گوگل برای رتبه بندی سایت ها عوامل مختلفی را مد نظر دارد. هر کدام از این عوامل بسته به ماهیتی که دارند در دسته مشخصی قرار می گیرند. در این مقاله سعی شده تا 10 مورد از مطرح ترین فاکتور دامنه سئو عنوان شود. این فاکتورها طبق آخرین به روز رسانی سال 2019 نوشته شده است. درجه اهمیت هر یک از این عوامل متفاوت است.

در حالت کلی عوامل مربوط به سئو سایت و موثر در رتبه بندی را به دسته های زیر می توان تقسیم نمود:

  • فاکتورهای مربوط به دامنه
  • فاکتورهای مربوط به صفحه
  • فاکتورهای مربوط به سایت
  • فاکتورهای مربوط به بک لینک
  • فاکتورهای مربوط به تعامل با کاربر
  • فاکتورهای مربوط به سیگنال های تجاری
  • قوانین ویژه الگوریتم گوگل
Domain
Domain

با فاکتور دامنه سئو در ادامه آشنا خواهید شد.

1- domain age یا سن دامنه: دامنه ای که 6 ماه است ثبت شده با دامنه 1 ساله تفاوت زیادی ندارد. اما زمانی که این تفاوت زیاد باشد در سئو و رتبه بندی اثر گذار است. ولی نسبت به عوامل دیگر اهمیت آن خیلی زیاد نیست.

2- keyword appeares in top level domain یا کلید واژه در دامنه: این مورد نیز اهمیت بالایی ندارد اما به عنوان یک سیگنال ارتباطی در نظر گرفته می شود.

3- keyword as first word in domain یا کلید واژه در ابتدای دامنه: دامنه ای که با کلمه کلیدی آغاز می شود، نسبت به آن هایی که کلمه کلیدی در وسط یا انتهای آن ها است، یا اصلا کلمه کلیدی در آن ها به کار نرفته است، اهمیت بیشتری دارد.

4- domain registration length یا طول ثبت دامنه: گوگل بررسی می کند که این دامنه برای چه مدتی استفاده می شود و به آن هایی که برای مدت طولانی ثبت شده اند اهمیت بیشتری می دهد. در واقع تاریخ منقضی شدن دامنه در آینده برای پیش بینی اعتبار آن در نظر گرفته می شود.

5- keyword in subdomain یا کلید واژه در زیر دامنه: در moz بیان شده است که وجود کلمه کلیدی در زیر دامنه، رتبه ها را بهبود می بخشد.

کلید واژه در زیر دامنه
کلید واژه در زیر دامنه

6- domain history یا تاریخچه دامنه: موتور جستجوی گوگل تاریخچه دامنه ها را نیز بررسی می کند. بنابراین بهتر است یک سایت مالکیت پایدار داشته باشد تا از نظر گوگل اعتبار بیشتری داشته باشد.

7- exact math domain: اگر این فاکتور کیفیت پایین داشته باشد، در برابر به روز رسانی EMD آسیب پذیر خواهد بود.

exact math domain
exact math domain

8- public vs. private WhoIs: بهتر است مشاهده اطلاعات در WhoIs فعال باشد. فعال بودن نشان دهنده این خواهد بود که هیچ اطلاعاتی برای پنهان کردن وجود ندارد. هرچند وجود حریم خصوصی برای دامنه عامل بدی نیست و بسته به استراتژی مدیریتی دارد.

9- penalized WhoIs owner: اگر شخصی به عنوان spammer معرفی شود، تمام سایت های مربوط به این شخص بررسی می شود.

10- country TLD extention: دامنه ای که دارای کد کشوری باشد در رتبه بندی سایت برای آن کشور تاثیر مثبتی دارد اما در رتبه بندی جهانی محدودیت ایجاد می کند.

تا این مرحله 10 فاکتور دامنه سئو برای شما بیان شد. از بین این فاکتورها تنها چند مورد اهمیت بالایی دارند و بقیه از اهمیت کمتری برخوردار هستند. در مقالات دیگر فاکتورهای مربوط به دسته بندی های دیگر نیز شرح داده خواهند شد.