اغلب می شنویم که می گویند فلان کار آفرین کار خود را شروع کرده است. همچنین این مورد وجود دارد که وقتی اصطلاح کارآفرین را می شنویم، تمایل داریم آن را با شخصی مرتبط کنیم که فعالیت خود را شروع کرده یا در حال شروع آن است. در این مقاله می خواهیم به تعریف اینکه کار آفرینی چیست و کار آفرین کیست بپردازیم و همچنین راه های تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق را به شما بگوییم در ادامه با ما همراه باشید.
کارآفرینی چیست؟
واژه کارآفرینی از کلمه فرانسوی “Entrepreneurs” به معنای “متعهد شدن” نشات گرفته است. کار آفرینی اولین بار مورد توجه اقتصاد دانان قرار گرفت و تمام مکاتب اقتصادی از قرن 16 میلادی تاکنون به نحوی کارآفرینی را در نظریه های اقتصادی خود تشریح نموده اند.

ویژگی های کارآفرینان
با توجه به مهارت ها و توانایی هایی که یک کارآفرین نیاز دارد، قبل از هر چیز، باید یک مبتکر باشد که ایده تغییر یا یک مفهوم بالقوه جدید داشته باشد و بتواند در بازار شلوغ موفقیت کسب کند.
توجه داشته باشید که سرمایه گذاران معمولاً تمایل به سرمایه گذاری در ایده ها و مفاهیمی دارند كه احساس می كنند بازده كافی برای سرمایه و سرمایه گذاری هایشان فراهم می كند و از این رو، كارآفرین باید ایده ای نوآورانه برای یك سرمایه گذاری جدید داشته باشد.
کارآفرین کیست؟
کارآفرین فردی است که با ایجاد بیشترین خطرات و کسب بیشترین پاداش، مشاغل جدیدی را ایجاد می کند. روند راه اندازی مشاغل به عنوان کارآفرینی شناخته می شود. کارآفرین معمولاً به عنوان یک مبتکر، منبع ایده های جدید، کالا ها، خدمات و تجارت / یا رویه ها دیده می شود.
کارآفرینان با استفاده از مهارت ها و ابتکار لازم برای پیش بینی نیاز ها و آوردن ایده های جدید خوب به بازار، نقشی اساسی در هر اقتصادی بازی می کنند.
به طور خلاصه کار آفرین کسی است که یک مدل کسب و کار را توسعه می دهد، سرمایه فیزیکی و انسانی لازم را برای شروع یک کار جدید به دست می آورد و آن را عملیاتی می کند و مسئول موفقیت یا شکست آن است.
راه های تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق
داشتن یک کسب و کار به شما احساس آزادی و توانمندی می دهد. به این معنا که می توانید اشیا را بسازید و شاهد رشد آن ها باشید.
کارآفرینان برای خود تصمیم می گیرند، دیدگاه های خلاقانه خود را تحقق می بخشند و با سایر کارآفرینان، مشتریان و فروشندگان روابط پایدار برقرار می کنند.

1. برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق ، باید خود را به چالش بکشید
اگر می خواهید به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید، باید خود را به چالش بکشید. هیچ کسی به شما امر و نهی نخواهد کرد، بنابراین انجام این کار به شما بستگی دارد. چالش ها کارآفرینان را زیرک نگه می دارند. اگر دائما به دنبال چالش جدید هستید، همیشه برای آنچه پیش روی شما قرار می گیرد آماده خواهید بود.
به چالش کشیدن خود با کارهای جدید و دشوار، کارهای دیگرتان را حتی ساده تر نشان می دهد. شما به عنوان یک کارآفرین همیشه باید به دنبال چالش های بزرگ و جدید باشید.
2. کارآفرینان موفق به کار خود علاقه دارند
کاری که به آن علاقه ندارید را انجام ندهید به همین سادگی! شما به عنوان یک کارآفرین مجبورید ساعت های طولانی را بگذرانید و برای کار خود تلاش و فداکاری کنید. زمانی که به کاری علاقه مند باشید، تحمل ساعات طولانی دیگر فداکاری به حساب نمی آید.
اگر به کاری که انجام می دهید علاقه زیادی ندارید، در زمان استرس و خستگی انگیزه ادامه کار نخواهید داشت. آیا تا به حال به کار آفرینانی که هرگز خسته نمی شوند توجه کرده اید؟ منظور آن کارآفرینانی است که وقتی در مورد کارشان صحبت می کنند، درخشش را در چشمانشان می توان دید. این نشانه علاقه است.
3. به خودتان اعتماد کنید
اگر خودتان به خودتان باور و اعتماد نداشته باشید چه کسی می تواند باورتان داشته باشد؟ یک کارآفرین موفق بودن به این معنی است که شما یاد گرفته اید در هنگام تصمیم گیری به دانش و خرد خود اعتماد کنید.
اعتماد داشتن به خودتان، اعتماد به نفس شما را نشان می دهد. مردم بیشتر رهبران مطمئن را دنبال کرده و به آن ها اعتماد می کنند.
4. کارآفرینان موفق اهداف خود را تجسم می کنند
منظور از تجسم اهداف این نیست که چشم هایتان را ببندید و هدفی که در پیش دارید را ببینید. در واقع آنچه برای تجسم اهداف خود انجام می دهید، باید واقعی و ملموس باشد. بگذارید مثالی بزنیم:

