بعد از الگوریتم گوگل پاندا که در مقاله قبل به آن اشاره کردیم، الگوریتم گوگل پنگوئن آپدیت جدید گوگل می باشد. این الگوریتم برای بالا بردن کیفیت صفحه ی نتایج موتور جستجو ایجاد شد تا از سایت هایی که با دست کاری کلمات کلیدی و طرح لینک ها بالا آمده بودند جلوگیری کند.

این الگوریتم برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ توسط گوگل معرفی شد و از اوایل سال 2017، پنگوئن بخشی از الگوریتم اصلی Google است. هر کسی که درگیر بازاریابی دیجیتال و سئو است ضروری است که بداند گوگل پنگوئن چیست و چگونه می تواند در رتبه و جایگاه وب سایت شما تأثیر بگذارد. در ادامه با ما همراه باشید.

الگوریتم گوگل پنگوئن

الگوریتم گوگل پنگوئن چیست؟

الگوریتم پنگوئن با سایت هایی که قصد داشتند با استفاده از روش های غیر طبیعی مانند مانند لینک سازی اسپم و پر کردن صفحه با کلمات کلیدی رتبه بالایی به دست بیاورند، مبارزه می کرد. این الگوریتم هنوز هم در حال فعالیت است و بخشی از هسته اصلی الگوریتم های گوگل می باشد. روش کار پنگوئن به این صورت است که در فاصله های زمانی مختلف به وب سایت ها مراجعه می کند و اگر نشانه هایی از لینک سازی اسپم یا روش های غیر طبیعی دیگر مشاهده کند، آن سایت را جریمه می کند.

دو وظیفه اصلی گوگل پنگوئن

الگوریتم پاندا وظیفه مبارزه با محتوای بی کیفیت را دارد، اما بعد از این الگوریتم وب سایت های اسپم زیادی وجود دارد که برای حل این مشکل الگوریتم پنگوئن طراحی شد. هدف این الگوریتم، کاهش تاثیرگذاری روش های کلاه سیاه و مدیریت کنترل اوضاع توسط گوگل بود.

پنگوئن توانست وب سایت هایی که لینک های طبیعی و معتبر دریافت کرده بودند را ارتقا دهد و وب سایت هایی که لینک های اسپم و خانگی دریافت کرده بودند را از جایگاه های بالا خارج کند.

1. مبارزه با پر کردن کلمات کلیدی در صفحه (Keyword stuffing)

هدف اصلی الگوریتم پنگوئن بررسی سلامت لینک سازی سایت ها بوده است اما یکی دیگر از وظایف آن مبارزه با پر کردن کلمات کلیدی در صفحه است. سعی کنید بیش از حد کلمه کلیدی را تکرار نکنید. لازم نیست در هر جمله از کلمه کلیدی استفاده کنید. دقت کنید که استفاده بیش از حد از یک کلمه کلیدی در محتوا نتیجه معکوس دارد و در رتبه بندی وب سایت تان موثر نیست.

مطمئنا چنین متنی کاربر پسندانه نیست، چون کسی علاقه ندارد محتوایی که برای موتورهای جستجو نوشته شده است را بخواند. همچنین تکرار کلمه کلیدی یکی از تکنیک های سئو کلاه سیاه شناخته می شود و به همین دلیل صفحاتی که از این تکنیک استفاده کرده اند، توسط گوگل پنگوئن شناسایی می شوند و باعث می شود که جایگاه مناسبی را در نتایج کسب نکنند.

دو وظیفه اصلی گوگل پنگوئن

توسعه، کسب و یا خرید لینک ها از وب سایت های با کیفیت پایین یا غیر مرتبط، باعث ایجاد یک محبوبیت مصنوعی در گوگل می شد و این کار در رنک دهی گوگل به سایت های محبوب و با کیفیت تر مشکل ایجاد می کرد.

به عنوان مثال یک “سایت خرید خودرو” می تواند با ایجاد نظرات و لینک های مصنوعی و تقلبی خود را به عنوان یکی از بهترین “سایت های خرید خودرو” معرفی کند. این سایت ها اشتباها رنک خوبی دریافت می کنند یا ممکن است بعضی از شرکت ها به بعضی از سایت های دیگر پول بدهند که در مقالات آن ها نشان داده شوند.

از کجا بفهمم سایت من توسط گوگل پنگوئن جریمه شده است؟

جریمه شدن توسط گوگل پنگوئن

ابتدا بهتر است تفاوت بین پنگوئن و پنالتی دستی برای لینک های غیر طبیعی را بفهمیم. پنگوئن یک فیلتر ایندکس گوگل برای همه وب سایت ها است، در حالی که پنالتی دستی مخصوص یک وب سایت است که گوگل تصمیم می گیرد آن را به عنوان اسپم شناسایی کند.

