ماهیت یک وب سایت هنری موفق اینگونه بوده است “آن را سریع، ساده، آسان و سازمان یافته نگه دارید“. جهت جلب بازدیدکنندگان و نگه داشتن آن ها در سایت پس از ورود به وب سایت، پیمایش و محتوا باید واضح، مختصر و سرراست باشد. بازدید کنندگان برای اولین بار از هر وب سایت هنری که بازدید می کنند، باید بدانند که کجا هستند، این هنرمند کیست، هنر آن ها چگونه است، درباره چه چیزی است، چرا ارزش دیدن دارد (و امیدوارم ارزش خرید داشته باشد) و رابط کاربری وب سایت آن ها را به هر کجا که می خواهند بروند، راهنمایی کند.

سایت هایی که فاقد این اصول اولیه هستند و یا خطا های متداول دیگری را مرتکب می شوند، نمی توانند بازدیدکنندگان را به خود جلب کرده و آن ها را نگه دارند و احتمالاً در هجوم گسترده وب سایت های هنری غیر فعال و گیج کننده که بیش از حد اینترنت را در بر دارند، گم می شوند.

صرف نظر از اینکه اکثر مردم فکر می کنند شبکه های اجتماعی چقدر شگفت انگیز هستند (و دارای مزایای فراوانی هستند) و یا اینکه دنبال کنندگان شما چقدر زیاد هستند، وب سایت هنری شما تنها مکان آنلاین است که فقط شما در آن رابط کاربری و چیز های دیگر را کنترل می کنید. فقط شما تصمیم می گیرید چه چیزی پست کنید، چه موقع آن را پست کنید، چه مدت در وب سایت بماند، چگونه آن را سازماندهی کنید، چه زمانی آن را تغییر دهید، آن را کجا قرار دهید، چه موقع آن را منتقل کنید یا چه موقع آن را پایین بیاورید.

شما می توانید تمام آنچه را که می خواهید در رسانه های اجتماعی تبلیغ کنید تا تنها منبع توجه شما به هنر شما باشد، اما همیشه به یاد داشته باشید، داشتن وب سایت شخصی خود حضور مطمئنی است که هرگز آن را از دست نخواهید داد. بنابراین در اینجا لیستی از آنچه باید انجام دهید و از چه مواردی باید اجتناب کنید برای اطمینان از حداکثر بازخورد رابط کاربری، توجه و حضور وب موثر در اینترنت است:

نکات طراحی موثر سایت هنری
  • نام دامنه شخصی سازی شده خودتان را دریافت کنید و از خدمات رایگان میزبانی وب خودداری کنید. میزبانی وب رایگان هرگز قابل اطمینان نیست. در بدترین حالت، شاید نیمی از صفحه نمایش وب سایت هنری شما را نشان می دهد در حالی که نیمی دیگر که توسط سایت میزبان کنترل می شود، شبیه یک سیرک است. علاوه بر این، سایت های رایگان این تصور را ایجاد می کنند که یا توانایی پرداخت هزینه وب سایت یا نام دامنه خود را ندارید یا بدتر از آن، شما به هنر خود اهمیت نمی دهید تا بتوانید دامنه خود را بخرید و هزینه میزبانی را پرداخت کنید تا جلوه آن را نشان دهد.
  • از تبلیغات شخص ثالث در سایت های خود استفاده نکنید، مخصوصاً برای کالا ها یا خدمات غیر مرتبط با هنر خود. مطمئناً ممکن است کمی تغییر در جیب خود احساس کنید و در ابتدا از لحاظ مالی قوی نباشید، اما هر نوع تبلیغاتی که باعث جلب توجه بازدیدکنندگان می شود، احتمالاً تأثیر منفی در رتبه بندی موتور جستجوی شما خواهد داشت و به نمای کلی رابط کاربری وب سایت هنری شما آسیب خواهد زد.
  • اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما در Internet Explorer ،Google Chrome ،Firefox و Safari یکسان به نظر می رسد. وب سایت شما می تواند در یک مرورگر عالی به نظر برسد و در مرورگر دیگر وحشتناک باشد، یا بدتر از آن در یک مرورگر عالی کار می کند اما در مرورگر دیگر کاملاً غیرفعال است. قبل از انتشار، همه مرورگر های اصلی خود را آزمایش کنید.

چیز هایی که وب سایت شما نیاز دارد!

