برای اطمینان از اینکه وب سایت شما روشی کارآمد برای کاربران و موتور های جستجو، برای یافتن محتوای شما فراهم می کند، این مقاله با موضوع بهترین روش های وبسایت نویگیشن را مطالعه کنید. پیمایش وب سایت یا معماری لینک های داخلی سایت، اگر درست انجام شود برای کاربران و عملکرد سئو شما بسیار مناسب است.

وبسایت نویگیشن خوب، سایت شما را برای بازدیدکنندگان شما در یافتن پاسخ برای سوال هایشان و خزیدن موتور های جستجو آسان می کند. نتیجه: نرخ تبدیل بیشتر منجر به دیده شدن بیشتر در جستجو می شود. اما در واقع چگونه این کار را انجام دهیم؟ با استفاده از بهترین روش های وبسایت نویگیشن.

وبسایت نویگیشن چیست؟

پیمایش وبسایت Website Navigation (به عنوان مثال، معماری لینک های داخلی) لینک های موجود در وب سایت شما هستند که صفحات شما را به هم متصل می کنند. هدف اصلی آن کمک به کاربران در یافتن آسان مطالب در سایت شما است.

موتور های جستجو از وبسایت نویگیشن شما برای کشف و ایندکس کردن صفحات جدید استفاده می کنند. لینک ها به موتور های جستجو کمک می کنند تا محتوای صفحه مقصد و همچنین روابط بین صفحات را درک کنند. اما کاربران در اولویت اول قرار می گیرند. این هدف اصلی پیمایش وب سایت یا Website Navigation است که باید همیشه بخاطر بسپارید.

ابتدا کاربران را راضی کنید. نویگیشن را آسان کنید. سپس بدون آسیب رساندن به تجربه کاربری، وب سایت خود را برای موتور های جستجو بهینه کنید. در ادامه تمرکز وسیع تری را بر بهترین روش های وبسایت نویگیشن دارد و شرایط مختلف لینک های داخلی را بیان می کند که می تواند برای بازدید کنندگان وب سایت و موتور های جستجوگر شما ایجاد مشکل کند.


وب سایت نویگیشن و سلسله مراتب محتوا

هنگام جستجوی یک صفحه خاص در یک کتاب، می توانید فهرست مطالب را ببینید. هنگامی که در اطراف فروشگاه مواد غذایی قدم می زنید، راهرو ها با دسته بندی های کلی برچسب گذاری شده اند و زیر مجموعه های بیشتری در قفسه ها ذکر شده اند.

هر دو یک روش کارآمد برای نویگیشن (پیمایش) در میان بسیاری از مطالب را ارائه می دهند. سلسله مراتب محتوا برای ساده سازی روند مکان یابی محتوا است. وقتی مقدار انبوهی از محتوا وجود داشته باشد، می تواند به چند دسته گسترده تقسیم شود.

در آن دسته های گسترده، می توانید طبقه بندی های جزئی تری نیز ایجاد کنید. این سطوح مختلف سلسله مراتبی را ایجاد می کند که کاربران می توانند به راحتی از آن استفاده کنند. استفاده از سلسله مراتب محتوا، صفحات وب سایت را به گونه ای سازماندهی می کند که برای کاربر و موتور جستجو منطقی باشد.

دسته بندی های وبسایت برای نویگیشن بهتر

اهمیت سلسله مراتب محتوا و وبسایت نویگیشن

دسته بندی و زیر گروه بندی مطالب به صفحات کمک می کند تا در رتبه بندی برای کلیدواژه های عمومی عنوان و برای کلیدواژه های خاص طولانی بهبود یابند.

سلسله مراتب محتوا برای نویگیشن وبسایت

مشکلات ناشی از سلسله مراتب محتوا

طبقه بندی محتوا و سلسله مراتب آن، انبار های محتوایی را ایجاد می کند، مانند خوشه هایی از موضوعات نزدیک به هم. گوگل لینک های سایت های مختلف، صفحات مختلف را با نرخ های مختلف کرال می کند.

برخی از انبار های محتوایی از محبوبیت بیشتری نسبت به سایرین برخوردار هستند. این صفحات ممکن است لینک ها و بازدید های خارجی بیشتری نسبت به سایرین داشته باشند و در نتیجه موقعیت های برجسته تری را در جستجوی ارگانیک کسب کنند.

