آیا تا به حال در موقعیتی قرار گرفته اید که به سایتی مراجعه می کنید و منتظر پاسخ سایت هستید اما با صفحه 404 مواجه می شوید؟
طبق نظرسنجی گوگل آنچه در هنگام بازدید از یک وب سایت بیشتر برای کاربران آزار دهنده است، لینک های شکسته (Broken Links) هستند. پیوند های شکسته نه تنها آزار دهنده هستند، بلکه می توانند به سئو سایت شما نیز آسیب برسانند.
نه تنها کاربران بلکه موتورهای جستجو نیز از لینک های شکسته متنفر هستند. وقتی کاربران با لینک های شکسته مواجه می شوند، دیگر تمایل ندارند به کاوش در صفحات دیگر شما ادامه دهند و وقتی کاربران زمان کمتری را در سایت شما صرف کنند، موتورهای جستجو تصور می کنند که وب سایت شما تجربه کاربری خوبی ارائه نمی دهد.
در نهایت موتور های جستجو رتبه پایین تری به شما می دهند. لینک های شکسته بازدید کنندگان شما را از بین می برد و به تلاش های شما برای بهینه سازی سئو آسیب می رساند. بنابراین باید آن ها را اصلاح کنید. هیچ کس دوست ندارد پیوند های شکسته در وب سایت خود داشته باشد. اما بسیاری از مالکان وب سایت حاضر نیستند وقت خود را صرف بررسی لینک های و رفع یا حذف آن ها کنند.

لینک شکسته، لینکی است که دیگر کار نمی کند. پیوند های شکسته می توانند به دلایل زیادی رخ دهند، اما رایج ترین دلیل آن این است که یک صفحه حذف شده یا به مکان دیگری منتقل شده است که باعث می شود سرور خطای 404 پیدا نشده را نشان دهد.

در سایت های وردپرس، پیوندهای شکسته معمولاً هنگام انتقال یک سایت به نام دامنه جدید یا حذف یک پست یا صفحه بدون ریدایرکت مناسب رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: 6 اشتباه ریدایرکت که بازدید های سایت شما را به خطر می اندازد!

همچنین گاهی اوقات Broken Links می توانند به دلیل اشتباه تایپی رخ دهند و ممکن است ماه ها و یا سال ها مورد توجه قرار نگیرند. به همین دلیل بسیار مهم است که پیوند های شکسته سایت خود را به طور مرتب کنترل کرده و آن ها را برطرف کنید، به این ترتیب می توانید از آسیب رساندن آن ها به رتبه بندی سئو سایت خود جلوگیری کنید.

2 نوع لینک شکسته در سایت وجود دارد:

  • لینک های خارجی
  • لینک های داخلی

لینک های خارجی

لینک خارجی هر لینکی از وب سایت شما به وب سایت دیگر است. بسیاری از مدیران وب سایت، به اشتباه تصور می کنند که پیوندهای خارجی شکسته اهمیتی ندارند. زیرا به bounce rate یا زمان معیار های سایت آن ها آسیب نمی رساند.

با این حال لینک های شکسته خارجی برای وب سایت شما می توانند فاجعه بار باشند. زیرا باعث می شود کاربران تصور کنند که شما قابل اعتماد نیستید. همچنین سیگنال هایی به گوگل می رساند که سایت شما قدیمی است و می تواند برای رتبه بندی مناسب نباشد.

لینک های داخلی

بر خلاف لینک های خارجی، شما کنترل کاملی بر لینک های داخلی دارید. با ایجاد لینک سازی های داخلی مناسب، می توانید از پیوند های شکسته در وب سایت خود جلوگیری کنید.

اگر لینک شکسته ای در وب سایت خود مشاهده کردید، این مشکل بزرگی است که به سئو شما آسیب می رساند. قابلیت اطمینان را کاهش می دهد و conversion rates (نرخ تبدیل) شما را کاهش می دهد.

چگونه لینک های شکسته سایت خود را بررسی کنیم؟

اگر سایت بزرگ و لینک های خارجی ندارید، فقط باید هر بار که سایت خود را به روز می کنید یا تغییری در آن ایجاد می کنید، سایت خود را بررسی کنید. اما اگر فقط چند لینک خارجی در سایت خود دارید، باید حداقل ماهی یکبار broken links را بررسی کنید.

اگر سایت بزرگی را مدیریت می کنید، باید حداقل یک بار در هفته کل سایت را بررسی کنید.

زیرا وقتی یک سایت بزرگ دارید، احتمال بیشتری وجود دارد که سایت شما لینک های شکسته بیشتری ایجاد کند.

