یکی از امکاناتی که وردپرس در اختیار کاربران قرار می دهد، امکان ایجاد دسته بندی و برچسب گذاری است. همان طور که می دانید استفاده از این دو تکنیک در سئو وب سایت شاید به صورت مستقیم اثر گذار نیست اما بی تاثیر نیز نخواهد بود و شما می توانید با رعایت نکات و اصول استفاده درست از این دو تکنیک نتایج خوبی در موتورهای جستجو کسب کنید. ما در این مقاله قصد داریم در مورد تفاوت دسته بندی‎ با برچسب گذاری با شما صحبت کنیم. با ممتاز سئو همراه باشید.

قبل از شروع این مطلب ابتدا باید ببینیم هدف ما از دسته بندی و برچسب گذاری چه چیزی است؟ در قسمت بعد در مورد این موضوع صحبت می کنیم.

هدف از برچسب گذاری و دسته بندی

برچسب گذاری و دسته بندی هر دو به منظور بهبود در طبقه بندی و نیز سازماندهی درست مطالب و محتوا بکار می روند. در واقع این دو دقیقا هدفی مشابه به هم دارند و هدف اصلی آن ها دسترسی هر چه سریع تر و راحت تر کاربر به مطالب است. معمولا با رعایت این دو موضوع کاربر قدرت درک و خوانایی بهتری را به مراتب دارد.

تفاوت بین دسته بندی و برچسب گذاری در چیست؟

ما در این بخش به بررسی تفاوت دسته بندی‎ با برچسب گذاری می پردازیم. با ما همراه باشید.

دسته بندی:

هنگامی که شما وارد یک سایت می شوید دسته بندی هایی را مشاهده خواهید کرد. دسته بندی وب سایت ها با توجه به محتوای سایت انتخاب می شوند و با توجه به موضوع سایت اطلاعات ما را طبقه بندی و گروه بندی می کنند. یکی از امکاناتی که دسته بندی ها در اختیار ما می گذارد قابلیت دسته بندی های تو در تو یا بهتر است بگوییم دسته بندی زیر مجموعه ای است، که از این طریق نیز ما می توانیم دامنه مطالب و محتوا خود را گسترش دهیم. به عنوان مثال وب سایت فروشگاهی تک یک را در نظر بگیرید.

تفاوت دسته بندی‎ با برچسب

همانطور که در تصویر مشاهده می کنید دسته بندی اصلی شامل: لپ تاپ، قطعات، گوشی موبایل و … می شود. حال دسته اسپیکر ها را در نظر بگیرید، زیرمجموعه این دسته بندی اسپیکر های بلوتوثی و کابلی است. قطعا زمانی که یک کاربر وارد سایت فروشگاهی شود از این طریق به راحتی به دسته بندی اسپیکر های بلوتوثی و کابلی دسترسی پیدا می کند.

برچسب گذاری :

برچسب گذاری معمولا به منظور توصیف مطلب یا محصول است و معمولا به منظور مرتبط کردن مطالب به هم به کار گرفته می شوند. در حقیقت با برچسب گذاری ما مطالب و محصولاتی که ویژگی های توصیفی آن به هم مشابه است را به هم وصل می کنیم. البته برچسب گذاری عملا قابلیت سلسله وار بودن را ندارد.

برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه کنید:

به عنوان مثال ما در وب سایت ممتاز سئو دسته بندی “سرویس های گوگل” را داریم که شامل چندین مطلب مختلف می شود. ما در این دسته بندی در رابطه با ابزارهای گوگل و چگونگی استفاده از آن ها صحبت نموده ایم. زمانی که بخواهد در رابطه با سرویس خاصی از گوگل، مثل “گوگل سرچ کنسول” اطلاعات کسب کند، می تواند به این دسته بندی رفته و مطالب مربوط به آن را مشاهده کند.

اما اگر ما برچسب “گوگل سرچ کنسول” را برای مطالب مشابه انتخاب کرده باشیم، کاربر تنها با کلیک روی این برچسب، نه تنها تمام مطالب مربوط به این موضوع را در دسته “سرویس های گوگل” ، بلکه تمامی مطالبی که شامل این برچسب باشند را می تواند مشاهده کند.

در واقع برچسب ها، نوعی دسته بندی کوچک محسوب می شوند که مطالب وب سایت شما را فرای از آنکه در چه دسته یا صفحه ای قرار می گیرند، به یکدیگر مرتبط می سازند.

