با وجود آزمایش صفحه گوگل (که قرار است در ماه ژوئن شروع به کار کند)، توسعه دهندگان سایت و صاحبان مشاغل در سراسر جهان وقت و منابع بیشتری را برای بهبود تجربه کاربر صرف می کنند. با توجه به تمرکز به روزرسانی های آینده بر وری بارگذاری، تعامل و ثبات بصری فرصت مناسبی است تا صاحبان سایت عملکرد سایت خود را بررسی کنند. در این مقاله راجع به شبکه تحویل محتوا می آموزیم.
شاید شنیده باشید که یکی از جنبه های اصلی این امر باید ارزیابی مجدد راه اندازی شبکه میزبانی وب و تحویل محتوا (CDN) سایت باشد. اما چگونگی کار کردن این شبکه و تاثیر آن بر سئو را در ادامه خواهیم دید.
چرا به شبکه تحویل محتوا نیاز داریم؟
یک کاربر معمولی اینترنت به نحوه کار صفحات وب و یا ارائه دهنده خدمات میزبانی وب توسط یک شرکت توجه ندارد. تنها چیزی که به آن اهمیت می دهد تجربه کاربری خودش است، عمدتا سرعت بارگیری سریع، محتوای با کیفیت و ناوبری بصری.
سرعت مساوی با پول است و این مسئله خصوصاً در مورد سایت های تجارت الکترونیک بیشتر صدق می کند. در حقیقت صفحاتی که در عرض 0 تا 2 ثانیه بارگیری می شوند، بیشترین نرخ تبدیل تجارت الکترونیکی را دارند.
علاوه بر این نرخ تبدیل با هر ثانیه اضافی از زمان بارگیری بین 0 تا 5 ثانیه به طور متوسط 4.42٪ کاهش می یابد. حتی برای سایت های غیر تجاری، سرعت بارگذاری صفحه تاثیر بسیار زیادی بر روی تجربه کاربر دارد. وب سایت هایی که در 1 ثانیه بارگیری می شوند، نرخ پرش متوسط 7٪ دارند.
این مقایسه با نرخ پرش 11٪ برای صفحات دارای 3 ثانیه تأخیر صفحه و 38٪ پرش برای صفحاتی است که بارگیری آن ها 5 ثانیه طول می کشد. در سراسر صنایع استفاده از شبکه تحویل محتوا یک استراتژی استاندارد برای دستیابی به سرعت بارگیری صفحه بهینه برای دسکتاپ و موبایل است. تحقیقات سیسکو نشان می دهد که شبکه تحویل محتوا های جهانی تا سال 2022 حدود 72 درصد از کل ترافیک اینترنت را حمل می کنند.
اکنون برآورده کردن انتظارات کاربر و مجادله با سایت های رقیب بدون استفاده از شبکه تحویل محتوا غیرممکن است.
CDN چیست و چگونه کار می کند؟
وب سایت هایی که از CDN استفاده نمی کنند به یک سرور متکی هستند تا محتوا را به همه بازدیدکنندگان سایت توزیع کنند، خواه یک مایل با کاربران فاصله داشته باشند یا در سراسر کره زمین واقع شوند. از طرف دیگر یک شبکه تحویل محتوا از چندین سرور توزیع شده جغرافیایی تشکیل شده است.
ارائه دهندگان شبکه تحویل محتوا غالباً سرور ها را در نقاط تبادل اینترنت (IXPs) قرار می دهند، مکانی فیزیکی که ارائه دهندگان خدمات اینترنت، ترافیک را به هم متصل و مبادله می کنند. دارندگان سایت هزینه خدمات CDN را پرداخت می کنند و به آن ها امکان می دهد محتوای وب سایت مانند تصاویر، فیلم ها، صدا، HTML، CSS و پرونده های جاوا اسکریپت را در هر سرور در شبکه توزیع کنند.
این سرور ها نسخه های حافظه پنهان شده از محتوای وب سایت را ذخیره می کنند و آن را به راحتی برای درخواست های کاربر در دسترس قرار می دهند. هنگامی که کاربر صفحه ای را درخواست می کند، محتوا از طریق سروری که از نظر جغرافیایی نزدیک ترین است تحویل داده می شود. به نوبه خود CDN ها با به حداقل رساندن مسیری که محتوای سایت باید در هنگام درخواست کاربر نهایی انجام دهد، تأخیر صفحه را کاهش می دهد.
CDN ها همچنین با بهینه سازی تحویل براساس نوع محتوای درخواستی، مانند محتوای استاندارد وب، محتوای پویا، پخش ویدئو یا دانلود فایل های بزرگ، سرعت بارگیری و تجربه کاربر را بهبود می بخشند. جدا از بهبود سرعت بارگذاری، استفاده از CDN باعث افزایش پهنای باند و کاهش هزینه های سربار برای سرور ها می شود.
