گوگل آنالیتیکس وب سایت و پلتفرم اندازه گیری بازاریابی است که انتخاب بسیاری ار مختصصان سئو است. گزارش ها و ابزار های جدید به طور منظم به گوگل آنالیتیکس اضافه می شوند. به علاوه، می توانیم سایر داده های Google را هم به آن متصل کنیم مانند اتصال تبلیغات گوگل و سرچ کنسول به گوگل آنالیتیکس.

این موارد مهم هستند و همچنین مهم است که مراحل پیکربندی تنظیمات سایت خود را نیز انجام دهید. من شما را تشویق می‌کنم که راه های استفاده کامل از پتانسیل داده ها را به طور کامل کشف کنید. این می تواند به معنای:

  • پیکربندی ردیابی تبدیل از طریق اهداف
  • ردیابی رویداد های اقدامات مهمی که می خواهید در صفحات ردیابی کنید
  • اتصال سایر محصولات Google که ذکر کردیم

آشنایی با تنظیمات دیگر و موارد دیگر باشد، که این اولین عالی ترین قدم های شما در این راه هستند.

اکنون، می خواهیم ۱۱ گزارش خاص گوگل آنالیتیکس را که ممکن است از آن ها اطلاع زیادی نداشته باشید، بررسی کنیم. این ها می توانند کلید بینش های ارزشمندی باشند که می توانید در تلاش برای بهبود وب سایت و بازاریابی خود از آن ها استفاده کنید.

1. بخش مهم Custom Dashboards در گوگل آنالیتیکس

چند بار تا به حال وارد گوگل آنالیتیکس شده اید تا همان گزارش، آمار یا تکه ای از داده ها که قبلاً آن را چک کرده اید دوباره چک کنید؟ اگر بیش از یک بار بوده، پس داشبورد های سفارشی برای شما مناسب هستند.

می توانید داشبورد های سفارشی را از تقریباً هر نمای داده ای که می خواهید در گوگل آنالیتیکس بررسی کنید، ایجاد کنید. حتی می توانید داده ها و گزارش های دلخواه خود را در قالب ویجت از چندین گزارش به یک صفحه اضافه کنید.

این سفارشی سازی یک صرفه جویی بزرگ در زمان است. همچنین می توان آن را برای استخراج داده و تحویل خودکار به شما یا سهامداران کلیدی برنامه ریزی کرد، فقط کافیست آن را به روشی که می خواهید تنظیم کنید. این قابلیت حتی این یک نقطه شروع عالی قبل از پرش به Google Data Studio است، جایی که می توانید کار های بیشتری انجام دهید.

2. ارزش مادام العمر (Lifetime Value)

این گزارش همچنان دارای برچسب “beta” در گوگل آنالیتیکس است. با این حال، با گذشت زمان، استفاده بیشتری از آن در سایت هایی پیدا کردیم. این قابلیت در پنجره می تواند گزارش 30 تا 90 روزه گوگل آنالیتیکس را ردیابی کند و تعامل زیادی دارند.

اگر سایتی دارید که کاربران را درگیر می کند و آن ها اغلب برای انجام یک یا چند خرید به آن باز می گردند، می توانید ارزش کاربران خاص را ردیابی کنید و آن را با سایر جنبه های سفر خریدار که در حال اندازه گیری آن هستید در نظر بگیرید.

توجه داشته باشید که وقتی چیزی در نسخه بتا است، می تواند بروز رسانی شده، بهبود یابد، حذف شود یا اینکه داده هایش در طول زمان تغییر کند، پس مراقب باشید.

3. گزارش های User Explorer در گوگل آنالیتیکس

در حالی که ما نمی توانیم شخصاً کاربر را در Google Analytics به طور پیش فرض شناسایی کنیم (و اگر سعی می کنید داده ها را مطابقت دهید مراقب باشید زیرا Google دستورالعمل های خاصی در این مورد دارد)، اما می توانیم ببینیم که کاربران چگونه محتوا را مصرف می کنند و در یک دوره زمانی چگونه درون وب سایت ما عمل می‌کنند.

  • این اطلاعات لزوماً به اندازه برخی از ابزار های ثبت کاربر شخص ثالث و نقشه برداری قدرتمند نیست، اما اطلاعات جامع و دیدگاه کاملی را به ما ارائه می دهد که این اطلاعات داده های درآمد و سایر معیار های استاندارد گوگل آنالیتیکس را در یک گزارش برای ما جمع آوری می کند. همچنین توانایی دیدن سفر های کاربر و موارد دیگری را دارد، این اطلاعات از جمله:
  • تعداد جلسات، صفحات یا فعالیت هایی که کاربر در طول حضور در سایت انجام داده است.
  • زمانی که کاربر تصمیم خرید می گیرند.
  • زمانی که کاربر خرید انجام می دهد.
  • حتی می تواند به تجربه کاربری و بهینه سازی نرخ تبدیل نیز کمک کند.

