در ادامه سلسله مقالات آشنایی با موتورهای جستجو، این بار به سراغ موتور جستجوی یاندکس رفته و به بررسی کامل Yandex (قاتل گوگل) خواهیم پرداخت.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
معرفی
با وجود غول قدرتمندی چون موتور جستجو گوگل، ایده طراحی موتور جستجو جدید کار بیهوده ای می باشد، با این حال آمار استفاده از این موتورهای جستجوی بومی غیر قابل انکار می باشد که نشان دهنده محبوبیت و کارایی متفاوت این سرویس ها است. در حال حاضر در دنیا بیش از ۲۰۰ موتور جستجو با زیرساخت های متفاوت در کنار ابرقدرتی چون گوگل خدمات منحصر به فرد خود را ارائه می دهند.
چهارمین جستجوگر برتر دنیا،موتور جستجوی بومی روسیه، یاندکس
یاندکس محبوب ترین موتورجستجو در بین روس ها می باشد، زیرا توانسته است ۶۰ درصد از میزان جستجو کاربران اینترنتی در روسیه را از آن خود کند و همچنین به عنوان چهارمین موتور جستجو پرطرفدار جهان شناخته شده است.
موتور جستجو یاندکس از طرف دولت روسیه مورد حمایت واقع شده است و طبق گفته های پوتین، رئیس جمهور این کشور، نقش بزرگی در راستای حفظ و کنترل امنیت اطلاعاتی روسیه در مقابل جاسوسی اطلاعاتی امریکا ایفا می کند.
تاریخچه
Arkady Volozh و Arkady Borkovsky، شرکت آرکادی را در سال ۱۹۹۰ تأسیس کردند که بر روی نرم افزاری بر پایه مایکروسافت داس ثبت اختراعاتی داشت. نرم افزار آن ها توانایی سرچ متنی مبتنی بر واژه شناسی روسی را داشت.
سپس در سال ۱۹۹۳ ارکادی زیرمجموعه ای از شرکت بین المللی comptek ( تاسیس توسط ولوژ در سال ۱۹۸۹) شد. این شرکت در سال های ۱۹۳۰ تا ۱۹۹۶، موفق به طراحی نرم افزار جستجو که قابلیت گشت و گذار در (کتاب مقدس) Bible و ادبیات طبقه بندی شده روسی را داشت، شد.
در سال ۱۹۹۳ ارکادی ولوژ و ایلیا سگالویچ (دو دوست دوران مدرسه) با همکاری یکدیگر، نرم افزار جستجو خود را توسعه دادند و کلمه یاندکس را بر روی آن گذاشتند که برگرفته از واژه های Yet Another iNDEXer می باشد.
کلمه روسی “Я”) “Ya”) معادل تلفظی همان “i”, در زبان انگلیسی است و واژه “Яndex” نیز همانند کلمه index می باشد. موتور جستجو Yandex در ۲۳ سپتامبر ۱۹۹۷ شروع به کار کرد و در نمایشگاه softool مسکو به نمایش گذاشته شد و سرانجام در سال ۲۰۰۰ به عنوان شرکت مستقلی توسط ولوژ آرکادی به ثبت رسید.
بخش های مختلف موتور جستجوی یاندکس (Яндекс)
آدرس موتور جستجو Yandex :
در این بخش، تنوع کانال های مختلف برای بررسی امورات روزمره با سیستمی مبتنی بر “مشترک Subscribe” در هر بخش فعالیت می نماید. جهت دنبال کردن هر بخش، می توانید بر روی گزینه Subscribe کلیک نمایید.
در این بخش، می توان هنرمندان، رویداد های هنری و فیلم های مورد علاقه خود را جستجو نموده و مطالب مورد نظر در این حوزه را پیدا نمایید.
شامل بخش های مختلفی از قبیل: تئاتر، کنسرت، کودکان، وزشی و نمایش ها می باشد.
در این بخش، می توان مجموعه ای از عکس های انتخابی خود را در لیست قرار داده و به اشتراک گذاشت.
در این بخش، می توانید وضعیت آب و هوای نقاط مختلف جهان را با اطلاعات دقیق ماهواره ای مشاهده نمایید. همچنین می توان از نقشه های هواشناسی دقیق و وابسته به ماهواره های روسی استفاده کرد.
خدمات
یاندکس در ارائه خدمات خود، از سرویس ها و خدمات گوگل الگوبرداری کرده است. ارائه سرویس های متنوع، ورود به بازار بین المللی ( سال ۲۰۱۰) و جذب آگهی های تبلیغاتی، این شرکت را به فضای رشد مناسبی جهت بازاریابی و کسب درآمد برای مشاغل و حرفه ها مبدل کرده است که با افزایش چشمگیر استقبال کاربران، روندی صعودی را در جذب سرمایه برای کشور روسیه به همراه داشته است.
تأسیس دفاتر متعدد در کشورهای مختلف ازجمله ترکیه و اوکراین نیز به روند رو به رشد این شرکت کمک فراوانی کرده است.
بر اساس آمار منتشر شده از eMarketer، روسیه چهارمین بازار بزرگ جهان در حوزه تعداد مشاهده ویدیوهای آنلاین و صاحب دومین جایگاه از نظر میانگین ساعتی مشاهده ویدیوها (بعد از ژاپن) است که فرصت خوبی را برای تبلیغات ویدیویی در اختیار یاندکس قرار می دهد.
