انتخاب سیستم مدیریت محتوا (CMS) تصمیمی مهم است که می تواند پیامد های زیادی برای وب سایت شما داشته باشد. تعدادی در دسترس هستند که هرکدام موافقان و مخالفان خاص خود را دارند و کمپین هایی را برای سیستم عامل انتخابی خود جلب می کنند. همانطور که گفته شد، دو سیستم عامل وجود دارد که در میان پکیج های قابل مقایسه مقابل یکدیگر قرار دارند: وردپرس و جوملا.
هر دو سیستم عامل به دلیل سهولت استفاده، فرصت های گسترده شخصی سازی و جوامع فعال مشهور هستند. در حالی که وردپرس و جوملا مزایا و معایب مربوط به خود را دارند، هر دو می توانند برای ساخت سایت های مدرن و پر از ویژگی استفاده شوند، بنابراین چگونه شما می خواهید یکی را که برای شما مناسب انتخاب کنید؟
نگران نباشید ما اینجا هستیم تا با مقایسه هر دو سیستم عامل به شما کمک می کنیم تا تعیین کنید کدام یک برتر است.
مقایسه وردپرس و جوملا: در 4 مرحله
تفاوت اساسی بین سیستم مدیریت محتوا جوملا و وردپرس این است که جوملا کار خود را به عنوان CMS برای سرویس دهی به وب سایت هایی مانند پورتال آغاز کرد، در حالی که وردپرس در ابتدا یک بستر وبلاگ محور بود. این روزها اما، وردپرس و جوملا کاملاً قادر به اجرای هر نوع وب سایتی هستند.
از نظر فنی وردپرس و جوملا هر دو یک نرم افزار مستقل نیستند، آن ها فقط هنگام نصب روی یک وب سرور کار می کنند که عمدتاً این وب سرور از یک شرکت شخص ثالث دریافت می شود که در اینجا ما ممتاز سرور را به شما پیشنهاد می دهیم.
اگر می خواهید یک وب سایت بسازید، مهمترین نکته ای که باید به آن فکر کنید این است که چقدر با پیکربندی نرم افزار وب، کار با سرورها و به طور کلی با جنبه های فنی فرآیند آن راحت هستید.
به طور سنتی جوملا بیشتر برای توسعه دهندگان حرفه ای مناسب است. از طرف دیگر وردپرس برای مبتدیان مناسب تر است و برای شروع کار بسیار ساده است.
به عنوان مثال مسیر مشترک برای راه اندازی وب سایت با وردپرس به شرح زیر است:
- یک هاست مناسب برای سایت خود انتخاب کنید و برای یک حساب کاربری ثبت نام کنید.
- در طی مراحل ثبت نام، گزینه ای را نصب کنید تا وردپرس به طور خودکار بر روی حساب میزبانی شما نصب شود (بله، شما مجبور نیستید وردپرس را خودتان نصب کنید) .
- تنظیمات میزبانی را کامل کنید و وارد داشبورد وردپرس شوید.
- سایت را پیکربندی کنید، یک تم و چند افزونه مورد نیاز را نصب کنید.
1. بهینه سازی موتور جستجو
اگر توانایی بهینه سازی موتور جستجو (SEO) هر دو سیستم عامل را مقایسه کنیم، جوملا کمی جلو تر است و به کاربران خود امکان می دهد توضیحات متا و کلمات کلیدی برای مقالات جدید را تنظیم کنند، مانند موارد زیر:

گفته شد، قابلیت های واقعی سئو در هر دو سیستم عامل به آسانی مشخص نیست مگر اینکه نگاهی به افزونه ها یا افزونه های موجود برای کار بیندازیم. در وردپرس، افزونه فوق العاده محبوب Yoast SEO را می بینیم که قدرتمند است، ویژگی های زیادی را ارائه می دهد و از همه بهتر اینکه در عرض چند دقیقه هر کس می تواند با آن کار کند.
در طول آزمایش، متوجه شدیم Easy Frontend SEO (EFSEO) در جوملا معادل Yoast است. این امکان را برای شما فراهم می کند که بسیاری از کارهای مشابه مانند ویرایش اطلاعات متا را مستقیماً در قسمت فرانت اند سایت انجام دهید و همچنین شامل یک حالت دستی خودکار برای تولید این داده ها بدون ورودی شما است. با این حال واضح است که EFSEO به اندازه Yoast مفید نیست.

