آیا بازدید کنندگان از وب سایت شما خارج می شوند؟ امروز قصد داریم 13 نکته که می تواند باعث این امر شود را بررسی کنیم. این سوالی است که هر روز در Reddit و Twitter پرسیده می شود و یکی از علل نگرانی بازاریابان آنلاین و تحلیلگران است. پس جدی نگرفتن دلایل افزایش Bounce Rate می تواند عواقب بدی به همراه داشته باشد.
Bounce Rate چیست؟
در مطالب قبل کمی در مورد Bounce Rate صحبت کرده بودیم که می توانید مطالب کامل تر در این مورد را در مقاله “Bounce Rate چیست و چه تاثیری بر سئوی سایت دارد؟” مطالعه کنید. اما بیایید ابتدا مروری بر این موضوع داشته باشیم.
گوگل به عنوان یک تازه کننده، از “Bounce Rate” به عنوان “یک جلسه تک صفحه ای در سایت شما” یاد می کند. نرخ پرش به درصد بازدید کنندگانی گفته می شود که وب سایت شما را ترک می کنند (یا “دوباره” به نتایج جستجو یا مراجعه به وب سایت باز می گردند) آن هم پس از مشاهده فقط یک صفحه در سایت شما.
این حتی می تواند هنگامی رخ دهد که کاربر بیش از 30 دقیقه در یک صفحه بیکار باشد. بنابراین نرخ پرش بالا چیست و چرا بد است؟ خوب “نرخ پرش بالا” یک اصطلاح نسبی است که به اهداف شرکت شما و نوع سایت شما بستگی دارد. نرخ پرش پایین – یا نرخ پرش بسیار پایین – نیز می تواند مشکلاتی مانند این باشد.
بر اساس داده های جمع آوری شده، یک سیستم درجه بندی نرخ پرش وجود دارد:
- 25٪ یا پایین تر: احتمالاً چیزی مشکل دارد
- 26-40٪: عالی
- 41-55٪: متوسط
- 56-70٪: بالاتر از حد طبیعی، اما بسته به وب سایت می تواند منطقی باشد
- 70٪ یا بالاتر: بد و یا احتمالاً مشکل دارد
نرخ جستجوی کلی سایت شما در زبانه مرور مخاطبان Google Analytics وجود دارد. می توانید Bounce Rate خود را برای کانال ها و صفحات منفرد در ستون رفتار بیشتر بازدید ها در Google Analytics پیدا کنید.
در اینجا 13 دلیل متداول وجود دارد که می تواند عامل Bounce Rate بالای وب سایت شما باشد.
1- بارگیری کند صفحه
گوگل تمرکز زیادی بر سرعت سایت دارد، خصوصاً به عنوان بخشی از طرح Core Web Vital. بارگیری کند صفحه می تواند یک مشکل بزرگ برای Bounce Rate و یکی از دلایل افزایش آن باشد. سرعت سایت بخشی از الگوریتم رتبه بندی Google است. Google می خواهد محتوایی را که تجربه مثبتی را برای کاربران فراهم می کند تبلیغ کند و آن ها تشخیص می دهند که سایت کند می تواند تجربه ضعیفی را ارائه دهد.
کاربران اطلاعات را سریع می خواهند، این بخشی از دلایلی است که گوگل تلاش زیادی برای تهیه قطعه های ویژه کرده است. اگر بارگیری صفحه شما بیش از چند ثانیه طول بکشد، بازدید کنندگان شما ممکن است خسته شوند و خارج شوند. رفع کندی سرعت سایت برای بیشتر متخصصان، جستجوگر ها و بازاریابان یک سفر مادام العمر است. اما نکته مثبت این است که با هر اصلاح افزایشی، باید یک افزایش در سرعت مشاهده کنید.
برای رفع این مشکل می توانید اقداماتی مانند فشرده سازی تصاویر، کاهش اسکریپت های شخص ثالث و استفاده از حافظه پنهان مرورگر را بررسی کنید.
