سایت مپ ابزاری مهم برای دیده شدن سایت شما توسط موتور های جستجو است. همچنین می توانید برای بهبود بهتر نمایه سازی (ایندکس شدن) سایت خود، یک سایت مپ به Google Search Console خود اضافه کنید. برای سئو، داشتن سایت مپ برای ایندکس شدن صفحات مهم شما، نشان دادن با ارزش بودن صفحات است. همچنین ایندکس شدن منظم آن ها بسیار مهم است تا مطمئن شوید که جدید ترین مطالب شما در نتایج جستجو ظاهر می شود.

اگر صفحات شما، در نتایج جستجو کم تر نمایش داده شود، ممکن است جایگاه خود در رتبه بندی خود را از دست بدهید و بازیابی آن مدت زمان زیادی طول می کشد. سایت مپ یک راه عالی برای اطمینان از ثبات وضعیت شاخص شما است. بنابراین ما یک راهنمای ساده برای چگونگی افزودن سایت مپ در Google Search Console تنظیم کرده ایم.

Search Console چیست و چه کاربردی دارد؟

Search Console قبلاً Webmaster Tools نام داشت اما بعد تر نام تجاری جدیدی را اعلام کرد. این عملکرد به عنوان ابزاری رایگان برای اجازه دادن به صاحبان مشاغل، بازاریاب ها و مدیران سایت ها برای درک نحوه نمایش سایت آن ها در فهرست جستجوی گوگل وارد بازار شد. همچنین به افراد منابعی برای نگهداری یک سایت سالم و برای رفع مشکلات در ظاهر را ارائه می دهد. همچنین به گوگل اجازه می دهد در مورد مسائل احتمالی هشدار های لازم را بدهد یا تخلفات را به صاحبان سایت ها اعلام کند.

سایت مپ دقیقاً چیست؟

سایت مپ نقشه ای است با اطلاعات مربوط به صفحات و سایر پرونده های سایت و روابط بین آن ها. گوگل می تواند این فایل را بخواند و از آن به عنوان یک راهنمای سریع و آسان برای یافتن و جستجوی صفحات در سایت شما استفاده کند. همچنین می تواند به گوگل بگوید: آخرین بار به روز شدن صفحه، هر چند وقت یک بار صفحه تغییر می کند و نسخه های مختلف زبان به جای صفحه. این قسمت مهمی از نحوه کار ایندکس شدن و خزیدن Googlebot است. Googlebot برای پرش از یک صفحه به صفحه دیگر به لینک های href متکی است و سایت مپ راهی برای ارائه یک لیست زیبا، تمیز و ساده به Googlebot از هر یک از این مسیر ها و لینک ها است.

این بخش مهمی از بهینه سازی موتور جستجو است زیرا شما می توانید رتبه بندی را بهبود بخشید و ترافیک جستجو را با ایندکس شدن شروع کنید. از آنجایی که مشاغل آنلاین و وب سایت ها استراتژی SEO برای خود ایجاد می کنند، اطمینان حاصل کنید که صفحات سایت شما نیز قادر به دیده شدن در جستجو های گوگل هستند و این بسیار مهم است. بدون داشتن سایت مپ، ممکن است عملکرد SEO شما به طور جدی کم عمل کند.

برای دنبال کردن راهنمای گام به گام ما برای افزودن سایت مپ به پلتفرم Google Search Consol به خواندن ادامه دهید. اما در ابتدا مهم است که بدانید سایت مپ چیست و چرا به آن نیاز دارید.

آیا لازم است سایت مپ را به Search Console اضافه کنید؟

از نظر فنی خیر، برای درج لیست مشاغل خود در جستجوی گوگل، ممکن است کاری انجام ندهید و اجازه دهید گوگل سایت شما را به طور طبیعی پیدا و کشف کند. برای سایت هایی با اندازه کوچک یا متوسط این کار مفید خواهد بود (اما سرعت آن کندتر خواهد بود.) در این موارد حتی ممکن است سایت مپ لازم نباشد.

