وب سایت استاتیک؟ به نظر قدیمی نشده است؟ در روزهای ابتدایی وب ها، تمام وب سایت ها استاتیک بوده اند. امروزه، تبدیل سایت وردپرسی dynamic به یک سایت static با عملکرد بالا ممکن است گزینه مناسبی برای شما باشد. بازدید کنندگان تجربه یک مرور سریع از سایت شما را خواهند داشت، در حالی که مدیران محتوا همچنان از تجربه نویسندگی وردپرس و اکوسیستم افزونه استفاده می کنند. هکرها هیچ راهی برای نفوذ ندارند، به دلیل اینکه تنها منبع عمومی ای که با آن روبرو هستند صفحات استاتیک اند.
چرا می خواهید که یک سایت وردپرسی داینامیک را به یک وب سایت استاتیک تبدیل کنید؟

در اوایل سال 2000، وب سایت های بسیاری static بودند. به همین دلیل است که اغلب، تغییر به وب سایت های ایستا را به عنوان حلقه کامل توصیف می کنیم.
یک سایت استاتیک مزایای متعددی دارد:
- سرعت. سایت های استاتیک به طور کلی سریع تر هستند به این دلیل که هر صفحه بدون هیچ سرور پردازش اساسی، کوئری های دیتا بیس و پردازش PHP، از پیش رندر شده است و به سرعت به کاربران نمایش داده می شود. یکی از راه های دیگری که باعث سریع تر شدن می شود این است که هر صفحه را می توان از طریق CDN ارائه داد. در سایت استاندارد داینامیک شما، فقط موارد استاتیک مانند تصاویر، CSS و JS می توانند CDN شوند. صفحات HTML کنونی، در حال حاضر این امکان را ندارند به دلیل اینکه آن ها مجازی هستند.
- امنیت. یک سایت داینامیکی راهی آسان برای هک شدن است. هر لایه ای از سرور Apache تا MySQL با هر افزونه نصب شده در سایت، به طور بالقوه آسیب پذیر هستند. اطمینان داشتن از امنیت تمام حفره ها، همیشه سخت است اما در سایت static نفوذ به آن کار راحتی نیست.
- مقیاس پذیری. پشتیبانی از ترافیک سایت بالا پر هزینه و پیچیده است. حتی اگر این کار را به درستی انجام دهید، یک مشکل در ترافیک، می تواند سرعت سایت را بسیار کُند کند و مشکلات مختلفی را بوجود آورد. مقیاس سایت های استاتیک زیاد و بدون دردسر است. در چنین سایتی حتی اگر ترافیک سایت تان 10 برابر شود هیچ مشکلی را حس نخواهید کرد. نه تنها مقیاس سایت بزرگ تر شده است بلکه سرعت آن نیز بیشتر شده است. چیز عجیبی که درباره CDN ها وجود دارد همین است، هرچه ترافیک سایت بیشتر می شود سرعت آن ها بالاتر می رود.
- مدیریت و نگهداری کمتر. در یک سایت داینامیک، نیاز به نگهداری و مراقبت مداوم است، مانند آپگرید ها، ترفند های امنیتی، بهینه سازی سرعت و … . اما در یک سایت static نیاز به انجام این کارها نیست.
به طور مکرر از افرادی که مسیر کامل استاتیک را طی کرده اند می شنویم که می گویند نیاز است تا زمان زیادی را برای کد زدن بگذارند تا محتوای سایت شان را مدیریت کنند. همچنین، هر سایت استاتیکی نیاز به یک CMS، ژنراتور سایت استاتیکی، ذخیره سازی، CDN و کنترل ورژن دارد.
برای هر کدام از این لایه ها، هزاران یا صدها راه حل وجود دارد. با وردپرس، بیشتر آن ها را در یک سیستم خواهید داشت. البته باید از لایه استاتیک، جداگانه مراقبت کنید. برای این کار می توانید از افزونه یا همان پلتفرم انتهایی مانند Strattic استفاده کنید.
قطعا معایبی هم وجود دارد…
برخی عملکرد ها هستند که در سایت استاتیک کار نمی کنند. برای اینکه سازگار با استاتیک باشند باید کار هایی را انجام دهید. گاهی اوقات ساختن یک سایت استاتیک می تواند ساده باشد اما در زمان های دیگر نیز می تواند کاملا پیچیده باشد.