چرا CDN ها برای سئو اهمیت دارند؟
معیار های تجربه کاربر
زمان آن فرا رسیده است که متخصصان سئو و صاحبان مشاغل سرعت بارگذاری سایت را در اولویت اصلی خود قرار دهند. تجربه کاربری و سئو به طور ذاتی در هم آمیخته شده اند و مدت هاست که گوگل عناصر UX را برای تعیین رتبه بندی جستجو در نظر می گیرد.
به عنوان مثال به روزرسانی 2015 Mobile-Friendly گوگل با معرفی قابلیت mobile friendly به عنوان الگوریتم “روشن یا خاموش” باعث تغییر فضای سئو شد. در جولای 2018 گوگل تأیید کرد که سرعت بارگیری صفحه یک عامل رتبه بندی جستجو است، از جمله برای جستجو های تلفن همراه.
طبق اعلام الگوریتم گوگل، به روزرسانی مه 2021 تجربه کاربری را از اهمیت بیشتری برخوردار می کند. بسیاری از به روزرسانی های قبلی الگوریتم صاحبان وب سایت را غافلگیر کرده و طرفداران سئو را مجبور به انجام تحقیقات گسترده برای تعیین دقیق و تجزیه و تحلیل تغییرات کرده اند.
اما این بار گوگل به دارندگان وب سایت می گوید دقیقاً کدام معیار ها را کنترل کنند و بهبود ببخشد. وب سایت web.dev مروری بر کلیه Core Web Vital ها دارد و ابزاری برای آزمایش سایت شما دارد.
در مورد سرعت بارگیری سایت ارقام مشخصی برای سرعت ایده آل LCP و FID و پایداری دید CLS ارائه می دهد. معیار های عملکرد بهینه به ترتیب کمتر از 2.5 ثانیه، کمتر از 100 میلی ثانیه و کمتر از 0.1 است.
تجزیه و تحلیل پیشرفته
ارائه دهندگان سرویس شبکه تحویل محتوا Premium همچنین شامل گزارش های تحلیلی و بینشی به عنوان بخشی از پلن آن ها هستند. ارائه دهندگان CDN می توانند اطلاعات مهم مانند تجزیه و تحلیل مخاطبان، داده های ترافیکی جغرافیایی و مبتنی بر پرس و جو، داده های کیفیت خدمات، تجزیه و تحلیل رویداد های امنیتی و تشخیص های بازدید کننده را جمع آوری و گزارش دهند.
پلن های CDN اغلب داشبورد بصری قابل تنظیمی را ارائه می دهند که نظارت بر این شاخص های عملکرد را آسان و خودکار می کند.
امنیت سایت
استفاده از شبکه تحویل محتوا همچنین از سایت ها در برابر حملات انکار سرویس (DDoS) محافظت می کند. از آنجا که CDN ها محتوا را به سرور های زیادی توزیع می کنند، از تأثیر حملات DDoS بر روی سرور اصلی جلوگیری می کند.
علاوه بر این ، اگر یک سرور در شبکه مورد حمله قرار گیرد یا ترافیک بیشتری از حد توان خود را تجربه کند، این درخواست به سرور دیگری تغییر مسیر می یابد. امنیت وب سایت با بهبود تجربه کاربری و اعتماد سازی به سایت یا برند به طور غیر مستقیم بر سئو تأثیر می گذارد.
برای به روزرسانی تجربه کاربری آماده شوید
اگر در حال حاضر از شبکه تحویل محتوا استفاده نمی کنید یا از ارائه دهنده فعلی خود رضایت ندارید، قبل از اینکه به روزرسانی تجربه کاربری در ماه مه منتشر شود، انتقالات لازم را انجام دهید.
هر بار که گوگل یک به روزرسانی الگوریتم جدید را راه اندازی می کند، برنده ها و بازندگان در میان سایت ها مشخص می شود. کاهش چشمگیر ترافیک که بسیاری از سایت ها پس از به روزرسانی با آن روبرو شده اند به عنوان نمونه ای از چگونگی تغییر الگوریتم می تواند ماه ها تلاش سئو را یک شبه خنثی کند.
خوشبختانه گوگل تصمیم گرفت تا از بروزرسانی آتی به مدیران سایت اطلاع دهد. گوگل هرگز الگوریتم های جستجوی دقیق خود را علنی نمی کند و احتمالاً هرگز نخواهد کرد. با این حال اعلامیه بروزرسانی تجربه کاربری، شناسایی Core Web Vital ها و منابع ارائه شده در سایت web.dev سطح شفافیت بی سابقه ای را برای گوگل نشان می دهد.
این بار متخصصان سئو می دانند چه چیزی در آینده در دسترس است و می توانند با بهبود تجربه کاربری و اندازه گیری تلاش های خود در برابر معیار های عملکرد ذکر شده به عنوان Core Web Vital برای به روزرسانی آماده شوند.
بهبود سرعت بارگذاری صفحه از طریق استفاده از شبکه تحویل محتوای قدرتمند، در میان سایر استراتژی های تجربه کاربری و سئو باید به آماده سازی سایت شما برای بروزرسانی های الگوریتم های آینده کمک کند.
منبع: searchenginejournal.com
دیدگاهی بنویسید