این کمپانی اعلام کرده است که به سرمایه گذاری عظیم خود بر روی سه سرویس تبلیغات، تاکسی آنلاین و بازار (مقایسه کالا و قیمت) ادامه داده و تلاش دارد در طی چند ماه آینده بر روی آنها تمرکز کند. شایان ذکر می باشد که مهمترین منبع درآمدی یاندکس از طریق تبلیغات تامین می شود.
سرویس های Yandex
یاندکس هم اکنون پربازدید ترین سایت کشور روسیه محسوب می شود که سرویس های متنوع آن، از کلیدی ترین دلایل موفقیت این موتور جستجو می باشند.
- موتور جستجو (Yandex Search)
- سرویس ارسال و دریافت ایمیل (Yandex Mail)
- ذخیرهسازی مجازی (Yandex Disk)
- ذخیره رایگان عکس (Free photo hosting)
- جستجوگر پیشرفته عکس (Yandex Image)
- مقایسه کالا و قیمت در بازار (Yandex Market)
- سرویس پرداخت الکترونیک (Yondex Money)
- مکان یابی اینترنتی (Yandex Maps)
- سرویس تبلیغاتی مشابه گوگل (Yandex Direct) AdWords
- سرویس ترجمه آنلاین (Yandex.Translate)
- جستجو و تماشا فیلم و موزیک (Yandex Music/ Yandex Video)
- سایت کتاب راهنما (Yandex.Catalog)
- سرویس عکس (Yandex Fotk)
- جستجو اخبار (Yandex.News)
- وبلاگ (Ya.ru)
- پردازش داده های ژئوفیزیک و زمین شناسی (Yandex Terra)
- تاکسی یاب آنلاین (Yandex Taxi)
- سرویس تماشا تصاویر عریض از خیابانهای روسیه، اوکراین، قزاقستان و ترکیه (Yandex.Panoramas)
- دارای شبکه اجتماعی برای تماس های تجاری (MoiKrug)
- سایت سنجش آمار سایت ها (Yandex Metrics)
- جستجو از دایره المعارف و لغتنامه ها (Yandex.Slovari)
یاندکس، قاتل گوگل
مهم ترین تفاوت گوگل و یاندکس در فهم بهتر یاندکس از CrazyFont ( نوشتن به زبان روسی با حروف انگلیسی) است که برای روسی زبان هایی که به صفحه کلید با حروف Cyrillic ( حروف زبان روسی) دسترسی ندارند، بسیار مهم و موثر واقع شده است.
همچنین نسبت به گوگل، از فهم بالاتری در زمینه پرس و جوهای پیچیده روسی برخوردار است و نتایج بهتری ارایه می کند.
از مهم ترین مشکلاتی که یاندکس در رقابت با گوگل با آن رو به رو است، تاثیرگذاری اندروید بر صنعت گوشی های هوشمند می باشد. با توجه به استفاده مردم دنیا از گوشی های اندرویدی، این عامل موجب شده است که گوگل از طریق سیستم عامل و سرویس های ویژه خود تاثیر بیشتری بر مخاطبان بینالمللی بگذارد.
ابزارهای سئو در یاندکس
- ابزارهای مدیریتی
مدیریت وبسایت Yandex شبیه به Google Search Console می باشد و گزارش ها و ساختارهای مفیدی را برای ایندکس شدن وبسایت شما ارائه می دهد.
- ابزارهای کلمه کلیدی
ابزار کلمه کلیدی، Yandex، Keyword Statistics نامیده می شود. این ابزار در نمایش وبسایت شما در عبارات جستجو مرتبط Yandex موثر است.
- ابزار Yandex.Metrica
یاندکس متریکا یکی از ابزارهای سئو می باشد که برای تحلیل و آنالیز وب سایت به کار می رود که می تواند خیلی از نیازهای ما را در نبود گوگل آنالیتیکس برآورده سازد.
بهینه سازی صفحه در یاندکس (Яндекс)
همانند موتور جستجوی بینگ و گوگل می باشد، با این حال خصوصیات یاندکس در ادامه آورده شده است.
- آدرس ها: یاندکس قادر به درک کاراکترهای لاتین و سیریلیک می باشد. با این حال، کاربران روسی، URLهای سیریلیک را ترجیح می دهند.
- عنوان تگها: تگ های عنوان در یاندکس، میتواند کمی طولانی تر از گوگل باشد. حداکثر 60 کاراکتر خوب است.
- توضیحات متا: مانند گوگل، توضیحات متا باید از 160-150 کاراکتر تشکیل شده باشد.
- کلمات کلیدی متا: گوگل برخلاف یاندکس به کلمات کلیدی متا وابسته نمی باشد. توصیه می شود 5-4 کلمه کلیدی متا در هر صفحه اضافه شود.
- تگ های متعارف: تگ های متعارف از اصول مشابه گوگل پیروی می کند. با این حال، دو تفاوت مهم وجود دارد:
- برچسب های متعارف تنها در حوزه همان دامنه کار می کنند.
- برچسب های متعارف خود ارجاع، باعث مشکلات نمایه سازی می شوند و بهتر است از آن ها اجتناب شود.
- عمر دامنه: در یاندکس، سن یک دامنه از عوامل مهم رتبه بندی است.
دیدگاهی بنویسید