مدیریت ممتازسئو
تفاوت دسته بندی‎ با برچسب

به هنگام مقایسه دسته بندی با برچسب ها یکی از تفاوت های بزرگی که به چشم می خورد این است که شما حتما باید مطالب را دسته بندی کنید. در حقیقت انتخاب دسته بندی برای مطالب و محتوا به نوعی الزامی است؛ اما برچسب گذاری هیچ الزامی ندارد. اگر شما برای محتوا دسته بندی انتخاب نکنید به طور پیش فرض وارد بخش دسته بندی نشده می شوند. از تفاوت های دیگر این دو می توان به آدرس آنان اشاره کرد. در url برچسب ها و دسته بندی ها تفاوت اندکی مشاهده می شود که می توانید آن را در مثال بعدی ببینید.

https://momtazseo.com/category/سرویس-های-گوگل/

https://momtazseo.com/tag/گوگل-سرچ-کنسول/

همان‌ طور که می بینید کلمه category برای دسته و کلمه tag برای برچسب قبل از نامک اصلی می‌ آید.

سایر تفاوت های دسته بندی و برچسب گذاری:

  1. دسته بندی معمولا به صورت درختی و سلسله مراتبی هستند. به عنوان مثال وب سایت خبری دارای زیر دسته های اخبار علمی، اجتماعی و فرهنگی و … است؛ اما برچسب ها این گونه نیست و معمولا یک سطحی هستند.
  2. تعداد دسته ها از پیش تعیین شده اند و معمولا تعداد آن کم است. اما برچسب ها این گونه نیستند، تعداد برچسب ها با توجه به محتوایی که دارند متفاوت است. به عنوان مثال دسته ” اخبار علمی ” شاید ده ها برچسب متفاوت داشته باشد.
  3. یکی دیگر از تفاوت هایی که برچسب ها با دسته بندی ها دارند این است که برچسب ها وارد جزئیات موضوع می شوند و جزئیات را توصیف می کنند؛ اما دسته بندی ها این گونه نیست. دسته بندی ها کلی تر هستند.
  4. دسته بندی ها عنوان های مناسبی برای یک وب سایت اند؛ اما برچسب ها این ویژگی را ندارند.
  5. یکی از ویژگی هایی که دسته بندی ها دارند این است که شما می توانید برای دسته بندی ها تصویر و یا آیکون کوچکی را در نظر بگیرید اما برچسب ها این امکان را ندارند.
  6. ضمنا دسته بندی ها در ابتدای فعالیت سایت ها ایجاد می شوند؛ ولی برچسب گذاری ها هم زمان با ایجاد تولید محتوا به وجود می آیند.
  7. برای هر یک از مطالب حداقل باید از یک دسته استفاده کنیم؛ اما در برچسب گذاری تعداد استفاده از برچسب ها اختیاریست.
تفاوت دسته بندی‎ با برچسب

دسته بندی برای سئو بهتر است یا برچسب گذاری؟

هیچ یک از این دو امتیاز برتری نسبت به هم ندارند و اگر به دقت این مقاله را مطالعه کرده باشید متوجه خواهید شد که دسته بندی و برچسب ها چه قابلیت ها و چه امکاناتی را به کاربران ارائه می دهند و به چه قصدی از این موارد استفاده می کنیم. اما از تمام این ها که بگذریم دسته بندی ها و برچسب ها مکمل کار یکدیگر هستند و به منظور نظم و ارتباط بهتر بین مطالب وب سایت مورد استفاده قرار می گیرند.

نتیجه گیری

همان طور که گفته شد دسته بندی و برچسب گذاری به طور مستقیم بر روی سئوی سایت تاثیر گذار نیستند؛ اما به طور غیر مستقیم به سئوی سایت کمک می کنند. مزیت اصلی این دو کمک به کاربران برای یافتن هر چه سریع تر و راحت تر مطالب است و هرچه که باعث شود کاربر سریع تر به نتیجه برسد گوگل به آن توجه می کند.
ما در این مقاله به بررسی تفاوت دسته بندی‎ با برچسب در وردپرس پرداختیم. امیدواریم که با کمک این مقاله‌ بتوانید بهینه‌ تر فعالیت کنید.

برای مطالعه: تاثیر برچسب گذاری در سئو