در این مقاله می خواهیم با هم گوگل وب استوری را بشناسیم. ویژگی ها و مزایای قالب storytelling همه جانبه Google را کشف کنیم و ببینیم آیا برای برند شما مناسب است یا خیر. در فوریه 2018 گوگل AMP Stories را اعلام کرد. این قالب محتوای متمرکز بر موبایل شبیه عملکرد “استوری ها” است که در بسیاری از سایت های رسانه های اجتماعی محبوب است.
تکنولوژی پایه مبتنی بر صفحات شتاب دهنده موبایل است که در دنیای بازاریابی تا حدودی بحث برانگیز بوده است. در ماه مه سال 2020 گوگل نام تجاری AMP Stories را به نام وب استوری تغییر داد، که به گفته آن ها “یک نسخه تحت وب از قالب محبوب استوری است که به سازندگان اجازه می دهد محتوای خود را میزبانی کنند.”
گوگل وب استوری ها چه کاری انجام می دهند؟
گوگل وب استوری یک قالب محتوای بصری است که می تواند در اینترنت نشان داده شود. ممکن است آن ها را شبیه به استوری های موجود در اینستاگرام تصور کنید که به سازندگان اجازه می دهد مجموعه ای از تصاویر، فیلم ها و صدا را منتشر کنند.
وب استوری هایی که توسط گوگل ثبت می شوند، به لطف توانایی مشاهده در تمام صفحه، “جالب توجه” معرفی می شوند. برخی از نمونه های گوگل وب استوری که توسط برند ها استفاده می شود در حال حاضر شامل موارد زیر است:
- Refinery 29
- Bustle
- Lonely Planet
وب استوری ها در کجا به نمایش در می آیند؟
چیزی که باعث می شود گوگل وب استوری در بین قابلیت های بی شماری که در برنامه ها وجود دارد، بی نظیر باشد توانایی دیده شدن آن در سراسر وب است.
در وب سایت شما
از آنجایی که موارد مشابه استوری های اینستاگرام باید در همان پلتفرم مشاهده شوند، گوگل وب استوری می تواند در وب سایت فرد سازنده میزبانی شود. این ویژگی به ناشران آزادی بیشتری نسبت به آنچه در استوری وجود دارد می دهد، زیرا بر خلاف بسیاری از برنامه ها هیچ محدودیتی در مورد محتوا وجود ندارد.
همچنین به این معنی است که می توان از استوری برای کمک به بهبود ترافیک در سایت خود استفاده کرد، نه اینکه در مجموعه محدودی از برنامه های رسانه های اجتماعی نگهداری شود.
در نتایج جستجو
یکی از مزایای اصلی استفاده از گوگل استوری ها نسبت به قالب استوری رسانه های اجتماعی سایر رقبا، دسترسی آن ها از SERP گوگل (SERP چیست) است. گوگل وب استوری می تواند مانند یک صفحه وب فهرست بندی شود و به عنوان یک نتیجه جستجوی گوگل ارائه شود.

در Google Discover
در اکتبر سال 2020 گوگل اعلام کرد که آن ها وب استوری ها را به فید های Google Discover در هند، برزیل و ایالات متحده می آورند. لیست استوری ها که توسط گوگل “shelf” نامیده می شود و در بالای Discover قرار دارد.
ضربه زدن روی استوری، آن را به حالت تمام صفحه در می آورد و به کاربر اجازه می دهد تا با کشیدن انگشت خود روی لیست در آن جستجو کند.
در انتشارات آنلاین شما
از آنجا که وب استوری ها در سرور های خود شما میزبانی می شوند، این بدان معناست که می توان از محتوا در سایر منابع دیجیتال نیز استفاده کرد، مانند ایمیل ها و بروشورهای دیجیتال.
در چندین دستگاه
اگرچه فناوری AMP که وب استوری مبتنی بر آن است، برای استفاده در دستگاه های تلفن همراه طراحی شده است، اما می توان وب استوری ها را در مرورگر های تلفن همراه، تبلت و دسکتاپ نیز مشاهده کرد.
این مسئله سودمندی آن ها را افزایش می دهد زیرا دیگر نیازی به ایجاد گزینه های مناسب دسکتاپ برای منابع پاسخگویی مانند وب سایت ها نیست.
چگونه گوگل وب استوری را ایجاد می کنیم؟
گوگل ناشران را از طریق ایجاد وب استوری راهنمایی می کند. چندین ابزار برای کمک به جمع آوری آن ها و حتی یادداشت های کاملی برای کسانی که می خواهند خارج از چارچوب فکر کنند وجود دارد.