قبل از اینکه درگیر طراحی رابط کاربری سایت هنری خود شوید، مطمئن شوید که اصول اولیه را رعایت کرده اید. هر وب سایت هنری به این عناصر اصلی نیاز دارد، وگرنه ممکن است بلافاصله خریداران بالقوه را از خود دور کند:

1. نام شما

در صورت امکان نام خود را در URL وب سایت خود قرار دهید. نام شما برند شماست: اینگونه افراد شما را پیدا می کنند. هر زمان بازدید کننده در هر صفحه ای از وب سایت هنری شما باشد، نام برند باید همیشه در رابط کاربری قابل مشاهده باشد. ایجاد یک لوگو و قرار دادن آن در عنوان وب سایت به تحقق این امر کمک می کند. نام / نشان خود را خوانا و پر رنگ نگه دارید، اما فونت / طراحی رابط کاربری باید با آثار هنری شما مطابقت داشته باشد تا بازدیدکنندگان بتوانند نام شما را به خاطر بسپارند و آن را با کار خود مرتبط سازند.

2. تصاویر با کیفیت بالا

اگر به هنر خود افتخار می کنید، پس آن را زیبا نشان دهید. تصاویر کوچک، تار، تاریک و با کیفیت پایین را به وب سایت خود منتقل نکنید. به یاد داشته باشید، شما باید سایت هنری خود را به عنوان “استودیوی هنری آنلاین” خود مشاهده کنید. اگر کسی به استودیوی شما مراجعه کند، آیا یک قطعه کوچک و مبهم از آثار هنری خود را به آن ها نشان می دهید یا واقعیت را به آن ها نشان می دهید؟ گرچه نمی توانید آثار خود را به صورت دیجیتالی کاملاً نشان دهید (البته مگر اینکه شما یک طراح دیجیتال باشید)، اما تهیه یک دوربین مناسب با ابزار مناسب می تواند کار شما را بهبود بخشد.

3. جزئیات آثار هنری

این به معنای عکس های نزدیک از کار های هنری شما نیست (اگرچه این مورد نیز می توانند مهم باشد). این مسئله به عنوان، متریال، ابعاد، قیمت و سال تولید قطعه هنری اشاره دارد. این اطلاعات به بازدیدکننده کمک می کند تا تقریباً از همه چیز هایی که در خرید آثار هنری به آن فکر می کنند، مطلع شود. همچنین باعث می شود وب سایت شما از طریق گوگل یا سایر موتور های جستجو بیشتر جستجو شود. برای محافظت از تصاویر خود، فراموش نکنید که یک واتر مارک با نام خود به آن ها اضافه کنید. به این ترتیب هر کسی که آن ها را دانلود کند، دیگر قادر به استفاده از آن ها نخواهد بود.

تاثیر جزئیات آثار هنری روی طراحی سایت

4. آیا محصول برای فروش موجود است؟

شما نیازی به ارسال تصاویر از آثار هنری موجود ندارید، اما باید کاملاً مشخص کنید که کدام قطعه موجود است و کدام یک موجود نیست.

5. بیوگرافی هنرمند و رزومه کاری

این اطلاعات به ویژه هنگامی که از وب سایت خود به عنوان نمونه کار استفاده می کنید بسیار مفید است که این روز ها هنرمندان بیشتری آن را ایجاد می کنند. بیوگرافی و رزومه هنگام مراجعه به گالری ها، موزه ها، مسابقات یا کمیسیون ها به شما کمک می کند.

6. توضیحات هنرمند

توضیحات شما وقتی شما بسیاری از وجوه شما را نشان می دهد و از جانب شما صحبت می کند. این توضیحات باید همیشه به صورت اول شخص نوشته شود: با زندگی نامه متفاوت است.

7. اطلاعات تماس

در صورت عدم داشتن اطلاعات تماس نمی توانید چیزی بفروشید. اطمینان حاصل کنید که اطلاعات تماس خود را در وب سایت خود به راحتی در دسترس قرار دهید.


نکات طراحی رابط کاربری

همه این اطلاعات را در یک صفحه قرار ندهید. وب سایت هنری خوب مانند گالری یا موزه است. آثار هنری را نمی توان انباشته کرد، دیوار ها را بیش از حد شلوغ می کند. شما باید به هر مورد، اعم از یک اثر هنری یا متن، مکانی برای عرضه خود بدهید. بهترین راه برای این کار سازماندهی رابط کاربری صفحات وب سایت هنری شما است.

در ادامه نکاتی جزئی در مورد ساخت وب سایت وجود دارد: هر صفحه باید فقط یک هدف داشته باشد. با قرار دادن بیش از حد اطلاعات (یا آثار هنری) در یک صفحه، علاقه بازدید کننده به وب سایت را از دست خواهید داد.