2- محتوای خودکفا
گاهی اوقات محتوای شما به اندازه کافی کارآمد است که افراد می توانند به سرعت اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورند و Bounce Rate را افزایش دهند! این می تواند یک چیز شگفت انگیز باشد. شاید شما به عنوان یک بازاریاب محتوا به آرزوی خود رسیده اید و محتوای بسیار خوبی تولید کرده اید که به مدت چند دقیقه به هدف می رسد اما این یکی از دلایل افزایش Bounce Rate است.
یا شاید شما یک لندینگ پیج دارید که فقط کاربر را ملزم به تکمیل یک فرم کوتاه می کند. برای تعیین اینکه آیا Bounce Rate جای نگرانی دارد یا نه، باید معیار های زمان صرف شده در صفحه و مدت زمان حضور متوسط را در Google Analytics مشاهده کنید.
همچنین می توانید آزمایش تجربه کاربری و تست A / B را انجام دهید تا ببینید آیا بالا بودن Bounce Rate مشکلی دارد یا نه. اگر کاربر دو دقیقه یا بیشتر در این صفحه حضور داشته باشد، این یک سیگنال مثبت به Google ارسال می کند که متوجه شده است صفحه شما بسیار مرتبط با درخواست جستجو است.
اگر کاربر کمتر از یک دقیقه در صفحه صرف می کند (که ممکن است در مورد لندینگ پیج بهینه سازی شده به درستی با فرم CTA سریع ضربه زده شود)، پس از پر کردن فرم، کاربر را ترغیب کنید تا برخی از پست های وبلاگ مربوط به شما را بخواند.
3- سهم نامتناسب چند صفحه
اگر مثال مربوط به بخش قبلی را توسعه دهیم، ممکن است چند صفحه در سایت خود داشته باشید که به طور نامتناسبی به نرخ جستجوی کلی سایت شما کمک می کنند. گوگل در تشخیص تفاوت این دو باهوش است. اگر لندینگ پیج های CTA شما به طور منطقی نیاز کاربر را برآورده می کند و باعث می شود که آن ها پس از اقدامی سریعاً جا به جا شوند، اما صفحات محتوای فرم طولانی شما دارای Bounce Rate کمتری هستند، شما احتمالاً خوب خواهید بود. اما فرم های کوتاه می تواند یکی از دلایل افزایش Bounce Rate باشد.
با این حال، شما می خواهید عمیق تر بررسی کنید و تأیید کنید که این مورد وجود دارد یا اگر برخی از این صفحات با Bounce Rate بالاتر باعث خروج دسته جمعی کاربران نمی شود کشف خواهید کرد. Google Analytics را باز کنید، به Behavior> Content Site> Landing Pages بروید و براساس Bounce Rate مرتب کنید. این کار اطلاعاتی که می خواهید را به شما می دهد.
آنچه برای سایت شما منطقی است انتخاب کنید، خواه 100 بازدید باشد یا 1000 بازدید، سپس روی Advanced کلیک کرده و برای جلسات بیشتر از آن فیلتر کنید.
4- عنوان و یا متن متای گمراه کننده
از خود بپرسید: آیا محتوای صفحه شما به طور دقیق توسط عنوان و توضیحات متا بیان می شود؟ در غیر این صورت، بازدید کنندگان ممکن است فکر کنند که محتوای شما در مورد یک چیز دیگری است، به سایت شما وارد شوند و متوجه شوند که اینگونه نیست و سپس به خارج شوند. این که آیا این یک اشتباه بوده است یا شما سعی داشته اید با بهینه سازی کلمه کلیدی تقلب کنید، مهم نیست. این یکی از بزرگ ترین دلایل افزایش Bounce Rate است.
یا محتوای صفحه خود را مرور کنید و عنوان و متا را متناسب با آن تنظیم کنید یا برای آدرس دهی به سؤالات جستجوی مورد نظر برای جذب بازدید کننده، مجدداً مطالب را بازنویسی کنید. همچنین می توانید برای جستجوی متداول، نوع متای توصیفی را که گوگل برای صفحه شما ایجاد کرده است، بررسی کنید. گوگل می تواند توضیحات متای شما را تغییر دهد و اگر این موارد باعث بدتر شدن آن شود، می توانید برای رفع آن گام بردارید.