به همین دلیل در مرحله اول وردپرس برنده است.
2. امنیت
وقتی صحبت از امنیت می شود، هر سیستمی به اندازه ضعیف ترین لینک خود قدرتمند است، بنابراین سوال این است: کدام سیستم عامل از امنیت بیشتری برخوردار است؟
به دلیل محبوبیت، وردپرس در مورد آسیب پذیری های امنیتی یک هدف غول پیکر در پشت خود دارد. هر نصب وردپرس به لطف هزاران افزونه و تم های موجود برای CMS، منحصر به فرد است.
اگرچه این یک نکته مثبت قطعی است، اما از نظر امنیتی نیز یک کابوس است! اطمینان از اینکه هر پلاگین از استاندارد های ایمنی مناسبی برخوردار است و با نسخه های جدید سیستم عامل سازگار است، غیرممکن است.
علاوه بر این وردپرس ویژگی های اساسی مانند اجبار اتصال SSL را به داشبورد خود ارسال نمی کند، برای فعال کردن آن باید فایل های اصلی آن را اصلاح کنید یا احراز هویت دو عاملی انجام دهید. در حقیقت بیشتر ویژگی های امنیتی پیشرفته آن کاملاً به افزونه ها متکی هستند.
از طرف دیگر جوملا هم گزینه ای برای اجبار اتصالات از طریق SSL دارد و هم گزینه دیگری برای احراز هویت دو عاملی. علاوه بر این مجموعه داخلی برنامه های افزودنی امنیتی خود را ارائه می دهد و توسعه دهندگان آن لیستی از آن برنامه های افزودنی با آسیب پذیری های شناخته شده را حفظ می کنند.

در مرحله دوم مقایسه وردپرس و جوملا ، جوملا برنده می شود.
مطالعه بیشتر …
3. پتانسیل شخصی سازی
هر دو CMS دارای پلاگین های خاص خود برای ممکن بودن موارد استفاده هستند، اگرچه وردپرس به دلیل تعداد زیاد، برنده می شود.
با این حال هنگام جستجوی افزونه های برتر در هر CMS مربوطه، احساس می کنیم پیشنهاد های وردپرس دارای “polish” بیشتری هستند. مقایسه ساده دو ابزاری که قبلاً ذکر کردیم، Yoast SEO و EFSEO (به ترتیب نشان داده شده)، این را منعکس می کند:

در حالی که مورد دوم به همان اندازه ویژگی های وردپرس ارائه می دهد، ویژگی اول در کل تجربه بهتری را ارائه می دهد.
در ادامه وقتی نوبت به سفارشی سازی سبک سایت شما می رسد در یک طرف تم های وردپرس و از طرف دیگر قالب های جوملا وجود دارد و همان داستان در اینجا با افزونه ها تکرار می شود. نه تنها یافتن تم های وردپرس با کیفیت بالا آسان تر است، بلکه اغلب سطح پشتیبانی بالاتر و تجربه ای بهتر را نیز ارائه می دهد.
در این مرحله نیز برنده وردپرس است.
4. مدیریت محتوا و پتانسیل
وردپرس و جوملا CMS های پیچیده ای هستند که به کاربران امکان می دهند تقریباً هر نوع وب سایتی را ایجاد و مدیریت کنند. گرچه وردپرس اغلب با وبلاگ های ساده در ارتباط است، اما همچنین یک راه حل عالی برای صفحات فرود و حتی سایت های پیچیده تر است.
از طرف دیگر جوملا به دلیل پیچیدگی مشهور است، اگرچه اسناد خارق العاده ای را ارائه می دهد. سایتی که با جوملا ساخته شده است می تواند به هر چیزی که بخواهد تبدیل شود، اما منحنی یادگیری برای کاربران بدون تجربه در زمینه توسعه وب بسیار مشکل است.
با وجود برابر بودن در مورد پتانسیل خالص، منصفانه است که بگوییم وردپرس کاربران خود را قادر می سازد با سهولت نسبی محتوای خود را مدیریت کنند. هر کسی می تواند پلتفرم را نصب کند و نحوه ایجاد پست، صفحه یا انواع پست سفارشی را در عرض چند دقیقه انتخاب کند، در حالی که در این زمینه جوملا کم لطف است.
با در نظر گرفتن همه این موارد، ما باید در مرحله نهایی مقایسه وردپرس و جوملا، وردپرس را برنده اعلام کنیم که در نهایت برنده اصلی این مقایسه وردپرس خواهد شد.
نتیجه
از برخی جهات، جوملا انعطاف پذیرتر از وردپرس است. این سیستم فوق العاده قابلیت شخصی سازی را ارائه می دهد که تقریباً می تواند به هر شکلی که بخواهید طراحی شود و شما را قادر می سازد بسیاری از سفارشی سازی های کوچک را بدون اتکا به افزونه ها پیاده سازی کنید. با این حال بین وردپرس و جوملا فقط یک برنده وجود دارد و آن هم وردپرس است.
در مورد سئو، امکانات شخصی سازی و مدیریت محتوا، جوملا را پشت سر می گذارد، بنابراین انتخاب واضح است. علاوه بر این انتخاب وردپرس برای کاربران جدید ساده تر است و محبوبیت آن به شما مزیت بیشتری می دهد تا ساختار پشتیبانی بهتری را در اختیار کاربران قرار دهید.
دیدگاهی بنویسید