دیجیتال مارکتینگ در یکی دو سال اخیر به یکی از محبوب ترین کلمات کلیدی تبدیل شده است. همه در مورد دیجیتال مارکتینگ صحبت می کنند و متخصصان این راه را برای توسعه یک تجارت آنلاین استفاده می کنند. به راستی دیجیتال مارکتینگ چیست ؟
اگر عبارت “دیجیتال مارکتینگ چیست ” را در Google تایپ کنید، خواهید دید که منابع زیادی در خصوص پیشرفت دیجیتال مارکتینگ در اصطلاحات جستجوی مرتبط وجود دارد. دانشگاه ها دوره های جدید دیجیتال مارکتینگ خود را تبلیغ می کنند و به طور کلی کاربران برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این مفهوم که دیجیتال مارکتینگ چیست و چگونگی استفاده از آن بسیار در تلاش هستند.

در این مقاله بررسی خواهیم کرد که دیجیتال مارکتینگ چیست، کانالهای مختلف دیجیتال مارکتینگ چیست، یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست و برخی تصورات غلط در مورد دیجیتال مارکتینگ و نقش آن در دنیای اینترنت را روشن خواهیم کرد.
کانال های دیجیتال مارکتینگ چیست ؟
دیجیتال مارکتینگ تعدادی کانال دارد و این موارد را می توان به کانال های بازاریابی آنلاین و کانال های بازاریابی آفلاین تفکیک کرد. تفاوت اصلی این دو در این است که کانال های بازاریابی آنلاین فقط در اینترنت مستقر هستند در حالی که کانال های بازاریابی آفلاین با دستگاه های دیجیتالی ارتباط دارند که لزوماً به اینترنت وصل نمی شوند.
کانال های بازاریابی آنلاین
- بازاریابی وب سایت
- بهینه سازی موتور جستجو
- تبلیغات پرداخت با هر کلیک (PPC)
- بازاریابی محتوا
- بازاریابی ایمیل
- بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی
- بازاریابی وابسته
- بازاریابی ورودی
- بازاریابی موبایل
- بازاریابی ویدیویی
کانال های بازاریابی آفلاین
- بازاریابی تلویزیون
- بازاریابی پیامکی
- بازاریابی رادیویی
- بازاریابی بیلبورد

کانال های بازاریابی آنلاین
وب سایت نقطه کانونی کلیه کمپین های دیجیتال مارکتینگ است. به خودی خود یک کانال بسیار قدرتمند است، اما همچنین یک رسانه برای اجرای اکثر کمپین های بازاریابی آنلاین است. وب سایت شما باید به بهترین وجه ممکن برند، محصول و خدمات شما را نمایندگی کند. این نرم افزار باید سریع، و قابل استفاده در موبایل باشد و کاربردی آسان باشد.
پس از ایجاد یک وب سایت، گام بعدی ما این است که با استفاده از یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ و تبلیغ، وب سایت و مطالب خود به منظور دستیابی به ترافیک بیشتر و مشتریان بهینه کنید.
بهینه سازی موتور جستجو (SEO)
بهینه سازی موتور جستجو فرآیند بهینه سازی وب سایت شما برای موتورهای جستجو است. هدف اصلی جستجوگرها کمک به یک وب سایت در رتبه بندی بالاتر در نتایج جستجو و گرفتن ترافیک ارگانیک (رایگان) از موتورهای جستجو است.
SEO دارای چندین فرایند فرعی است. موارد اصلی عبارتند از:
- سئو فنی
- سئو On Page
- سئو Off Page
تبلیغات پرداخت-به ازای هر کلیک (PPC)
*تبلیغات PPC امکان دستیابی به کاربران اینترنتی را در تعدادی از شبکه ها از طریق تبلیغات پولی فراهم می کند.

می توانید کمپین های PPC را درGoogle ،Bing ، Linkendin، Twitter،Pinterest یا Facebook تنظیم کنید. کمپین های PPC می توانند بر اساس ویژگی های جمعیتی (سن، جنسیت و غیره) یا حتی علایق یا موقعیت خاص آنها ، کاربران را بخش بندی کنند.
هر بار که کاربر روی تبلیغات شما کلیک می کند، هزینه ای را به ارائه دهنده پرداخت می کنید. محبوب ترین ارائه دهنده های PPC، Google Ads و Facebook هستند. کمپین های PPC و SEO اصلاحی را که به عنوان بازاریابی موتور جستجو (SEM) شناخته می شود، تشکیل می دهند.
بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا همه چیز در مورد محتوا است. دنیای دیجیتالی مجموعه عظیمی از مطالب به اشکال مختلف مانند متن، تصاویر، صدا و فیلم است. هدف از یک کمپین بازاریابی محتوا دستیابی به مشتریان بالقوه از طریق استفاده از محتوا است. محتوا معمولاً در یک وب سایت منتشر می شود و سپس از طریق رسانه های اجتماعی، بازاریابی ایمیل، SEO یا حتی کمپین های PPC تبلیغ می شود.
ابزار اصلی بازاریابی محتوا عبارتند از:
- وبلاگ ها
- کتاب های الکترونیکی
- دوره های آنلاین
- اینفوگرافیک
- پادکست ها
- وبینارها
بازاریابی ایمیلی
با وجود افزایش استفاده از شبکه های رسانه های اجتماعی ، بازاریابی از طریق ایمیل هنوز هم یکی از موثرترین کانال های دیجیتال مارکتینگ است. بسیاری از افراد بازاریابی ایمیل را با صدها پیام ایمیل اسپم که همه ما روزانه دریافت می کنیم اشتباه می گیرند، اما این موضوع بازاریابی ایمیل نیست.
بازاریابی از طریق پست الکترونیکی واسطه ای برای ارتباط با مشتریان احتمالی یا افراد علاقه مند به نام تجاری شما است. در حقیقت، بسیاری از مشاغل و بازاریابان آنلاین موفق از سایر کانال های دیجیتال مارکتینگ برای اضافه کردن موارد کاربران به لیست های ایمیل خود استفاده می کنند و سپس از طریق بازاریابی از طریق ایمیل تعدادی فیلتر ایجاد می کنند تا این تبلغیات خاص خود را به کاربر ارسال کنند و آن ها را به تبدیل کنند.
بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی
بازاریابی رسانه های اجتماعی مربوط به دسترسی افراد در شبکه های مختلف اجتماعی یا از طریق کمپین های بازاریابی محتوا، تبلیغات پولی یا هر دو است. هدف اصلی یک کمپین بازاریابی در رسانه های اجتماعی آگاهی از برند و ایجاد اعتماد اجتماعی است اما هرچه به بازاریابی رسانه های اجتماعی عمیق تر بپردازید، می توانید از آن برای کسب درآمد مستقیم یا حتی به عنوان یک کانال فروش مستقیم استفاده کنید.
بازاریابی وابسته
بازاریابی وابسته یکی از قدیمی ترین شکل های بازاریابی است که با افزایش استفاده از اینترنت رشد چشمگیری داشته است. اصولاً، با بازاریابی وابسته محصولات دیگری را تبلیغ می کنید و هر بار که فروش دارید، کمیسیون دریافت می کنید. بسیاری از شرکت های مشهور مانند آمازون برنامه های وابسته دارند که میلیون ها دلار در ماه به وب سایت هایی که محصولات را می فروشند پرداخت می کنند.
هنگام طراحی استراتژی دیجیتال مارکتینگ، شما باید بازاریابی وابسته را به عنوان راهی برای درگیر کردن افراد در نام تجاری خود و فروش محصولات خود برای کمیسیون، در نظر بگیرید.

به عبارت دیگر، هنگامی که شما یک محصول یا خدمات برای تبلیغ آنلاین دارید، باید در نظر داشته باشید که یک برنامه وابسته را تنظیم کنید تا افراد بتوانند در آن ثبت نام کنند و منابع و مطالبی را که می توانند برای تبلیغ محصولات شما در اینترنت استفاده کنند، پیدا کنند. آنها به عنوان پاداش کمیسیون دریافت می کنند اما مزایا برای شما به عنوان یک ارائه دهنده بسیار بیشتر است.
شرکت های وابسته شما فقط نمی توانند فروش بیشتری داشته باشند بلکه می توانند بهترین نمایندگان برند شما شوند و بر دیگران تأثیر بگذارند و بخواهند با شرکت شما ارتباط برقرار کنند.
بازاریابی ورودی
بازاریابی ورودی یک اصطلاح جالب دیگر است که به نحوه استفاده شما از کانال های مختلف دیجیتال مارکتینگ برای دستیابی به مشتریان جدید، عمدتاً از طریق فرآیند تولید محتوا و تا زمانی که تبدیل به مشتری شوند، اشاره دارد.
