شما تمام کارهای سخت را انجام داده اید: یک بسته میزبانی را خریده اید، نصب وردپرس را انجام داده اید، یک موضوع زیبا را انتخاب کرده و مطالب زیادی را پیرامون آن نوشته اید. وقتی سایت خود را در گوگل سرچ می کنید، آن را پیدا نمی کنید. این پیدا نکردن دلایل مختلفی دارد که باعث می شود وب سایت شما در نتایج گوگل نمایش داده نشود. خوب، در اینجا پنج دلیل را برای شما بیان می کنیم که می توانند توضیح دهند که چرا نمی توانید سایت خود را در نتایج گوگل پیدا کنید.

دلایل عدم نمایش سایت در نتایج گوگل

1) سایت خیلی تازه است و Google هنوز درباره آن چیزی نمی داند

وحشت نکنید! اگر سایت شما جدید است، ممکن است این مسئله برای مدتی کوتاه باشد. بعد از چند بار به روز رسانی از طریق روش های مختلف و خزیدن خزنده های گوگل در وب سایت شما، این مشکل برطرف می شود. همچنین ممکن است مشکلی در خزیدن، نمایه سازی و رتبه بندی سایت شما وجود داشته باشد. گاهی اوقات، روزها یا شاید حتی هفته ها طول می کشد تا گوگل سایت شما را کشف کند.

می توانید سایت خود را به صورت site:example.com در گوگل جستجو کنید. لیستی از صفحات موجود در آن دامنه را مشاهده خواهید کرد. اگر آدرس اینترنتی کامل یک مقاله خاص را تایپ کنید، باید فقط یک بازده نتیجه جستجو را ببینید.

اگر صفحات خود را می بینید، این بدان معنی است که Google از سایت شما اطلاع دارد و حداقل برخی از محتوای آن را در فهرست خود قرار داده است. وقتی فهمیدید که صفحه شما در فهرست است، اما فکر می کنید عملکرد خوبی ندارد، ممکن است بخواهید عمیق تر بررسی کنید.

سایت خیلی تازه است و Google هنوز درباره آن چیزی نمی داند

افزونه Yoast SEO را نصب کنید و نقشه سایت تولید شده XML را به کنسول جستجوی گوگل (Google Search Console) ارسال کنید تا سرعت کشف و ایندکس شدن صفحات شما توسط گوگل افزایش یابد.

پس از ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول، می توانید از ابزار URL Inspection نیز استفاده کنید تا صفحات را به طور جداگانه مورد بررسی قرار داده و اگر هنوز ایندکس نشده اند، به طور دستی از گوگل بخواهید تا آن ها را ایندکس کند.

2) شما سایت یا محتوای آن را noindexed کرده اید

یكی از شایع ترین دلایل عدم نمایش سایت شما در نتایج گوگل این است كه ممکن است سایت شما noindexed شده باشد. با اضافه کردن برچسب متای ربات noindex به یک صفحه، در واقع به Googlebot می گویید که می تواند یک صفحه را کاوش کند، اما آن را نمی تواند در نتایج گوگل نمایش دهد.

چگونه بررسی کنیم آیا صفحه شما noindexed شده است یا خیر؟ به سادگی صفحه را باز کنید و کد منبع (با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl+U در مرورگر کروم) را مشاهده کنید. در جایی در هدر صفحه، کد زیر را پیدا خواهید کرد. این به خزنده های موتور جستجو می گوید که محتوای صفحه نباید به فهرست جستجو اضافه شود.

<meta name="robots" content="noindex">

3) Google نمی تواند سایت شما را به درستی بخزد

شاید به Google گفته باشید که محتوای شما را ایندکس نکند که در بالا راه حل آن را مورد بررسی قرار دادیم. اما این احتمال نیز وجود دارد که به گوگل اعلام کرده باشید به هیچ وجه سایت شما را نخزد!

مسدود کردن ربات های خزنده گوگل در فایل robots.txt می تواند به گوگل اعلام کند که به هیچ وجه محتوای سایت شما را کاوش نکند. مسدود کردن روبات ها آسان تر از چیزی است که فکر می کنید. به عنوان مثال، در تنظیمات “خواندن” وردپرس یک قابلیت مشاهده برای موتور جستجو وجود دارد که اگر آن را فعال کنید، وردپرس تمام تلاش خود را می کند تا محتوای سایت شما از دید ربات های خزنده پنهان شود. این گزینه را بردارید تا دوباره سایت شما در دسترس ربات های موتور جستجو قرار گیرد.