مبانی وب استوری ها
در هسته آن ها، گوگل وب استوری با استفاده از قالب Accelerated Mobile Pages ساخته شده است. در واقع هنگامی که از وب سایت گوگل استوری ها بر روی لینک “Developer docs” کلیک می کنید، به صفحه راهنما ها و آموزش های amp.dev هدایت می شوید.
وب استوری ها برای معتبر بودن به نشانه گذاری HTML نیاز دارند. آن ها همچنین می توانند از نشانه گذاری اختیاری برای افزایش تجربه کاربر پشتیبانی کنند. به عنوان مثال می توان با استفاده از نشانه گذاری HTML، استوری را در حالت افقی در دسترس قرار داد و آن را به طرز جذابی در دسکتاپ ارائه داد.
هنگام ایجاد وب استوری، باید ویژگی های metadata را تنظیم کنید. این ها عنوان صفحه یا شرح استوری نیستند بلکه به عنوان پیش نمایش استوری در سراسر وب ارائه می شوند.
همچنین می توانید برای بهینه سازی استوری خود برای جستجو و به اشتراک گذاری، عنوان صفحه، توضیحات، داده های Open Graph و سایر عناصر را اضافه کنید. این کار از طریق نشانه گذاری سنتی HTML انجام می شود.
ابزار AMP Test گوگل به شما کمک می کند در صورت بروز هرگونه خطا در استوری خود، آن را تشخیص دهید. اگر صفحه شما به عنوان یک وب استوری قابل تأیید نیست، لینک هایی به اسناد و راهنمایی هایی برای کمک به شما در رفع مشکلاتتان وجود دارد.
ابزار های شخص ثالث
ابزار های شخص ثالث می توانند به شما کمک کنند تا وب استوری های خود را بدون نیاز به یک توسعه دهنده یا تیم طراحی بسازید. دو ابزاری که گوگل از قسمت وب استوری های خود لینک می کند News Room AI و MakeStories هستند. هیچ یک از آن ها توسط گوگل اجرا یا تأیید فنی نمی شوند.
هوش مصنوعی News Room به طراحان WYSIWYG (آنچه می بینید همان چیزیست که به دست می آورید) قابلیت طراحی و معامله با Getty images را می دهد که به بیش از 300 میلیون تصویر امکان دسترسی می دهد.
MakeStories دارای ویژگی zero-code، کشیدن و رها کردن برای سفارشی کردن استوری های شما از جمله دسترسی به فونت های گوگل و “one-click filters” برای ویرایش تصاویر شما است.
ادغام وردپرس
گوگل برای ایجاد افزونه ای که به ناشران امکان می دهد وب استوری ها را مستقیماً در سایت وردپرس خود ایجاد کنند، با وردپرس همکاری کرده است. از آنجا که وب استوری ها در وب سایت وردپرس ساخته می شوند، در نقشه XML سایت گنجانده می شوند که امکان کشف آسان گوگل را فراهم می کند.
این افزونه همچنین به سازندگان این امکان را می دهد که metadata خود را برای استوری که شامل تصویر روی جلد، گزیده و آرم است، تنظیم کنند.

ادغام Shopify
ProductStories برنامه ای است که امکان تبدیل صفحات Shopify شما به وب استوری را فراهم می کند. پس از نصب برنامه به طور خودکار یک نسخه AMP از هر صفحه محصول ایجاد می شود. کاربر می تواند از دو قالب مختلف یکی را انتخاب کند یا یک قالب سفارشی را از تیم ProductStories درخواست کند.
10 مزیت و استفاده از گوگل وب استوری
فرمت، تطبیق پذیری و سهولت ایجاد گوگل وب استوری آن را به یک ابزار سودمند برای مارکتر ها برای کاوش تبدیل کرده است.
1. تحت کنترل شماست
از آنجا که می توان استوری ها را در وب سایت خود ناشر میزبانی کرد، حق copyright کلیه مطالب متعلق به آن هاست. این بدان معنی است که موضوعاتی که ناشران پوشش می دهند کاملاً به اختیار خودشان و بدون محدودیت های سختگیرانه ای است که اغلب در رسانه های اجتماعی مشاهده می شود.
استفاده از محتوا نیز به اختیار ناشر است. گوگل هیچگونه حقوقی در مورد محتوا را بر عهده نمی گیرد. گوگل محدودیت هایی در مورد محتوای قابل انتشار دارد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به سیاست “overly commercial” اشاره کرد.
لازم است قبل از ایجاد اولین استوری خود، نگاهی به دستورالعمل ها بیندازید، مخصوصاً اگر از آن برای اهداف تبلیغاتی استفاده می کنید.