عناصر اصلی بازاریابی ورودی: محتوا، توجه، تعامل، اعتماد و رضایت است. همه این عناصر یک هدف واحد دارند: کمک به مشاغل در ارتباط با مشتریان بالقوه و ایجاد کانال ارتباطی دو طرفه با آنها که منجر به فروش بیشتر خواهد شد.
تمام کانال های دیجیتال مارکتینگ قیف های فروش مشابه دارند. آنچه در بسیاری موارد متفاوت است، اصطلاحات مورد استفاده برای توصیف هر مرحله از قیف است. به طور کلی، یک قیف فروش دیجیتال دارای 3 هدف اصلی است: مردم برند شما را بیاموزند، آنها را با برند شما (یا از طریق وب سایت یا برنامه خود) درگیر کنند و آنها را به مشتری تبدیل کنند.
بازاریابی موبایل

بازاریابی موبایل به روند دستیابی مشتری به فروشگاه های مختلف اپلیکیشن موبایل نظیر Google Play، فروشگاه اپلیکیشن اپل یا بازار آمازون اشاره دارد. این فروشگاه ها روزانه هزاران برنامه و میلیون ها کاربر دارند. با استفاده از بازاریابی موبایل می توانید برنامه های خود را یا از طریق تبلیغات پولی یا از طریق روش های دیگر (تبلیغات تبلیغاتی متقابل و غیره) تبلیغ کنید، تا بتوانند توسط کاربران بیشتری مشاهده و نصب شوند.
توجه: بازاریابی موبایل مانند داشتن نسخه قابل استفاده موبایل (mobile friendly) در وب سایت شما نیست. بازاریابی موبایل در مورد ایجاد یک برنامه است. و بارگیری آن برنامه در Google Play یا فروشگاه های برنامه دیگر برای بارگیری کاربران است.
بازاریابی ویدیویی
بازاریابی ویدیویی چیزی نسبتاً جدید است اما اخیراً آنقدر محبوب شده است که به سادگی نمی توانید آن را نادیده بگیرید. YouTube به دومین موتور جستجوی محبوب تبدیل شده است و بسیاری از کاربران قبل از تصمیم گیری در مورد خرید، برای اطلاعات بیشتر به YouTube روی می آورند.
یوتیوب فقط یکی از واسطه هایی است که می توانید بازاریابی ویدیویی را انجام دهید. بسیاری از سرویس های دیگر مانند فیس بوک، اینستاگرام ویمئو وجود دارد که می توانید از آن ها برای اجرای یک کمپین بازاریابی ویدیویی استفاده کنید. بهترین راه برای استفاده از فیلم، ادغام آنها در SEO، بازاریابی محتوا و کمپین های بازاریابی رسانه های اجتماعی است.
اجرای کمپین های ویدئویی مستقل می تواند پرهزینه باشد و همیشه بازده مثبتی برای سرمایه گذاری ایجاد نمی کند، اما وقتی از ویدیو به عنوان بخشی از سایر کمپین های شما استفاده می شود، ROI توجیه می شود.
کانال های بازاریابی آفلاین
کانال های گفته شده در بالا مهم ترین مؤلفه های دیجیتال مارکتینگ هستند. این ها کانال هایی هستند که می توانند از طریق اینترنت اجرا شوند (کانال های بازاریابی آنلاین).
کانال های دیجیتال مارکتینگ آفلاین که در زیر شرح داده می شوند هنوز استفاده می شوند اما برای همه شرکت ها مناسب نیستند به عنوان مثال، یک تجارت کوچک بودجه تبلیغ در تلویزیون یا بیلبوردهای الکترونیکی را ندارد.
بازاریابی تلویزیون
بازاریابی تلویزیونی مرده نیست، برعکس یک کانال بازاریابی است که در سال های آینده رونق را تجربه خواهد کرد. در حال حاضر تبلیغات تلویزیونی 100٪ هدفمند نیست. بازاریابان فقط براساس آماری که از تعداد محدودی از افراد دارند می توانند فرضیاتی را انجام دهند.
تصویب تلویزیون وب این امر را به طرز چشمگیری تغییر خواهد داد. بازاریابان قادر خواهند بود مخاطبان را بر اساس چند عامل هدف قرار دهند و تصمیم گیری آگاهانه ای درباره تولید محتوا انجام دهند.