5- صفحه خالی یا خطای فنی
اگر میزان جستجوی شما فوق العاده زیاد است و می بینید که افراد کمتر از چند ثانیه در صفحه صرف می کنند، به احتمال زیاد صفحه شما خالی است، 404 را برمی گرداند یا در غیر این صورت به درستی بارگیری نمی شود. از محبوب ترین تنظیمات مرورگر و دستگاه مخاطبان خود (به عنوان مثال، Safari در دسک تاپ و تلفن همراه، Chrome در تلفن همراه و …) به صفحه نگاه کنید تا تجربه آن ها را بررسی کنید.
برای کشف این مسئله از دیدگاه گوگل، می توانید در قسمت Search Console در بخش Coverage نیز وارد شوید. این مسئله را خودتان اصلاح کنید یا با شخصی که در این زمینه تخصص دارد صحبت کنید- مسئله ای از این دست باعث می شود گوگل با عجله صفحه شما را از نتایج جستجو حذف کند.
6- لینک دهی بد از وب سایت های دیگر
شما می توانید در پایان کار خود را عالی انجام دهید تا نرخ جستجوی نرمال یا پایین از نتایج جستجوی ارگانیک را بدست آورید و همچنان از ترافیک ارجاع خود Bounce Rate بالایی داشته باشید. سایت ارجاع دهنده می تواند بازدید کنندگان بی صلاحیتی را برای شما ارسال کند یا متن لنگر و متن لینک را گمراه کند. گاهی اوقات این نتیجه شلخته نوشتن متن است و یکی از دلایل افزایش Bounce Rate نیز می باشد.
نویسنده یا ناشر در قسمت اشتباهی از نسخه به سایت شما لینک داده است یا اصلاً قصد لینک دادن به سایت شما را نداشته است. اگر نویسنده نمی تواند مقاله را پس از انتشار به روز کند، به نویسنده مقاله و سپس با ویرایشگر یا مدیر وب سایت تماس بگیرید. با کمال ادب از آن ها بخواهید لینک سایت شما را حذف کنند- یا متن را به روز کنید، هر کدام از این موارد منطقی است.
متأسفانه وب سایت ارجاع دهنده ممکن است بخاطر شوخی یا صرفاً برای سرگرمی، سعی در خراب کردن کار شما با برخی روش های منفی SEO داشته باشد. به عنوان مثال، آن ها ممکن است به راهنمای شما در مورد پذیرش توله سگ با متن لنگر “طرح سریع ثروتمند شوید” لینک داده باشند.
هنوز باید تماس بگیرید و با ادب از آن ها بخواهید لینک را حذف کنند، اما در صورت لزوم، باید فایل رد کردن خود را در Search Console به روز کنید. حذف لینک، Bounce Rate شما را کاهش نمی دهد، اما به گوگل می گوید هنگام تعیین کیفیت و ارتباط سایت شما، لینک آن سایت را در نظر نگیرد.
مطالب مفید:
7- لندینگ پیج وابسته یا سایت تک صفحه ای
اگر یک شرکت وابسته هستید، ممکن است تمام هدف صفحه شما این باشد که عمدا افراد را از وب سایت خود به سایت تاجر بفرستید. در این موارد، اگر صفحه Bounce Rate بالاتری داشته باشد، کار را به درستی انجام می دهید. اگر یک وب سایت تک صفحه ای داشته باشید، مانند یک صفحه فرود برای کتاب الکترونیکی خود یا یک سایت نمونه کارها، یک سناریوی مشابه خواهد بود.
معمولاً برای سایت هایی از این قبیل نرخ Bounce Rate بسیار زیاد است زیرا جایی دیگر وجود ندارد. به یاد داشته باشید که گوگل معمولاً می تواند بگوید که چه زمانی یک وب سایت کار خوبی را برآورده می کند و قصد کاربر را تأمین می کند حتی اگر پرسش کاربر خیلی سریع پاسخ داده شود.
