گوگل سرچ کنسول یکی از ابزارهای رایگان گوگل است که برای تجزیه و تحلیل صفحات از آن استفاده می شود. می توانید برای بهبود سایت و افزایش ترافیک و تحلیل صفحات ضعیف از آن استفاده کنید. CTR یا نرخ کلیک یکی از گزینه های گوگل سرچ کنسول است که به شما اطلاعات دقیقی از تعداد کلیک های کاربران سایت به شما می دهد. در ادامه به بررسی روش هایی برای بهبود CTR (نرخ کلیک) گوگل سرچ کنسول می پردازیم.

اگر به یاد داشته باشید در مقاله آموزش گوگل سرچ کنسول به طور مختصر درمورد CTR (نرخ کلیک) صحبت کردیم، اگر به دنبال بهبودCTR (نرخ کلیک) خود از صفحات نتایج موتور جستجو (SERPS) هستید، لینک های خارجی می توانند در گوگل سرچ کنسول به شما کمک  بزرگی کنند. این ابزار به شما امکان می دهد کلیک های جستجوی Google را تجزیه و تحلیل کنید، هشدارهایی درباره خطاها دریافت کنید، و آزمایش کنید که آیا Google می تواند محتوای شما را به سادگی با وارد کردن URL سایت شما درک کند یا خیر؟

هرمدیر وب سایتی که از ابزار گوگل سرچ کنسول برای سایت خود یا سایت مشتریان استفاده کرده است، به این نتیجه رسیده است که هر چه CTR بالاتر باشد ترافیک سایت بیشتر می شود و منجر به قرار گرفتن در رتبه های بالاتر در نتایج گوگل می شود و همچنین باعث افزایش کاربران سایت نیز می شود. این امر می تواند برای یک وب سایت فروشگاهی یا خدماتی بسیار مفید و سود آور باشد.

در ادامه مقاله راه کارهای افزایش CTR در گوگل سرچ کنسول را برای شما لیست می کنیم.

1. اولین قدم شناسایی سطح فعلی CTR های سایت شما است

گوگل سرچ کنسول را باز کنید، وب سایتی را که می خواهید ارزیابی کنید انتخاب کنید و در نوار کناری سمت چپ روی “جستجوی ترافیک” (Search Traffic) کلیک کنید. سپس از منوی کشویی “جستجوی آنالیتیکس” (Search Analytics) را انتخاب کنید.

نموداری که مشاهده می کنید به صورت پیش فرض است و دقیقا CTR را به شما نمایش نمی دهد. برای دیدن CTR، روی کادر “CTR”در بالای صفحه گوگل سرچ کنسول کلیک کنید. CTR اکنون در گوشه سمت راست پایین نمایش داده می شود.

CTR

در این گزارش، عبارات جستجو شده و CTR های مربوطه، با توجه به محبوبیت طبقه بندی شده است. به CTR های مهمترین کلمات کلیدی خود نگاه کنید. اگر اعدادی مانند 10٪ یا 20٪ را ببینید، بدین معنی است که آن ها را باید بهبود ببخشید.

2. اهداف مناسب را برای بهبود CTR تنظیم کنید

قبل از شروع تلاش های بهینه سازی، یک هدف ملموس تعیین کنید. از خودتان بپرسید “چه سطوحی از  CTR را برای هر عبارت جستجو می خواهم ببینم؟”

به مطالبی که ارائه می دهید نگاهی بیندازید و هدفی را انتخاب کنید که فکر می کنید واقع بینانه است. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید CTR خود را از 10٪ به 60٪ یا از 20٪ به 80٪ بیاورید. در نظر بگیرید که چند نفر که آدرس سایت و صفحات سایت شما را در Google می بینند و روی آن کلیک می کنند. سپس با در نظر گرفتن این آمار صفحه را بهینه کنید.

3. از صفحاتی که CTR بالایی دارند برای بهبود عملکرد صفحات ضعیف استفاده کنید

برای بهبود صفحات دارای CTR های ضعیف، صفحاتی را مطالعه کنید که عملکرد خوبی دارند. گوگل سرچ کنسول ابزاری کاربردی در این زمینه است. از استفاده مناسب از این سرویس برای شناسایی صفحات خوب و ضعیف غافل نشوید.

بر روی “Pages”، که در بالای نمودار در  Search Consoleظاهر می شود، کلیک کنید. این گزارش گوگل سرچ کنسول لیستی از CTR صفحاتی را نشان می دهد که با کلیک بر روی URL صفحات به سایت شما منتقل شده اند بجای اینکه خود عبارت مورد نظر را جستجو کنند. (پیوند خارجی است).

CTR

صفحاتی که دارای CTR بالایی در سایت هستند را بررسی کنید و تحلیل کنید که چرا اینقدر برای Google جذاب هستند. آیا آنها یک تیتر جذاب دارند؟ آیا آنها از کلمات کلیدی هدفمند استفاده می کنند؟ آیا در متن توضیحات چشم گیری وجود دارد که افراد را به کلیک بر روی لینک وسوسه می کند؟

علاوه بر این، به یاد داشته باشید که تفاوت های ساختاری بین صفحات با عملکرد بالا و پایین را مرور کنید. به عنوان مثال، ممکن است متوجه شوید که صفحات نشانه گذاری  شده (schema) یا دارای کد اضافی که معنی صفحات وب را توصیف می کند، CTR های بالاتر دریافت می کنند. در این صورت، می توانید CTR ها را به راحتی با افزودن نشانه گذاری به تمام صفحات بهبود دهید.

