دروپال یک سیستم مدیریت محتوا است، اما در وهله اول ممکن است سوال این باشد که اصلا سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟ باید بگوییم ابزاری نرم افزاری است که به کاربران امکان می دهد با استفاده از مرورگر وب در تلفن های هوشمند، تبلت یا کامپیوتر، محتوایی را به یک وب سایت اضافه، منتشر، ویرایش یا حذف کنند. به طور معمول نرم افزار CMS به زبان اسکریپت نویسی نوشته می شود و اسکریپت های آن در سیستمی اجرا می شود که در آن پایگاه داده و وب سرور نصب شده است. محتوا و تنظیمات وب سایت معمولاً در یک پایگاه داده ذخیره می شوند و برای هر درخواست صفحه ای که به وب سرور می آید، اسکریپت ها اطلاعات پایگاه داده و داده ها را ترکیب می کنند (فایل های جاوا اسکریپت، فایل های CSS، فایل های تصویری و … که از CMS یا بارگذاری شده اند) و برای ساختن صفحات وب سایت استفاده می شوند.

ترکیبی از سیستم عاملی که CMS روی آن اجرا می شود، زبان برنامه نویسی در آن نوشته شده، پایگاه داده ای که اطلاعات را در آن ذخیره می کند و وب سروری که اسکریپت ها را برای بازیابی اطلاعات و بازگرداندن آن به مرورگر وب بازدید کننده سایت اجرا می کند، شناخته شده است به عنوان پشته ای که CMS روی آن اجرا می شود. ترکیبی که معمولاً از سیستم عامل لینوکس، وب سرور Apache، پایگاه داده MySQL و زبان برنامه نویسی PHP استفاده می شود به عنوان پشته LAMP شناخته می شود.

دروپال چیست؟

مزایای دروپال

وقتی نوبت به ساخت یک وب سایت پیشرفته می رسد، دروپال بر وردپرس و جوملا اولویت دارد. چرا؟ از هر توسعه دهنده وبی که بخواهید، آن ها می گویند دروپال انعطاف پذیر، مقیاس پذیر و دارای ویژگی های غنی است اما در عین حال یک سیستم عامل پیچیده است!

دروپال یک نرم افزار رایگان و متن باز است که می تواند توسط افراد یا گروهی از کاربران – حتی افرادی که مهارت فنی ندارند – برای ایجاد و مدیریت انواع مختلف وب سایت ها به کار رود. این برنامه شامل یک پلت فرم مدیریت محتوا و یک چارچوب توسعه است.

انواع سایت هایی که می توان از دروپال استفاده کرد عبارتند از:

  • وبلاگ ها
  • وب سایت های شخصی یا شرکتی
  • پرتال
  • انجمن ها
  • سایت های تجارت الکترونیکی
  • اینترانت
  • فهرست های منابع
  • سایت های شبکه های اجتماعی

دروپال به زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده است. این نرم افزار هنگام بارگیری آماده استفاده است و همچنین شامل نصب کننده وب و ماژول های الحاقی است. این نرم افزار از مدیریت محتوا، خبرنامه، پادکست، گالری تصاویر، بارگذاری / بارگیری فایل و موارد دیگر پشتیبانی می کند.

دروپال به عنوان یک سیستم تابلوی اعلانات که توسط Dries Buytaert در هلند ساخته شد، ایجاد شد و در سال 2001 به یک پروژه اپن سورس تبدیل شد. دروپال بیش از یک میلیون بار بارگیری شده است و مورد توجه یک جامعه بزرگ توسعه است.

دروپال تحت مجوز عمومی (GPL) ارائه می شود.

