشد می توانید آن را به صورت دستی وارد کنید.
پس از آن Duplicator روند انتقال را برای شما تکمیل می کند. برای تأیید صحت کار می توانید با وارد کردن URL جدید به مرورگر خود به سایت خود مراجعه کنید. شما باید مستقیماً به وب سایت خود منتقل شوید.
اکنون که دامنه جدید شما ست شد، باید برخی از تغییر مسیر های دائمی 301 را تنظیم کنید. این امر به شما امکان می دهد موتور های جستجو را به طور خودکار به نام دامنه جدید خود ارسال کنید، اطمینان حاصل کنید که آن ها هنوز هم می توانند محتوای آن را فهرست بندی کنند. برای انجام این کار مطلب ما در رابطه با نحوه ریدایرکت و تغییر مسیر 301 را مطالعه کنید. - مرحله سوم: در مورد تغییر دامنه به گوگل اطلاع دهید.
اکنون که سایت خود را به دامنه جدید خود منتقل کرده اید باید گوگل را از این تغییر مطلع کنید. این کار به گوگل کمک می کند تا مکان جدید سایت شما را به سرعت پیدا کند و همچنان آن را در نتایج جستجو نشان دهد.
می توانید با افزودن نام دامنه جدید به Google Search Console این فرآیند را شروع کنید:
پس از آن به نام دامنه قدیمی خود در Google Search Console دسترسی پیدا کنید (یا در صورت لزوم به آن اضافه کنید) و نماد چرخ دنده را در بالای صفحه انتخاب کنید. این تغییر ابزار آدرس را راه اندازی می کند.
Google Search Console سپس مراحل درخواست دامنه جدید شما را طی می کند. برخی از آزمایشات را انجام می دهند تا مطمئن شوید همه چیز درست است. پس از آن شما تمام کار های لازم را برای تغییر نام دامنه خود هنگام محافظت از رتبه بندی جستجوی خود انجام داده اید.
نتیجه
تغییر نام دامنه گاهی ضروری است. با این حال مهم است که عوارض احتمالی را به خاطر بسپارید، به ویژه هنگامی که در مورد سئو سایت شما صحبت می شود.
موتور های جستجو برای موفقیت مداوم هر وب سایت بسیار حیاتی هستند و شما نباید کار آن ها را برای پیدا کردن و درک محتوای خود دشوار کنید.
برای تغییر نام دامنه خود با حداقل آسیب در رتبه بندی جستجو، می خواهید:
- از سایت خود با استفاده از افزونه Duplicator بکاپ گیری کنید.
- سایت خود را به دامنه جدید خود منتقل کنید.
- گوگل را از این تغییر آگاه کنید.
دیدگاهی بنویسید