ممکن است تا به حال برایتان پیش آمده باشد که گوگل اقدام به حذف بخشی از محتوای شما از نتایج جستجو کند و شما احتمالا دلیل آن را نمی دانید. همانطور که می دانید تمام شرکت های ارتباطی، مخصوصاً گوگل دارای سیاست ها و خط مشی های خاص خود می باشند که عدم رعایت آن ها عواقبی را به همراه خواهد داشت. امروز همراه ما باشید با بررسی دلیل حذف محتوا از نتایج جستجوی گوگل.
گوگل دو مورد از دلایلی را که ممکن است در آن ها نیاز به حذف محتوا از نتایج جستجو باشد مرور می کند. رابط جستجوی گوگل، دنی سالیوان، دو دلیل حذف محتوا از نتایج جستجو را توضیح می دهد. سالیوان می گوید گوگل قصد دارد دسترسی آزاد به اطلاعات را فراهم کند، اما در بعضی مواقع باید محتوا را حذف کرد یا برای محافظت از کاربران مطابق قوانین حریم خصوصی عمل کرد.
حذف محتوا از نتایج جستجو عملی نیست که گوگل با کمال میل انجام دهد. حتی سایت هایی که با سئوی کلاه سیاه قوانین گوگل را نقض می کنند برای همیشه از فهرست خارج نمی شوند. چه عواملی باعث می شود گوگل محتوا را از نتایج جستجو حذف کند؟
حذف محتوا به علت قانون شکنی
وقتی محتوای شما قانونی نباشد گوگل آن محتوا را از نتایج جستجو حذف خواهد کرد. تعهدات قانونی گوگل، از آنجا که مربوط به قوانین مربوط به حریم خصوصی و افترا است، از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. سالیوان می گوید این شرکت در هنگام تحقق الزامات قانونی برای حذف صفحات از نتایج جستجو، از استاندارد بالایی برخوردار است و احتمال بروز خطا در آن پایین است؛ هر چند غیر ممکن نیست.
در بیشتر موارد، گوگل به تنهایی قادر به تشخیص محتوای غیر قانونی نیست. گوگل به کاربران و مقامات متکی است تا محتوایی را گزارش دهند که به دلایل قانونی ممکن است حذف شود. با پر کردن این فرم، هرکسی می تواند درخواست حذف محتوایی را که به نظر او خلاف قانون است، ارسال کند. گوگل درخواست را بررسی کرده و در مورد اینکه آیا این محتوا شرایط قانونی حذف را دارد، تصمیم می گیرد. در صورت امکان، گوگل از طریق Search Console به مالکان سایت در مورد درخواست های حذف اطلاع می دهد.
حذف محتوا به دلیل محافظت از حریم خصوصی
گوگل ممکن است محتوا را حذف کند، حتی اگر از نظر قانونی لازم نباشد، و یا محتوایی حاوی اطلاعات بسیار شخصی باشد. نمونه هایی از این مطالب شامل محتوایی حاوی اطلاعات مالی یا پزشکی، شناسنامه های صادر شده توسط دولت و تصاویر صمیمی منتشر شده بدون رضایت است. با توجه به احتمال صدمه دیدن یا ضرر های ناشی از افتادن اطلاعات شخصی به دست افراد اشتباه، گوگل این امکان را به همه می دهد که درخواست حذف محتوا از نتایج جستجو را داشته باشند.
وقتی صفحات مربوط به خود کاربران در سایت هایی با عدم رعایت قوانین و خط مشی ها ظاهر می شود، افراد همچنین می توانند محتوا را از نتایج جستجوی گوگل حذف کنند. صفحاتی شامل اطلاعات تماس همراه با تهدید های شخصی، نوعی doxxing هستند و ممکن است حتی واجد شرایط حذف نیز باشند. تصمیم برای حذف محتوا با ارزیابی اینکه آیا آسیب احتمالی ای که در بر دارد بیش از ارزش آن برای جستجوگران باشد تعیین می شود.
“در این موارد، اگرچه ممکن است افراد بخواهند برای یافتن اطلاعات بالقوه مفید یا درک سیاست ها و اقدامات آن ها به این سایت ها دسترسی پیدا کنند، اما این صفحات ارزش کمی دارند یا علاقه عمومی ندارند و ممکن است منجر به صدمه ای به اعتبار یا حتی جسمی شود که هدف ما کمک به محافظت از آن ها است.”
دنی سالیوان
استفاده از بینش برای حل مسائل در مقیاس های مختلف
حذف صفحات منفرد از نتایج جستجو موجب حذف کامل یک وبسایت از نتایج جستجو نخواهد شد. با این حال، گوگل از بینش درخواست های حذف برای طراحی سیستم هایی استفاده می کند که در همه نتایج جستجو مشکلات را حل می کنند. به عنوان مثال، اگر یک وب سایت حجم بالایی از درخواست های معتبر حذف محتوای مربوط به نقض قانون حق چاپ را دریافت کند، در این صورت گوگل حضور آن سایت را در نتایج جستجو به حداقل می رساند.
اقدامات مشابهی برای وب سایت هایی که حجم بالایی از درخواست های حذف صفحات حاوی اطلاعات شخصی را دریافت می کنند، اعمال شده است. سالیوان به همه یادآوری می کند که اگرچه محتوا از نتایج گوگل حذف می شود اما ممکن است همچنان در وب وجود داشته باشد.
“در نهایت، مهم است که به یاد داشته باشید که حتی وقتی محتوا را از نتایج جستجوی گوگل حذف می کنیم، ممکن است همچنان در وب وجود داشته باشد و فقط یک مالک وب سایت می تواند محتوا را به طور کامل حذف کند. اما ما با اثرات مضر اطلاعات حساس شخصی که در نتایج ما ظاهر می شود مبارزه می کنیم و برای اطمینان از انطباق ما با قانون اقدامات سختگیرانه ای داریم. “
دنی سالیوان
امیدواریم این مطلب به شما در فهمیدن دلیل های احتمالی حذف محتوا از نتایج جستجوی گوگل کمک کرده باشد. همچنین می توانید دلیل نوسان رتبه بندی جستجو در برخی از کلمات کلیدی را نیز در وبلاگ ممتاز سئو بخوانید.
دیدگاهی بنویسید