پیدا کردن موضوع همیشه یکی از بزرگترین چالش ها است. اگر شغل شما به نحوی با محتوای دیجیتالی ارتباط دارد، قطعا تا به حال به این چالش دعوت شده اید. در بسیاری از مواقع می تواند شما را از موضوع اصلی پرت کند. گاهی ساعت ها وقت شما را تلف می کند بنابراین برای پیدا کردن موضوع هم باید استراتژی دقیقی داشت. باهم به اتفاق، به بررسی همین استراتژی ها می پردازیم. با ما همراه باشید.

پیدا کردن موضوع با جستجو در گوگل

تقریبا همه ما می دانیم گوگل چیست. همه ما حداقل یک بار، از گوگل برای پیدا کردن مطالب مورد نظر خودمان استفاده کرده ایم. اگر با کمی دقت در گوگل جستجو کنید متوجه پیشنهادات گوگل خواهید شد.

هنگام پیدا کردن موضوع با گوگل به پیشنهادات گوگل دقت کنید. گوگل تلاش می کند با پیشنهادات خودش، موضوع جستجوی شما را حدس بزند. این پیشنهادات بیشترین جستجو را داشته اند. مثلا شما اگر کلمه سئو را در کادر بنویسید، گوگل تمام موضوعات مربوط به سئو را برای شما لیست می کند.

پیدا کردن موضوع با پیشنهادات گوگل
پیدا کردن موضوع با جستجو در گوگل

علاوه بر پیشنهادات گوگل در کادر جستجو، می توانید از پیشنهادات گوگل در انتهای صفحه جست جو نیز استفاده کنید. گوگل در انتهای صفحه جستجوی خود، موضوعات مرتبط به موضوع جستجو شما را نشان می دهد. از این موضوعات می توانید برای پیدا کردن مطالب مختلف استفاده کنید. حتی برای تولید محتوا می توانید از این موضوعات در تیترهای مقاله، هشتگ ها، برچسب ها و… استفاده کنید.

پیدا کردن موضوع با پیشنهادات گوگل
پیدا کردن موضوع با پیشنهادات گوگل

پیدا کردن موضوع با کمک Google Trends

گوگل ترندز از بهترین ابزارها برای تولید محتوا است. با Google Trends به راحتی می توانید به موضوع جدیدی که به ذهنیت شما نزدیک است برسید. می توانید تحقیقات دقیق و گسترده در مورد ذهنیت خود داشته باشید. به این ترتیب پیدا کردن موضوع در حوزه مورد نظر شما را سرعت می بخشد.

شاید کار کردن با Google Trends کار ساده ای به نظر برسد. اما اگر می خواهید موضوع شما بیشترین بازدید را داشته باشد، باید استراتژی های Google Trends را بدانید.

پیدا کردن موضوع با Google Trends
پیدا کردن موضوع با کمک Google Trends

استراتژی Google Trends به این ترتیب است. ابتدا اولین موضوعی که به ذهنیت شما نزدیک تر است را جستجو کنید. سپس با چند موضوع دیگر این جستجو را تکرار کنید. می توانید از کادر پایین تر از نمایش موضوع جستجو شده، تاریخ و نوع جستجو را دسته بندی کنید. به تفاوت تاریخ، تعداد و منطقه جستجو کاربران دقت کنید. جستجو کاربران برای تصویر، وب و ویدئو را بررسی کنید. استراتژی Google Trends را برای پیدا کردن موضوع به خاطر داشته باشید. به راحتی می توانید به کلماتی که برای سئو سایت شما مناسب هستند دست یابید.

پیدا کردن موضوع با جستجو در وب سایت های رقیب

یکی از بهترین راه ها برای شناسایی موضوع مناسب، بررسی سایت های رقیب است. آن ها برای پیدا کردن موضوعات مختلف مراحل مختلفی را طی کرده اند. شما می توانید به راحتی از همان موضوعات برای خودتان استفاده کنید.

برای پیدا کردن موضوع مناسب از سایت رقیب، باید تمام جزئیات و آرشیو وب سایت آن ها را به دقت بررسی کنید. به تمام محتوای متنی، ویدئویی و… در تمام کانال های مرتبط دقت کنید. از تمام این موارد می توانید برای پیدا کردن موضوعات مشابه استفاده کنید.

شما قصد تکرار محتوای آنها را ندارید. بلکه با این بررسی باید نحوه تولید محتوای مختلف، رفتار کاربران و نتایج بدست آمده را بررسی کنید. این بررسی سرعت تولید محتوا را برای شما سریعتر می کند. در حقیقت شما با این کار، یک نوع آنالیز رقیب را انجام داده اید.

پیدا کردن موضوع با بررسی YouTube

تمام ما حداقل یک بار نام این موتور جستجوگر را شنیده ایم. جالب است بدانید که YouTube دومین موتور جستجو در دنیاست. اغلب کاربران برای پیدا کردن موضوع، تصاویر و ویدئو را نادیده می گیرند. اما YouTube می تواند ایده های جالبی را به ذهنتان بدهد. با بررسی YouTube می توانید به علایق مردم آشنا شوید.

به سایت  YouTube بروید. مباحث و موضوعات مختلف را جستجو کنید. هنگام تایپ موضوع در کادر، به موضوعات پیشنهادی YouTube توجه کنید. پس از جستجو در سایت YouTube به موضوعات محبوب ترین ویدئو ها توجه کنید. به پایین تر رفته و سایر ویدئوهای مشابه را بررسی کنید. هدف از بررسی YouTube آشنایی شما با سلیقه های مختلف مردم است. بنابراین تمام موضوعاتی را که برای کاربران جذابیت دارد شناسایی کنید. این موضوعات می توانند تیتر یک مقاله باشد.

