حتما تاکنون بارها عبارت “سئو” را شنیده و یا اطلاعاتی را در این رابطه کسب کرده اید. اما آیا تاکنون از دیدگاهی تخصصی تر و کامل تری به این تکنیک توجه داشته اید؟ به طور کلی سئو چیست ؟ در حقیقت سئو یک تکنیک است که به شما کمک می کند تا وب سایت اینترنتی خود را راحت تر به دیگران معرفی کنید و بازدیدکننده های بیشتری را به سمت خود، جذب کنید.

اما چگونه این امر ممکن است؟ ما در این مقاله، قصد داریم تا با زبانی ساده و قابل فهم، برای تمام کسانی که به این تکنیک علاقه مند شده و قصد دارند تا آن را روی وب سایت خود اجرا کنند، مفهوم سئو را توضیح خواهیم داد و به تشریح اینکه سئو چیست بپردازیم.

سئو چیست ؟

سئو مخفف عبارت “Search Engine Optimization” یا بهینه سازی موتور جستجو است که در حقیقت عبارت است از اقدام به افزایش کمیت و کیفیت ترافیک وب سایت شما از طریق نتایج موتور های جستجو. برای درک واقعی معنای سئو به موارد زیر توجه کنید.

سئو
سئو یا بهینه سازی موتور های جست و جو عبارت است از اقدام به افزایش کمیت و کیفیت ترافیک وب سایت شما از طریق نتایج موتور های جست و جو.

برای درک بهتر این موضوع، از شما سوالی می پرسیم:

شما برای افزایش بازدید کنندگان وب سایت خود چه کار هایی انجام می دهید؟

پاسخ به این سوال چندان سخت نیست و پس از چند ثانیه تفکر، می توان راهکارهای مختلفی را برای آن ارائه داد. از جمله این راهکارها می توان به انجام تبلیغات رسانه ای، معرفی در شبکه های اجتماعی، رپورتاژ آگهی، لینک گرفتن از دیگر سایت ها و ده ها مورد دیگر اشاره داشت. اما این موضوع را باید در نظر داشته باشید که نقش موتور های جستجو را نباید دست کم گرفت!

امروزه موتورهای جستجویی نظیر “گوگل، نقش بسیار پر رنگی را در زندگی روزمره افراد بازی می کنند. گوگل به حدی در فضای اینترنت تاثیر گذار است که امروزه برای جستجوی یک عبارت در محیط اینترنت، بجای استفاده از عبارت “جستجو کردن” از عبارت “گوگل کردن” استفاده می شود.

علاوه بر گوگل، موتورهای جستجوی دیگری نظیر یاهو، مایکروسافت، بینگ و بایدو نیز وجود دارند که تقریبا مشابه گوگل عمل کرده و در جستجوی موضوعات مورد نظر کاربران اینترنت، نقش موثری دارند.

اما قصد ما از پرداختن به گوگل و سایر موتور جستجو ها چیست؟ تصور کنید شما به دنبال یافتن اطلاعاتی در خصوص “فرش ایرانی” هستید. مسلما یکی از ساده ترین راهکارهایی که به ذهنتان می رسد این است که همین عبارت را در گوگل جستجو کرده و صفحات مرتبط با این واژه را مشاهده کنید.

شما عبارت “فرش ایرانی” را جستجو می کنید و گوگل به شما ده ها هزار نتیجه مختلف را پیشنهاد می دهد. اما شما کدام نتیجه را برای بازدید و مطالعه انتخاب می کنید؟ مسلما نتایجی که در رتبه 1 تا 10 به شما نمایش داده می شوند و در حقیقت در صفحه اول گوگل هستند، بیشترین شانس را برای بازدید خواهند داشت و به همین ترتیب که به شماره صفحات اضافه می شود، شانس دیده شدن آن نیز کم خواهد شد.

جستجو در گوگل
اولین نتایجی که گوگل در جستجوی یک عبارت نمایش می دهد، همیشه شانس بالاتری از دیده شدن خواهند داشت.