هر چند در پایان، هیچ ضرری ندارد. اگر می خواهید از ایندکس شدن غیر قابل اعتماد، پایین آمدن صفحات از فهرست گوگل یا زیاد دیده شدن محتوای قدیمی خود جلوگیری کنید، برای سایت های بزرگتر ممکن است به سایت مپ نیاز داشته باشید. اگر صفحات سایت شما به هم لینک داده شده اند و می توان از مناطق دیگر سایت به آن ها پیمایش کرد، پس گوگل معمولاً می تواند بیشتر سایت شما را کشف کند. اما یک سایت مپ می تواند باعث بهبود خزیدن ربات ها و کاهش هدر رفتن منابع سرور شود.

در زیر می توانید مواردی که بهتر است سایت مپ را به Search Console اضافه کنند مشاهده کنید:

  • اگر سایت شما واقعاً بزرگ است: هرچه سایت شما بزرگتر باشد، احتمال دارد Googlebot برخی از صفحات را از دست دهد، به خصوص برای سایت های بزرگی مانند سایت های تجارت الکترونیک یا بازار ها.
  • اگر سایت شما بایگانی بزرگی از صفحات محتوا، صفحات جداگانه یا صفحاتی است که به هم لینک ندارند.
  • اگر سایت شما جدید است: و تعداد زیادی بک لینک ندارد. از آنجا که Googlebot برای کشف صفحات به لینک ها متکی است، معمولاً برای دسترسی به سایت شما از لینک های دامنه های دیگر نیز استفاده می کند، اگر سایت های دیگر هنوز لینک دادن به سایت شما را شروع نکرده اند، ایندکس کردن مدت زمان بیشتری طول می کشد.
  • اگر سایت شما دارای محتوای چندرسانه ای زیادی مانند ویدئو، تصاویر یا در Google News است. در برخی موارد Google می تواند از سایت مپ برای زمینه های اضافی استفاده کند.

طبق گفته های گوگل، یک سایت کوچک تقریباً از 500 صفحه تعریف شده است. اگر سایت شما کوچکتر از این است (یا حتی بزرگتر)، می توانید با استفاده از چند مرحله ارزیابی تقریبی از تعداد صفحات ایندکس شده را انجام دهید.

نحوه فهمیدن تعداد صفحات ایندکس شده وبسایت

ابتدا می توانید دامنه خود را با جستجوی “:site” انجام دهید. این به شما ایده تقریبی می دهد که چه مقدار از سایت شما در حال حاضر توسط گوگل ایندکس شده است. عملگر “:site” به شما امکان می دهد فقط برای سایت خود نتایج جستجو را دریافت کنید و گوگل تقریباً به شما می گوید که چند صفحه در نتایج نشان داده می شود. به یاد داشته باشید که گوگل به شما می گوید این تعداد تقریبی نتایج شما است و کاملاً قابل اعتماد نیست.

نحوه فهمیدن تعداد صفحات ایندکس شده وبسایت

در حقیقت، این امکان وجود دارد که چندین URL غیر متعارف برای همان صفحه های نمایه شده داشته باشید، به نظر می رسد تعداد صفحات ایندکس شده ای که در این نتیجه می بینید از تعداد واقعی صفحات ایندکس شده شما در بیشتر باشد. اگر اپراتور جستجوی “:site” نتیجه کمتری از انتظار شما دارد، به این معنی است که همه صفحات شما ایندکس نمی شوند. در این حالت، قطعاً افزودن مراحل برای افزودن سایت مپ به Google Search Console قطعاً ضرری نخواهد کرد.

اگر در حال حاضر Search Console را تنظیم کرده اید، می توانید تعداد صفحات ایندکس شده خود را با گزارش در “Coverage” در بخش “Index” بررسی کنید. از آنجا می توانید صفحات “Valid” را بررسی کنید تا ببینید آیا با آنچه انتظار دارید مطابقت دارد یا خیر، حتی می توانید لیست صفحات معتبر را برای تأیید وضعیت صفحات مشاهده کنید.

