ساختن یک وب سایت قبلاً نیاز به یادگیری نحوه کدگذاری داشت، اما آن روزها گذشته است. اکنون هرکسی می تواند با استفاده از یک سایت ساز به راحتی یک وب سایت جدید ایجاد کند.
چه صاحب مشاغل کوچکی باشید و چه به دنبال ایجاد وبلاگ خود باشید، سایت ساز ها این کار را انجام می دهند تا برای داشتن یک سایت با طراحی حرفه ای مجبور به استخدام طراح وب نباشید. اگر نمی دانید “سایت ساز چیست؟” شما به جای درستی آمده اید، پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید. 😉
شنیدن اینکه استفاده از سایت ساز ها آسان است، به این معنی نیست که شما به طور خودکار می دانید سایت ساز چیست یا چطور کار می کند! در واقع سایت ساز تنها کمی طی کردن این مسیر را ساده تر می کند و شما با کمی تلاش یا مهارت رمزگذاری، می توانید ساخت وب سایت خود را شروع کنید. با استفاده از این سیستم عامل، هر کسی می تواند بدون استفاده از یک طراح وب به یک سایت طراحی شده حرفه ای دست یابد.
اگر آماده ی استارت یک وبسایت هستید، اما در مرحله چگونگی استفاده از یک سایت ساز گیر کرده اید، ما اینجا هستیم تا مراحل استفاده از آن را به شما آموزش دهیم.
مراحل استفاده از سایت ساز
سایت ساز ها کمی متفاوت از هم کار می کنند. برای یادگیری جزئیات منحصر به فرد استفاده از پلتفرم خاصی که انتخاب کرده اید، احتمالا شما می خواهید با استفاده از آموزش های کمپانی سایت ساز مورد نظر کار خود را آغاز کنید.
اما بیشتر سایت ساز های اصلی موجود، تقریباً مراحل انجام کارشان یکسان است و این آموزش 10 مرحله ای اصول آن را پوشش می دهد.
1. سایت ساز مورد نظر را انتخاب کنید.
تعداد زیادی سایت ساز مختلف وجود دارد، بنابراین شما گزینه های متنوعی دارید. جستجوی گزینه های موجود ممکن است طاقت فرسا باشد. اما خبر خوب این است که شما می توانید یک سایت ساز ارزان قیمت پیدا کنید که عملکردی را که برای ایجاد یک وب سایت با ظاهری حرفه ای نیاز دارید، پوشش دهد.
به دنبال سایت سازی باشید که:
- سهولت استفاده: باید از ابتدا پلتفرمی را انتخاب کنید که برای مبتدیان طراحی شده است. به دلیل رابط کاربری و ابزارهای مناسب، صاحبان مشاغل و وبلاگ نویسان می توانند به راحتی و در کمترین زمان سایت خود را فعال و راه اندازی کنند.
- پشتیبانی مشتری: احتمالا مواقعی پیش می آید که در حین کار ممکن است به مشکلی برخورد کنید و نیاز به یک راهنما داشته باشید که بتواند مشکل شما را حل کند!
- گزینه های زیادی برای قالب سایت وجود دارد: کار کردن با یک سایت ساز در صورتی آسان می شود که قالب های مورد نظر شما را داشته باشد. بنابراین قبل از شروع مطمئن شوید که پلتفرم مورد نظر تمپلیت های متناسب با نیاز شما را داشته باشد.
- سازگاری با موبایل: داشتن یک وب سایت مناسب برای موبایل دیگر اختیاری نیست. یک سایت ساز خوب باید بتواند سایتی را ایجاد کند که با موبایل سازگار باشد.
- مقرون به صرفه: هزینه سایت ساز ها ماهیانه 4 تا 25 دلار است. بودجه خود را مشخص کنید و سپس یکی را انتخاب کنید که بتوانید در درازمدت از پس هزینه های آن بربیایید.