وقتی محتوا بیش از حد در یکجا انباشته می شود و قادر به دریافت لینک و بازدید نیست، ممکن است عملکرد خوبی نداشته باشد، حتی اگر انبار های محتوای دیگر شما عملکرد بسیار خوبی داشته باشند. سلسله مراتب محتوا می تواند خوشه های صفحه محبوب خاصی را که ممکن است در عمق سایت قرار داشته باشند، جدا کند. این جایی است که لینک دهی افقی وارد ماجرا می شود.

همانطور که ارتباط لینک ها به رتبه بندی کمک می کند، عدم وجود ارتباط متقابل بین انبار های محتوایی می تواند برای رتبه بندی کلی شما مضر باشد. همیشه راه هایی برای ایجاد روابط وجود دارد که دسته ها را به صورت افقی به یکدیگر لینک می دهد. این واقعیت که همه صفحات به یک وب سایت تعلق دارند، هم اکنون نشان می دهد که این صفحات کاملاً بی ربط به یکدیگر نیستند.

مواردی که باید انجام داد: لینک بین دسته های محتوا

لینک دهی دسته های محتوا برای وبسایت نویگیشن بهتر
  • محتوا را به گونه ای طبقه بندی کنید که سلسله مراتب دسته بندی را ایجاد کند و برای کاربر منطقی باشد و این صفحات را به درستی بهم متصل کنید، سلسله مراتب را به درستی بررسی کنید. این ها کلیت نکات مربوط به لینک ها هستند.
  • ایجاد ارتباط متقابل بین صفحاتی که در دسته های مختلف قرار دارند اما هنوز دارای شباهت هایی هستند.

لینک های بین صفحات محصول و محتوا

بیزینس هایی که بیش از یک محصول یا خدمات را به فروش می رسانند، همه موارد ذکر شده در بالا را در مورد دسته بندی صفحات، ایجاد انبار های محتوا و لینک دادن آن ها انجام می دهند. با این حال بسیاری از تیم های سئو کار و تیم های تولید محتوا نیز دارایی هایی را ایجاد می کنند که به گونه ای طراحی شده است که جذاب و قابل اشتراک باشد. اغلب اوقات این کار ها به صورت یک وبلاگ، با پست هایی حاوی لینک به محصولات و خدمات خاص ارائه می شود.

پست های وبلاگ می تواند بسیار مفید باشد زیرا بازدید بیشتری را به سمت صفحات محصول هدایت می کند. با این حال بسیاری از سایت ها قادر نیستند صفحات محصول را به صفحات وبلاگ لینک دهند. استفاده از این نوع لینک دهی افقی به آگاهی کاربران در مورد محصول یا خدمات شما کمک می کند و عملکرد سئو شما را افزایش می دهد.

لینک از مقالات به صفحه محصولات

مواردی که باید انجام داد: لینک بین محصولات و صفحات محتوا

  • صفحات محصول همچنین باید به صفحات محتوای بیزینسی مرتبط لینک داده شوند. این بخش ممکن است شامل پست های وبلاگ، سوالات متداول و کتابچه های راهنمای محصول باشد.

وبسایت نویگیشن با استفاده از جلوه های جاوا اسکریپت

گاهی اوقات لینک ها و صفحات وب با جاوا اسکریپت نوشته می شوند. این یک مشکل است زیرا موتور های جستجو در یافتن لینک های داخلی که در جاوا اسکریپت ایجاد شده اند مشکل دارند. اگرچه گوگل در سال های اخیر از نظر خواندن JavaScript پیشرفت کرده است، اما متخصصان سئو نتیجه گرفته اند که نتایج متناقض است.

سایر موتورهای جستجو هنوز در خواندن جاوا اسکریپت توانایی ندارند. این بدان معناست که وقتی موتور های جستجو به جستجوی محتوای شما می پردازند، لینک داخلی شما کاملا از بین می رود. دنیای سئو در مورد استفاده از جاوا اسکریپت به دو دسته تقسیم شده است:

  • برخی از متخصصان سئو به طور کلی از جاوا اسکریپت دوری می کنند.
  • از طرف دیگر طراحان وب و کارشناسان دیگر ادعا می کنند که جاوا اسکریپت برای تجربه کاربری ضروری است.

