در این مقاله قصد داریم در مورد نکات کلیدی برای بهینه سازی موتور جستجو و سئو وب سایت چند زبانه در سال 2020 صحبت کنیم. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
سئو چند زبانه یا (multilingual SEO) عمل بهینه سازی مطالب در وب سایت شما برای زبان های مختلف است. بنابراین در بازارهای جدید قابل جستجو می شوید و افراد کشورهای مختلف می توانند وب سایت شما را پیدا کنند.
چند مرحله کلیدی برای بهینه سازی رتبه بندی موتورهای سایت شما وجود دارد که با جزئیات بیشتری به آنها می پردازیم!
آیا می خواهید وب سایت خود را چند زبانه کنید؟
از URL های اختصاصی استفاده کنید
یکی از ترس های اصلی در سایت های چند زبانه، محتوای تکراری است. اگرچه همه محتواهای تکراری مضر نیستند اما محتویاتی که در URL های مختلف ظاهر می شوند و تکرار در آن ها زیاد است، ممکن است منجر به مجازات هایی مانند پایین آمدن رتبه بندی یا حتی deindexing شوند.
برای جلوگیری از مجازات های محتوای تکراری، یکی از بهترین شیوه هایی که Google توصیه می کند، استفاده از “URL های اختصاصی” است که شامل یک نشانگر زبان می باشد.
این نشانگر موتورهای جستجو و کاربران را قادر می سازد تا زبان را تنها از URL شناسایی کنند.
به عنوان مثال، یک صفحه اصلی ممکن است www.example.com باشد، در حالی که نسخه فرانسوی می تواند www.example.com/fr/ باشد.
قرار دادن نشانگر زبان در URL به ساختار دامنه مورد نظر شما بستگی دارد. سه گزینه عبارتند از:
- دامنه سطح بالا (به عنوان مثال www.example.fr)
- دامنه فرعی (به عنوان مثال www.fr.example.com)
- فرعی (مثلاً www.example.com/fr)
با این وجود، حتی یک نشانگر زبان نیز قابل تفسیر است. بنابراین این یک گام مهم برای اطمینان از قابلیت اطمینان سایت سازگار شما با سئو است. اما قطعاً تنها این یک مورد نیست. هر کدام از این ها جوانب مثبت و منفی خود را دارند، اما زیر مجموعه ها به راحتی تنظیم و نگهداری می شوند.
برچسب های hreflang را اعمال کنید
گذشته از شاخص های زبان مذکور، Google همچنین از خصوصیات hreflang برای تعیین زبان صفحه و منطقه برای آن استفاده می کند. این برچسب ها را می توان در بخش هدر صفحه اصلی وارد کرد یا از طریق نقشه سایت ارسال کرد.

به عنوان مثال، یک برچسب hreflang که به یک صفحه فرانسوی در نظر گرفته شده برای خوانندگان در کانادا می باشد، می تواند مانند این باشد:
<link rel=”alternate” hreflang=”fr-ca” href=”http://example.com/fr/” />
اگر یک صفحه برای چندین منطقه در نظر گرفته شده باشد، می توان چندین ویژگی hreflang اضافه کرد. با این حال، شایان ذکر است که کل این روند بخصوص برای مبتدیان بسیار پیچیده و وقت گیر است.
برچسب ها را در هر صفحه به یک زبان اضافه کنید
ممکن است ترجمه برخی قسمت های یک صفحه در حالی که سایر قسمت ها را به زبان اصلی نگه داشته اید، وسوسه انگیز باشد.
چند مورد که یک صفحه ممکن است چندین زبان داشته باشد عبارتند از:
- محتوای اصلی ترجمه شده اما متن ناوبری به زبان اصلی است.
- محتوای تولید شده توسط کاربر (مانند بحث و نظرات در انجمن) به زبان های مختلف است.
در هر دو حالت، با افزودن برچسب های hreflang که قبلاً مورد بحث قرار گرفت، می توان زبان و منطقه مورد نظر را تنظیم کرد.
با این حال، چندین زبان در یک صفحه می توانند تجربه کاربری را با مشکل مواجه کنند. در مورد اول بالا، خواننده ممکن است محتوای اصلی را درک کند اما در پیمایش به صفحات دیگر مشکل دارد.
در حالت دوم، محتوای تولید شده توسط کاربر به زبانهای مختلف می تواند منجر به از دست رفتن بحث و گفتگو شود و یک خواننده گیج یا حتی ناامید به وجود آورد.

