مهمترین مساله ای که در بین کسب و کارها پس از مدتی مطرح می شود، بحث رتبه بندی آن ها است. شما هم اگر صاحب شرکتی باشید یا کسب و کاری در هر زمینه ای داشته باشید پس از مدتی مایل به دانستن جایگاه خودتان در بین رقیب هایتان خواهید بود. از دیگر مزیت های رتبه بندی، آسان شدن انتخاب برای مشتریان است. با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در ارتباط با اینکه معیارهای رتبه بندی در کسب و کار چیست، داشته باشید.
دو موضوع مهم در رتبه بندی کسب و کارها یکی رتبه بندی شرکت ها در حوزه تخصصی خوشان است و دیگری نیز در حوزه اینترنتی است که معیار کلی ارزیابی وب سایت اینترنتی آن ها خواهد بود.
رتبه بندی شرکت ها
رتبه بندی شرکت ها در محیط کار فرآیندی برای خلاصه کردن اطلاعات هر کسب و کار و تخصص در قالب معیارهای قابل سنجش و آسان و قابل درک برای همگان است. این کار اطلاعات مفیدی درمورد وضعیت شرکت ها در مقایسه با رقیبانشان در اختیار ذی نفعان مثل مدیران، سهام داران و سرمایه گذاران، مشتریان و سازمان های دولتی قرار می دهد.
دو روش برای رتبه بندی شرکت ها استفاده می شود؛ یکی براساس نتیجه عملکرد شرکت ها است و دیگری براساس فرآیند عملکرد هر شرکت می باشد. به دلیل اینکه جمع آوری اطلاعات به روش دوم بسیار زمان گیر و سخت است، روش اول بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله فهرست های معتبر جهانی رتبه بندی می توان به فورچون 500 اشاره کرد. این یک رتبه بندی در سطح بین المللی است که لیستی از برترین ها را در هر سال اعلام می کند.
در ایران نیز برای شفاف کردن فضای کسب و کار و جایگاه اقتصادی شرکت ها رتبه بندی هایی انجام می شود.
از دیدگاه اقتصادی معیارهایی که برای رتبه بندی شرکت ها مورد بررسی قرار می گیرد عبارتند از: شاخص های اندازه و رشد شرکت، شاخص های سودآوری و عملکرد، شاخص های بهره وری، شاخص های صادرات و شاخص های نقدینگی.
در این بین نیز شرکت ها در حوزه تخصص خودشان در بخش های پیمانکاری، مشاوره، انفورماتیک و طرح و ساخت رتبه بندی می شوند. قرارگرفتن در هر یک از رتبه بندی ها علاوه بر تخصص نیازمند معیارهای به خصوصی است. لیست این شرکت ها در سامانه تشخيص صلاحيت و رتبه بندي عوامل نظام فني اجرايي در كشور قابل مشاهده است.
رتبه بندی سایت ها
هر کسب و کاری بسته به حوزه خدماتی که ارائه می دهد، ممکن است نیازمند وب سایت اینترنتی نیز باشد. برخی کسب و کارها از طریق وب سایت های اینترنتی خودشان را معرفی می کنند و برخی نیز خدماتی را از این طریق به مشتریانشان ارائه می دهند. برخی حرفه ها نیز همزمان هم برای معرفی و هم ارائه خدمات وب سایتی برای خودشان طراحی خواهند کرد. در نتیجه این امر بحثی نیز در ارتباط با رتبه بندی وب سایت های کسب و کارها مطرح می شود.
در راستای موضوع رتبه بندی کسب و کارهای اینترنتی نیز معیارهایی اثر گذار خواهند بود. از جمله مهم ترین این معیارها بحث بهینه سازی سایت و سئو است. از اصول اولیه ای که هر سایت اینترنتی باید براساس آن قالب بندی شود همین موضوع است. اکثر معیارهایی که در این بخش مطرح می شود براساس آمار کاربرانی است که از سایت بازدید می کنند. همین طور مدت زمانی که آنها در سایت باقی می مانند.
موتورهای جستجوی زیادی وجود دارند که کاربران از آنها استفاده می کنند مانند موتور جستجوی یاهو یا گوگل. موتور جستجوی گوگل که قدرتمند ترین در این زمینه است، اقداماتی زیادی انجام داده است. ربات های گوگل هر لحظه در حال جمع آوری اطلاعات کاربران سایت ها هستند. میزان بازدید از یک سایت، مدت زمان ماندن در یک صفحه، تعداد کلیک ها در هر صفحه و بسیاری موارد دیگر از جمله اطلاعات مفیدی است که در رتبه بندی وب سایت ها مد نظر قرار می گیرد.
یکی از مهمترین رتبه بندی ها در این زمینه قرار گرفتن در فهرست جستجو گوگل یا در ایندکس گوگل به عنوان اولین نتایج است. همه سایت ها با بهینه سازی محتوای خود که یکی از کاربردی ترین ابزارهای آن وردپرس است، در تلاش هستند تا در زمینه کاری خودشان جزء اولین نتایج جستجوی کاربران باشند.
دیگر رتبه بندی که براساس اطلاعات گوگل صورت می گیرد رتبه بندی الکسا است. در این رتبه بندی نیز تمامی سایت ها براساس معیارهای گوگل و الگوریتم های جستجوی آن در بین سایت های کشور خودشان و در بین سایت های همه دنیا رتبه بندی می شوند و با تلاش و بهبود سئو، بهبود و افزایش رتبه الکسا را نیز در پی خواهند داشت.
گوگل الگوریتم های زیادی را برای بررسی سایت ها ایجاد کرده است که با مرور زمان ساز و کار این الگوریتم ها به نظر کاربران اینترنتی بیشتر اهمیت می دهد. رضایت کاربران از محتوای یک سایت و کار کردن با آن و نحوه گرفتن اطلاعات از یک سایت معیارهای مهمی هستند که در بازدید سایت اثر گذار خواهند بود.
در راستای تولید محتوای سایت ها تعیین یک راهکار مناسب در تولید محتوا برای رشد سئو مطلب بسیار مهمی است که با مراجعه به مقاله آن می توانید اطلاعات زیادی کسب نمایید. همچنین در راستای کارکردن آسان با سایت ها با انواع ابزارها مثل موبایل و لپ تاپ نیز گوگل الگوریتم های موبایلی دارد که به بررسی این موضوع می پردازند و در نتایج ایندکس گوگل اثر گذار هستند.
در راستای اهمیت نظر کاربران در مورد محتوای سایت ها نیز گوگل از الگوریتم های بسیاری استفاده می کند که یکی از جدیدترین و مهم ترین آنها الگوریتم رنک برین است. با مرور زمان جستجوی گوگل از کلمه کلیدی محور بودن به مخاطب محور بودن تغییر یافته است.
در این مقاله شما با موضوع رتبه بندی شرکت ها و وب سایت های آنها به طور کامل آشنا شدید. هر کدام از این بخش ها معیارهای جزئی تری نیز دارد که باید در نظر گرفته شود.
دیدگاهی بنویسید