مزایا

  • استفاده رایگان و اپن سورس: دروپال اگر تجاری بود هنوز محبوب بود. اما کاملاً رایگان بودن این CMS باعث می شود تا بتواند با سایر پلتفرم های مشابه – مانند جوملا و وردپرس – رقابت کند. علاوه بر این، کد سیستم باز است که به کاربر اجازه می دهد تا آن را با توجه به نیاز خود بازسازی کند.
  • روی مدیران وب حرفه ای تمرکز کنید: دروپال در اصل با این ایده که عمدتا افراد حرفه ای از آن استفاده خواهند کرد، توسعه داده شده است.
  • فضای کافی برای خلاقیت: با کمک توسعه دهندگان وب دروپال توانایی ایجاد منابع و غفلت از تفاوت بین طرح های پیچیده و اصلی را دارند. این به طور قابل توجهی دروپال را از رقابت اصلی CMS متمایز می کند که نمی تواند از این توانایی برای ایجاد طرح های پیچیده برخوردار باشد.
  • سرعت بالا: در مقایسه با سایر CMS ها دروپال، با توجه به حافظه داخلی بهترین سرعت را دارد.
  • مجموعه ای غنی از ماژول ها: از آنجا که اپن سورس است، مانند هر CMS رایگانی، دروپال توانایی افزودن و افزایش عملکرد خود را با افزودن ماژول های اضافی دارد.
  • وجود توابع اضافی: به دلیل وجود سوالات، انجمن ها و چندین وبلاگ، هر پروژه ای که با کمک دروپال ایجاد شود شروع خوبی دارد.
  • جامعه آنلاین حرفه ای: اگرچه طرفداران جوملا و وردپرس بیشتر هستند، اما جامعه آنلاین دروپال تعداد زیادی برنامه نویس حرفه ای دارد.

مزایای فوق الذکر امکان کار راحت با ساختار و محتوای سایت را فراهم می کند که به راحتی و به سرعت سازگار می شود و همچنین امکان کد گذاری CMS برای نیاز های خاص سایت مشتری و سپس گسترش و تکمیل آن ها وجود دارد. اگر در دروپال سایت ایجاد کنید، تمام توانایی یک وب سایت را تجربه خواهید کرد.

معایب

سختی خاص سیستم غالباً یک مزیت است اما مسلماً می تواند یک ضرر نیز باشد. چند نکته منفی در دروپال ذکر شده است که می تواند سیستم را ناخوشایند کند.

  • مشکل آشنایی: برای آن دسته از کاربرانی که قبلاً سایتی ایجاد نکرده اند، ایجاد و ارتقا سایتی با استفاده از دروپال دشوار است. گرچه تسلط بر توابع اساسی سیستم طولی نمی کشد، اما درک کامل آن ممکن است چندین ماه طول بکشد.
  • رابط پیشرفته: سیستم های ساخت حرفه ای تسلط بر دروپال را دشوار می کند. با توجه به رابط پیچیده آن، بسیار شهودی نیست.
  • سیستم مورد نیاز بالا: قبل از روی آوردن به استفاده از این CMS، شما باید آماده باشید که قیمت ارزان را فراموش کنید و هزینه میزبانی بالایی را پرداخت کنید.
  • عدم وجود طرح های با کیفیت در دسترسی آزاد: بیشتر کاربران سیستم برای پروژه های خود درگیر طراحی خود توسعه هستند. این امر منجر به کمبود مباحث با کیفیت برای طراحی سایت می شود.
  • مشکل در نصب به روزرسانی ها و ماژول های برنامه: این سیستم برای آن دسته از توسعه دهندگان وب که قبلاً مجبور به کار با CMS ساده بودند پیچیده است، زیرا نصب به روزرسانی ها و ماژول های اضافی در نرم افزار دروپال از طریق FTP انجام می شود.

از پشتیبانی حرفه ای دروپال برخوردار شوید

به طور خلاصه می توان گفت که این سیستم گزینه مناسبی برای وب مستر هایی است که می خواهند وب سایت بدون پیوست ایجاد کنند، اما به زبان های برنامه نویسی تبحر کامل دارند. برای مبتدیان این منبع بسیار پیچیده است و برای یادگیری سریع مناسب نیست. بنابراین هنگام صحبت در مورد مزایا و معایب دروپال، توجه به برنامه نویسان حرفه ای و مدیران محتوا مهم است.

منبع: whatis.techtarget.com ،drudesk.com