دیده شدن صفحات وب شما توسط Google (و سایر موتورهای جستجو) ضروری است. صفحاتی که فهرست بندی نشده اند نمی توانند رتبه بندی شوند. در اینجا چند نکته در مورد چگونگی تشخیص و رفع مشکل کاهش تعداد صفحات ایندکس ارائه شده است. با ما همراه باشید تا نکات رفع کاهش تعداد صفحات را به طور کامل برای شما بیان کنیم.

چگونه می توانیم متوجه شویم که صفحات وب سایت ما ایندکس شده اند یا خیر؟

  • می توانید از سیستم مدیریت سایت استفاده کنید
  • می توانید نقشه سایت XML خود را در کنسول Google بررسی کنید.
  • وضعیت نمایه کلی یا indexation status خود را بررسی کنید.

هر کدام عدد متفاوتی خواهند داد، اما اینکه چرا متفاوت هستند داستان دیگری است. در حال حاضر، بگذارید فقط درباره تجزیه و تحلیل کاهش تعداد صفحات فهرست شده در نتایج گزارش شده توسط Google صحبت کنیم.

اگر صفحات شما ایندکس نمی شوند، این می تواند نشانه این باشد که Google ممکن است صفحه شما را دوست نداشته باشد یا ممکن است ربات خزنده گوگل نتواند آن را به راحتی پیمایش کند. بنابراین، اگر تعداد صفحات فهرست شده شما شروع به کاهش می کند، ممکن است به این دلیل باشد که:

  1. شما توسط گوگل جریمه شده اید.
  2. Google فکر می کند صفحات شما بی ربط هستند.
  3. Google نمی تواند در صفحات شما بخزد.
کاهش رتبه صفحات

چند نکته در مورد رفع مشکل کاهش رتبه صفحات ایندکس

1- آیا صفحات به درستی بارگذاری می شوند؟

  • اطمینان حاصل کنید که وضعیت هدر 200 HTTP همه صفحات مناسب است.
  • آیا خرابی سرور را به طور مکرر یا طولانی تجربه کرده اید؟
  • آیا دامنه اخیراً منقضی شده است و دوباره تمدید شده است؟

اقدامات لازم:

برای تعیین وضعیت مناسب در صورت بروز این مشکلات، می توانید از یک ابزار کنترل وضعیت HTTP Header Status استفاده کنید. برای سایت های بزرگ، ابزارهای خزنده معمولی مانند Xenu ،DeepCrawl ،Screaming Frog یا Botify می توانند این موارد را آزمایش کنند.

وضعیت هدر صحیح، 200 است. بعضی اوقات ممکن است خطاهای 3xx (به جز 301)، 4xx یا 5xx ظاهر شود. هیچ یک از این ها خبرهای خوبی برای URL های مورد نظر برای فهرست بندی نیستند.

2- آیا URL های شما اخیراً تغییر کرده اند؟

گاهی اوقات تغییر در CMS، تنظیم سرور که منجر به تغییر دامنه، زیر دامنه یا پوشه می شود، می تواند URL های یک سایت را تغییر دهد.

موتورهای جستجو ممکن است URL های قدیمی را به خاطر بسپارند، اما اگر آن ها به درستی هدایت نشوند، بسیاری از صفحات می توانند از لیست ایندکس حذف شوند.

اقدام لازم:

خوشبختانه وجود یک کپی از سایت قدیمی هنوز هم می تواند به بازدید از کلیه URL های قدیمی کمک کند. بنابراین می توانید از ریدایرکت 301، برای تغییر مسیر آدرس های قدیمی به آدرس های جدید استفاده کنید.

3- آیا از محتوای تکراری استفاده کرده اید؟

رفع مشکل محتوای تکراری غالباً شامل ایجاد تگ های Canonical، تغییر مسیر 301، متاتگ های noindex یا disallow کردن در robots.txt می شود. همه این موارد می تواند منجر به کاهش URL های نمایه شود.

این یکی از نمونه هایی است که کاهش در صفحات ایندکس آن ممکن است نه تنها بد، بلکه منجر به پیشرفت وب سایت شما نیز شود.

اقدامات لازم:

از آنجا که این مورد برای سایت شما مناسب است، تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که دوباره بررسی کنید که آیا این مورد باعث کاهش صفحات ایندکس شده است یا خیر.

4- آیا صفحات شما منقضی شده اند؟

برخی از سرورها به دلیل هزینه های مرتبط با پهنای باند بالاتر، محدودیت های پهنای باند دارند. این سرورها ممکن است نیاز به به روزرسانی داشته باشند.