بازاریابی پیامکی
بازاریابی پیامکی هنوز گزینه ای برای ارتباط با مشتریان بالقوه است، اگرچه جزو قدرتمندترین ها نیست. با این وجود، بازاریابی پیامکی می تواند برای بازدید بیشتر از فروشگاه شما، مورد استفاده قرار گیرد.
بازاریابی رادیویی
بازاریابی رادیویی ابزاری دیگر است که می توانید مانند سایر روش ها از آن استفاده کنید اما چندان مؤثر نیست. مسئله اصلی بازاریابی رادیویی این است که شما دقیقاً بازده سرمایه گذاری خود را نمی دانید.
هنگامی که هزینه تبلیغات رادیویی را پرداخت می کنید، فقط بر اساس تعداد شنوندگان رادیو خاص، می توانید میزان افرادی را که این تبلیغ را شنیده اند، فرض کنید. بازاریابی رادیو هنوز هم برای مشاغل محلی خوب است و همچنین جوامع کوچک که چندان تحت تأثیر شیدایی رسانه های اجتماعی قرار ندارند.
بازاریابی بیلبورد
بازاریابی بیلبورد بخشی از دیجیتال مارکتینگ به حساب می آید. بیلبوردهای الکترونیکی در تعدادی از مکان های عمومی موجود است.
استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست ؟

استراتژی دیجیتال مارکتینگ یک برنامه مفصل در مورد چگونگی استفاده از کانال های مختلف دیجیتال مارکتینگ برای دستیابی به اهداف تجاری شما است. هنگامی که شما یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ طراحی می کنید، باید در نظر بگیرید از کدام کانال ها استفاده کنید، منابع (مردم، زمان و پول) برای اختصاص به هر کانال و از نظر نتایج انتظار چه چیزی را دارید.
یک اشتباه معمول که توسط بسیاری از مدیران دیجیتال مارکتینگ یا صاحبان مشاغل کوچک صورت گرفته است، این است که آنها سعی می کنند همه چیز را به یکباره اجرا کنند درنتیجه در پایان روز نتیجه ای بدست نمی آورند. به این دلیل که تخصص لازم را برای اجرای کمپین های دیجیتال مارکتینگ ندارند یا به این دلیل که آن ها در نهایت هزینه بودجه خود را در کانال هایی می گذرانند که برای تجارتشان مناسب نیست.
نمونه ای از استراتژی دیجیتال مارکتینگ
اگرچه هر استراتژی دیجیتال مارکتینگ بی نظیر و مبتنی بر نیازها و اهداف خاص یک تجارت است، اما می توانید در زیر مثالی بخوانید تا به شما در درک نحوه عملکرد کلیه کانال های بازاریابی در جهت دستیابی به یک هدف مشترک کمک کند.
مثال: استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای شرکتی که محصولات دیجیتالی را می فروشد (دوره های آنلاین، کتابهای الکترونیکی و غیره).
مرحله اول: وب سایت – اولین قدم ایجاد وب سایتی است که سریع و (mobile friendly) باشد. وب سایت باید چندین صفحه (یا صفحات فروش) برای ارائه شرکت و محصولات آن داشته باشد.
مرحله دوم: سئو – مرحله بعدی انجام یک حسابرسی سئو و مشخص کردن مناطقی که باید برای SEO بهینه شوند، است. ابتدا سئو فنی باید حل شود، سپس سئو On-Page و در آخر سئو Off Page.
مرحله سوم: بازاریابی محتوا – بر اساس نتایج حاصل از یک تحقیق کامل درباره کلمات کلیدی و یافته های حسابرسی SEO، شما باید یک برنامه بازاریابی محتوا ایجاد کنید که شامل موارد زیر خواهد بود:
- چه نوع محتوایی برای وب سایت ایجاد کنید (متن و فیلم)
- زمان انتشار آن (تقویم انتشار مطالب داشته باشید)
- نحوه ارتقاء آن (می تواند شامل کانال های رسانه های اجتماعی، ایمیل و کمپین های PPC باشد)
مرحله چهارم: بازاریابی رسانه های اجتماعی – از همه فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی برای ارتقاء سطح آگاهی و فروش برند استفاده کنید. مشخص کنید که کدام کانال های رسانه های اجتماعی برای بازاریابی مشاغل شما (بر اساس پروفایل مشتری) مناسب هستند و برنامه ای برای انتشار مطالب در آن شبکه ها ایجاد کنید.
