گوگل برای رتبه بندی سایت ها عوامل مختلفی را مد نظر دارد. هر کدام از این عوامل بسته به ماهیتی که دارند در دسته مشخصی قرار می گیرند. در این مقاله سعی شده تا 11 مورد از مطرح ترین فاکتور تعامل با کاربر سئو عنوان شود. این فاکتورها طبق آخرین به روز رسانی سال 2019 نوشته شده است. درجه اهمیت هر یک از این عوامل متفاوت است.

در حالت کلی عوامل مربوط به سئو سایت و موثر در رتبه بندی را به دسته های زیر می توان تقسیم نمود:

  • فاکتورهای مربوط به دامنه
  • فاکتورهای مربوط به صفحه
  • فاکتورهای مربوط به سایت
  • فاکتورهای مربوط به بک لینک
  • فاکتورهای مربوط به تعامل با کاربر
  • فاکتورهای مربوط به سیگنال های تجاری
  • قوانین ویژه الگوریتم گوگل

با فاکتور تعامل با کاربر سئو در ادامه آشنا می شوید.

1- الگوریتم RankBrain :الگوریتم رنک برین گوگل، یک الگوریتم هوش مصنوعی است. بسیاری بر این باورند که هدف اصلی آن اندازه گیری چگونگی تعامل کاربران با نتایج جستجو (و رتبه بندی نتایج بر این اساس) است. این الگوریتم جزء آخرین الگوریتم های گوگل است که بر اساس نتایج جستجوی کاربران و بررسی آن ها، نتایج را رتبه بندی می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله ی لینک داده شده مراجعه نمایید.

2- نرخ کلیک برای یک کلمه کلیدی: طبق نتایج گوگل، صفحاتی که کلیک بیشتری در CTR دارند، ممکن است SERP بیشتری نیز برای آن کلمه کلیدی خاص داشته باشند.

 نرخ کلیک برای یک کلمه کلیدی
نرخ کلیک برای یک کلمه کلیدی

3- CTR برای تمام کلمات کلیدی: نرخ واقعی CTR برای تمام کلمات کلیدی، ممکن است یک سیگنال تعامل با کاربر و مبتنی بر انسان باشد. به عبارت دیگر یک نمره کیفیت برای نتایج جستجو می توان تعیین کرد.

4- Bounce Rate: همه در سئو با اهمیت Bounce Rate موافق نیستند، اما آن ممکن است راهی برای گوگل باشد تا از کاربران برای تست کیفیت کمک بگیرد. با همه این ها، صفحاتی با میزان Bounce Rate بالا، نتایج بزرگی برای آن کلمه کلیدی نیستند. در یک مطالعه توسط SEMRush ارتباط بین Bounce Rate و رتبه بندی گوگل مشخص شده است.

 Bounce Rate
Bounce Rate

5- ترافیک مستقیم: این تایید شده که گوگل از داده های Google Chrome برای تعیین که چه تعداد از کاربران از سایت بازدید می کنند، استفاده می کند. سایت های با مقدار ترافیک بالا به احتمال زیاد کیفیت بالاتری در مقابل سایت هایی دارد که ترافیک مستقیم کمی دریافت می کنند. در مطالعه SEMRush بیان شده که ارتباط مستقیمی بین ترافیک سایت و رتبه بندی گوگل وجود دارد.

6- تکرار ترافیک: سایت های با بازدید کننده تکراری نیز ممکن است رتبه بندی گوگل را افزایش دهد.

7- Pogosticking: ‘Pogosticking’ یک نوع خاص از bounce است. در این حالت کاربر با کلیک بر روی نتایج جستجوی دیگر در تلاش برای پیدا کردن پاسخ به پرس و جو است.

Pogosticking
Pogosticking

8- سایت های مسدود شده: گوگل این قابلیت را در کروم غیر قابل دسترس کرده است. اما پاندا هنوز هم از این ویژگی به عنوان یک سیگنال با کیفیت استفاده می کند. بنابراین گوگل هنوز هم ممکن است به نوعی از آن در رتبه بندی ها استفاده کند.

9- Bookmark های کروم: ما می دانیم که Google داده های مرورگر Chrome را جمع آوری می کند. صفحاتی که در Chrome علامت گذاری می شوند ممکن است به عنوان یک سیگنال تقویتی برای رتبه بندی استفاده شود.

10- تعداد نظرات: صفحات با تعداد زیادی نظر ممکن است نشانه تعامل و کیفیت تجربه کاربر باشد. یکی از کارشناسان گوگل اظهار داشت که نظرات می توانند در رتبه بندی خیلی کمک کننده باشند.

 تعداد نظرات
تعداد نظرات

11- زمان Dwell: گوگل به زمانی که افراد در یک صفحه باقی می مانند، نیز توجه می کند. اصطلاحا به این مورد کلیک های کوتاه در مقابل کلیک های طولانی نیز گفته می شود. گوگل مدت زمانی که کاربر در صفحه باقی می ماند را می سنجد و هرچه مدت زمان بیشتری سپری شود، امتیاز برای صفحه محسوب می شود.

در این مقاله فاکتور تعامل با کاربر سئو برای شما عزیزان عنوان شد. برای کسب اطلاع از فاکتورهای مرتبط با سایت و فاکتورهای مرتبط با دامنه به لینک های مشخص شده می توانید مراجعه نمایید.