اصطلاح برندینگ به معنای درک کاربران از کسب و کار شما است. در واقع برند فقط لوگو، شعار، رنگ یا طرح نیست، برند تصوری است که مخاطب از یک کسب و کار دارد. یک کسب و کار ممکن است برندی برای خود ساخته باشد، اما در زمان ایجاد آن اشتباهاتی مرتکب شود. ریبرندینگ به معنای بازسازی تصویر برند در ذهن مشتری با هدف بهتر شدن و جلوگیری از بدتر شدن است.

ریبرندینگ چیست؟

هر اقدامی که صاحبان برند برای تغییر و برند سازی خود انجام دهند، به منظور بازسازی برند است. این تغییرات می تواند در مواردی مانند لوگو، رنگ، شعار تبلیغاتی، طراحی مجدد سایت و غیره باشد.

ریبرندیگ

در ریبرندینگ صاحبان برند به یک اشتباه و ایراد در یک قسمت یا قسمت هایی از برند سازی خود پی می برند و برای تغییر و رفع آن اقدام می کنند.

دلایل انجام ریبرندینگ چیست؟

ارزش نام هر کسب و کار با نحوه درک و شناخت آن در بازار تعیین می شود. اگر نام برند جذاب نباشد یا مخاطبان هدف نتوانند با برند ارتباط برقرار کنند، در طولانی مدت با شکست رو به رو خواهد شد. در ادامه به شما می گوییم که چه شرکت و برند هایی نیاز به بازسازی برند دارند.

ریبرندینگ به دلیل گویا نبودن برند

اگر برند یا لوگوی شما مفهومی است به گونه ای که افراد معمولی به سختی متوجه منظور آن می شوند، به احتمال زیاد کسب و کارتان با شکست رو به رو خواهد شد و باید به دنبال بازسازی برند خود باشید. برند شما باید به گونه ای باشد که دقیقا شما و کسب و کارتان را به طور شفاف و واضح بیان کند.

ریبرندینگ به دلیل منحصر به فرد نبودن برند

برند شما باید به گونه ای باشد که پیامی را به مخاطبان ارسال کند، پیامی که فقط برند شما بتواند آن را ارائه دهد. اگر برند شما چنین پیامی ندارد، نیاز به ریبرندینگ دارید. باید پیام برند تان را بازنویسی کنید، به گونه ای که این پیام شما را از رقبا متفاوت کند.

برند شما با مخاطبان ارتباط احساسی ندارد

یکی از عواملی که باعث موفقیت در هر کسب و کار می شود، میزان مشارکت عاطفی افراد است. برند شما باید به گونه ای باشد که روی احساسات افراد تاثیر بگذارد و آن ها را ترغیب به خرید کند. اگر فکر می کنید برند شما این ویژگی را ندارد، باید اقدام به تغییر و بازسازی آن کنید.

ریبرندینگ به دلیل متغیر بودن برند

اگر تجارت شما در مقایسه با قبل بسیار تغییر کرده و یا هدف هایی دارد که ارتباطی با برندی که در حال حاضر است ندارد، باید ریبرندینگ انجام دهید.

ریبرندینگ به دلیل تغییرات زیبایی

ممکن است لوگو خود را چند سال پیش خوب و زیبا طراحی کرده باشید، اما به مرور زمان، نیاز به بازسازی پیدا می کند. همچنین یکی از مهم ترین عواملی که در زمان طراحی برند و لوگو برای کسب و کار و تجارت باید به آن توجه شود، خلاقیت و توجه به جنبه زیبایی شناختی است.

نمونه هایی از ریبرندینگ

Airbnb

Airbnb یک سرویس و برنامه ‌ی آنلاین برای اجاره‌ کردن و اجاره ‌دادن اماکن اقامتی در سراسر دنیا است که در سال 2008 آغاز به کار کرد. این شرکت با افزایش رقابت و محبوبیت بین مشتریان، مجبور شد که نام برند خود را در سال 2014 که در آن پالت جدید رنگ، امضا، تایپوگرافی و یک لوگو جدید با نام “bélo” معرفی شد.

نمونه ای از ریبرندینگ Airbnb

Instagram

اینستاگرام، یک شبکه اجتماعی مبتنی بر تصویر متعلق به فیسبوک که هنگام راه اندازی به محبوبیت فیسبوک نبود. پس از اینکه فیسبوک این امکان را دید، با معرفی یک لوگو جدید، افزودن ویژگی های جدید و تغییر رنگ برند، اینستاگرام را تغییر داد.

نمونه ای از ریبرندینگ اینستاگرام

مراحل انجام ریبرندینگ چگونه است؟

بازسازی برند با هزینه های هنگفت – چه پولی و چه غیرپولی – همراه است. از این رو، این استراتژی باید فقط در صورت ضرورت اجرا شود.

دلیل ضروری بودن آن را مشخص کنید

ریبرندینگ هزینه های خاص خود را دارد که محدود به نیازهای کوتاه مدت نیست. یک استراتژی ریبرندینگ اشتباه یا عجولانه می تواند در طولانی مدت هزینه زیادی را برای یک شرکت رقم بزند.

این استراتژی فقط در مواقعی که واقعاً لازم باشد باید اجرا شود. از این رو بهتر است ابتدا وقت خود را صرف اطمینان از ضرورت آن کنید.

برنامه ریزی کنید که چگونه باید انجام شود

هر استراتژی بازسازی برند بر روی هدفی متفاوت و مخاطبان متفاوتی متمرکز شده است. پس از شناسایی ضرورت، توصیه می شود که یک هدف تعیین کنید و یک استراتژی تدوین کنید که حول تحقق این هدف باشد.

تهیه یک برنامه به شما در درک اینکه چه چیزی باید تغییر کند و اینکه هزینه تغییر از نظر پول و زمان چقدر است، می تواند به شما کمک می کند.

همه چیز را بصری تر کنید

بازسازی برند به شدت می تواند مخاطب را گیج کند و ممکن است در طولانی مدت نتیجه معکوس بدهد. استراتژی ریبرندینگ باید با اندیشه بیشتر و در نظر گرفتن احساسات و درک بیشتر مشتریان از برند و بازار هدف تعیین شود.

اگر برند روند خوبی دارد نیازی به ریبرندینگ نیست

اگر برند کنونی هیچ مشکلی ندارد و فرآیند های اصلی درآمد روند خوبی را نشان می دهند، نیازی به بازسازی برند نیست. بعضی از کسب و کارها بدون دلیل خاصی ریبرندینگ می کنند و دلیل مشخص و قانع کننده ای هم برای کار خود ندارند. در صورتی که اگر همان برند قبلی بماند، اتفاقی نمی افتد.

منبع: feedough