هنگامی که سایت ساز مورد نظر را انتخاب کردید، بررسی کنید که این شرکت چه منابع آموزشی را برای کمک به شما در زمینه یادگیری سریع فراهم می کند. آن ها احتمالاً آموزش هایی را ارائه می دهند تا شما را از این طریق با تمام ویژگی های محصول خود آشنا کنند. صرف چند دقیقه زمان برای بررسی این منابع در روز اول، روند ساخت سایت را برای شما آسان می کند.
2. تمپلیت مورد نظر را انتخاب کنید

تمپلیت ها بخش عمده ای از ساده تر شدن روند ایجاد سایت به کمک این پلتفرم ها در مقایسه با اینکه یک سایت از ابتدا ساخته شود، هستند. با استفاده از یک تمپلیت، شما بلافاصله تمام ساختار اصلی و طراحی سایت خود را مشاهده می کنید. سپس تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که آنچه را که در حال حاضر وجود دارد تغییر دهید تا مطابق با دیدگاه شما برای سایت شما باشد.
اگر بتوانید تمپلیتی را پیدا کنید که تقریباً به آنچه که می خواهید وبسایت شما شبیه باشد، نزدیک باشد، کار شخصی سازی آن بسیار ساده تر خواهد بود.
برای کمک به شما در یافتن تمپلیت مناسب، در اینجا چند نکته را بازگو می کنیم:
- آیا با توجه به صنعت شما طراحی شده است؟ بسیاری از سایت ساز ها تمپلیت های طبقه بندی شده بر اساس نوع صنعت یا نوع وب سایت را ارائه می دهند. اگر شخصی بتواند تمپلیت مناسب با شغل خود را پیدا کند (مثلا کافی شاپ)، بعد از آن به راحتی می تواند شروع به کار می کند. ابتدا بررسی کنید که آیا سایت ساز مورد نظر، تمپلیتی را ارائه می دهد که مخصوص نوع وب سایت شما باشد یا نه، زیرا این کار می تواند کار شما را بسیار آسان کند.
- آیا ریسپانسیو است؟ اگر با این اصطلاح آشنا نیستید، باید بگوییم وب سایتی ریسپانسیو است که به طور خودکار متناسب با اندازه صفحه بارگیری شده تغییر می کند. اگر از یک تمپلیت ریسپانسیو استفاده کنید، سایت شما در دستگاه های مختلف نظیر لپتاپ، تبلت و گوشی موبایل به خوبی کار کند و روند بسیار ساده تر خواهد بود، در غیر این صورت کار بیشتری برای انجام خواهید داشت.
- آیا ساختار اصلی با آنچه که می خواهید مطابقت دارد؟ به مواردی مانند طرح صفحه اصلی و منو توجه کنید. تغییر مواردی مانند تصاویر و رنگ ها معمولاً آسانتر از تغییر مجدد ساختار تمپلیت است، بنابراین این مهمترین قسمت برای ایجاد یک سایت است.
- دوست دارید چگونه به نظر برسد؟ در حالی که می توانید بر اساس تنظیمات شخصی تغییرات بصری زیادی در تمپلیت مورد نظر ایجاد کنید، اگر دوست دارید طراحی آن از ابتدا انجام شود، در نتیجه مقداری تغییرات باید انجام دهید تا وب سایت شما مطابق با سبک زیبایی شما باشد.
تم هایی را که سایت ساز مورد نظر ارائه می دهد را بررسی کنید، تا یکی از مواردی را که می خواهید به الگوی اصلی وب سایت شما نزدیک باشد پیدا کنید.
3. تم رنگی سایت خود را انتخاب کنید
رنگ هایی که انتخاب می کنید یکی از مشخصه های بصری وب سایت شما خواهد بود. با دقت بررسی کنید که می خواهید وب سایت شما شامل کدام رنگ های اصلی باشد. اگر تجربه زیادی در ایجاد یک تم رنگی ندارید، ابزارها و وب سایت های رایگانی وجود دارد که به شما کمک می کنند تا رنگ هایی را که مکمل یکدیگر هستند، شناسایی کنید.

