آیا فیسبوک پس از نزدیک به دو دهه عنوان خود را تغییر داده است؟ بله! فیسبوک نام خود را تغییر داده است، اکنون به آن متا می گویند. مارک زاکربرگ، مدیر عامل شرکت فیسبوک امروز اعلام کرد شرکتی که قبلاً فیس بوک نام داشت، اکنون تغییر کرده و متا یا “Meta” نامیده می شود.
چرا فیسبوک نام خود را تغییر داده است؟
زاکربرگ مدیر فیسبوک اهداف بلند پروازانه ای در مورد تغییر آن چه که مردم فکر می کنند با رسانه های اجتماعی امکان پذیر است، در متا دارد. گذاشتن نام جدید “Meta” بر روی این شرکت، این موضوع را تقویت میکند، که همانطور که حدس می زدیم فیسبوک به نوعی قصد دارد تغییر چهره دهد.
فیس بوک پایه و اساس برقراری ارتباط افراد از طریق عکس، فیلم و متن را بنیان گذاری کرد، اما متا قصد دارد بُعد جدیدی به این نوع تجربه های ارتباطی اضافه کند. “Meta” از کلمه “metaverse” مشتق شده است که به یک محیط سه بعدی همه جانبه اشاره دارد. در این محیط چندین نفر می توانند فضای مجازی مشابهی را به اشتراک بگذارند.
زاکربرگ، دیدگاه منحصر به فرد خود از metaverse را این گونه توضیح می دهد:
«تعیین کننده کیفیت metaverse، احساس حضور خواهد بود، جوری که دقیقاً احساس کنید در مکان دیگری در حال ارتباط با شخص دیگری هستید. احساس حضور واقعی در کنار اشخاص دیگر، رویای نهایی فناوری اجتماعی است، به همین دلیل است که ما بر روی ساخت آن تمرکز کرده ایم.
در metaverse، شما قادر خواهید بود تقریباً هر کاری را که تصور می کنید انجام دهید. مثلاً با دوستان و خانواده دور هم جمع شوید، کار کنید، یاد بگیرید، بازی کنید، خرید کنید یا چیزی خلق کنید. همچنین در metaverse تجربیات کاملاً جدیدی که واقعاً با طرز فکر کنونی ما مطابقت ندارند، توسط کامپیوتر ها یا تلفن های امروزی انجام پذیر خواهند شد.»
مدیر عامل شرکت تغییر نام یافته فیسبوک، در ادامه یک مورد از استفاده های متا را توصیف می کند که کاملاً با نحوه استفاده ما از فناوری امروزی بیگانه به نظر می رسد. زاکربرگ می گوید:«در metaverse، کاربران با دستگاه های واقعیت مجازی وارد می شوند و به صورت هولوگرام با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. دنیای مجازی ای که کاربران به آن متصل می شوند طوری طراحی شده است که شبیه زندگی واقعی باشد.»
مثلاً همکاران می توانند باهم وارد فضای metaverse شده و برای یک جلسه کاری دور هم جمع شوند. در این فضا به نظر می رسد که همه آن ها در یک اتاق با هم هستند حتی اگر در کشور هایی جدا از هم قرار داشته باشند.
یک مثال سرگرم کننده تر از metaverse کنسرت هایی است که حضور در آن ها توسط مکان فیزیکی فرد محدود نمی شود. شما می توانید هنرمند مورد علاقه خود را در یک کشور دیگر بدون نیاز به مسافرت ببینید.
زاکربرگ در مورد آینده metaverse این گونه ادامه می دهد:
«در آینده، میتوانید به عنوان یک هولوگرام فوراً تله پورت کنید به دفتر کارتان، یا در یک کنسرت با دوستان باشید یا در اتاق نشیمن با والدین خود باشید و آن ها را ببینید بدون این که هیچ رفت و آمد واقعی داشته باشید. metaverse بدون توجه به اینکه در کجا زندگی می کنید، فرصت کار های بیشتری را به شما می دهد. همچنین در آن میتوانید زمان بیشتری را صرف کار هایی کنید که برایتان مهم هستند. همچنین زمان کمتری را در ترافیک بگذرانید و حتی آلودگی هوا را با کم کردن رفت و آمد کاهش دهید.»
اما آیا هر یک از این تجربیات، جایگزین مناسبی برای زندگی واقعی خواهد بود؟ آیا مردم می خواهند از این فناوری استفاده کنند؟زاکربرگ معتقد است که پاسخ مثبت است. با این حال، او از شر پلتفرم های موجود نیز خلاص نخواهد شد.
حالا که فیس بوک نام خود را به متا تغییر داده چه اتفاقی می افتد؟
در آینده، مجموعه برنامه های فیسبوک به بخش جداگانه ای از این شرکت تعلق خواهد داشت. بخش اصلی فیسبوک برای کار بر روی پلتفرم های آینده شرکتی به نام متا تغییر کاربری خواهد داد.
برنامه هایی که هم اکنون توسط فیسبوک موجود اند در اولویت دوم قرار دارند. زاکربرگ اعلام کرده است که شرکت او «اول metaverse» است. او در این مورد این گونه می گوید:
««از این به بعد، ما اول از همه metaverse خواهیم بود، نه آن که اول فیسبوک باشیم. این بدان معناست که با گذشت زمان برای استفاده از سایر خدمات ما نیازی به ساخت حساب فیس بوک نخواهید داشت. همانطور که نام تجاری جدید ما در محصولات ما ظاهر می شود، امیدوارم مردم در سراسر جهان با نام تجاری متا و آینده ای که ما برای آن ایستاده ایم آشنا شوند.
هیچ نشانه ای وجود ندارد که فیس بوک به عنوان یک محصول به جایی برسد، اما نیازی نیست کسب و کار ها و بازاریابان نگران باشند، زیرا هیچ اختلالی در خدماتی که در حال حاضر استفاده می شود وجود نخواهد داشت. خدمات مرتبط با metaverse شرکت تغییر نام یافته متا در کنار خدمات فیسبوک، اینستاگرام و واتس آپ میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
با این اوصاف، اگر هنوز آماده یادگیری در مورد metaverse نیستید، هیچ الزامی برای ورود به آن وجود ندارد. زاکربرگ بر چشم انداز metaverse خود به شدت تأکید می کند، اما من شک دارم که پیوستن به آن به طور ناگهانی به یک الزام برای استفاده از سایر خدمات شرکت تبدیل شود. تنها زمان نشان خواهد داد که آیا جهان هم در اشتیاق او برای این پروژه سهیم است یا خیر.
منبع:
searchenginejournal.com
دیدگاهی بنویسید