لینک هایی که مطالب را از قبل در صفحه نمایش داده و پنهان می کنند

از جاوا اسکریپت می توان برای نمایش و پنهان کردن محتوای خاصی در یک صفحه بدون تغییر واقعی صفحه ای که در آن هستید، استفاده کرد. وقتی این اتفاق می افتد تمام مطالب شما از قبل در صفحه بارگیری می شوند.

در این حالت موتور های جستجو حتی در صورت پنهان بودن برخی از مطالب وبسایت شما همچنان قادر به نویگیشن هستند. این تنها زمانی موفقیت آمیز است که مقدار محتوای پنهان شما جزئی باشد. با تغییر کل صفحه این مسئله می تواند مشکل ساز شود اما URL به همان صورت باقی می ماند.

این مشکلات به این دلیل به وجود می آیند که وقتی محتوای زیادی را در یک URL پنهان می کنید، تمرکز محتوای آنچه در آن صفحه است را کاهش می دهد. یک موضوع کاملاً متفاوت، باید صفحه خاص خود را داشته باشد.

مواردی که باید انجام داد: لینک هایی که محتوا را نمایش داده و پنهان می کنند

مشکلات لینک های وبسایت نویگیشن
  • برای مقادیر کم محتوا، برچسب انکر را بردارید و آن را با یک رویداد onclick جاوا اسکریپت جایگزین کنید.
    • با استفاده از CSS مکان نما را کنترل کرده و از یک فلش به یک اشاره گر دستی تغییر دهید.
  • برای مقادیر زیادی از محتوا از جمله وب سایت های یک صفحه ای، همه مطالب نباید از قبل بارگیری شوند.
    • فقط محتوایی را از قبل بارگیری کنید که مستقیماً با URL مرتبط است.
    • برای همه برچسب های انکر، باید مقدار href و تنظیم onclick وجود داشته باشد.
      • این مقدار href به یک URL جدید منجر می شود که فقط محتوای مربوط به این URL جدید را از قبل بارگیری می کند.
      • عملکرد onclick از بارگیری URL جدید جلوگیری می کند اما اجازه بارگذاری محتوای URL مقصد را می دهد.
      • از تابع pushState برای به روزرسانی URL استفاده کنید حتی اگر آن صفحه بارگیری نشده باشد.

استفاده از پارامتر های ردیابی در URL

متخصصان قابلیت استفاده و متخصصان بهینه سازی تبدیل، به روش های مختلفی رفتار کاربر را ردیابی می کنند. گاهی اوقات این کار شامل استفاده از پارامتر های ردیابی در URL ها در سایت است. این امر به دلیل لینک دادن به URL های مختلفی که دارای محتوای یکسانی هستند، مشکلات محتوای تکراری را ایجاد می کند. این مشکل را می توان به روش های مختلفی حل کرد.

مواردی که باید انجام داد: ردیابی پارامتر ها در URL ها

  • از استفاده از پارامتر های ردیابی در URL خودداری کنید. درعوض با استفاده از برنامه ردیابی رویداد onclick جاوا اسکریپت در لینک هایی که از همان پارامتر های ردیابی عبور می کنند، این موارد را ردیابی کنید. در صورت استفاده از گوگل آنالیتیکس این کار با ردیابی رویداد قابل انجام است.
  • همیشه استفاده از برچسب canonical برای لینک به خود سایت، یک روش خوب است که باید از بسیاری از مسائل مربوط به محتوای تکراری جلوگیری کنید.

اولویت لینک اول

اعتقاد بر این است که یک صفحه وب حاوی دو یا چند لینک که منجر به همان URL می شود، باعث ایجاد مشکل در خزیدن موتور جستجو می شود که در آن فقط لینک اول در نظر گرفته شده و لینک تکراری مورد توجه قرار نمی گیرد.