این روش نه تنها روشن ترین و کاربر پسند ترین راه برای سازماندهی وب سایت شما است، بلکه به سئو وب سایت (بهینه سازی موتور جستجو) نیز کمک می کند. هر زمان کسی از Google ،Yahoo ،Bing یا هر موتور جستجوی دیگری استفاده کند، سئو صفحه شما را در بالای نتایج جستجو نگه می دارد.

وقتی صفحات وب شما به طور واضح متمرکز و متمایز شده باشند، crawler های موتور جستجو دقیقاً می دانند که سایت شما چیست و آن را در نتایج جستجو قرار می دهد. بنابراین شما به چه صفحاتی نیاز دارید؟

1. صفحه اصلی / Landing page

صفحه اصلی سایت هنری

این صفحه “چهره” وب سایت شماست. صفحه اصلی باید 3 عنصر اصلی داشته باشد: عنوان، تصویر و نقشه.

  • عنوان باید به بازدید کننده بگوید وب سایت شما درباره چیست. “Art by [اسم شما]” یا “[اسم شما] Artist” یک روش کاملاً احمقانه برای شروع است. در اینجا عنوان باید چیزی باشد که به راحتی به هر زبانی قابل ترجمه باشد.
  • تصویر می تواند یک اثر هنری، مخلوطی از رنگ ها یا اسلاید باشد. از اصرار به آوردن همه کار های هنری خود در این صفحه جلوگیری کنید: صفحات هنری شما برای همین است. ویژگی های بصری به سرعت به بازدید کننده این احساس را می دهد که شما کی هستید و به چه چیزی علاقه دارید. اگر سه سبک متمایز از کار های هنری دارید، می توانید از هر کدام یک نمونه بگذارید. با این وجود، اگر سبک کار های هنری شما کاملاً یکنواخت است، بیش از یک تصویر در آن قرار ندهید.
  • نقشه سایت یک نقشه واقعی نیست، بلکه بیشتر یک منوی ناوبری قابل درک است. این باید صفحات مختلف موجود در وب سایت شما را به وضوح مشخص کند. این منو را پنهان نکنید، بلکه آن را در صفحه خود پر رنگ و برجسته کنید. آن را در بالا یا سمت چپ صفحه نگه دارید، جایی که بلافاصله قابل مشاهده باشد.

2. آلبوم های آثار هنری

دقیقاً مانند نمای کلی رابط کاربری وب سایت، کار های هنری شما باید به بخش های کوچک تر تقسیم شود. هرگز نباید بیش از 20-30 تصویر در هر آلبوم / صفحه وجود داشته باشد در غیر این صورت کاربران خسته خواهند شد و شروع به پرش از روی تصاویر می کنند در نتیجه نرخ پرش وب سایت شما افزایش می یابد. روش های زیادی برای مرتب سازی آثار هنری شما وجود دارد: شما می توانید آن را بر اساس متریال، سبک، سال تولید، شناسه محصول و قالب فیلتر کنید.

حتی می توانید صفحات خود را به دو قسمت تقسیم کنید: ممکن است شما یک آلبوم انتزاعی داشته باشید که بر اساس حالت طبقه بندی شده است، یا شاید شما یک آلبوم از منظره داشته باشید که براساس فصل مرتب شده باشد. فقط زیاد آن ها را متراکم نکنید: هر آلبوم باید حداقل 10 تصویر داشته باشد.

به یاد داشته باشید که شما می خواهید روشن کنید که کدام اثر هنری برای خرید موجود است و کدام یک نیست. شما می توانید این مسئله را مستقیماً در آلبوم ها نشان دهید یا یک آلبوم ویژه برای کار های هنری موجود / فروخته شده ایجاد کنید. با این حال اگر بیش از 25 تا 35 اثر هنری وجود داشته باشد که در هر دو گروه قرار دارند، نباید این کار را انجام دهید.

3. صفحه درباره من

مشخصات هنرمند صاحب سایت هنری

شما می توانید بیوگرافی، توضیحات هنرمند و رزومه خود را در این صفحه قرار دهید، اما برای کمک به ایجاد رابط کاربری بهتر، عناصر بصری را اضافه کنید. این کار می تواند با مشخص کردن هر بخش با پس زمینه ای با رنگ متفاوت باشد، یا با استفاده از تصاویر یا آیکون ها برای جدا کردن بلوک های متن. عکس اصلی خود را وارد کنید. تصویری از کار خود در استودیو را نشان دهید. آیا اولین نقاشی مداد رنگی را که در دوران کودکی انجام داده اید، دارید؟ عناصر بصری فقط مشاهده یک صفحه وب را آسان نمی کنند، همچنین به شناخت بهتر برند شما می افزاید.