مشاهده تعداد صفحات ایندکس شده وبسایت در Search Console

اگر سایت مپ ارسال شده در Search Console ندارید، ممکن است صفحات خود را به عنوان “Indexed, not submitted in sitemap” مشاهده کنید. همچنین ممکن است چندین پیام دیگر مشاهده کنید که نشان می دهد گوگل صفحات را ایندکس نکرده است:

  • کشف شد – در حال حاضر ایندکس نشده است.
  • خزیده شده – در حال حاضر ایندکس نشده است.

این ممکن است نشانه هایی از چندین مسئله باشد. احتمالاً Google فکر می کند که این صفحات حاوی محتوای کم هستند، یا آنقدر ارزش ندارند که ایندکس شوند. یا اینکه Googlebot بودجه خزیدن سایت شما را به مصرف رسانده و از ترس بارگیری بیش از حد سرور شما، این URL ها را کرال نکرده است، یا اینکه Googlebot دارای برخی مشکلات دیگر از جمله عدم امکان ارائه صفحات است.

در این موارد شما می توانید از نظر فنی سئوی سایت خود را بررسی کنید تا ببینید آیا سایر عوامل می توانند باعث ایجاد مشکل شوند یا نه. اما در برخی موارد این پیام ها خوش خیم هستند و با گذشت زمان گوگل این صفحات را ایندکس می کند.

نحوه ارائه سایت مپ در Google Search Console

اگر تصمیم گرفته اید که افزودن سایت مپ برای شما ارزشمند است، در اینجا نحوه انجام این کار گام به گام آورده شده است.

  1. صفحه سایت مپ خود را در سایت خود را به صورت زنده پیدا کنید. هر سایتی سایت مپ را در همان مکان یا با ساختار URL یکسان قرار نداده است. شما می توانید “site: example.com filetype: xml” یا “site: example.com inurl: sitemap” را در گوگل جستجو کنید یا می توانید مستقیماً به سایت www.example.com/sitemap.xml مراجعه کنید زیرا این مکان متداول ترین مکان است. اگر صفحه HTML در دسترس بازدیدکنندگان سایت قرار دارد، آن هم کار می کند، این صفحه اغلب در پاورقی قرار دارد. همچنین می توانید فایل robots.txt خود را بررسی کنید و ببینید آیا سایت مپ به آنجا لینک خورده است یا خیر.
  2. به حساب Search Console خود بروید و ویژگی صحیح خود را پیدا کنید. مهم است که اطمینان حاصل کنید که خاصیت دامنه دقیقی را که می خواهید برای آن سایت مپ ارسال کنید- دامنه ای که در دسترس بازدید کنندگان است، پیدا کرده اید. به یاد داشته باشید که :http// و :https// یکسان نیستند و example.com و www.example.com نیز یکی نیستند.
  3. به بخش “Sitemap” در بخش “index” در سمت چپ بروید.
  4. در صورت وجود سایت مپ های قدیمی و منسوخ شده را حذف کنید. برای پیدا کردن این گزینه، روی سه نقطه ای که در گوشه بالا سمت راست وجود دارد کلیک کنید.
  5. در بخش «Add a new sitemap» می توانید URL سایت مپ خود را اضافه کرده و روی ارسال کلیک کنید. توجه: شما فقط باید انتهای URL را ارسال کنید، نه قسمت دامنه. به شرطی که آن فایل سایت مپ در دامنه ای که با ویژگی Search Console شما مطابقت دارد ذخیره شود.
  6. گوگل تأیید می کند که سایت مپ را می توان یافت و خواند. ممکن است کمی طول بکشد تا سایت مپ شما کرال شود.

برای ارسال سایت مپ به Google Search Console این مراحل را دنبال کنید. در همین مکان می توانید ببینید که آیا سایت مپ قبلاً ارسال شده است یا نه و همچنین آخرین باری که توسط Googlebot “خوانده شده” و چند URL که گوگل در سایت مپ شما کشف کرده است. در این حالت اگرچه “کشف” همان ایندکس شده یا حتی کرال شده نیست، اما ممکن است چندین روز طول بکشد تا هر صفحه کرال و ایندکس شود.