اما سوالی که اینجا پیش خواهد آمد این است که این سایت ها و صفحات، چگونه توانسته اند در صفحه اول و جزو برترین نتایج گوگل قرار بگیرند؟ اینجاست که تکنیک “سئو” به کمک ما خواهد آمد و به سایت ما کمک می کند تا جزو نتایج اول گوگل در جستجوهای مختلف باشد.

به این ترتیب می توان پاسخ سوال سئو چیست را با زبانی ساده، اینگونه تعریف کرد:

سئو چیست ؟

سئو به مجموعه ای از فعالیت ها اطلاق می شود که باعث می گردد تا صفحه اینترنتی ما، برای موتورهای جستجو قابل فهم تر شود تا بتوانند موضوع و هدف صفحه را درک کرده و در جستجوهای مختلف کاربران، صفحه ما را پیشنهاد دهند.

ما چرا به سئو نیازمندیم؟

جالب است بدانید که در حقیقت این ما نیستیم که به سئو نیازمندیم! بلکه سئو در واقع نیاز موتورهای جستجو است و این موتورهای جستجو هستند که برای افزایش کارایی و بازدهی خود، نیازمند این هستند که صفحات اینترنتی بهینه سازی شده باشند.

به عبارت ساده تر، شما با سئو به موتورهای جستجو کمک می کنید تا موضوع صفحات شما را بهتر درک کنند و در مقابل موتورهای جستجو به شما کمک می کنند تا صفحات شما در رتبه های بالاتری در نتایج جستجو ظاهر شوند و به این ترتیب بازدید بیشتری را داشته باشند.

سئو
موتور های جست و جو همیشه در تلاش اند بهترین نتایجی که می شود را به کاربران اینترنتی ارائه دهند.

با این حساب می توان گفت که سئو هم به ما کمک می کند و هم به موتورهای جستجو و می تواند یک روش بسیار خوب برای جذب بازدید کننده بیشتر باشد.

امروزه ما شاهد بیش از 1.6 میلیارد وب سایت مختلف در فضای وب هستیم و قطعا بسیاری از این وب سایت ها در زمینه های مشابهی فعالیت می کنند. اما آنچه که این وب سایت ها را از یکدیگر جدا می کند و یکی را از دیگری برتر می سازد، تعداد کاربران و بازدیدکنندگان آن است.

درصد بسیاری از بازدید کنندگان وب سایت های اینترنتی، معمولا کاربرانی هستند که از طریق موتورهای جستجو به سایت شما هدایت می شوند. به عبارت ساده تر، کاربر ابتدا موضوع مورد نظر خود را در موتور جستجو، جستجو می کند و از میان نتایج نمایش داده شده، یکی از صفحات را برای بازدید انتخاب می کند که آن صفحه، می تواند متعلق به وب سایت شما باشد.

در این میان وب سایت هایی که در صفحات اولیه و در رتبه های بالاتری قرار داشته باشند، از شانس بیشتری برای دیده شدن بهره مند هستند. اما چگونه می توان به جایگاه های بالاتر در موتورهای جستجو دست یافت؟ برای این منظور شما می توانید از دو پتانسیل تبلیغات و سئو استفاده کنید.

سرویس هایی مثل گوگل ادوردز (Google Adwords) به مدیران وب سایت ها پیشنهاد می دهند که در ازای پرداخت مبالغ مختلف، جایگاه های برتر نتایج جستجو را در کلیدواژه های خاص، از آن خود کنند. این روش نیازمند سرمایه گذاری بالایی است و در مقابل هنگامی که سقف بودجه شما به پایان رسید، شما به جایگاه اصلی خود بازگشت داده می شوید و برای بازگشت به رتبه های بالاتر، دوباره باید هزینه کنید.

در مقابل، اگر وب سایت خود را مطابق فاکتورهای سئو پیش ببرید، شما می توانید پله پله و به صورت طبیعی، سیر صعودی را در نتایج جستجو شاهد باشید و به این ترتیب بدون نیاز به تبلیغات و استفاده از سرویس های پولی، در جایگاه های برتر جستجو، ظاهر شوید.