4. صفحه تماس با ما

برخی از هنرمندان به سادگی این بخش را در پاورقی یا عنوان سایت خود قرار می دهند که یک روش کاملاً قابل قبول است. با این حال، داشتن یک صفحه اختصاص داده شده به فروش / تماس به بیننده سایت یادآوری می کند که شما در دسترس هستید. اگر نمی خواهید آدرس ایمیل شخصی خود را قرار بدهید، حتی می توانید یک فرم تماس با ما داشته باشید، اما حتما پیام های خود را مرتباً بررسی کنید. شما نباید فروش بزرگ بعدی خود را از دست بدهید.


این عناصر را از سایت خود دور نگه دارید

موسیقی

در وب سایت خود از پخش خودکار موسیقی استفاده نکنید. اگر بیننده شما بخواهد به موسیقی گوش دهد، خودش این کار را انجام خواهد داد. موسیقی باعث حواس پرتی و آزار کاربر می شود و اگر مجبور شوند خلاف میل خود به موسیقی گوش دهند، بیشتر افراد بلافاصله از سایت شما خارج می شوند.

تبلیغات

تاثیر تبلیغات در رابط کاربری سایت هنری

این دام برخی از میزبانان سایت “رایگان” است. قبل از اینکه از شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی سرویسی دریافت کنید، مطمئن شوید که آیا آن ها تبلیغاتی را در وب سایت شما قرار می دهند یا خیر. تبلیغات می تواند حواس کاربران شما را به شدت از کار های هنری پرت کند و هرگز حرفه ای به نظر نمی رسند.

کار های هنری سایر هنرمندان

حتی اگر اثری که قرار داده اید یک اثر هنری باشد که در گذشته از آن الهام گرفته اید، اگر بازدیدکنندگان آثار هنری را که متعلق به شما نیست ببینند، این مسئله برای کاربر شما گیج کننده خواهد بود. همچنین باعث می شود آن ها سوال کنند که آیا آثار هنری دیگر از شما است یا خیر و اصالت هنر شما به خطر می افتد.


نکات پایانی

نکات طراحی رابط کاربری سایت هنری
  • سایت خود را مرتباً به روز کنید. فکر نکنید که فقط به دلیل جدید بودن صفحات شبکه های اجتماعی شما لازم نیست نگران وب سایت خود باشید. بازدید مردم افزایش خواهد یافت و شما باید برای آن آماده باشید. سایتی که به روز نیست این احساس را به وجود می آورد که یا اتفاق خاصی در کار حرفه ای این هنرمند رخ نمی دهد و یا اینکه کار های جدیدی ایجاد نمی کنند.
  • وب سایت شما باید همانند رابط کاربری که در کامپیوتر ها نمایش داده می شود، به خصوص سازمان، به سادگی و به راحتی از طریق تلفن همراه نیز نمایش داده شود. تعداد بیشتری از افراد در حال مرور وب در دستگاه های تلفن همراه هستند و این تعداد به طور پیوسته در حال افزایش است تا جایی که پیمایش صفحات در موبایل از مرور در رایانه بیشتر خواهد شد.
  • وب سایت خود را به تمام صفحات شبکه های اجتماعی خود (و بالعکس) لینک دهید تا بازدیدکنندگان بتوانند به راحتی در بین آن ها حرکت کنند و هنگامی که در شبکه های اجتماعی پست می گذارید، هرچه بیشتر به تصاویر یا صفحات خاصی در وب سایت خود لینک دهید بهتر است. استفاده از رسانه های اجتماعی یکی از بهترین راه ها برای جذب بازدید به وب سایت شما و افزایش ترافیک وب سایت شماست.
  • هنر خود را به گونه ای ارائه دهید که هرکسی بتواند آن را درک کند. اطمینان حاصل کنید که هنر شما به روشی تنظیم شده است که ارزیابی و دسترسی به آن آسان باشد. افرادی که از قبل با وب سایت شما آشنایی دارند مشکلی ایجاد نمی کنند. این افراد کاملاً غریبه هستند که باید بیشترین توجه را به آن ها داشته باشید، کسانی که برای اولین بار با هنر شما آشنا می شوند، آنچه را که می بینند دوست دارند و تصمیم می گیرند بیشتر ببینند. بنابراین هر زمان که شخصی جدید از وب سایت شما بازدید می کند، اطمینان حاصل کنید که با کمترین تلاش ممکن، به جایی که می خواهد برود.

منابع: artbusiness.com و agora-gallery.com