Coolers یک تولید کننده خودکار تم رنگی است. شما رنگی را که دوست دارید انتخاب می کنید و در رنگ های مختلف چرخانده می شود تا به شما نشان دهد که چگونه با هم ست هستند. Canva همچنین دارای یک ابزار به نام color wheel tool است که به شما امکان می دهد رنگی را که دوست دارید انتخاب کنید و پیشنهاد هایی را نیز مشاهده کنید.
این منابع همه کد HTML را برای رنگ هایی که انتخاب می کنید (شماره شش رقمی و حروف ترکیبی) به شما ارائه می دهند، بنابراین پس از تصمیم گیری برای انتخاب، مشکلی در یافتن رنگ ها در سایت ساز نخواهید داشت.
4. رنگ های تمپلیت را متناسب با تم رنگی خود به روز کنید

از ویرایشگر وب سایت خود برای تغییرات تم رنگی در تمپلیت خود استفاده کنید. انتخاب کنید که رنگ کدام قسمت از بلوک را می خواهید تغییر دهید (به عنوان مثال پس زمینه، حاشیه و …)، سپس رنگ جدید خود را انتخاب کنید.
مراحل دقیق تغییر رنگ هر سایت ساز متفاوت خواهد بود، اما احتمالاً روند آن مشابه خواهد بود.
5. مشخص کنید چه صفحاتی را می خواهید به سایت خود اضافه کنید
مشخص کنید وب سایت شما به چه صفحاتی نیاز دارد. بیشتر وب سایت ها حداقل یک صفحه اصلی و صفحه درباره ما می خواهند. اگر وب سایت شما برای یک شغل تجاری است، باید برای خدمات یا کالا هایی که می فروشید صفحاتی اضافه کنید. اگر سایتی را برای به اشتراک گذاشتن محتوای خود با دنیا راه اندازی کرده اید، یک وبلاگ یا گالری اضافه کنید.
برای صفحات خاصی که می خواهید در وب سایت خود قرار دهید برنامه ای ایجاد کنید و مهمترین آن ها را تعیین کنید. دسترسی به صفحات اولویت دار شما به ویژه برای بازدید کنندگان باید آسان باشد و معمولاً به معنی درج آن ها در منوی اصلی است که در هر صفحه وب سایت نشان داده می شود.
تکثیر یک صفحه اغلب ساده ترین گزینه است، زیرا صفحه جدید تم رنگی و سایر جزئیاتی را که در صفحه اول خود پر کرده اید حفظ خواهد کرد. اگر بخواهید یک صفحه جدید اضافه کنید، براساس نوع صفحه ای که ایجاد می کنید (یک صفحه درباره ما و با یک صفحه محصولات)، تعدادی از گزینه ها به شما ارائه می شود.
6. تصاویر مورد نظر را در سایت ساز آپلود کنید

برخی از تصاویر موجود در تمپلیت شما ممکن است برای اهداف شما بسیار مناسب باشند، اما به احتمال زیاد شما باید برخی از تصاویر مریوط به کسب و کار خود را در سایتتان آپلود کنید.
برای آپلود تصاویر مورد نظر، روی افزودن تصاویر و آپلود تصاویر کلیک کنید. برای هر تصویری که می خواهید در آن قرار دهید، این کار را باید انجام دهید.
7. متن را اضافه کرده و در صفحات کپی کنید

تمپلیت شما دارای یک نسخه کپی عمومی به عنوان یک پرکننده صفحه است. اگرچه قسمت هایی از تمپلیت شما وجود دارد که نگه داشتن آن ها مشکلی ندارد، اما هر صفحه از وب سایت شما باید نسخه اصلی داشته باشد که چیزی در مورد نام تجاری شما و کاری را که انجام می دهید را بیان کند.
برخی از بهترین روش هایی که هنگام نوشتن متن برای وب سایت خود باید به خاطر بسپارید:
- مخاطبان خود را در اولویت قرار دهید: اگر ابتدا به نیازهای کاربران خود فکر کنید، سایت شما بیشتر مورد توجه بازدید کنندگان قرار خواهد گرفت. سعی کنید وارد کردن دیتای خود را به گونه ای تنظیم کنید که بر روی چگونگی کمک به حل مشکلات آن ها تمرکز کند.