همچنین این بخش می تواند به تعیین انتظارات برای فعالیت های بازاریابی و اینکه به طور واقعی چند مرحله بخشی از سفر کاربر است کمک کند.

گزارش های User Explorer

4. گزارش های Interests و بخش Affinity Categories

گزارش های Interests/Affinity Categories می توانند در طیف وسیعی از کاربرد ها واقعاً جالب و مفید باشند. اگر داده ها را به طور پیش فرض نمی بینید، باید به سادگی با شرایط موافقت کنید و به Google اجازه دهید آن ها را برای حساب شما نشان دهد. دسته بندی های نشان داده شده ممکن است با آنچه شما انتظار دارید مطابقت داشته یا نداشته باشند.

شما می توانید این دسته بندی ها را با استفاده از موارد زیر افزایش دهید:

  • برای درک رفتار، بیشتر در آن ها تحقیق کنید.
  • این داده ها را با کسانی که کمپین های جستجوی پولی را اجرا می کنند و محتوایی را می نویسند که مخاطبان خاصی را هدف قرار می‌دهد به اشتراک بگذارید.
  • مقایسه قسمت ها با یکدیگر

یافتن فرصت های قابل استفاده برای مخاطبان و بخش های خاص، هنگام تنظیم استراتژی محتوای شما را بسیار قدرتمند می کند. این داده ها گزینه های زیادی را برای افزودن ابعاد و برش به نما ها فراهم می کند و می تواند نقطه شروع خوبی برای بررسی عمیق موارد زیر باشد:

  • مخاطب فعلی شما واقعا چه کسانی هستند؟
  • چگونه از مخاطب عادی تبدیل به هدف می شوند؟
  • جایی که باید تلاش های خود را در طیف بازاریابی دیجیتال اولویت بندی کنید کجاست؟
بخش Affinity Categories گوگل آنالیتیکس

5. گزارش های Benchmarking و بخش Channels

اگر تا به حال از شما سوال شده است که عملکرد وب سایت شما چگونه با رقبای شما مقایسه می شود، حتماً درک کرده اید که گزارش کیفیت کار مانند یک گوهری پنهان است که می تواند کمک بسیاری به شما کند.

شما می توانید برخی از رقبای مطرح در صنعت خود را بسیار دقیق انتخاب کنید و ببینید که سایت شما چگونه در معیار های استاندارد ترافیک مختلف گوگل آنالیتیکس با آن ها مقایسه می شود. اگر در تلاش برای تعیین نحوه انجام این کار هستید، این بخش داده های عالی ای برای تعیین یک خط پایه و تعیین هدف شما دارد.

در حقیقت قرار گرفتن در یک خط رقابتی سالم و مفید می تواند بسیار مهم تر و کاربردی تر باشد تا آن که بخواهید همه چیز را با تصمیمات دلخواه و غیر واقعی پیش ببرید.

6. گزارش های Users Flow در گوگل آنالیتیکس

این گزارش در نگاه اول بسایر شلوغ و درهم به نظر می رسد و شاید تصور کنید کار کردن با آن ها بسیار سخت پر دردسر خواهد بود. اما فقط کافیست چند لحظه وقت خود را به آن اختصاص دهید و در صفحه حرکت کنید تا به گزارش های جالب برسید. همچنین می توانید از منوی کشویی بالای ستون اول برای اعمال فیلتر ها استفاده کنید.

زمانی که کار با این صفحه را درک کنید می توانید ببینید که این صفحه چه اطلاعات جامع و محکمی را به شما نشان می دهد در حالی که برای یافتن تمام این اطلاعات باید صفحات زیادی را بالا و پایین می کردید.

حتی در این صفحه می توانید سفر کاربران و مسیر های دلخواه آن ها بیابید و در صورت یافت اطلاعات جالب می تواند آن را ریز تر و دقیق تر هم بررسی کنید. همچنین مشاهده الگو ها و گرایش های کاربران هنگام سفر در سایت به شما کمک می‌کند تا مسیر ها را در طول زمان تغییر داده و آن ها بهتر کنید.

 Users Flow در گوگل آنالیتیکس

7. گزارش های محتوای سایت و بخش صفحات فرود در گوگل آنالیتیکس

این گزارش بسیار ساده است و اغلب نادیده گرفته می شود. اما دانستن صفحات فرود برتر وب سایت شما می تواند به اعتبارسنجی و اتصال نقاط بین تلاش های بازاریابی خاص، جستجوی ارگانیک، محتوای ویروسی و موارد دیگر کمک کند.

با استفاده از ابزار dimension، می توانید منبع هر صفحه را نیز ببینید و به سرعت بدانید چه چیزی بیشترین ترافیک را به آن صفحه می آورد.

برای سئوکارانی که می خواهند با گذشت زمان مجموعه ای متنوع از صفحات فرود بر اساس استراتژی بهینه سازی خودت داشته باشند این مفید است. مثلاً کسانی که نمی خواهند تمام ترافیک را به صفحه اصلی و از طریق آن به سایت هدایت کنند، می توانند تعدادی صفحه فرود را به عنوان نقاط ورودی داشته باشند تا مرتبط ترین ترافیک به ترتیب از طریق آن ها وارد سایتشان شود.