همچنین این یک الگوی جدید است و از نظر نحوه مدیریت سایت نیاز به کمی تغییر ذهنی دارد. اگر از پلاگین استاتیک منتشر شده توسط خودتان استفاده می کنید باید کل محیط را، از هاست وردپرس گرفته تا ذخیره سازی استاتیک در CDN را پیکربندی کنید. باید بدون ایجاد خرابی در سرور، هر صفحه، ریدایرکت، تصویر و … را ذخیره کنید.
در استاتیک، به طور خودکار بسیاری از عملکرد های سنتی پویا را با راه حل های سازگار با استاتیک جایگزین کرده اند. برای مثال، اگر در سایت خود جستجو کنید، بدون نیاز به انجام کاری آن را با جستجوی پیشرفته Algolia جایگزین کرده اند و از پلاگین های فرم WP مانند Gravity Forms و CF7 خارج از محیط پشتیبانی می کنند.
هرچند رویکرد متفاوت به امنیت به این معنی است که برای دسترسی به سایت خود باید اعتبارنامه های اضافی را وارد کنید.
همچنین انتشار تغییرات در سایت استاتیکتان به طور مستقیم نیازمند یک گام اضافه است: ابتدا، محتوای خود را در سایت وردپرسی منتشر می کنید و سپس آن را در نسخه سایت استاتیک منتشر می کنید که ممکن است چند دقیقه زمان ببرد تا انتشار یابد. شاید فقط یک دکمه اضافی باشد اما جریان دیگری دارد.
مزایای آن از نظر SEO چیست؟
از آن جایی که سایت استاتیک سریع تر لود می شود مزایای بالقوه ای از نظر سئو دارد. نرخ پرش را کاهش داده و نرخ تعامل را بالا می برد. به علاوه، هک کردن آن ها بسیار سخت است. سایت ها خطری برای حذف شدن از فهرست جستجوی گوگل برای بدافزار ها و موارد مشابه ندارند.
به طور کلی راه اندازی یک سایت استاتیک سازگار با SEO همانند یک سایت معمولی WP است. پس ابتدا مطمئن شوید که محتوا، عنوان ها، متا تگ ها، لینک و موارد دیگر خوبی در سایت خود دارید.
یک سایت استاتیک چقدر سریع است و چه چیز هایی نیاز دارد؟
بهبود سرعت بستگی به این دارد که چگونه سایت خود را ساخته اید و از کجا آن را host کرده اید. ما شاهد افزایش سرعت تا 20 برابر سریعتر بوده ایم، اما انجام تست های دقیق سرعت بسیار چالش برانگیز است.
بعضی اوقات، اعداد منعکس کننده سرعت بسیار زیاد نیستند اما کاربران سرعت را در کار با سایت حس می کنند. بعد از بازدید یک صفحه در یک سایت، هر بازدید بعدی تقریباً سریع احساس می شود.
همچنین تمام صفحات موجود در یک سایت تولید شده از طریق CDN، از جمله صفحات HTML، می توانند بطور کامل سرویس داده شوند. صفحات محتوا در یک سایت WP استاندارد در واقع به عنوان فایل های مستقل وجود ندارند: آن ها صفحات مجازی هستند که در صورت تقاضا تولید می شوند.
بنابراین در این حالت فایل هایی که از طریق CDN قابل ارائه هستند فقط فایل های استاتیک مانند تصاویر، ویدئو، JS و CSS هستند. دسترسی کاربر به یک صفحه محتوا بستگی به موقعیت فیزیکی سرور WP دارد که در بسیاری از موارد می تواند تقریباً دور از دسترس باشد.
می تواند یک بازدید کننده از انگلیس باشد که سعی می کند یک سایت هاست شده در تگزاس را ببیند. تمام صفحات در یک سایت استاتیک به عنوان یک فایل مستقل شناخته می شوند همانند صفحات محتوا.
سیستم آن ها را به عنوان فایل های HTML از پیش رندر می کند، بنابراین می تواند از طریق CDN به آن ها خدمت رسانی کند، همچنین باعث می شود که سریع تر در دسترس مردم در سراسر جهان قرار گیرند.
همانطور که گفته شد امنیت یکی از مزایای بزرگ سایت های Static است

بله دقیقا، امنیت قطعا بزرگترین مزیت سایت استاتیک است. سایت استاندارد وردپرسی بر روی یک سرور LAMP عمل می کند. هر لایه آن سرور کاملا آسیب پذیر هستند، از عامل گرفته تا MySQL و PHP.