این پنالتی های دستی ممکن است نتیجه گزارش سایت به عنوان هرزنامه توسط کاربران باشد و ممکن است گوگل سایت هایی را به صورت دستی نظارت کند و حساسیت بیشتری روی آن ها داشته باشد.

ممکن است وب سایت شما به خاطر نواسانات فصلی ضربه خورده باشد. به عنوان مثال (ترافیک شب یلدا بعد از چند مدت کاهش پیدا می کند). باید به دقت بررسی کنید که کلمات کلیدی و لینک هایتان توسط گوگل به عنوان اسپم شناخته نشود و تا هر جایی که لازم بود آن را بهینه سازی کنید.

✔ اگر سایت شما توسط الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه شده باشد، موارد زیر برایتان اتفاق می افتد:

  • ممکن است در قسمت های “Search Queries” یا “Manual Actions” در گوگل وب مستر سایت خود، پیغامی با عنوان “لینک سازی غیر طبیعی” دریافت کنید.
  • صفحه ای که شامل کلمه کلیدی

چگونه بعد از پنگوئن سایت خود را بازیابی کنیم؟

الگوریتم پنگوئن مانند پنالتی دستی نیست که نیاز داشته باشد بعد از بازسازی سایت یک فایل تجدید نظر برای گوگل بفرستید، در عوض باید تغییراتی در سایت خود ایجاد کنید که دفعات بعدی که ربات گوگل به سایت شما مراجعه می کند، متوجه شود که شما از کار خود پشیمان هستید، در زیر اقداماتی که باید انجام دهید را ذکر می کنیم:

  1. رد کردن لینک های اسپم که بر روی آن کنترلی ندارید
  2. حذف لینک های غیر طبیعی که بر روی آن کنترل دارید، مانند لینک هایی که خودتان ساخته اید یا در سایت های شخص ثالث قرار داده اید.
  3. بررسی محتوای وب سایت، برای بهبود و بهینه سازی، مطمئن شوید که کلمات کلیدی شما به طور طبیعی در متن جای گذاری می شوند، نه اینکه توسط ربات به صورت بی معنی و بی ربط در صفحات جای گذاری شوند و هیچ ارتباطی بین موضوع و کلمات کلیدی وجود نداشته باشد.

اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم، علت ایجاد پنگوئن به این دلیل بود که بتواند ضعف شدید را در الگوریتم گوگل برطرف کند و سایت هایی که لینک، کلمات کلیدی و کیفیت پایین داشتند، نتوانند نسبت به سایت های قوی تر و بهینه تر، رنک بالاتری دریافت کنند.

برای جلوگیری از اسپم شناخته شدن سایت توسط گوگل، همه ی محتوای شما باید با زبان طبیعی نوشته باشند و از روش های امن و استاندارد لینک گیری استفاده کنید.

اطلاعاتی درباره به روز رسانی الگوریتم گوگل پنگوئن

🔸 کارمند شرکت گوگل، جان مولر، پنگوئن را به عنوان یک الگوریتم گسترده وب نامید. به این معنی که تعداد زیادی از لینک های کم کیفیت که به سایت شما اشاره می کند، باعث می شود اعتماد گوگل به کل سایت شما کاهش یابد. هر چند که برخی از متخصصان سئو متوجه شده اند که در نسخه 4.0 پنگوئن این پنالتی کاهش یافته و گوگل کل دامنه شما را پنالتی نمی کند.

🔸 ابتدا پنگوئن به صورت جداگانه به عنوان یک فیلتر عرضه شد که نتایج جستجو از آن عبور می کردند، اما گوگل در سپتامبر 2016، اعلام کرد که پنگوئن به بخشی از هسته ی الگوریتم رتبه بندی موتور جستجو تبدیل شده است.

سوالات متداول

1. آیا الگوریتم پنگوئن یک جریمه است؟

خیر، بسیاری از افراد الگوریتم پنگوئن را با نام جریمه پنگوئن یاد می کنند، در صورتی که پنگوئن جریمه نیست بلکه قسمتی از هسته اصلی الگوریتم گوگل است.

2. آیا در صورت جریمه شدن، گوگل به ما اطلاع می دهد؟

خیر. یکی از راه های ارتباطی با گوگل، ابزار گوگل سرچ کنسول است که هیچ اطلاعی در مورد دلیل افت رتبه ها یا از دست رفتن جایگاه شما به دلیل اعمال الگوریتم پنگوئن نمی دهد.

3. آیا می توان جریمه الگوریتم پنگوئن را رفع کرد؟

رها شدن از جریمه پنگوئن زمانبر و سخت است، اما اگر به خوبی آن را اجرا کنید، توسط الگوریتم پنگوئن بخشیده خواهید شد.

4. چطور می توانیم پنگوئن را خوشحال کنیم؟

مهم ترین کار این است که فقط نیازهای کاربر و خواسته های او را اولویت قرار دهید تا باعث خشنودی پنگوئن شوید.

موفق و پیروز باشید.🙂🌹

منبع: moz