مرحله پنجم: بازاریابی ایمیل – ساختن لیست ایمیل را با استفاده از چندین منطقه CTA در وب سایت و کانال های رسانه های اجتماعی شروع کنید.
چندین قیف بازاریابی ایمیل ایجاد کنید تا مشترکان خود را از مرحله آگاهی دادن به تبدیل به مشتری تغییر دهید.
مرحله ششم: تبلیغات پرداخت با هر کلیک – به موازات فعالیت های فوق، یک کمپین AdWords برای هدف قرار دادن افرادی که در جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با محصول در Google هستند ایجاد کنید و کمپین های بازاریابی در فیس بوک را هدف قرار دهید، به دنبال کاربرانی باشد که از وب سایت شما بازدید کرده اند اما تبدیل به مشتری نشده اند.
مرحله هفتم: بازاریابی ویدیویی – بخشی از مرحله 3 فوق این است که برای چه موضوعات یا کلمات کلیدی می توانید محتوای ویدیویی ایجاد کنید. فیلم های خود را در یک کانال اختصاصی YouTube، Facebook ، Instagram یا هر سیستم دیگری که در کمپین های خود هدف قرار داده اید منتشر کنید. برای هر ویدیو یک پست وبلاگ در وب سایت خود ایجاد کنید و فیلم را با محتوای متن جاسازی کنید.
مرحله هشتم: بازاریابی موبایل – در نظر بگیرید یک برنامه موبایل ایجاد کنید که کاربران بتوانند از فروشگاه های برنامه که شامل آخرین اخبار و راه های دسترسی افراد به دوره های شما از طریق برنامه شما است، بارگیری کنند.
مرحله نهم: نتایج را اندازه گیری و تجزیه و تحلیل کنید – اطمینان حاصل کنید که Google Analytics را به درستی نصب و پیکربندی کرده اید و می توانید اثربخشی کمپین های فوق را به طور دقیق اندازه گیری کنید.
یک برگه اکسل ایجاد کنید و جزئیات مربوط به هزینه تبلیغات، تعداد بازدیدها، تعداد تبدیل ها و غیره را برای هر کمپین اضافه کنید.

موارد فوق فقط خلاصه ای از استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما است. اگر شما یک تجارت کوچک با منابع محدود هستید، طبیعی است که نمی توانید از همان ابتدا بتوانید کل برنامه را اجرا کنید. آنچه شما باید انجام دهید این است که یک رویکرد گام به گام و با شروع وب سایت، سئو و بازاریابی محتوا خود را دنبال کنید.
هنگامی که شما موفق به نگه داشتن این موارد برای چند ماه شوید، به تدریج افزایش ترافیک و درآمد را تجربه خواهید کرد و سپس می توانید ابزارهای دیگر را به مخلوط اضافه کنید.
نقش مدیر دیجیتال مارکتینگ چیست ؟
نقش یک مدیر دیجیتال مارکتینگ ایجاد استراتژی دیجیتال مارکتینگی تعریف شده است. این وظیفه اوست که تصمیم بگیرد از کدام کانال ها استفاده کند، از کجا بودجه و به چه ترتیب اختصاص دهد.
DMM (مدیر دیجیتال مارکتینگ)همچنین وظیفه نظارت بر کار سایر مدیران و اطمینان از این را دارد که همه افراد در جهت رسیدن به همان اهداف تلاش می کنند.
نقش های تیم دیجیتال مارکتینگ چیست ؟
مدیر دیجیتال مارکتینگ
فردی با مهارت و دانش خوب در رابطه با:
- سئو
- رسانه های اجتماعی
- بازاریابی محتوا
- تبلیغات PPC
کارشناسان سئو مدیران دیجیتال مارکتینگ نیستند. یک مدیر دیجیتال مارکتینگ درک کاملی از کلیه کانال های دیجیتال مارکتینگ دارد نه فقط سئو.
اکثر مدیران موفق دیجیتال مارکتینگ SEO افراد با تجربه ای هستند که تجربه کار با سایر کانال های بازاریابی را نیز دارند.
مدیر بازاریابی محتوا
یک مدیر بازاریابی محتوا وظیفه ایجاد و اجرای برنامه بازاریابی محتوا را برعهده دارد. او شخصی است که تصمیم می گیرد چه نوع محتوایی را ایجاد کند و از چه کانال هایی استفاده کند.