بالاتر از همه سایت وردپرسی ای دارید که پلاگین های مختلفی را اجرا می کند. تمام این پلاگین ها در هر زمانی نیاز به بروز رسانی امنیتی دارند. هر دقیقه به روز رسانی طول می کشد و این زمان پنجره ای را برای هکرهایی که به دنبال نقطه ضعف هستند باز می کند.
یک سایت استاتیک در اصل فقط مجموعه ای از فایل ها است. هیچ پردازش و کوئری ای انجام نمی شود، در نتیجه چیز زیادی برای هک شدن وجود ندارد. در پلاگین Strattic، سایت اصلی وردپرس از سایت عمومی جدا شده است.
سپس، در محیطی ذخیره می کنیم که هنگام استفاده خاموش شود و فقط در دسترس کاربران معتبر Strattic باشد. در نتیجه، صاحبان سایت استاتیکی شب ها راحت تر می توانند بخوابند 🙂
حالا که دلیل خوبی برای ساخت یک سایت استاتیک داریم، از کجا شروع کنیم؟

کاربران چند گزینه برای چگونگی ساخت یک سایت استاتیک با وردپرس دارند:
- می توانید یک وب سایت وردپرسی بدون سر (headless) بسازید. به این معنی است که ادمین وردپرس تنها بر روی مدیریت محتوا تسلط دارد نه فرانت اند (frontend). فرانت اند محتوا را از WP Rest API یا WPGraphQL دریافت می کند. این یک شیوه پیچیده برای ساختن یک سایت است به دلیل اینکه نیاز است تا ابتدا فرانت اند را بسازید سپس آن را با مدیریت محتوا درگیر کنید. سپس با ساخت سایت باید اتصالات جدید ایجاد کنید. همچنین استفاده از بلوک های گوتنبرگ یا Elementor یا تقریباً هر افزونه ای که بر نمای سایت اثر می گذارند، دشوارتر و بعضا غیرممکن است.
- می توانید یک سایت وردپرسی معمولی بسازید (استفاده از قالب، پلاگین و همه) و سپس با استفاده از یک پلتفرم نسخه استاتیک سایت تان را تولید کنید. برای مثال مانند Strattic. این سیستم عامل از تمام محیط سایت مراقبت می کند و از بسیاری از عملکرد های مهم وردپرس را پشتیبانی می کند که ممکن است کار کردن با آن ها در یک سایت استاتیک سخت باشد.
5 نکته مهم برای راه اندازی یک سایت وردپرسی استاتیک
- ابتدا با معنی “static” آشنا شوید و مزایای آن را بشناسید. هزاران مقاله درمورد این موضوع وجود دارد. اصطلاح رایج دیگری که برای توصیف این رویکرد برای توسعه وب سایت استفاده می شود “Jamstack” است. به معنی قرار گرفتن در موقعیت LAMP stack است که یک میراث قدیمی محسوب می شود. “jam” به معنی Javascript, APIs و Markup است.
- در مورد گزینه های موجود برای هاستینگ و انتشار سایت های WP استاتیک تحقیق کنید و ببینید چه موردی برای شما بهتر است.
- مطمئن شوید که از ابزار های سازگار با استاتیک استفاده می کنید. برای مثال، سیستم های فرم شخص ثالث مانند TypeForm ،Marketo ،Wufoo ،Hubspot ،MailChimp و … که ارسال مطالب به طور مستقیم به آن ها بسیار عالی است. اگر از Strattic استفاده می کنید، همچنین می توانید از Gravity Forms یا CF7 نیز استفاده کنید. وردپرس افزونه هایی دارد که بر روی استاتیک کار نمی کنند اما Strattic همه آن ها را ساپورت می کند.
- قبل از انتشار سایت استاتیکی تان آن را کاملا تست کنید. Strattic دارای نسخه آزمایشی است که می توانید قبل از اتصال دامنه وب سایت خود، یک نسخه از سایت را از طریق آن منتقل کنید و به صورت استاتیک منتشر کنید. همچنین کلیه کاربران Strattic علاوه بر ایجاد سایت استاتیک، از پیش نمایش آن می توانند برخوردار باشند. حتی پس از اتصال دامنه خود، همیشه می توانید پیش نمایش سایت WP خود را ابتدا در محیط استاتیک تست کنید تا قبل از اینکه تغییراتی را در سایت اصلی خود اعمال کنید از درست بودن همه چیز اطمینان پیدا کنید.
دیدگاهی بنویسید