فریلنسر یا آزاد کار فردی مستقل و حرفه ای است که خدمات خود را به یک یا چند مشتری ارائه می دهد. بدون آن که به آن ها متعهد باشد. فریلنسرها خدمات مختلفی ارائه می دهند و کار آن ها معمولا شکل های مختلفی دارد. در واقع فردی می خواهد به کاری مشغول شود که واقعا به آن علاقه دارد و نمی خواهد وقت خود را از صبح تا غروب در یک شرکت تلف کند. می خواهد برای خودش کار کند و خودش ساعت کاری خود را تعیین کند. در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم “فریلنسر” و “فریلنسینگ” آشنا کنیم و مزایا و معایب آن را بررسی کنیم. در ادامه با همراه باشید.
فریلنسر (FreeLancer) کیست؟
فریلنسر (Freelancer) به شخصی گفته می شود که بدون نیاز به شرکت یا کسب و کار دیگری، تخصص و حرفه خود را به صورت مستقل و جداگانه برای مجموعه های مختلف انجام می دهد.
فریلنسر کار یا پروژه ای را در زمان محدود به کارفرما ارائه می دهد. هیچ گاه یک فریلنسر به صورت دائمی کاری انجام نمی دهد. مثلا بیشتر فریلنسر ها روی پروژه هایی کار می کنند که پس از تحویل پروژه به کارفرما دیگر با او کاری ندارند. درواقع بیشتر فریلنسر ها به صورت فردی بر روی یک پروژه کار می کنند و فریلنسری یک شغل انفرادی است.
فریلنسینگ (FreeLancing) چیست؟
به معنای آزاد کاری یا دور کاری است و اگر در زمینه ای مهارت و تخصص دارید، می توانید به صورت فریلنسینگ فعالیت داشته باشید. در این نوع از شغل یک فرد متخصص در زمینه ای خاص برای کار اعلام آمادگی می کند. کاری که به او سپرده می شود به صورت پروژه ای است و از طریق دور کاری انجام می شود.
شغل های برتر برای فریلنسرها
یک فریلنسر خودش می تواند ساعات کاری اش را تعیین کند و به صورت نیمه وقت یا تمام وقت روی پروژه هایی که انتخاب می کند، کار کند. بعضی از آن ها فریلنسینگ را به صورت تمام وقت و بعضی در کنار کار فعلی خود و در وقت های آزاد آن را انجام می دهند.
در این جا 10 شغل برتر برای فریلنسر ها گفته شده است:
- نویسندگی و تولید محتوا
- طراحی
- مترجمی
- تولید محتوا و آگهی های تبلیغاتی
- ویراستاری
- توسعه دهنده وب
- مشاوره کسب
- دستیار مجازی
- توسعه دهنده نرم افزار
- کارشناسی فروش
درآمد فریلنسرها چگونه است؟
فریلنسر ها به روش های متفاوتی کار می کنند. بعضی از فریلنسر ها برای انجام یک پروژه به صورت بیعانه هزینه ای دریافت می کنند و برخی دیگر کل مبلغ پروژه را یک جا دریافت می کنند. این یک مسئله شخصی است. فریلنسر ها هر چه قدر در یک زمینه ای که در آن تخصص دارند تجربه کسب کنند، می توانند نرخ های بالاتری برای کار خود پیشنهاد کنند.
اگر بخواهیم درآمد یک فریلنسر را بررسی کنیم، می توانیم بگوییم که چندین برابر درآمد شخصی که در یک شرکت خصوصی کار می کند، می تواند درآمد به دست آورد. اما باید گفت که این کار، درآمد ثابت ندارد و از این نظر ممکن است کمی دشوار باشد. اگر با برنامه ریزی و پس انداز پیش بروید، می توانید این مشکلات را حل کنید.
چگونه به عنوان یک فریلنسر شروع به کار کنیم؟
1. برای اینکه بتوانید به عنوان یک فریلنسر شروع به کار کنید، باید مهارت ها و توانایی هایی برای ارائه به مشتریان داشته باشید.
2. بعد از انتخاب مهارت و شغل خود، باید از طریق برنامه های مربوط به کسب و کار و وب سایت های اینترنتی خود و کارتان را معرفی کنید.
3. وب سایت هایی وجود دارد که به این افراد فرصت می دهد تا بتوانند کارشان را معرفی کنند و نمونه کارهایی در آن جا ثبت کنند تا کارفرمایان با توجه به نیازهای مجموعه خود بتوانند آن ها را انتخاب کنند.
4. همچنین می توانید در همه شبکه های اجتماعی کارتان را معرفی کنید، باید بگوییم که ساخت اکانت لینکدین بسیار مفید است. زیرا بیشتر کارفرمایان حرفه ای از لینکدین استفاده می کنند و یک منبع خوب برای پیدا کردن کارهای انجام شده توسط یک فریلنسر می باشد.
با انجام موارد گفته شده و کشف مهارت های شخصی، هر کسی می تواند به یک فریلنسر موفق تبدیل شود.
فریلنسر شدن چه مزایایی دارد؟
- فرد برای خود کار می کند و رئیسی بالای سر او نیست.
- فرد می تواند در هر زمان و مکان دلخواه خود کار کند.
- درآمد فرد حد و مرز ندارند و می تواند با انجام پروژه های بیشتر و تخصصی تر، درآمد بسیار بالاتری داشته باشد و از کسانی که مانند او هستند و در شرکت های خصوصی مشغول به کار هستند با سرعت بیشتری سبقت بگیرد.
- نیاز به فریلنسرهای قابل اعتماد و با کیفیت در حال رشد است.
معایب فریلنسر شدن
- افراد تا زمانی می توانند درآمد کسب کنند که بتوانند پروژه های با کیفیت مناسب انجام دهند.
- افراد باید حتما مهارت کافی در زمینه پروژه ای که انجام می دهند داشته باشند. چون همکار یا مدیری بالای سرشان نیست تا اشتباهاتشان را متذکر شود.
- از مزایای کارمندی خبری نیست و فریلنسرها از حقوق بازنشستگی، بیمه و حقوق تعطیلاتی بهره نمی برند.
- معمولا فریلنسرها به تنهایی در خانه یا در دفترشان مشغول کار هستند که این ممکن است باعث منزوی شدن آن ها شود.
- تضمینی برای داشتن درآمد سالیانه ثابت و مشخص وجود ندارد و این موضوع باعث می شود، افراد به سمت فریلنسرشدن وارد نشوند. اما باید مطمئن شوید که مهارت و کار پایداری در زمینه تخصص تان وجود دارد.
- کار می تواند نامنظم باشد. برای زمان هایی که کار آن ها کمتر است باید برنامه داشته باشند و برای زمان هایی که کار زیاد است، آماد باشند تا بتوانند پروژه ها را به موقع تحویل دهند.
دیدگاهی بنویسید