به طور خلاصه می توان پاسخ به این سوال را که چرا ما به سئو نیازمندیم را اینگونه داد:

چرا به سئو نیازمندیم؟

ما به سئو نیازمندیم چرا که برای دیده شدن به موتورهای جستجو نیازمندیم و در مقابل موتورهای جستجو از ما می خواهند که مطابق استانداردهای آن ها پیش برویم.

سئو
اگر کابران به سایت شما می آیند به این دلیل است که گوگل سایت شما را به عنوان یک سایت پویا و فعال قبول دارد.

چگونه وب سایت خود را سئو کنیم؟

حال که به اهمیت و جایگاه سئو پی بردیم و دانستیم که سئو چیست ، سوالی که ممکن است برای شما پیش آمده باشد این است که چگونه می توان یک وب سایت را مطابق استانداردهای سئو طراحی کرد و فاکتورهای سئو را در آن بکار برد؟

توجه داشته باشید که طراحی وب سایت مطابق اصول سئو و رعایت فاکتورهای آن در صفحات مختلف وب سایت، کار چندان سخت و پیچیده ای نیست و تنها چیزی که نیاز دارد، زمان و تجربه کافی در این زمینه است. پس اگر قصد دارید تا خودتان دست بکار شوید، بهتر است وقت زیادی را برای این کار در نظر بگیرید و در مقابل به دنبال یادگیری و کسب تجربه باشید.

سئو کردن یک وب سایت کار بسیار ساده ای است. تنها نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که این کار نیازمند زمان خاص خودش است تا بتوانید نتیجه آن را به طور ملموس حس کنید. اگر صبر لازم در این زمینه را ندارید، بهتر است دست از این کار بردارید و آن را به عهده متخصصان و کارشناسان سئو بسپارید.

به طور کلی می توان مراحل سئو کردن یک وب سایت طراحی شده را به ترتیب زیر بیان نمود. البته این مراحل کامل نیستند و فقط در حد معرفی اولیه بیان شده اند. برای اینکه بدانید اصول سئو حرفه ای چیست ، شما نیاز دارید که ابتدا در این کار حرفه ای باشید.

  1. آنالیز و تحلیل کامل وب سایت و صفحات با استفاده از ابزارهای آنالیز سئو
  2. رفع مشکلات احتمالی و افزایش سرعت و کارایی سایت
  3. رفع مشکلات مربوط به کدنویسی و طراحی سایت
  4. آنالیز محتوایی و رعایت فاکتورهای سئو در محتوای سایت
  5. ایجاد درست پیوندهای درونی و بیرونی
  6. نصب ابزارهای آنالیز و بررسی آن ها
  7. تولید پیوسته محتوای مناسب و مرتبط با موضوع سایت

این هفت مرحله در واقع اصلی ترین مراحل سئو کردن یک سایت است که ما در “ممتاز سئو” به صورت کامل و گسترده، تمامی این موارد و جزئیات آن ها را شرح داده ایم.

مهارت های لازم برای سئو کردن یک سایت چیست ؟

یکی دیگر از سوالاتی که ممکن است پیش بیاید این است که ما برای سئو کردن یک سایت، به چه مهارت هایی نیاز داریم؟ اگر بخواهیم صادق باشیم، باید بگوییم که اصلی ترین مهارت این کار، داشتن تجربه کافی است. اما علاوه بر تجربه، نیاز است که مهارت های دیگری را نیز در این زمینه کسب کنیم:

  • آشنایی با اصول اولیه سئو و فاکتورهای آن
  • آشنایی با اصول تولید محتوا
  • آشنایی با ابزارهای ویرایش تصویر
  • آشنایی با ابزارهای سئو و آنالیز سایت
  • آشنایی با زبان های وب نویسی، خصوصا CSS و HTML و PHP
  • آشنایی با سیستم های مدیریت محتوا نظیر وردپرس و جوملا
  • آشنایی با افزونه های مختلف
  • آشنایی با زبان انگلیسی
seo

آشنایی با اصول سئو

علاقه مندان به سئو و بهینه سازی سایت، می توانید از طریق دکمه زیر به بخش آموزش های تخصصی ممتاز سئو در خصوص اصول سئو وارد شده و تمام آنچه را که نیاز است بدانید، مطالعه نمایید.