Google نمی تواند سایت شما را خزنده کند

یکی از دلایلی که به وردپرس می گویند موتورهای جستجو را مسدود کند، ممکن است این باشد که سایت هنوز در حال ساخت است و یا مشکلات فنی را تجربه می کند که می تواند برای ربات های جستجوی گوگل مشکل ایجاد کرده و این ربات ها سایت را به عنوان اسپم شناسایی کنند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که Google می تواند به راحتی سایت شما را بخزد.

4) محتوای شما مطابق با اهداف کاربران نیست

دلایل فنی زیادی وجود دارد که باعث عدم نمایش محتوای سایت شما در نتایج گوگل می شود. ممکن است محتوای شما به اندازه کافی خوب یا معتبر نباشد که گوگل بتواند آن کلیدواژه خاص را از محتوای شما انتخاب کرده و به کاربرانی که به دنبال آن کلیدواژه هستند، محتوای سایت شما را نیز نمایش دهد. به این فکر کنید که چگونه شما به عنوان یک فرد سایت خود را پیدا می کنید و به این نکته توجه کنید که فقط روی گوگل تمرکز نداشته باشید.

محتوایی که باعث عدم نمایش سایت در نتایج گوگل می شود، ممکن است به دلیل عدم مطابقت با آنچه جستجو کننده انتظار دارد، باشد. همچنین محتوای شما ممکن است متناسب با هدف جستجوی کاربر نباشد. در این حالت، شما باید تحقیق در مورد کلمات کلیدی را انجام داده و به اهداف جستجو نیز دقت کنید. وقتی افراد جستجو می کنند، در چه شرایطی است و چرا آن جستجو را انجام می دهند؟

به خاطر داشته باشید که شاید، سایت شما در یک صنعت بسیار رقابتی فعالیت می کند. بدون تمرکز روی کلیدواژه طولانی، رسیدن به رتبه های خوب غیرممکن خواهد بود.

5) محتوای شما فاقد بک لینک با کیفیت بالا است

اگر به گذشته، زمانی که گوگل تازه شروع به کار کرده بود، بازگردیم متوجه می شویم که رتبه بندی ها تا حدودی با محبوبیت مشخص می شد. تفکر این بود که هرچه پیوند یک سایت یا صفحه بیشتر شود، افراد بیشتری این سایت را به عنوان یک منبع با ارزش مشاهده می کنند و گوگل باید آن را در صدر صفحه نتایج قرار دهد. در حالی که این روند در طی دو دهه اخیر تغییرات زیادی داشته است اما پیوندها هنوز هم در کشف و رتبه بندی محتوا نقش دارند. شما می توانید بدون ایجاد بک لینک جایگاهی در رتبه بندی گوگل داشته باشید، اما اینکار بسیار سخت است.

ایجاد محتوای عالی روش خوبی برای بدست آوردن پیوند به صفحات شماست. محتوای با کیفیت بالا تمایل به جذب کلیک از خواننده هایی را دارد که ممکن است محتوا را به صورت گسترده از طریق رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارند. همه این ها به دستیابی به این پیوندها کمک می کند. البته کارهای بیشتری برای دستیابی به پیوندها به روشی طبیعی و غیر اسپم وجود دارد. رفع مشکل پیوندهای داخلی شما، به Google و جستجوگران نیز کمک می کند تا محتوای شما را پیدا کنند.

آیا شما با یک manual action برخورد کرده اید؟

اگر سایت شما در گوگل نشان داده نشده است، ممکن است به دلیل مجازات manual action باشد. دلایل زیادی وجود دارد که می توانید یک manual action را انجام دهید، اما متداول ترین آنها به دلیل پیوندهای ناخواسته یا نقض قوانین گوگل است. سایت هایی که یک manual action را دریافت می کنند، سعی دارند به شیوه سئو سیاه عمل کنند تا موتورهای جستجو را گمراه کنند تا به آنها رتبه بالایی بدهد.

به طور معمول، صاحبان سایت یک ایمیل از Google دریافت می کنند که به آن ها می گوید سایت آن ها یک manual action دریافت کرده است. همچنین می توانید به سادگی صفحه manual action را در کنسول جستجوی Google بررسی کنید.