2. کسب درآمد
هر تبلیغی که در یک گوگل وب استوری ظاهر شود توسط سازنده آن محتوا کنترل می شود. این بدان معناست که برخلاف عملکرد استوری در برنامه های شبکه های اجتماعی، درآمدزایی از محتوا کاملاً به اختیار ناشر است.
بنابراین اگر در وب استوری خود تبلیغات را میزبانی کنید 100٪ درآمد تبلیغات را بدست می آورید. گوگل اخیراً از طریق Ad Manager و AdSense یک راه حل تبلیغاتی برنامه ای برای وب استوری ها منتشر کرده است.

3. لینک خارجی
بسیاری از سایت های رسانه های اجتماعی با فرمت های استوری مشابه، سازندگان محتوا را از لینک دادن به سایر وب سایت ها منصرف می کنند.
این کار معمولاً به معنای اینست که باید خلاقیت به خرج داد و در قسمت نظرات یا بیوگرافی لینک داد. با استفاده از گوگل وب استوری هیچ محدودیتی در لینک دادن وجود ندارد.
4. از Google Analytics برای ردیابی، پشتیبانی می کند
از آنجا که وب استوری ها مانند صفحات وب عمل می کنند، می توان آن ها را به زیر ساخت های تجزیه و تحلیلی مانند Google Analytics لینک داد. این بدان معنی است که سطح بسیار بیشتری از ردیابی و تجزیه و تحلیل کاربر نسبت به دیگر قالب های استوری استاندارد رسانه های اجتماعی، در دسترس است.
این یک بخش جدایی ناپذیر برای سنجش میزان ارزشمندی وب استوری برای استراتژی بازاریابی شما است.
5. استوری ها responsive هستند
برخلاف AMP که به طور خاص برای دستگاه های تلفن همراه طراحی شده است، وب استوری می تواند در هر نوع دستگاهی پاسخگو باشد. این بدان معناست که نیازی به ایجاد محتوای جداگانه برای نمایش در دستگاه های دسکتاپ و یا متحمل شدن ضرر نداشتن عملکرد در تلفن همراه نیست.
6. می تواند تعاملی باشد
وب استوری توانایی میزبانی عناصر تعاملی مانند آزمون ها و نظرسنجی ها را شامل می شود. این کارکرد تا حدودی به توانایی فنی شما محدود می شود، زیرا این قابلیت توسط همه زیر ساخت های ایجاد وب استوری پشتیبانی نمی شود.
با توجه به نحوه نمایش وب استوری، این سطح تعاملی اضافه شده می تواند تجربه جذابی را برای کاربر ایجاد کند.
7. بدون محدودیت زمانی
بر خلاف برخی دیگر از محتوا های گوگل مانند پست های Google My Business، تاریخ انقضا در وب استوری وجود ندارد. آن ها پس از 7 روز به طور خودکار حذف نمی شوند و در یک جدول زمانی مانند اکانت های رسانه های اجتماعی گم نمی شوند. شما می توانید وب استوری های خود را به مدت طولانی و به شکلی که دوست دارید نشان دهید.
8. به راحتی فهرست بندی می شود و می توان به آن لینک داد
وب استوری ها به گونه ای طراحی شده اند که به راحتی توسط موتور های جستجو فهرست بندی می شوند. این بدان معناست که قرار گرفتن محتوای شما در صفحه اول گوگل به کار اضافی فراتر از سئو استاندارد مورد نیاز برای بدست آوردن رتبه بندی مناسب هر صفحه وب، نیاز نخواهد داشت.
اگر محتوایی برای هند، برزیل یا ایالات متحده منتشر می کنید، این فرصت وجود دارد که در فهرست پرطرفدار وب استوری ها ظاهر شود.
9. از هر سبکی از برندینگ که می خواهید استفاده کنید
محدودیتی در طراحی وجود ندارد تا مطمئن شوید وب استوری از شرایط فنی عمومی برخوردار است. این بدان معناست که شما در انتخاب قلم ها، رنگ ها، انیمیشن ها و تصاویر متناسب با سبک برند خود آزاد هستید.
10. استوری های لایو
با استفاده از ویژگی “live-story” در وب استوری به کاربر در همان لحظه اطلاع می دهید که صفحه جدیدی اضافه کرده اید. اگر از قالبی برای پوشش اخبار جدید یا تحولات اجتماعی استفاده می کنید، این می تواند بسیار مفید باشد.
نتیجه
گوگل وب استوری یک قالب محتوای غنی و جذاب است که دارای پتانسیل های زیادی برای مارکتر ها است. برخلاف قالب های storytelling مشابه در شبکه های اجتماعی، وب استوری ها محدود به زمان خاصی نیستند و محدود به زیر ساخت به خصوصی هم نیستند.
منبع: searchenginejournal.com
دیدگاهی بنویسید