پیدا کردن موضوع با Google Analytics

در بسیاری از موارد شما نیازی به پیدا کردن موضوع تازه ندارید. اما ایجاد یک محتوای جدید درباره موضوعاتی که قبلا در سایت شما ثبت شده اند، سئو سایت شما را تحت تاثیر قرار می دهد.

پیدا کردن موضوع با Google Analytics
Google Analytics

این کار مزایای بسیاری دارد

1. شناسایی موضوعات تازه

شما موضوعاتی که باعث سئو سایت شما می شود را می شناسید. بنابراین پیدا کردن موضوع برای شما بسیار ساده است. پس به راحتی می توانید با انتشار یک مطلب مرتبط (اما نه یکسان و یا متشابه) بازدید خود را افزایش دهید.

2. رتبه بالای وب سایت

سایت شما برای کلمات کلیدی مشابه رتبه بالایی دارد. همین امر باعث می شود که محتوایی که جدید تولید می شود در بهترین حالت خودش قرار بگیرد. برای پیدا کردن موضوع جدید می توانید از محتوای موجود استفاده کنید. می توانید از Google Analytics و Google Search Console بهره ببرید. Google search Console در ادامه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وارد گوگل آنالیتیکس شوید. به صفحه گزارش دهی LANDING بروید. BEHAVIOR > SITE CONTENT > LANDING PAGES

در این قسمت می توانید صفحاتی که هم اکنون ترافیک وب سایت شما را کنترل می کنند ببینید. برای فیلتر کردن این گزارشات از SOURCE استفاده کنید. به این صورت می توانید تمام ترافیکی که لزوما هدف نیستند را از بین ببرید.

3. بررسی رتبه بندی وب سایت

آنچه باید مورد بررسی قرار دهید رتبه بندی صفحات وب سایت شماست. باید بررسی کنید که این صفحه با کدام کلمه کلیدی رتبه بندی شده است و مهم تر اینکه کدام صفحه با کدام کلمه کلیدی در صفحه های دوم و سوم (رکورد 11 تا 30) قرار می گیرد.

تنها کافی است کلمات کلیدی به دست آمده را مورد بررسی قرار دهید. به این ترتیب می توانید موضوع تازه را پیدا کنید. به همین راحتی پیدا کردن موضوع با گوگل آنالیتیکس انجام می شود.

هنگام ایجاد صفحه جدید دقت داشته باشید که از صفحات موجود به آن لینک دهید. این کار باعث می شود موتورهای جستجو صفحه جدید را راحت تر کشف کنند. به این ترتیب رتبه یک صفحه به صفحات دیگر منتقل می شود.

پیدا کردن موضوع با Google Search Console

گوگل سرچ کنسول یکی از ابزارهای رایگان گوگل است که به وب مستران ارائه می شود. یکی از قابلیت های Google Search Console ارائه محبوب ترین صفحه وب سایت شماست.

این قابلیت شبیه قابلیتی است که گوگل آنالیتیکس ارائه می دهد. پیدا کردن موضوع با گوگل سرچ کنسول کمی متفاوت تر است. از سرچ کنسول برای پیدا کردن صفحات محبوب و کلمات کلیدی استفاده می کنیم که هنوز رتبه بالایی ندارند.

پیدا کردن موضوع با Google Search Console
پیدا کردن موضوع با Google Search Console

برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:

  1. به Google Search Console وارد شوید.
  2. بر روی SEAARCH RESULT کلیک کنید.
  3. روی فیلتر DATE در بالای صفحه کلیک کنید و آن را روی 28 روز آخر تنظیم کنید.
  4. بر روی تب PAGES کلیک کنید.

این گزارشی از صفحات محبوب شما در 28 روز گذشته است.

می توانید از فیلتر صفحه در گوگل سرچ کنسول برای تجزیه و تحلیل عملکرد صفحات استفاده کنید.

هدف از تجزیه و تحلیل گزارشات، پیدا کردن کلمات کلیدی که به احتمال زیاد در صفحه دوم قرار می گیرند (رتبه 12 به بعد) است. این کلمات کلیدی بهترین موضوعاتی هستند که می توانید از آنها استفاده کنید. دقت کنید که محتوایی را با این کلمه کلیدی جدید در وب سایت قرار نداده باشید. محتوای جدیدی ایجاد کنید و پیوند دوطرفه را در آن ایجاد کنید. پیوندهای دو طرفه یعنی از صفحه های جدید به صفحه های موجود، و از صفحه های موجود به صفحه های جدید ایجاد کنید.

چرا پیدا کردن موضوع جدید اهمیت دارد؟

نتایج پیدا کردن موضوع با کیفیت
اهمیت

اگر همه چیز را به طور دقیق و صحیح انجام دهید، به نتایج قابل توجهی دست پیدا خواهید کرد. در غیر این صورت زمان خود را صرف موضوعات اشتباه کرده اید. موضوعات اشتباه سبب ایجاد محتوای اشتباه می گردد. محتوایی که در اکثر مواقع هیچ گونه توجهی به آن ها نخواهد شد.

بنابراین نکات و مراحل فوق را نه تنها برای پیدا کردن موضوعات جدید استفاده کنید. بلکه شانس دیده شدن محتوای جدید خود را افزایش دهید.

منبع www.reliablesoft.net