گاهی اوقات، این مسئله مربوط به سخت افزار است و می توان با به روزرسانی پردازش سخت افزار یا محدودیت حافظه خود آن را برطرف کرد.

برخی از سایت ها وقتی بازدید کنندگان به میزان مشخصی به صفحات زیادی دسترسی پیدا می کنند IP address را مسدود می کنند. این موضوع یک روش دقیق برای جلوگیری از هرگونه تلاش برای هک کردن و حملات DDOS است اما می تواند تأثیر منفی در سایت شما بگذارد.

به طور معمول، این مورد در تنظیمات پیشرفته صفحه مشاهده می شود و اگر آستانه خیلی کم باشد، خزیدن ربات موتور جستجو ممکن است به آستانه برخورد کند و ربات ها نمی توانند سایت را به درستی بخزند.

آیا صفحات شما به پایان رسیده اند؟

اقدامات لازم:

اگر این محدودیت پهنای باند سرور است، ممکن است زمان مناسبی برای ارتقاء خدمات آن باشد.

اگر مشکل از پردازش/حافظه سرور است، گذشته از به روزرسانی سخت افزار، بررسی کنید که آیا هر نوع فناوری ذخیره حافظه سرور در آن وجود دارد یا خیر، زیرا این بررسی کمک می کند تا فشار کمتری به سرور وارد شود.

اگر یک نرم افزار ضد DDOS در دسترس است، تنظیمات را کمی ساده تر کنید یا ربات خزنده گوگل را در لیست سفید قرار دهید. البته مراقب باشید، تعدادی از Googlebot های جعلی نیز وجود دارند که می توانند دردسر ساز باشند. حتما googlebot را به درستی تشخیص دهید. تشخیص Bingbot نیز روال مشابهی دارد.

5- آیا ربات های موتور جستجو سایت شما را متفاوت می بینند؟

بعضی اوقات آنچه اسپایدر های موتور جستجو می بینند با آنچه ما می بینیم متفاوت است. برخی از توسعه دهندگان بدون اطلاع از پیامدهای سئو سایت ها را به روشی خاص ایجاد می کنند.

گاهی اوقات، یک CMS بدون بررسی اینکه با موتورهای جستجو سازگاری کامل دارد یا خیر، مورد استفاده قرار می گیرد. این موضوع می تواند برای وب سایت شما بسیار گران تمام شود.

باز هم می گوییم، اگر وب سایت شما توسط هکرها به خطر افتاده باشد، باعث می شود صفحه دیگری به Google نشان داده شود یا پیوندهای پنهان خود را تبلیغ کند یا اینکه تغییر مسیر 301 را به سایت خود اختصاص دهد.

وضعیت بدتر این است که صفحات آلوده به نوعی بد افزار باشند که گوگل به طور خودکار بلافاصله پس از تشخیص صفحه، آن ها را از لیست ایندکس خط می زند.

اقدامات لازم:

بهترین راه، استفاده از قابلیت گوگل سرچ کنسول و دیدن اینکه آیا Googlebot همان محتوای موجود را مشاهده می کند یا خیر، می باشد.

شما همچنین ممکن است سعی کنید صفحه را در Google Translate ترجمه کنید حتی اگر قصد ترجمه آن را ندارید.

صفحات فهرست به عنوان KPI معمولی استفاده نمی شوند

شاخص های کلیدی عملکرد (KPI)، که به سنجش کمپین موفقیت متخصصین سئو کمک می کند، اغلب پیرامون ترافیک جستجوی ارگانیک و رتبه بندی می چرخد. KPI ها تمایل دارند که روی اهداف یک تجارت، که به درآمد گره خورده است، متمرکز شوند.

افزایش صفحات فهرست شده ممکن است تعداد کلمات کلیدی را که می توانید برای آنها رتبه بندی کنید، افزایش دهد و این منجر به سود بیشتر شود.

با این حال، هدف از جستجو در صفحات ایندکس فقط برای دیدن اینکه آیا موتورهای جستجو قادر به خزیدن و فهرست بندی صحیح صفحات شما هستند یا خیر، می باشد.

به یاد داشته باشید، وقتی موتورهای جستجو، صفحات شما را مشاهده نمی کنند، نمی توانند مرتب، ایندکس یا خزش کنند.

کاهش رتبه صفحات ایندکس شده همیشه بد نیست

بیشتر اوقات، کاهش صفحات ایندکس می تواند به معنای بد باشد، اما حذف موارد تکراری در محتوا یا محتوای کم کیفیت نیز ممکن است باعث کاهش تعداد صفحات ایندکس شود، که این یک چیز خوب است.