به عنوان مثال کدام یک از این ها بیشتر قابل انجام است؟
- من می خواهم یک کارآفرین موفق شوم.
- من با راه اندازی مشاغلی که مشکلی را برای این مکان خاص مخاطبانم حل می کند، به یک کارآفرین موفق تبدیل می شوم.
دومی درست است؟
وقتی بتوانید هدف خود را به وضوح بیان و تجسم کنید، دستیابی به آن بیشتر می شود. می توانید به شخصی، مانند یک دوست یا شریک تجاری خود بگویید و یا عکس هایی بگیرید که نشان دهنده هدف شما باشد.
وقتی از یک کارآفرین موفق می پرسید هدفش چیست، او می تواند با جزئیات کامل به شما بگوید که برای رسیدن به چه کاری تلاش می کند.
5. شرکای عالی استخدام کنید
شرکای عالی استخدام کنید تا به شما در تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق کمک کنند. منظور از استخدام شرکای عالی، فقط شخصی نیست که بتواند وظیفه ای را که شما برای آن او را استخدام کرده اید انجام دهد. شما باید به دنبال شرکایی باشید که شخصیت بسیار خوبی داشته باشند و از آن ها خوشتان بیاید و احترام دریافت کنید.
شما و شرکایتان ساعت های طولانی در کنار هم کار می کنید و تصمیمات استرس زا می گیرید. اگر شما یا شریک تان بهم احترام نگذارید، تیم شما دوام زیادی نخواهد آورد. بنابراین تیم خود را از افرادی متشخص که در مسیر موفقیت هستند تشکیل دهید.
همیشه به یاد داشته باشید که می توانید مهارت آموخته باشید، اما نمی توانید شخصیت را آموزش دهید.
6. برای کارآفرین موفق بودن سریع عمل کنید
صحبت کردن فقط عمل را به تاخیر می اندازد. کارآفرینان موفق عمل می کنند. درگیر شدن در برنامه ریزی ها، با در نظر گرفتن شکست های احتمالی، بحث در مورد بودجه و صحبت در جلسات با اعضای هیئت مدیره آسان است.
اگر تمام کار شما صحبت کردن است، این گونه کاری از پیش نخواهید برد. در برهه ای از زمان، شما باید صحبت را متوقف کرده و کار را پیش ببرید.
7. مشتری شما کیست؟ کارآفرینان موفق جواب این سوال را می دانند
یکی از رایج ترین دلایل شکست مشاغل کارآفرینانه عدم مشتری است. اگر کسب و کار خود را شروع کنید یا محصولی را بسازید که نمی دانید چه کسی آن را خریداری می کند، ممکن است اصلا آن شخص وجود نداشته باشد.
بنابراین قبل از اینکه یک برنامه مالی تنظیم کنید، سرمایه خود را جمع کنید یا حتی نامی را انتخاب کنید و مطمئن شوید که مشتری وجود دارد که محصول را می خرد یا از خدمات شما استفاده می کند. بدون مشتری کسب و کار شما رونق ندارد. کار آفرینان موفق می دانند که مشتریان و بازار هدف آن ها چه کسانی است.
بیشتر بخوانید…
8. مرخصی بگیرید
ممکن است هر روز یا هر هفته به مرخصی نیاز نداشته باشید، اما باید مرخصی بگیرید. اگر تمام وقت شما فقط برای کار کردن باشد، زندگی را باخته اید.
این چالش برانگیزترین کارآفرینان است. زیرا آن ها اغلب خود را شکست ناپذیر می دانند یا معتقدند که باید شکست ناپذیر باشند. در صورتی که این درست نیست، همه ما انسان هستیم و به مرخصی نیاز داریم. وقت خالی به مغز شما اجازه می دهد تا استراحت کند و فکر کند.
حتی موفق ترین کارآفرینان هم همیشه کار نمی کنند و زمانی را به استراحت اختصاص می دهند. همچنین شما باید به کارمندان خود نیز اجازه دهید تا بتوانند مرخصی بگیرند زیرا همه به استراحت نیاز دارند.
نتیجه گیری
موفقیت در تجارت یک شبه به دست نمی آید. برای تبدیل شدن به یک کار آفرین موفق، برنامه ریزی، آمادگی، خلاقیت، قدرت و صبر زیادی لازم است. نکاتی که در این مقاله ارائه شد به شما کمک می کند تا یک استراتژی طولانی مدت داشته باشید و بتوانید در کسب و کار خود موفقیت کسب کنید.
امیدوارم این مطلب برایتان مفید باشد. موفق و پیروز باشید.
دیدگاهی بنویسید