4. کپی کردن را با AdWords تجزیه و تحلیل کنید

با پیوند وب سایت خود به AdWords به شما این امکان را می دهد ترافیک جستجو را برای کلمات کلیدی و عباراتی خاص تحلیل کرده و فعالیت مشتری را در سایت خود پیگیری کنید.

برای یافتن CTR های خود در “AdWords ،”Campaigns را در بالای صفحه انتخاب کنید. سپس در ستون سمت راست ستون نرخ تعامل (Interaction Rate) را جستجو کنید. در صورت لزوم، از ابزار فیلتر برای مشاهده زیر مجموعه کمپین ها استفاده کنید.

CTR

5- از Google Analytics برای یافتن محتوا با عملکرد بالا استفاده کنید

Google Analytics ابزار دیگری است که با ضبط رفتار کاربر در یک صفحه خاص، مانند نمایش صفحه، میانگین زمان حضور در صفحه، میزان ورودی، به شناسایی محتوا با عملکرد بالا کمک می کند.

Google Analytics را بارگذاری کنید، سپس بر روی “Behavior” در نوار کناری سمت چپ کلیک کنید و “Overview” را از فهرست کشویی انتخاب کنید.

CTR

نمای کلی رفتار یک نمودار خطی را نشان می دهد که محبوب ترین صفحات محتوای شما را در طی یک دوره گزارش انتخاب شده نشان می دهد. برای بهبود صفحاتی که میزان ترافیک کمتری دارند، از اطلاعات صفحات محتوای موفق استفاده کنید.

6. بهترین روشهای SEO را بخاطر بسپارید

اگر تجزیه و تحلیل وب سایت نتواند نشان دهد که چرا CTR کم است، قدمی به عقب بردارید و اصول را بررسی کنید. برای اطمینان از اینکه صفحات شما از بهترین شیوه های استاندارد SEO استفاده می کنند، از چک لیست استفاده کنید:

  • کلمات کلیدی مهم در توضیحات متا وجود دارد
  • کلمات کلیدی مهم ابتدا در برچسب عنوان قرار دارند
  • توضیحات متا جملات کوتاه و معنی دار است
  • توضیحات متا قانع کننده است
  • توضیحات متا بیش از 160 نویسه نیست
  • عناوین از 60 نویسه بیشتر نیست
  • هیچ توضیحات متا و برچسب های تکراری وجود ندارد

ایجاد تغییرات برای صفحات مطابق با بهترین شیوه های آزمایش شده و واقعی SEO ممکن است احتمال کلیک کاربر روی پیوندهای شما را بهبود بخشد. اگر قصد دارید سئو محتوای سایت را خودتان به عهده بگیرید پیشنهاد می کنیم حتما مقاله چگونه متخصص سئو شویم را مطالعه کنید.

7. صبورانه نتایج را اندازه بگیرید

هنگامی که دور اول تغییرات را برای به دست آوردن CTR های بالاتر در گوگل سرچ کنسول انجام دادید، زمان آن است که منتظر بمانید. همانطور که می دانید، SEO موفقیت یک شبه نیست، بنابراین لازم است صبر کنید و منتظر نتایج باشید.

به اندازه کافی وقت بگذارید تا بتوانید تاثیر صفحات به روز شده در میزان کلیک کاربران را به درستی ارزیابی کنید. به عنوان یک قاعده کلی، یک یا دو ماه قبل از انجام تحلیل صفحه قبل و بعد از آن صبر کنید.

8. مقایسه موبایل و دسک تاپ

این روزها اکثر جستجوها در موتورهای جستجو در تلفن همراه انجام می شود، بنابراین از CTR Mobile غافل نشوید. در گوگل سرچ کنسول برای مشاهده دستگاه های CTR در همه دستگاه های تلفن همراه، به دستگاه ها (Devices) بروید.

با کلیک بر روی منوی کشویی می توان CTR را در دستگاه های مختلف مقایسه کرد و به صورت جداگانه عملکرد صفحات در دستگاه ها نشان می دهد که کدام صفحه قوی تر و کدام صفحه ضعیف تر عمل کرده است. علاوه بر این، مطمئن شوید که چگونه این موارد در SERP ها ظاهر می شوند زیرا اگر برچسب های عنوان یا توضیحات متا خیلی طولانی باشند ممکن است به وضوح نشان داده نشوند.

CTR

9. پیشرفت خود را اندازه بگیرید

در آخر، نتایج را اندازه بگیرید. حداقل یک بار در ماه چگونگی عملکرد صفحات جدید بهینه شده  را در مقایسه با ماه قبل بررسی و مقایسه کنید و مطمئن شوید که CTR همیشه در حال بهبود است.

CTR

به یاد داشته باشید، Google می خواهد شما موفق شوید. به همین دلیل گوگل سرچ کنسول را بصورت رایگان ارائه می دهد، بنابراین از ابزارهایی که در اختیار شما قرار می دهد، استفاده کنید تا CTR های خود را به حداکثر برسانید.