ارسال سایت مپ به سرچ کنسول

پس از ارسال سایت مپ، نیازی به ارسال مجدد آن ندارید، مگر اینکه URL مکان سایت مپ تغییر کند. همانطور که در بخش بالا، گزارش “Coverage” در Search Console توضیح داده ایم، می توانید وضعیت ایندکس صفحات سایت مپ ارسال شده را مشاهده کنید.

چه چیزی را باید در سایت مپ خود قرار دهید؟

سایت مپ شما باید فقط حاوی URL های وضعیت 200 در سایت شما باشد. نشانی های وب هدایت شده، 404 صفحه یا URL های غیر ایستا مانند URL های تولید شده در جلسه را در سایت مپ خود نگذارید.

همچنین نباید URL های غیر متعارف یا چندین URL مختلف برای یک صفحه داشته باشید. اگر از برچسب های متعارف در سایت خود استفاده نمی کنید، احتمالاً گوگل نسخه های متعارف را به تنهایی انتخاب می کند یا URL های سایت مپ شما را به عنوان متعارف انتخاب می کند. نکته مهم این است که اطمینان حاصل کنید فقط یک آدرس اینترنتی برای هر صفحه در نقشه خود دارید. اگر چندین آدرس اینترنتی برای هر صفحه داشته باشید، یا اگر سایت مپ شما با تغییر مسیر ها و 404 مسدود شده باشد، گوگل در ایندکس کردن سایت شما با مشکل روبرو خواهد شد یا بودجه کرال شما خیلی زود قابل استفاده است.

اطمینان حاصل کنید که پروتکل (http: // یا https: //) و زیر دامنه “www” در صورت وجود در سایت واقعی شما، در آن گنجانده شده اند. ساختار های URL در سایت مپ شما باید با صفحات واقعی مطابقت داشته باشد.

این دستورالعمل های مهم دیگر را برای سایت مپ دنبال کنید:

  • اگر می خواهید سایت مپ شما برای کل سایت کار کند، سایت مپ خود را در root سایت قرار دهید (به عنوان فرزند دامنه اصلی). سایت مپ ها فقط فرزندان فهرست اصلی را تحت تأثیر قرار می دهند.
  • با استفاده از برچسب های hreflang، در مورد نسخه های جایگزین URL به گوگل بگویید.
  • فایل های سایت مپ ها باید UTF-8 کدگذاری شده باشند و URL ها به طور مناسب خوانده شوند.
متن فایل xml- سایت مپ

افزودن چندین سایت مپ به search console

اگر سایت بزرگی دارید، ممکن است منطقی باشد که سایت مپ شما به چندین سایت مپ کوچکتر تقسیم شود. در این حالت، بهترین روش استفاده از فایل ایندکس (منظور صفحه اصلی سایت است) سایت مپ است که از لحاظ قالب بسیار شبیه سایت مپ معمولی است – اما پرونده ای که شامل سایت مپ های دیگر است. در واقع، این یک سایت مپ از سایت مپ بزرگ تر است. می توانید به راهنمایی های گوگل در مورد نحوه ساخت و ارسال سایت مپ به این روش مراجعه کنید.

به این ترتیب فقط لازم است که یک فایل با نام index را به Search Console ارسال کنید تا توسط Google خزیده شود. ارسال حداکثر 500 فایل ایندکس سایت مپ برای هر سایت در Search Console امکان پذیر است. درست مانند یک سایت مپ معمولی، پس از ارسال سایت مپ و کشف شدن توسط Search Console دیگر نیازی به ارسال مجدد آن ندارید مگر اینکه URL مکان تغییر کند.

سخن آخر

اگر تماما تلاشتان را کردید و هنوز هم در مورد افزودن نقشه سایت به Google Search Console به مشکل بر خوردید می توانید با کارشناسان ممتاز سئو تماس بگیرید. تیم ما می تواند با استفاده از خدمات استراتژیک SEO به شما کمک کند تجارت خود را توسعه دهید و در گسترش اطلاعات در مورد بهینه سازی موتور جستجو به شما کمک کند. پس همین حالا به برنامه های ارائه شده در ممتاز سئو نگاهی بیندازید و در صورت تمایل با کارشناسان ما تماس بگیرید تا یک کمک حرفه ای در سئوی سایت خود داشته باشید.