این مسئله در مجامع مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در سال 2008 توسط تعدادی از افراد آزمایش شد. چند نکته قابل ذکر:

  • در سال 2014 Matt Cutts، رئیس سابق تیم اسپم گوگل، گفت این مسئله دیگر مشکل به حساب نمی آید. من هنوز این مورد را دوباره آزمایش نکرده ام و اخیراً ندیده ام که هیچ متخصص سئو دیگری این آزمایش را انجام دهد.
  • هنگامی که این مورد برای اولین بار مورد آزمایش و شناسایی قرار گرفت، نسخه HTML نسخه 4.1، XHTML 1.1 در حال افزایش بود و HTML 5 هنوز وجود نداشت. امروزه ، HTML 5 با برچسب هایی مانند <header>, <article>, and <sidebar> وجود دارد. شاید این بار گوگل لینک های موجود در عنوان، نوار کناری و برچسب های مقاله را بهبود بخشد.
اولویت های لینک دهی در وبسایت نویگیشن

مسائل مربوط به سئو که از اولویت لینک اول ناشی می شوند

نویگیشن نوار بالا و نوار کناری سمت چپ اغلب قبل از محتوای اصلی در کد منبع وبسایت قرار دارند. علاوه بر این، عناصر نویگیشن در این منو ها اغلب دارای انکر تکست کوتاه هستند. تمرکز آن ها روی کلمات کلیدی کمتر است و بیشتر بر طراحی متمرکز هستند.

لینک های درون محتوای اصلی یک صفحه تمایل دارند تا بیشتر بر روی کلمات کلیدی متمرکز شوند و محتوای اطراف آن از کلمه کلیدی پشتیبانی می کند. آن ها همچنین از نظر طول انعطاف پذیر تر و با انکر تکست طولانی تر و خاص تر همراه هستند؛ این متن طولانی انواع کلمات کلیدی که یک صفحه می تواند به طور بالقوه برای آن ها رتبه بندی کند را افزایش می دهد. با این حال به دلیل مشکلات اولویت لینک اول، این لینک ها اغلب توسط موتور های جستجو نادیده گرفته می شوند.

مواردی که باید انجام داد: مشکل اولویت لینک اول

  • ترتیب کد را در نظر بگیرید. قبل از نوار کناری و نویگیشن نوار بالا، محتوای اصلی را اولویت بندی کنید. از CSS می توان برای کنترل جهت یابی شناور، از چپ به راست یا راست به چپ استفاده کرد تا پس از محتوای اصلی، پیمایش نوار کناری بارگیری شود. پیمایش نوار بالایی را می توان با موقعیت absolute کنترل کرد.

مدیریت نویگیشن در وبسایت های بزرگ

برای وبسایت های بزرگ (آن هایی که صد ها هزار یا میلیون ها صفحه دارند)، وبسایت نویگیشن می تواند یک چالش بزرگ باشد. نویگیشن طبیعی سایت در منو های طبقه بندی شده به طور کلی به تمام صفحات سایت لینک دارد و یک نقشه سایت XML می تواند به فهرست شدن تمام صفحات کمک کند.

با این حال عدم وجود ارتباط متقابل بین انبار های محتوا می تواند باعث ایجاد فاصله بین صفحات شود. در یک سایت بزرگ، شناسایی تمام لینک های احتمالی بین صفحات محصول و صفحات مربوط به بازاریابی محصول ممکن است دشوار باشد.

بعضی از بخش های سایت های بزرگ ممکن است لینک مورد نیاز بسیاری از صفحات دیگر را دریافت نکنند. علاوه بر این، تشخیص مشکلات دیگر از جمله اولویت لینک اول و مشکلات جاوا اسکریپت در میلیون ها صفحه دشوار است. در اینجا سه راه حل برای این چالش ها وجود دارد:

1. انتخاب مدیر برای بخش های مختلف

شرکت های بزرگ به نسبت وب سایت های بزرگی دارند که چندین کارمند مدیر بخش های مختلف آن هستند. بسیاری از بخش ها ممکن است با بخش های مختلف وب سایت مطابقت داشته باشند.

اطمینان حاصل کنید که همه افرادی که در حفظ بخش های مختلف وب سایت مشارکت دارند از اصول و روش های سئو یکسانی پیروی می کنند. سپس کار را در بهینه سازی نویگیشن در کل وبسایت توزیع کنید.