اگر علاقه مند هستید، می توانید نرخ جستجوی خود را تنظیم کنید تا برای اهداف وب سایت شما منطقی تر باشد. برای برنامه های تک صفحه یا SPA، می توانید تنظیمات تجزیه و تحلیل خود را تنظیم کنید تا قسمت های مختلف یک صفحه را به عنوان صفحه ای متفاوت مشاهده کنید، نرخ Bounce Rate را برای انعکاس بهتر تجربه کاربر تنظیم کنید.
8- محتوای بی کیفیت یا کم بهینه
بازدید کنندگان ممکن است از وب سایت شما بروند زیرا محتوای شما کاملاً بد است. نگاهی طولانی و دقیق به صفحه خود بیندازید و از همکار یا دوست خود بخواهید کار شما را بررسی کند. (در حالت ایده آل، این فرد یا سابقه بازاریابی محتوا یا نوشتن متن را دارد یا در بین مخاطبان هدف شما قرار می گیرد).
یک احتمال این است که محتوای شما عالی باشد، اما شما فقط آن را برای خواندن آنلاین یا برای مخاطبی که هدف قرار داده اید و بهینه نکرده اید. این یکی از بدترین و غیر حرفه ای ترین دلایل افزایش Bounce Rate است.
- آیا شما با جملات ساده می نویسید؟
- آیا عنوان ها به راحتی قابل اسکن اند؟
- آیا به طور دقیق به سوالات پاسخ می دهد؟
- آیا تصاویری برای شکستن متن و سهولت چشم قرار داده اید؟
نوشتن برای وب متفاوت از نوشتن برای انتشارات آفلاین است. مهارت های نوشتن آنلاین خود را افزایش دهید تا زمانی را که مردم برای خواندن مطالب شما صرف می کنند، افزایش دهید. احتمال دیگر این است که محتوای شما به طور کلی ضعیف نوشته شده باشد یا به سادگی مورد توجه مخاطبان شما نباشد. استخدام یک نویسنده مستقل یا استراتژیست محتوا را در نظر بگیرید که می تواند به شما کمک کند ایده های خود را به محتوای قدرتمند تبدیل کنید.
9- UX بد یا ناخوشایند
آیا با تبلیغات، نظرسنجی های پاپ آپ و دکمه های اشتراک ایمیل، مردم را بمباران می کنید؟ ویژگی های سنگین CTA مانند این ممکن است برای تیم بازاریابی و فروش مقاومت ناپذیر باشد، اما استفاده بیش از حد از آن ها می تواند بازدید کننده را به سمت ترک کردن سوق دهد. Core Web Vital های گوگل همه چیز در مورد تجربه کاربری را در نظر می گیرند. آن ها عوامل رتبه بندی هستند و همچنین بر کاربر تأثیر می گذارند.
این مورد علاوه بر این که آیا سایت شما برای پیمایش گیج کننده است؟ شاید بازدید کنندگان شما به دنبال کاوش بیشتر باشند، اما وبلاگ شما فاقد یک باکس جستجو است یا با کلیک بر روی آیتم های هوشمند به سختی می توان روی موارد منو کلیک کرد. ما به عنوان بازاریاب آنلاین، وب سایت های خود را از داخل و خارج می شناسیم.
به راحتی می توان فراموش کرد آنچه برای ما شهودی به نظر می رسد چیزی جز مخاطبان ما نیست. اطمینان حاصل کنید که از این اشتباهات رایج در طراحی اجتناب می کنید و از یک طراح وب یا UX بخواهید سایت را مرور کند و در صورت بروز هر گونه مشکل به شما اطلاع دهد.
10- صفحه برای موبایل مناسب نیست
اگرچه می دانیم که داشتن یک وب سایت مناسب برای موبایل مهم است، اما این روش همیشه در دنیای واقعی دنبال نمی شود. فهرست گوگل سال آینده به تلفن همراه تغییر می کند. اما حتی در سال 2018، یک مطالعه نشان داد که تقریباً یک چهارم وب سایت های برتر برای موبایل مناسب نیستند. وب سایت هایی که برای موبایل بهینه نشده اند در دستگاه های موبایل خوب به نظر نمی رسند و همچنین خیلی سریع بارگیری نمی شوند.
