گوگل پاندا نام الگوریتم جدید شرکت گوگل در رتبه بندی صفحات است که برای اولین بار در فوریه 2011 آغاز به کار کرد. این الگوریتم نتایج جستجو را تا حدی تغییر داده و به شدت با متن های کپی شده و کم ارزش مبارزه می کند.

الگوریتم گوگل پاندا چیست؟

الگوریتم پاندا زمانی منتشر شد که کاربران از حجم زیاد محتوای بیهوده و اسپم در نتایج جستجو شکایت داشتند. گوگل الگوریتمی به نام پاندا را برای طبقه بندی میزان کیفیت صفحات معرفی و منتشر کرد.

این الگوریتم، به محتوای با کیفیت، جذاب و با ارزش جایگاه بهتری در نتایج جستجو می دهد و همچنین شانس نمایش محتوای بی ارزش، کوتاه و بی کیفیت را در نتایج جستجو کاهش می دهد. این معیار تعیین کیفیت، براساس میزان رضایت کاربر در نظر گرفته شد و به سرعت به یکی از عوامل اساسی در رتبه بندی نتایج گوگل تبدیل شد.

معرفی الگوریتم پاندا باعث شد، وب سایت هایی با محتوای بی کیفیت و نامناسب که در معرض جریمه قرار گرفته بودند، اقدام به حذف کلمات زائد، توجه به بهبود تجربه کاربری، اضافه کردن محتوای با کیفیت و خوانایی محتوای صفحات کردند و صفحات خود را بازسازی و اصلاح نمودند.

کارهایی که باعث عصبانیت گوگل پاندا می شود!

گوگل اگر متوجه شود که با محتوای کم و تبلیغات آزار دهنده، باعث نارضایتی و سردرگمی کاربر و موتورهای جستجو می شوید، شما را سخت جریمه خواهد کرد. موارد زیر باعث می شود پاندای گوگل را عصبانی کنید.

محتوای تکراری (Duplicate Content)

یکی از دلایل ایجاد گوگل پاندا محتوای تکراری که در اکثر صفحات اینترنتی دیده میشد بود. این محتوای تکراری در سایت خودتان نیز می تواند وجود داشته باشد.

الگوریتم پاندا می تواند صفحات مختلف وب سایت شما که محتوای خیلی نزدیک به هم دارد و محتوای آن بیش از حد با هم نقاط مشترک دارند را به عنوان محتوای تکراری در نظر می گیرد. به عنوان مثال دو صفحه دارید که یکی درباره نحوه کراتینه کردن مو و دیگری درباره عوارض کراتینه کردن مو می باشد. بهتر است این دو صفحه را با هم یکی کنید.

محتوای کم و بی ارزش (Thin Content)

صفحاتی که متن داخل آن ها کم و بی ارزش است و ارزش کمی برای افرادی که آن را مطالعه می کنند دارد، چون اطلاعات آن دقیق و درست نیست. بنابراین پاندا آن ها را بی کیفیت می داند.

عصبانیت گوگل پاندا با محتوای کم و بی ارزش (Thin Content)

محتوای نامرتبط با عبارت جستجو شده (Content unrelated to the search term)

صفحاتی که عنوان می کنند مطالب مرتبط با عبارت مورد جستجو را نمایش می دهند، اما با ورود به آن صفحات، با چیز دیگری رو به رو می شویم.

پاپ آپ و حجم بالای تبلیغات (Spammy Ads and pop ups)

صفحاتی که بیشتر از محتوای اصلی خود، تبلیغات، بنرها و پاپ آپ های فراوان دارند، از نظر پاندا بی ارزش شناخته می شوند. خوب است بدانید این پاپ آپ های آزار دهنده هر جا که باشند، می توانند ضربه بزرگی به سایت شما بزنند.

مزرعه محتوا (Content Farm)

صفحات بسیار زیاد و بی کیفیت که محتوای خود را از سایت های دیگر جمع آوری می کنند. مثلا وب سایت هایی که صفحات زیادی را با موضوعات گرفته شده از کلمات کلیدی مورد جستجو در گوگل، جمع آوری می کنند و محتوای بی ارزشی را درباره آن تولید کرده و بدون توجه به خواسته کاربران، می خواهند در رتبه های بالای گوگل نمایش داده شوند.

چگونه بفهمیم توسط گوگل پاندا جریمه شده ایم؟

یکی از نشانه های اصلی جریمه شدن توسط پاندا، کاهش ناگهانی ترافیک یک وب سایت و یا کاهش رتبه در موتورهای جستجو. این کاهش رتبه بیشتر در کلمات کلیدی، مهم و مرتبط با موضوع سایت شما اتفاق می افتد. البته عوامل زیادی می توانند در کاهش ترافیک سایت موثر باشند. مانند حضور یک رقیب جدید که از شما جلو زده است. گاهی آپدیت های دیگری نیز می تواند باعث کاهش ترافیک سایت تان شود.

چگونه بفهمیم توسط گوگل پاندا جریمه شده ایم

توصیه: اگر رتبه سایت شما در تاریخ مشخصی کاهش یافته است، لیست فعالیت های مخربی که در آپدیت الگوریتم ها منتشر شده است را بررسی کنید. اگر هر یک از موارد موجود در لیست با یکی از فعالیت های مربوط به سایت تان تطابق داشت، به دنبال اصلاح و تغییر باشید.

رهایی از جریمه گوگل پاندا

رها شدن از جریمه های پاندا کار سختی است. اما اصلاح موارد مورد هدف پاندا، برای رفع این جریمه ها به شما کمک می کند. انجام بعضی از اقدامات لازم برای مقابله با جریمه های پاندا:

  • حذف یا بازنویسی مطالب تکراری
  • استفاده از تکنیک های سئو کلاه سفید در تبلیغات
  • دوری از تبدیل شدن به مزرعه محتوا
  • جلوگیری از مطالب تکراری و یا بسیار مشابه روی وب سایت خود. (برای این کار می توانید از ربات ها کمک بگیرید).
  • رعایت نسبت تبلیغات هر صفحه به محتوای آن
  • بازبینی و بررسی محتوای خود از نظر مفید بودن، مرتبط بودن و کیفیت
  • تعیین قوانین مشخص برای مطالب نوشته شده توسط کاربران و بررسی محتوا و مطالب از نظر کیفیت و مفید بودن آن ها

بهترین راه کار برای جلوگیری از جریمه شدن توسط پاندا این است که توسط برندتان به عنوان یک سایت معتبر توسط کاربران و موتورهای جستجو شناخته شوید. برای تبدیل شدن به این حالت، باید با تولید محتوای با کیفیت و با ارزش و همچنین سایر موارد مهمی که در بالا اشاره کردیم، بتوانید به عنوان یک منبع در حیطه کاری خود شناخته شوید.

سخن آخر

پاندا فقط صفحات کپی شده را بررسی نمی کند، بلکه می تواند کیفیت محتوا را نیز مورد بررسی قرار دهد. یک محتوا اگر اختصاصی هم باشد، ممکن است به دلیل عدم انتقال پیام مشخص یا نگارش نادرست، نتواند جایگاه مناسبی کسب کند.

بنابراین کیفیت محتوایی که تولید می کنید، از مهم ترین مواردی است که گوگل پاندا آن را هدف یک وب سایت خوب قرار می دهد. به طور خلاصه اگر وب سایت خود را با این دیدگاه جلو ببرید و الگوریتم های گوگل و نیاز های کاربر را در اولویت قرار دهید، می توانید به گرفتن جایگاه در نتایج صفحات گوگل امیدوار باشید.