2. از ابزار استفاده کنید یا ابزار را بسازید

اتوماسیون همیشه فرآیند های دستی را مقیاس پذیر تر می کند. تا زمانی که ابزار اختصاصی خود را نداشته باشید، ممکن است یک ابزار واحد برای شناسایی و رفع همه موارد ذکر شده در بالا وجود نداشته باشد. ابزارهای Crawling مانند Xenu ،Screaming Frog ،DeepCrawl یا Botify می توانند لینک های موجود شما را تجزیه و تحلیل کنند، مشکلات شما را مشخص کنند و شرح معماری سایت را ارائه دهند.

اگر می خواهید معماری سایت را تجسم کنید، ابزار هایی مانند DynoMapper و PowerMapper می توانند به دستیابی به این هدف شما کمک کنند. ابزار بررسی لینک ها مانند Moz’s Open Site Explorer ،Ahrefs ، Majestic ،Sistrix ،LRT و CognitiveSEO می توانند تجزیه و تحلیل کنند که کدام صفحه از خارج بیشترین لینک را دریافت می کند و سپس لینک های متقاطع را از این صفحات به صفحه های مهم تر سایت اضافه می کند.

3. از رویکرد مرحله به مرحله استفاده کنید

وب سایت های بزرگ همیشه تیم های بزرگی در پشت کار خود برای توزیع کار بهینه سازی صفحات ندارند. در صورت کمبود منابع، می توانید ابزار های خود را برای سهولت این روند ایجاد کنید. اگر این ابزار ها کمکی را که لازم دارید فراهم نمی کنند، یک روش مرحله ای را در نظر بگیرید.

این کار مستلزم کار کردن با یک بخش در یک زمان با یک برنامه بهینه سازی است. این یک فرآیند روزانه است و ممکن است بیشتر طول بکشد، اما تکیه بر معیار هایی مانند ترافیک جستجوی ارگانیک به شما کمک می کند ابتدا آنچه را بهینه کنید، مشخص کنید.

تقسیم وظایف در سایت های بزرگ

خلاصه مطالب

  • کاربران در اولویت اول هستند: وبسایت نویگیشن شما باید ابتدا رضایت کاربران را جلب کند. سپس نویگیشن خود را برای عملکرد سئو بهینه کنید. هرگز تجربه کاربری را به خطر نیندازید.
  • ارتباط متقابل بین انبار های محتوا: مرتبط بودن محتوا بین صفحات برای رتبه بندی مهم است که طبیعتاً در یک دسته بندی خوب و معماری سلسله مراتبی سایت وجود دارد. با این وجود درصورتی که برخی صفحات در وب سایت شما خیلی عمیق باشند یا خیلی دور از دریافت مقدار کافی لینک از منابع دیگر باشند، ممکن است محدودیت هایی داشته باشد.
  • وبلاگ محصولات، محصولات در وبلاگ: محتوای با کیفیت بالا ایجاد کنید که برای مخاطبان هدف شما مفید و مرتبط باشد. اگر این پست های وبلاگ به تصمیم خرید محصول کمک می کند، از صفحه (های) محصول به پست وبلاگ لینک دهید.
  • پارامتر های ردیابی: از استفاده از آن ها خودداری کنید. برای پیگیری از کنترل کننده رویداد onClick در لینک ها استفاده کنید. همیشه داشتن برچسب canonical ارجاع به خود سایت ایمن است.
  • لینک های جاوا اسکریپت: از جاوا اسکریپت برای نوشتن محتوا و لینک ها خودداری کنید. اگر راهی برای دور زدن آن وجود نداشته باشد، روش هایی وجود دارد که بتواند آن را عملی کند.
  • اولویت لینک اول: در حالت ایده آل محتوای اصلی حرف اول را می زند. بعد نوار کناری است و به دنبال آن نوار بالا در اولویت قرار دارند. در آخر پاورقی را کنترل کنید. برای تعیین اینکه آیا این مسئله هنوز هم یک نگرانی محسوب می شود، لازم است آزمایش بیشتری انجام شود، اما پایبندی به این روش ضرری ندارد.
  • وب سایت های بزرگ: هزاران تا میلیون ها صفحه دارند و انجام همه موارد بالا دشوار است. وظایف را به تیم های مختلف محول کنید، کار ها را با استفاده از ابزار به صورت خودکار انجام دهید یا مسائل را یک به یک حل کنید.

searchenginejournal.com