این یک دلیل برای نرخ پرش بالا است. حتی اگر وب سایت شما با استفاده از اصول طراحی ریسپانسیو پیاده سازی شده باشد، باز هم ممکن است صفحه زنده برای کاربر تلفن همراه مناسب نمایش داده نشود. گاهی اوقات، هنگامی که یک صفحه به یک قالب تلفن همراه فشرده می شود، باعث می شود برخی از اطلاعات اصلی به کمتر از حد برابر منتقل شوند. اکنون، کاربران تلفن همراه به جای دیدن عنوانی که با آنچه در جستجو مشاهده کرده اند مطابقت دارد، فقط منوی پیمایش سایت شما را مشاهده می کنند.
با فرض اینکه این صفحه آنچه را که نیاز دارند ارائه نمی دهد، دوباره به گوگل باز می گردند. اگر صفحه ای با Bounce Rate بالا و بدون هیچ مشکلی را مشاهده کردید، آن را روی تلفن همراه خود امتحان کنید. شما می توانید با استفاده از ابزار رایگان Google Test My Site، صفحات نامناسب تلفن همراه را در مقیاس مشخص کنید. یکی از شایع ترین دلایل افزایش Bounce Rate می تواند همین باشد.
همچنین می توانید مشکلات موبایل را در Search Console و Lighthouse بررسی کنید. این کار می تواند برعکس عمل کند، اطمینان حاصل کنید که سایت شما به راحتی قابل خواندن و پیمایش در قالب های دسک تاپ، تبلت و موبایل و با دستگاه های دسترسی است.
11- Wonky Google Analytics Setup
ممکن است شما Google Analytics را به درستی پیاده سازی نکرده و کد های رهگیری را به تمام صفحات سایت خود اضافه نکرده باشید. گوگل نحوه رفع این مشکل را در اینجا توضیح می دهد.
12- عمق مطالب
گوگل می تواند از طریق قطعه های ویژه و پانل های FAQ به افراد سریع پاسخ دهد. شما می توانید محتوای عمیق، جالب و بهم پیوسته را به مردم بدهید که یک گام فراتر از آن است. اطمینان حاصل کنید که محتوای شما افراد را وادار می کند تا بیشتر روی آن ها کلیک کنند. لینک های داخلی جالب و مرتبط ارائه دهید و به آن ها دلیل ماندن دهید.
13- زیاده خواهی
از کاربر شماره کارت اعتباری، تأمین اجتماعی، حقوق بازنشستگی مادربزرگ و نام فرزندان را نپرسید! کاربر شما هنوز به شما اعتماد ندارد. با توجه به تعداد وب سایت های کلاهبرداری، افراد مشکوک هستند. ارائه یک پاپ آپ بزرگ با درخواست اطلاعات باعث می شود بسیاری از افراد فوراً آنجا را ترک کنند.
کار یک مدیر وب سایت یا سازنده محتوا ایجاد اعتماد با کاربر است و انجام این کار هم رضایت مصرف کننده را افزایش می دهد و هم Bounce Rate شما را کاهش می دهد. اگر کاربران را خوشحال کند، گوگل آن را دوست دارد.
وحشت نکنید
Bounce Rate بالا به معنای پایان جهان نیست. برخی از صفحات وب زیبا و طراحی شده دارای Bounce Rate بالایی هستند. Bounce Rate گویی می تواند معیاری برای عملکرد خوب سایت شما باشد اما اگر کم یا زیاد باشد، می توانند به یک معیار پوچ تبدیل شوند. Bounce Rate را بدون زمینه ارائه نکنید. گاهی اوقات شما می خواهید Bounce Rate متوسط تا بالا داشته باشید.
سعی نکنید با کاهش سرعت کاربران در صفحه، یا جلوگیری از بازگشت آن ها از سایتتان، Bounce Rate را که در واقع مشکلی ایجاد نمی کنند، “اصلاح” کنید. امیدوارم که این مقاله به شما کمک کند تا دلایل بالا رفتن Bounce Rate وب سایت خود را پیدا کنید و ایده خوبی در مورد چگونگی رفع آن داشته باشید. سایت خود را مفید، متمرکز بر کاربر و سریع کنید – سایت های خوب باعث جذب کاربران خوب می شوند.
دیدگاهی بنویسید