مواردی وجود دارد که چندین زبان در یک صفحه در واقع برای خواننده مفید واقع می شود، مانند ترجمه های جانبی در یک سایت آموزش زبان.
در صفحه مشاوره سایت چند زبانه خود، Google توصیه می کند از ترجمه های کنار هم خودداری کنید. با این حال، اگر شما نیاز به طی کردن آن مسیر دارید، مطمئناً باید از برچسب های hreflang که قبلاً در مورد آن ها صحبت کردیم استفاده کنید. حتی در صورت لزوم می توانید چندین برچسب اضافه کنید.
توضیحات متا خود را ترجمه کنید
وقتی وب سایت چند زبانه ایجاد می کنید، باید اطمینان حاصل کنید که همه محتوای موجود در سایت شما ترجمه شده است! توضیحات متا شما همچنین یک متن بسیار مهم است که به شما در رتبه بندی بهتر برای کشورهای جدیدی که هدف قرار داده اید کمک می کند.
آنچه ممکن است کلمه کلیدی زبان اصلی سایت شما باشد، لزوماً برای سایت ترجمه شده شما یکسان نخواهد بود. این بدان معناست که شما نیاز به انجام تحقیقات کلمات کلیدی جدید در بازارهای مختلف هدف جدید خود دارید.
این کار به راحتی و از طریق ابزارهای Ahref یا Ubersuggest قابل انجام است. این فقط یک مورد از استفاده از جستجوگرهای کلمات کلیدی و وارد کردن یک کلمه کلیدی ترجمه شده، انتخاب کشور مورد نظر برای هدف گیری و بررسی نتایج است تا ایده بهتری در مورد آنچه ممکن است مشتریان بالقوه شما جستجو کنند، به شما ارائه دهد.

مطمئن شوید که وب سایت شما سریع بارگیری می شود
یکی از کارهایی که می توانید برای multilingual SEO خود انجام دهید (و به طور کلی برای سئو) چک کردن سرعت وب سایت شماست. با شروع ماه جولای سال 2018، زمان لود شدن وب سایت شما به یک عامل رتبه بندی موتورهای جستجو تبدیل شده است. این بدان معناست که، هر تلاش اندکی که می خواهید برای سریع تر بارگذاری شدن وب سایت خود انجام دهید، تأثیر مستقیم بر میزان ترافیک وب سایت شما دارد، به ویژه اگر برخی از صفحات شما کند (3+ ثانیه) باشد.
تعدادی راه حل آسان وجود دارد که می توانید آن ها را پیاده سازی کنید تا در بارگیری تفاوت چشمگیری داشته باشید. این ها شامل:
- تنظیم حافظه پنهان مرورگر.
- ادغام CDN با وب سایت خود
- بهینه کردن حجم و اندازه تصاویر
- نصب افزونه ای که امکان ذخیره سازی صفحه را فراهم می کند.
هنگام ایجاد یک سایت چند زبانه، چندین فاکتور مهم SEO در نظر گرفته شده است. شما باید اطمینان حاصل کنید که محتوای شما کپی تلقی نشده باشد و خواننده هایی را برای هر یک از صفحات خود مشخص کرده باشید. پرداختن به این موارد نه تنها باعث افزایش رتبه بندی شما بلکه باعث بهبود تجربه کلی کاربر خواهد شد.
امیدوارم از مطالعه مقاله نکات کلیدی برای بهینه سازی موتور جستجو و سئو وب سایت چند زبانه در سال 2020 نهایت استفاده را برده باشید.
دیدگاهی بنویسید