مدیر رسانه های اجتماعی
وی مسئول ارتقاء یک شرکت از طریق کانال های مختلف اجتماعی است. او از نزدیک با مدیر بازاریابی محتوا همکاری می کند تا محتوای مناسب را در زمان مناسب به سمت افراد مناسب سوق دهد.
مدیر سئو
بسته به ساختار تیم، شما تصمیم می گیرید یک مدیر SEO اختصاصی داشته باشید که بتواند به دیجیتال مارکتینگ برای کارهای مرتبط با سئو کمک کند.
مدیر PPC
یک مدیر PPC مسئول اجرای کمپین های پرداخت شده بر روی سیستم مختلف، عمدتاGoogle Ads ، Facebook Ads (از جمله اینستاگرام) و بینگ است. مدیران PPC می توانند در Google Ads یا فیس بوک مجوز بگیرند، که روش دیگری برای اثبات صلاحیت آن هاست.
مدیر بازاریابی ایمیل
وظیفه یک مدیر بازاریابی ایمیل این است که اطمینان حاصل کند که هرگونه ایمیل الکترونیکی ایجاد شده از طریق تمام کانال های دیگر، در قیف های ایمیل مناسب وارد شده که در نهایت به کاربران هدف ارسال می شود.
ارسال خبرنامه هر از چندگاهی، بازاریابی ایمیل نیست. یک کارآیی مناسب برای بازاریابی ایمیل، به مشتریان بالفعل منتهی می شود و به همین دلیل شما نیاز به یک مدیر اختصاصی برای نظارت بر این فعالیت ها دارید.
سوء برداشت های دیجیتال مارکتینگ

عبارت دیجیتال مارکتینگ چیست به طور فزاینده ای در اینترنت توسط کاربران در حال جستجو است. اصطلاح “دیجیتال مارکتینگ” نسبتاً جدید است و به همین دلیل است که استفاده از آن حتی در مواردی که منظور از چیزهای متفاوتی است، برای مردم عادی شده است.
رایج ترین تصورات غلط درباره دیجیتال مارکتینگ چیست ؟
دیجیتال مارکتینگ در مقابل بازاریابی اینترنتی
بازاریابی اینترنتی زیر مجموعه ای از دیجیتال مارکتینگ است و یکسان نیست. بازاریابی اینترنتی یا بازاریابی آنلاین به روشی است که می توانید برای اجرای کمپین ها در اینترنت استفاده کنید.
همانطور که در نمودار بالا نشان داده شده است، مؤلفه های اصلی بازاریابی اینترنتی عبارتند از: بازاریابی موتور جستجو (که شامل SEO و PPC است)، بازاریابی رسانه های اجتماعی، بازاریابی محتوا، بازاریابی ایمیل، بازاریابی وابسته، بازاریابی موبایل و بازاریابی ویدیویی است.
دیجیتال مارکتینگ بالاتر از بازاریابی اینترنتی است زیرا کانال های دیجیتال دیگری را نیز شامل می شود.
دیجیتال مارکتینگ در مقابل بازاریابی رسانه های اجتماعی
وقتی در رسانه های اجتماعی حضور فعال دارید، در اصل مشغول فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی هستید و نه کمپین های دیجیتال مارکتینگ. بازاریابی رسانه های اجتماعی فقط یکی از مؤلفه های دیجیتال مارکتینگ است. برای تجربه کامل مزایای دیجیتال مارکتینگ، باید کانال های دیجیتالی بیشتری را به برنامه خود اضافه کنید.
نتیجه گیری
دیجیتال مارکتینگ همه چیز در مورد بازاریابی در اینترنت و سایر دستگاه های الکترونیکی است. این یک فرآیند واحد نیست بلکه شامل تعدادی از مؤلفه های فرعی است که بسته به آنچه می خواهید بدست آورید می توانید از آنها استفاده کنید. همه روش ها برای همه مشاغل کار نمی کنند، به همین دلیل مهم است که یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ ارائه دهید که به تفصیل درباره نحوه استفاده شما از هر فرآیند می پردازد.
در نهایت امیدواریم مقاله دیجیتال مارکتینگ چیست برای شما مفید واقع شده باشد و اطلاعات مناسبی را در اختیار شما قرار داده باشد.
دیدگاهی بنویسید