- موقعیت منحصر به فرد خود را کشف کنید: کمی وقت بگذارید و در مورد وب سایت های دیگری که کاری مشابه سایت شما انجام می دهند تحقیق کنید. حالا فکر کنید: چه چیزی باعث متفاوت شدن شما می شود؟ این پیشنهاد ارزش منحصر به فرد شماست. بنابراین بازدید کنندگان درک می کنند که چرا باید شما را انتخاب کنند.
- اصول بهینه سازی موتور جستجو (سئو) را بیاموزید: بهینه سازی موتور جستجو (سئو) به این معنی است که افراد در بین رقبای شما، به دنبال آنچه که می خواهند، در وب سایت شما جستجو می کنند و این موضوع شانس شما را برای بهبود رتبه بندی در موتور های جستجو افزایش می دهد. قبل از راه اندازی وب سایت، به یادگیری اصول سئو بپردازید و خواهید دید که ارزش آن را دارد. بنابراین می توانید بهترین روش های بهینه سازی در سایت را برای آنچه که در هر صفحه می نویسید، وارد کنید.
مطالعه بیشتر …
8. سایر ویژگی های سایت ساز را جستجو کنید
وقتی بیشتر ما از وب سایتی بازدید می کنیم، موارد اصلی که متوجه می شویم توضیحات و تصاویر هستند. اما هر صفحه به طور معمول شامل تعدادی عنصر دیگر است. برخی از نمونه های متداول عبارتند از:
- دکمه ها
- لینک های رسانه اجتماعی
- فرم های تماس
- نقشه ها
- فیلم ها
بیشتر سایت ساز ها افزودن این موارد را به صفحات شما آسان می کنند.
9. مکان عناصر را با درگ اند دراپ تغییر دهید
لازم نیست همان الگویی را که در تمپلیت شما ارائه شده است، حفظ کنید. هنگامی که در مورد تصاویر، محتوای متنی و عناصر مختلفی که می خواهید در صفحه خود قرار دهید به نتیجه رسیدید، سپس تصمیم بگیرید که می خواهید هر کدام از آن ها در کدام از صفحه قرار بگیرد.
برای تنظیم مجدد قسمت های مختلف صفحه می توانید روی بلوکی که می خواهید تغییر دهید، کلیک کنید و به کمک درگ اند دراپ، آن را به نقطه جدیدی که می خواهید منتقل کنید.
10. اکنون سایت را می توانید به کمک گزینه “Preview” موجود در سایت ساز تست کنید
قبل از انتشار وب سایت، می توانید اطمینان حاصل کنید که همه چیز خوب به نظر می رسد و مشکلی وجود ندارد. هر سایت سازی از گزینه پیش نمایش برخوردار است و برخی نیز گزینه ای برای پیش نمایش مشاهده سایت در تلفن همراه نیز دارند.
وب سایت خود را در حالت پیش نمایش به طور کامل و دقیق بررسی کنید. تمام لینک ها را تست کنید و مواردی که نیاز بع اصلاح دارند را رفع کنید. همچنین مطمئن شوید که همه چیز در دسکتاپ و موبایل به شکلی که می خواهید به نظر می رسد.
در نهایت پس از اطمینان از تکمیل وب سایت، روی دکمه انتشار کلیک کنید.
همه می توانند از سایت ساز استفاده کنند …
هدف سایت ساز ها این است که امکان ایجاد وب سایت برای همه فراهم شود. حتی اگر در مورد طراحی وب سایت کاملاً تازه وارد باشید، می توانید از تمپلیت های وب سایتی که توسط طراحان ماهر و یک ویرایشگر بصری ساخته شده اند و برای مبتدیان طراحی شده اند، استفاده کنید.
سایت ساز ها امکان ایجاد فضای منحصر به فرد شما در وب را فراهم می کنند و ظاهر آن را همانگونه که می خواهید طراحی می کنند.
دیدگاهی بنویسید