بهترین راه برای مراقبت از این مشکلات نظارت بر وب سایت است. هر زمان که متوجه تغییر در نرخ تبدیل، نرخ پرش یا ترافیک سایت خود شدید، ممکن است مشکلی ایجاد شده باشد. در بیشتر موارد، این مشکلات معمولاً به لینک های شکسته در سایت شما مربوط می شود.

بررسی تک تک لینک ها در وب سایت بسیار خسته کننده، طاقت فرسا و وقت گیر خواهد بود، به همین دلیل در ادامه با کمک 2 ابزار کاربردی و رایگان که احتمالا با آن آشنا هستید، می توانید از این مشکلات جلوگیری کنید.

لینک های شکسته چه تاثیری در سئو می گذارد؟

تاثیر لینک شکسته در سئو

نحوه پیدا کردن لینک های شکسته با گوگل سرچ کنسول

Google Search Console یک ابزار رایگان است که توسط Google ارائه می شود تا به مدیران وب سایت کمک کند تا سایت خود را در نتایج جستجو مدیریت کنند. همچنین خطاها را به شما اطلاع می دهد، از جمله خطاهای 404 که به دلیل وجود لینک های شکسته ایجاد می شود.

برای جزئیات بیشتر ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

پس از ورود به حساب Google Search Console خود، از منوی سمت چپ روی لینک “Coverage” کلیک کنید.

پیدا کردن لینک های شکسته با گوگل سرچ کنسول

خطاهای 404 را یا در برگه های Errors یا Excluded خواهید یافت. با کلیک بر روی آنها لیستی از خطاها یا مشکلاتی که Google هنگام بازدید از وب سایت شما با آنها مواجه شده است نشان داده می شود.

بررسی لینک های شکسته با گوگل سرچ کنسول

با کلیک روی خطای 404 تمام لینک های وب سایت که حاوی لینک های شکسته هستند و به صفحه 404 می روند، به شما نشان داده می شود.

اکنون می توانید بر روی دکمه دانلود کلیک کنید تا لیست تمام خطاهای 404 وب سایت خود را دریافت کنید. برای رفع لینک های شکسته در وب سایت خود به این مورد نیاز خواهید داشت.

بررسی لینک های شکسته با استفاده از افزونه MonsterInsights

افزونه MonsterInsights بهترین راه حل تجزیه و تحلیل وردپرس است. لینک های شکسته یا خطاهای 404 را در وب سایت شما در Google Analytics به طور خودکار پیگیری می کند.

برای شروع، باید در Google Analytics ثبت نام کنید و آن را با وب سایت وردپرس خود با استفاده از MonsterInsights متصل کنید.

توجه: MonsterInsights یک افزونه برتر وردپرس است، اما ما از نسخه رایگان این آموزش استفاده می کنیم. با این حال، می توانید برای ویژگی های پیشرفته تر، گزارشات داشبورد، ویژگی پست های محبوب و موارد دیگر، از نسخه Pro آن استفاده کنید.

هنگامی که MonsterInsights در وب سایت شما فعال است، بررسی پیوندهای شکسته را شروع می کند و گزارشی را در Google Analytics به شما نشان می دهد. با این حال، ممکن است 24 ساعت طول بکشد تا هرگونه داده ای را در Google Analytics مشاهده کنید.

برای مشاهده گزارش، کافی است وارد حساب Google Analytics خود شوید. پس از آن، می توانید به قسمت Behavior و بعد Site Content بروید و روی گزارش “Content Drilldown” (آموزش محتوا) کلیک کنید.

در مرحله بعد، می توانید “404.html” را در نوار جستجو وارد کنید و Google Analytics لینک های شکسته را در وب سایت شما نشان می دهد.

بررسی لینک های شکسته با افزونه MonsterInsights

لینک های خود را هوشمندانه مدیریت کنید

قطعاً توصیه نمی شود که لینک های شکسته را در سایت خود بگذارید، بنابراین مهم است که هر یک از پیوندهای شکسته را فوراً بررسی، حذف یا جایگزین کنید.

با استفاده از 2 ابزار کاربردی و رایگان که معرفی کردیم، می توانید لینک های سالم در سراسر سایت خود داشته باشید.
همچنین باید از مواردی که باعث ایجاد مشکل در لینک ها می شود جلوگیری کنید.

در زیر چند مورد که باعث ایجاد لینک های شکسته می شود آورده شده است که باید از آن جلوگیری کنید:

  • تغییر نام یا انتقال وب سایت و فراموش کردن تغییر لینک داخلی.
  • قالب بندی اشتباه URL
  • به یک صفحه شخص ثالث لینک داده شده است و نمی دانید که URL را تغییر داده یا صفحه را منتقل کرده است.

امیدوارم این مقاله برایتان مفید باشد. موفق و پیروز باشید.

منابع: seopressorwpbeginner