8. بخش جستجوی سایت و قسمت Search Terms

اکثر سیستم های مدیریت محتوا و پلتفرم های تجارت الکترونیک، گزارش هایی را درباره عباراتی که از طریق توابع جستجو در سایت جستجو می شوند، ارائه می کنند، اما Google Analytics می تواند به شما کمک کند تا عمیق تر بگردید.

در قسمت عبارت های جستجو (Search Terms) در گزارش های گوگل آنالیتیکس، می توانید همان عباراتی را ببینید که پلتفرم وب شما احتمالاً به شما نشان می دهد. همچنین می توانید تمام dimension های معمول Google Analytics را فعال کنید و اطلاعات کاملی در مورد منابع، رفتار ها و کار هایی که کاربران در سایت انجام داده اند را به روشی بسیار گسترده تر و دقیق تر ببینید.

سپس می توانید از این داده ها برای UX ،CRO و سایر پیشرفت ها استفاده کنید تا پیدا کردن محتوا را آسان تر کنید و اطمینان حاصل کنید که جستجوی شما همانطور که می خواهید کار می کند.

Search Terms

9. قسمت Multi-Channel Funnels و بخش Assisted Conversions

در بیشتر موارد، تبدیل های هدف در اولین بازدید اتفاق نمی افتند. اعتبار دادن به بازدید های قبل از بازدیدی که در آن تبدیل اتفاق افتاده است بسیار مهم بوده و توانایی اعتبار دادن به آن بسیار قدرتمند است. به همین منظور گوگل آنالیتیکس یک گزارش تبدیل کمکی ارائه می کند تا به ما نشان دهد هر کانال چگونه در سفر کاربر شرکت می کند.

در برخی موارد، شما همان کانالی را می بینید که عمده آخرین کلیک های تبدیل شده شماست. با این حال، توانایی دادن اعتبار در جایی که باید انجام شود، مهم است.

به عنوان مثال، ممکن است تصمیم حذف یک کانال خاص مانند شبکه اجتماعی خود را گرفته باشید، زیرا این کانال منجر به جذب مشتری یا درآمد نمی شود. اما گزارش تبدیل کمکی (به‌علاوه موارد دیگر که مسیر ها و سفر های کاربر را نشان می دهند) ممکن است چیز دیگری به شما بگوید.

10. بخش Multi-Channel Funnels و قسمت Top Conversion Paths

اگر یک گام فراتر از تبدیل های کمکی و بخش قبلی برداریم، می توانیم داده های انبوهی را پیدا کنیم که محبوب ترین ترکیب ها، سفارش ها و کانال هایی را که منجر به تبدیل در سفر مشتری شده اند را نشان می دهد.

11. Attribution و ابزار های مدل مقایسه ای

Attribution برای مدت طولانی یکی از دغدغه های بازاریابان دیجیتال بوده است. گوگل آنالیتیکس ابزاری برای مقایسه مدل های مختلف مانند مدل پیش‌فرض اولین کلیک در برابر آخرین کلیک را فراهم کرده است. شما حتی می توانید مدل های دیگر را پیدا کرده و آن ها را وارد کنید یا مدل های خود را مطابق با نیاز های تجاری خود بسازید.

با دانستن اینکه این گزارش وجود دارد و مدل های مختلف، چگونگی داده های شما را نشان می دهند، گوگل آنالیتیکس می تواند بهترین راه ها را به ما نمایش دهد.

مدل مقایسه ای

نتیجه:

دلایل زیادی وجود دارد که نشان دهد ما وقت نداریم تمام عمر خود را در گوگل آنالیتیکس سپری کنیم و از همه گزارش ها و داده هایی که در آن نگهداری می شود مطلع باشیم. در حقیقت می خواهم بگویم نیازی نیست زمان خلیل زیادی صرف مار مردن با آن کنید.

با این حال، من می خواهم شما را وادار کنم تا لحظه ای به گزارش هایی که ممکن است از آن ها اطلاعی نداشته باشید یا در حال حاضر از آن ها استفاده نمی کنید، فکر کنید. راه های بسیار خوبی برای ادغام این داده ها در پلتفرم های گزارش شخص ثالث یا ارائه به شما در یک داشبورد سفارشی وجود دارد.

هدف من این است که بگویم هوشمندانه تر کار کنیم، نه سخت کوشانه تر برای همین مطمئن شوید که تمام اطلاعات مرتبط با کسب و کار یا سازمان خود را در اختیار دارید.

همچنین گزارش های کمتر مورد استفاده قرار گرفته یا در GA را نادیده نگیرید، زیرا قدرت بیشتری در شناخت بیشتر سفر و رفتار کاربر و کسب تصمیم برای تصمیم گیری جدید و شکل دادن به آینده شما وجود دارد.

منبع:

searchenginejournal.com